Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Haris.ba

#1651 Re: Kifla mandatar

Post by Haris.ba »

Obi Wan Bosnian wrote:
JThomas wrote: stavio svoj tal ispred vodosnabdijevanja pola miliona ljudi?
Ako ćemo vjerovati anonimusu na nekom forumu koji očigledno ima nešto protiv čovjeka. Ima li kakav dokaz osim priča anonimusa na forumu?

Nevjerovatno je da bilo ko vjeruje u takve teorije. SDA ima najveću podršku u KS a najveći problem KS je voda. 90% svih napada na SDA u KS je po pitanju vode. Da ikako mogu to bi riješili. Pa kako ih tako podcjenjujete? Radi se o najvećoj stranci u državi koja redovno sjebe konkurenciju a opet ih tako podcjenjujete. Pa nisi idioti pobogu da zbog Konakovićevog ega izgube podršku u Sarajevu a time i vlast. Nevjerovatno podcjenjivanje :sad:
A kome vjerovati? Premijeru koji izađe za govornicu i priča gluposti?

Smisao foruma i jeste anonimnost. I naravno da treba informaciju svaku uzeti sa rezervom, a posebno izrečenu na forumu.

Ali, ta anonimnost i jeste najjači dio u psihologiji komunikacije koji otvara zadrške koje inače imamo kada istupamo sa imenom.

Ljudi doktorske disertacije napisali na temu kriminalaca koji imaju poremećaj ličnosti pa ne mogu otrpjeti da ljudi ne znaju šta su uradili. A mi se ibretimo kada ovdje mi anonimno razglabamo o našim manifetlucima.

P.S.
I kada se kaže sva priča, pogledati samo rezultat. Građani vode nemaju.

P.P.S.
I da izgube izbore (u šta sumnjam) alternativa SDA -u je toliko nesposobna da može biti samo gore.
VjecitiStudent

#1652 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Thorgerson wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Očigledno Konaković ima puno neprijatelja u SDA što vidimo i ovdje na forumu gdje simpatizeri SDA govore protiv njega. 2014-te je bio i dosta nisko na listi.

Ali to što ga ne vole u SDA mu je samo plus u mojim očima :thumbup:
Sta je konkretno uradio da rijesi problem nestanka vode?

Nista.

Pusti mi se predstava za javnost i davanja velike cokolade.

Ponavljam opet, ovo je najgori saziv skupstine kantona ikada. I najgori premijer ikada. Vrijeme ce pokazati. Tj. vec pokazuje. Da se samo dogmizati do 2019 i nove postave. Valjda prezivimo. Daj boze da se do tad narod malo opameti pa da ne bira opet ove budaletine.

:run:
Konkretno je uradio dosta toga da se pogorša problem nestanka vode

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1653 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

ne znam šta očekujete od lika kojem treba štela i DIF da završi :? :shock: :roll:

ovaj narod je toliko iskaran da se više nemre reći da je ljestvica očekivanja spuštena nisko :( jebote ona i ne postoji :sad: razjebano društvo bez ikakvih vrijednosnih normi na temelju kojih bi se neko pohvalio ili sudio :sad: i toliko izjebani da sada igramo na veoma opasnom terenu da nije daleko čas kada će se i debilna ideologija kozojeba činiti kao razumna i spasonosna :roll:
Obi Wan Bosnian

#1654 Re: Kifla mandatar

Post by Obi Wan Bosnian »

Thorgerson wrote:Koju konkurenciju su sjebali?
Pa čini mi se da sam nekidan upravo na ovom forumu čitao kako su uništili SzBiH, SDP, DF, SBB jer ih navuku u koaliciju, potroše i sjebu. Pa suština priče o SDA je da su namazani, prefrigani, da uvijek isplivaju itd. I sve je to zaista tačno. Namazani su svim bojama i uopšte nisu glupi.

A ipak ih se pravi glupim tom pričom da će zbog Konakovićevog ega dozvoliti da ih se napada zbog vode i da izgube izbore. Naravno da neće. Voda će biti riješena do izbora 2018-te 100%.
Thorgerson wrote:Uzmu izbore na abdeste i tespihe kod ove starine, a omladina tupava ne izlazi na izbore. Da ne govorim o tome da fakticki u svom toru i nemaju konkurenciju? SDP? SBB? Nasa stranka?
E to je to podcjenjivanje. Juče je neko o tome napisao dobar post.
Thorgerson wrote:Ali zato ih iz drugih torova hladno taslace. Jedan HDZčić koji ima koliko clanova? Kao mozda SDA Sarajevo ih uzima lopatom. A o strankama iz rs-a da ne govorim.
Kao na primjer? HDZ ništa nije postigao od svojih ciljeva. Ni traga trećem ni izbornoj jedinici ni tv kanalu. Ništa. Nada. Nula. A vrijeme prolazi. Dodik još manje. Samo je izbačen iz državne vlasti plus zaradio da bude na crnoj listi USA. Pusti se šuplje Senada Hadžifejzovića i opozicije.
tranquil

#1655 Re: Kifla mandatar

Post by tranquil »

Nova "Nisam SDA ali..." mudrost.

Ova je: "... pustimo ga da završi mandat".

Sa ovim se međutim mogu složiti. Kako je krenulo, do 2018 možda dobije na telefon preduzeće u njegovoj nadležnosti, i taj uspjeh stavi na plakat.

Dino 2018 - premijer koji je uspio*
*telefonirati vlastitom preduzeću

I kako nam padaju standardi, to bi moglo biti dovoljno da dobije izbore.

A neko bi se mogao i zasladiti.
Innovation

#1656 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

:mrgreen:
VjecitiStudent wrote: Konkretno je uradio dosta toga da se pogorša problem nestanka vode

Image
Napisi izvor informacije. :oops:
Novak20

#1657 Re: Kifla mandatar

Post by Novak20 »

Obi Wan Bosnian wrote: ......

A ipak ih se pravi glupim tom pričom da će zbog Konakovićevog ega dozvoliti da ih se napada zbog vode i da izgube izbore. Naravno da neće. Voda će biti riješena do izbora 2018-te 100%.
......
Da se malo razumiješ u finansiranje, projektovanje, ishodovanje dozvola i gradnju vodovoda u gradskim sredinama ne bi bio tako optimističan. U najboljem slučaju pred izbore će nazor raskopati koju ulicu stvarajući privid da se nešto radi. Toliko puta viđena i političkim interesom odabrana taktika prcanja naroda.

Živi bili pa vidjeli.
mario001

#1658 Re: Kifla mandatar

Post by mario001 »

Obi Wan Bosnian wrote:
JThomas wrote: stavio svoj tal ispred vodosnabdijevanja pola miliona ljudi?
Ako ćemo vjerovati anonimusu na nekom forumu koji očigledno ima nešto protiv čovjeka. Ima li kakav dokaz osim priča anonimusa na forumu?

Nevjerovatno je da bilo ko vjeruje u takve teorije. SDA ima najveću podršku u KS a najveći problem KS je voda. 90% svih napada na SDA u KS je po pitanju vode. Da ikako mogu to bi riješili. Pa kako ih tako podcjenjujete? Radi se o najvećoj stranci u državi koja redovno sjebe konkurenciju a opet ih tako podcjenjujete. Pa nisu idioti pobogu da zbog Konakovićevog ega izgube podršku u Sarajevu a time i vlast. Nevjerovatno podcjenjivanje :sad:
Ne trebas meni vjerovati, raspitaj se malo ili jednostavno provjeri budget Kantona Sarajevo, tamo sve lijepo pise.
Pitaj sebe, imamo li problem sa smecem, mrtvima ili vodom
Banksy

#1659 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

mario001 wrote:
Ne znam jeste li culi za njegov antikoruptivni tip koji se sada namjerio na ovu tuziteljicu Burzic, jer se usudila Ademovicev predmet ( Konakovicev BFF) dati na drzavni nivo, i to je razlog svega ovoga sto se desavalo oko Memica.
Šta se dešavalo? Oko Memića, ona je više puta mijenjala stajalište i tvrdila čas jedno, čas drugo, ucjenjivala i pritiskala oca.
izgubljena dusa

#1660 Re: Kifla mandatar

Post by izgubljena dusa »

Obi Wan Bosnian wrote:Očigledno Konaković ima puno neprijatelja u SDA što vidimo i ovdje na forumu gdje simpatizeri SDA govore protiv njega. 2014-te je bio i dosta nisko na listi.

Kad bude vode bice plus i od mene, do tada nek se konakovic nosi u lijepu pm :oops:
muha_sa

#1661 Re: Kifla mandatar

Post by muha_sa »

izgubljena dusa wrote:

Kad bude vode bice plus i od mene, do tada nek se konakovic nosi u lijepu pm :oops:
:?

prevod--molit cu lijepo :D
Hajvan

#1662 Re: Kifla mandatar

Post by Hajvan »

muha_sa wrote:
izgubljena dusa wrote: Kad bude vode bice plus i od mene, do tada nek se konakovic nosi u lijepu pm :oops:
:?

prevod--molit cu lijepo :D

Prajvat mesiđž!?
VjecitiStudent

#1663 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote::mrgreen:
VjecitiStudent wrote: Konkretno je uradio dosta toga da se pogorša problem nestanka vode

Image
Nešto netačno piše gore?
JoseMujica

#1664 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:

Image
Nešto netačno piše gore?

ma to ih bolan na poljitičkoj hakademiji naućili da kad nemaš šta drugo ti pitaš jel u vas od izvora vode dva putiča
tranquil

#1665 Re: Kifla mandatar

Post by tranquil »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:
...

Nešto netačno piše gore?

ma to ih bolan na poljitičkoj hakademiji naućili da kad nemaš šta drugo ti pitaš jel u vas od izvora vode dva putiča
Da, to je to, sada se mi moramo potruditi da nađemo materijalne dokaze kako je Dino predvodnik skupštinske većine i dokazati da je SDA imenovala rukovodstvo ViK-a, u suprotnom oni će smatrati da su "pobijedili" u "debati".
JoseMujica

#1666 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Image

i dokazati da je SDA uopće postoji
Innovation

#1667 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

JoseMujica wrote:
:eh: sta ces moj JoseMujica, valja nam i pod stare dane uciti. :(
Ne treba svakome vjerovati. :dada: :saveta:
JoseMujica

#1668 Re: Kifla mandatar

Post by JoseMujica »

Innovation wrote:
JoseMujica wrote:
:eh: sta ces moj JoseMujica, valja nam i pod stare dane uciti. :(
Ne treba svakome vjerovati. :dada: :saveta:
ja budale :shock: đtoš bola ućiti kad imaš DIF? a more se diploma i nacrtati u oni paint
Innovation

#1669 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

tranquil wrote: Da, to je to, sada se mi moramo potruditi da nađemo materijalne dokaze kako je Dino predvodnik skupštinske većine i dokazati da je SDA imenovala rukovodstvo ViK-a, u suprotnom oni će smatrati da su "pobijedili" u "debati".
Zar je toliko tesko, napisati "izvor informacija"? :roll:
Obi Wan Bosnian

#1670 Re: Kifla mandatar

Post by Obi Wan Bosnian »

Šta mislite šta će biti sa Dinom nakon 2018-te. Da sam neko sklon klađenju kladio bih se da će biti Premijer Federacije. :thumbup:
peepeep

#1671 Re: Kifla mandatar

Post by peepeep »

Obi Wan Bosnian wrote:Šta mislite šta će biti sa Dinom nakon 2018-te. Da sam neko sklon klađenju kladio bih se da će biti Premijer Federacije. :thumbup:
Premijer i za 10tak godina ide onda i precednik
VjecitiStudent

#1672 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Obi Wan Bosnian wrote:Šta mislite šta će biti sa Dinom nakon 2018-te. Da sam neko sklon klađenju kladio bih se da će biti Premijer Federacije. :thumbup:
Nećemo imati vode u cijeloj Federaciji?
ultima_palabra

#1673 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Innovation wrote:
tranquil wrote: Da, to je to, sada se mi moramo potruditi da nađemo materijalne dokaze kako je Dino predvodnik skupštinske većine i dokazati da je SDA imenovala rukovodstvo ViK-a, u suprotnom oni će smatrati da su "pobijedili" u "debati".
Kakav crni izvor? To su sve činjenice poznate javnosti.
izgubljena dusa

#1674 Re: Kifla mandatar

Post by izgubljena dusa »

peepeep wrote:
Premijer i za 10tak godina ide onda i precednik
Od 2018-te za rucak "zlatne cokolade" u federaciji :izet:
A casa vode - dekoracija na stolu :izet:
Last edited by izgubljena dusa on 08/02/2017 14:14, edited 1 time in total.
tranquil

#1675 Re: Kifla mandatar

Post by tranquil »

Innovation wrote:
"Izvor informacija".

Nije teško.

BTW zajebancija je zato što ne mogu vjerovati kakva se pitanja postavljaju (pogledaj post od UP dva posta iznad ovog radi razjašnjenja)
Locked