Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Čudna sorta

#1651 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Čudna sorta »

Po drugi put, i sad još više, ovo sa Božom...

Sad je to kao stvarno postalo ono da se pohvališ da si bio na njegovom koncertu, da ga slušaš, inače se ne razumiješ kao u umjetnost... jer čak i ljudi koji nikada prije nisu slušali sevdalinke, odjednom su postali "zaljubljenici" u taj božanski glas, žele da budu viđeni na njegovim nastupima, njegove odjevne kombinacije su umjetnost, i on je poseban ali mi neki obični glupi balkanci to ne razumijemo, jer Deen je "obična pederčina" ali Božo, on je naprosto božanstvo. :shock:

Sve do sada što smo slušali, sva do sada izvođenja sevdalinki su ništa, dok nije došao Božo u haljini, dekolte i štikle, našminkan, i zapjevao nam sevdalinku, i pokazao Bosancima kako se pjeva sevdalinka i šta je to umjetnost. :-)
supercali

#1652 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

šatirana_ljubičica wrote:Ne kontam furku da je ''ne volim mlijeko'' in
Kad mi ne bi donio caj sa mlijekom js bih ga ubbio
basicm

#1653 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by basicm »

Ja bih da dodam uz Bozu i one halke i sve koji modernizuju sevdalinku, odvratno. Kao priblizuju folklor omladini, uzas.
Mea_parvitas

#1654 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mea_parvitas »

Ne kontam kako neko moze voljeti Božu Vrećicu, Balaševića, turbo folk, Deena, itd.
Raigor Stonehoof

#1655 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

Mea_parvitas wrote:Ne kontam kako neko moze voljeti Božu Vrećicu, Balaševića, turbo folk, Deena, itd.
e nasao si balasevicu drustvo bas :-)
Sephora

#1656 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Kad pokvare ono malo obrva sto imaju...

Image
annoy

#1657 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Šta žene rade od obrva to nije normalno...umjesto da ih samo lijepo počupaju :oops: ne treba svakome, i ne stoji svakome ispunjavanje i iscrtavanje obrva. Pogotovo u ovakve geometrijske oblike :D
Teško je uopće više naletit na ženu a da nije napravila cirkus od obrva.
dječak sa šibicama

#1658 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Balasevic je tema za sebe.

Fakat je tesko skontati toliku opcinjenost pojedinaca, ne samo opcinjenost vec skoro pa bozansko divljenje jednom stihoklepcu.

Lik nije napisao postene pjesme vec godinama, isfurao sve fazone, sav je sladunjav i nastiman, lazan, sa nekim drazesnim osmjehom prodaje se kao dobrota u ljudskom obliku, a u najmanju ruku je kontroverzna licnost. Ako nista, zbog onih odvratnih ponizavajucih pjesmica o Albancima i Slovencima.

Da ne govorim o njegovoj himni "novom valu", i stihovima sumnjaju neki da nosi nas pogresan tok, jer slusamo ploce i sviramo rok. Al' negde u nama je bitaka plam i kazem vam sta dobro znam: 'Racunajte na nas.

Tipicni politicki poltron koji je eto spjevao himnu novom valu koji su komunisti izmislili kao amortizer drustvenih promjena tih godina u svijetu. Eto kao, mi smo rokeri, imamo i antirezimske filmove, i punk cak, ali negdje u nama je bitaka plam, racunajte na nas. Da ne govorim o triput sam video Tita. Bljuv.
azurna_obala

#1659 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

Ne kontam koncert Zorice Brunclik u Zetri :roll:
Sephora

#1660 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

annoy wrote:Šta žene rade od obrva to nije normalno...umjesto da ih samo lijepo počupaju :oops: ne treba svakome, i ne stoji svakome ispunjavanje i iscrtavanje obrva. Pogotovo u ovakve geometrijske oblike :D
Teško je uopće više naletit na ženu a da nije napravila cirkus od obrva.
Obrve i nokti.... :-) malo koja da nije sakrila svoje prirodne kojekakvim doradama i sl...al stvarno, meni je to ... :D kada nokti nisu prirodni...a o obrvama da i ne pricam..
annoy

#1661 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Sephora wrote: Obrve i nokti.... :-) malo koja da nije sakrila svoje prirodne kojekakvim doradama i sl...al stvarno, meni je to ... :D kada nokti nisu prirodni...a o obrvama da i ne pricam..
Ne znam šta je gore od tog dvoga...meni su ti ogromni gelirani nokti degutantni. Pogotovo u nekim svijetlećim bojama.
Imam prijateljicu koja redovito fura te kandže, a ovako puno gestikulira rukama dok priča, i uvijek se nekako nesvjesno odmičem od nje dok mi nešto priča jer se bojim da će mi iskopat oko.
Sephora

#1662 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Koliko god to bilo moderno meni nije nimalo lijepo..ni oblikom a ni materijom...nista ne moze biti od prirodnih noktiju...
annoy

#1663 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Sephora wrote:Koliko god to bilo moderno meni nije nimalo lijepo..ni oblikom a ni materijom...nista ne moze biti od prirodnih noktiju...
Meni su najljepši prirodni, kraći ali ne skroz podrezani, nešto ovako https://s3.grouponcdn.com/images/site_i ... medium.jpg
Takve uglavnom imam.
Sephora

#1664 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

annoy wrote:
Sephora wrote:Koliko god to bilo moderno meni nije nimalo lijepo..ni oblikom a ni materijom...nista ne moze biti od prirodnih noktiju...
Meni su najljepši prirodni, kraći ali ne skroz podrezani, nešto ovako https://s3.grouponcdn.com/images/site_i ... medium.jpg
Takve uglavnom imam.
Pa da bas ovako mi se dopada... :thumbup:
insomnia78

#1665 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:Balasevic je tema za sebe.

Fakat je tesko skontati toliku opcinjenost pojedinaca, ne samo opcinjenost vec skoro pa bozansko divljenje jednom stihoklepcu.

Lik nije napisao postene pjesme vec godinama, isfurao sve fazone, sav je sladunjav i nastiman, lazan, sa nekim drazesnim osmjehom prodaje se kao dobrota u ljudskom obliku, a u najmanju ruku je kontroverzna licnost. Ako nista, zbog onih odvratnih ponizavajucih pjesmica o Albancima i Slovencima.

Da ne govorim o njegovoj himni "novom valu", i stihovima sumnjaju neki da nosi nas pogresan tok, jer slusamo ploce i sviramo rok. Al' negde u nama je bitaka plam i kazem vam sta dobro znam: 'Racunajte na nas.

Tipicni politicki poltron koji je eto spjevao himnu novom valu koji su komunisti izmislili kao amortizer drustvenih promjena tih godina u svijetu. Eto kao, mi smo rokeri, imamo i antirezimske filmove, i punk cak, ali negdje u nama je bitaka plam, racunajte na nas. Da ne govorim o triput sam video Tita. Bljuv.
Meni je "tri put sam video Tita" vrh poltronstva
Otpjevas
"I ja sam video Tita Marsala
legendu tu, slobodotvorca
coveka tog, druga i borca"
I kasnije napises knjigu u kojoj pljujes po tom istom Titu
avetinja

#1666 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Ne razumijem da ljudi nemaju osjećaj za vrijeme u prostoru oko sebe, da svakodnevno kasne, i da svaki put nađu neko opravdanje za to.
General_Jackson

#1667 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by General_Jackson »

insomnia78 wrote:

Meni je "tri put sam video Tita" vrh poltronstva
Otpjevas
Zaboravili ste još idolopoklonstvo prema Dž. Štuliću i do besvijesti citiranje stihova i mudrarija davno pokojnih D.Radovića i M. Antića po fb profilima i drugdje.
insomnia78

#1668 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Fejsbuk se osevapio sa onom mogucnoscu sakrivanja postova od pojedinih
Mali_Vuk

#1669 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mali_Vuk »

Ne kontam trend da se od kafanskih pjevaljki Seka, Stoja, Mica, Pica, na silu prave kopije američkih pop diva poput Madonne, Britney Spears, Shakire, JLO i sl. I onda ih bukvalno šminkaju da izgledaju kao one, oblače ih do zadnje krpice isto, ista frizura. A muzika ostaje ista, bez promjene, uglavnom neka jadnica se pati da odjauče imbecilni tekst. I što je najgore, sve to radi uz doslovce kopirane pokrete navedenih pjevačica. Pa ne ide majku mu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1670 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Pogledaj njegov koncert 1998 u Sarajevu u Skenderiji. Mislim da ces tek onda vidjeti koja je to moralna i ljudska gromada.

Politicki poltron ne pjeva "razrusenim gradovima Vukovaru, Hirosimi i Sarajevu". Ne dolazi "da bude meta nekom ludaku makar 2 dana, jer sta je to, kad smo mi mogli biti 5 godina na meti" i sasvim sigurno ne izjavljuje da ga je stid onoga sto su napravili ljudi koji pripadaju "istom bioloskom nasledju kao i on".

Pogledaj druze koncert, premotavaj na dijelove kad prica. Nas 41 minuti je najdirljivije.

P.S. I meni se gadi opcinjenost Balasevicem u smislu statusa na drustvenim mrezema. Tu je kao i Andric, isprostituisan do bola. Citiraju ga oni koji nisu procitali ni Asku i Vuka, kao i oni koji nikad nisu slusali Djoleta uzivo. Ali to ne umanjuje umjetnicku vrijednost njih dvojice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1671 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Meni je "tri put sam video Tita" vrh poltronstva
Otpjevas
:? uputi me
Sephora

#1672 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Mirisljave higijenske uloske... :run:
insomnia78

#1673 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Meni je "tri put sam video Tita" vrh poltronstva
Otpjevas
:? uputi me
Pa u knjiGi "tri posleratna druga" sa poprilicnim prezirom govori o Titu, Jugoslaviji i svim onim stvarima koje velica u pjesmi
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1674 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Pa u knjiGi "tri posleratna druga" sa poprilicnim prezirom govori o Titu, Jugoslaviji i svim onim stvarima koje velica u pjesmi
Prvi put cujem za to.
Boateng

#1675 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Boateng »

insomnia78 wrote:Ne kontam dje nest'о "Otaj Dećko" sa fejsbuka
Hakovalo ga.
Post Reply