Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sad je to kao stvarno postalo ono da se pohvališ da si bio na njegovom koncertu, da ga slušaš, inače se ne razumiješ kao u umjetnost... jer čak i ljudi koji nikada prije nisu slušali sevdalinke, odjednom su postali "zaljubljenici" u taj božanski glas, žele da budu viđeni na njegovim nastupima, njegove odjevne kombinacije su umjetnost, i on je poseban ali mi neki obični glupi balkanci to ne razumijemo, jer Deen je "obična pederčina" ali Božo, on je naprosto božanstvo.
Sve do sada što smo slušali, sva do sada izvođenja sevdalinki su ništa, dok nije došao Božo u haljini, dekolte i štikle, našminkan, i zapjevao nam sevdalinku, i pokazao Bosancima kako se pjeva sevdalinka i šta je to umjetnost.
Šta žene rade od obrva to nije normalno...umjesto da ih samo lijepo počupaju ne treba svakome, i ne stoji svakome ispunjavanje i iscrtavanje obrva. Pogotovo u ovakve geometrijske oblike
Teško je uopće više naletit na ženu a da nije napravila cirkus od obrva.
Fakat je tesko skontati toliku opcinjenost pojedinaca, ne samo opcinjenost vec skoro pa bozansko divljenje jednom stihoklepcu.
Lik nije napisao postene pjesme vec godinama, isfurao sve fazone, sav je sladunjav i nastiman, lazan, sa nekim drazesnim osmjehom prodaje se kao dobrota u ljudskom obliku, a u najmanju ruku je kontroverzna licnost. Ako nista, zbog onih odvratnih ponizavajucih pjesmica o Albancima i Slovencima.
Da ne govorim o njegovoj himni "novom valu", i stihovima sumnjaju neki da nosi nas pogresan tok, jer slusamo ploce i sviramo rok. Al' negde u nama je bitaka plam i kazem vam sta dobro znam: 'Racunajte na nas.
Tipicni politicki poltron koji je eto spjevao himnu novom valu koji su komunisti izmislili kao amortizer drustvenih promjena tih godina u svijetu. Eto kao, mi smo rokeri, imamo i antirezimske filmove, i punk cak, ali negdje u nama je bitaka plam, racunajte na nas. Da ne govorim o triput sam video Tita. Bljuv.
annoy wrote:Šta žene rade od obrva to nije normalno...umjesto da ih samo lijepo počupaju ne treba svakome, i ne stoji svakome ispunjavanje i iscrtavanje obrva. Pogotovo u ovakve geometrijske oblike
Teško je uopće više naletit na ženu a da nije napravila cirkus od obrva.
Obrve i nokti.... malo koja da nije sakrila svoje prirodne kojekakvim doradama i sl...al stvarno, meni je to ... kada nokti nisu prirodni...a o obrvama da i ne pricam..
Sephora wrote:
Obrve i nokti.... malo koja da nije sakrila svoje prirodne kojekakvim doradama i sl...al stvarno, meni je to ... kada nokti nisu prirodni...a o obrvama da i ne pricam..
Ne znam šta je gore od tog dvoga...meni su ti ogromni gelirani nokti degutantni. Pogotovo u nekim svijetlećim bojama.
Imam prijateljicu koja redovito fura te kandže, a ovako puno gestikulira rukama dok priča, i uvijek se nekako nesvjesno odmičem od nje dok mi nešto priča jer se bojim da će mi iskopat oko.
dječak sa šibicama wrote:Balasevic je tema za sebe.
Fakat je tesko skontati toliku opcinjenost pojedinaca, ne samo opcinjenost vec skoro pa bozansko divljenje jednom stihoklepcu.
Lik nije napisao postene pjesme vec godinama, isfurao sve fazone, sav je sladunjav i nastiman, lazan, sa nekim drazesnim osmjehom prodaje se kao dobrota u ljudskom obliku, a u najmanju ruku je kontroverzna licnost. Ako nista, zbog onih odvratnih ponizavajucih pjesmica o Albancima i Slovencima.
Da ne govorim o njegovoj himni "novom valu", i stihovima sumnjaju neki da nosi nas pogresan tok, jer slusamo ploce i sviramo rok. Al' negde u nama je bitaka plam i kazem vam sta dobro znam: 'Racunajte na nas.
Tipicni politicki poltron koji je eto spjevao himnu novom valu koji su komunisti izmislili kao amortizer drustvenih promjena tih godina u svijetu. Eto kao, mi smo rokeri, imamo i antirezimske filmove, i punk cak, ali negdje u nama je bitaka plam, racunajte na nas. Da ne govorim o triput sam video Tita. Bljuv.
Meni je "tri put sam video Tita" vrh poltronstva
Otpjevas
"I ja sam video Tita Marsala
legendu tu, slobodotvorca
coveka tog, druga i borca"
I kasnije napises knjigu u kojoj pljujes po tom istom Titu
Otpjevas
Zaboravili ste još idolopoklonstvo prema Dž. Štuliću i do besvijesti citiranje stihova i mudrarija davno pokojnih D.Radovića i M. Antića po fb profilima i drugdje.
Ne kontam trend da se od kafanskih pjevaljki Seka, Stoja, Mica, Pica, na silu prave kopije američkih pop diva poput Madonne, Britney Spears, Shakire, JLO i sl. I onda ih bukvalno šminkaju da izgledaju kao one, oblače ih do zadnje krpice isto, ista frizura. A muzika ostaje ista, bez promjene, uglavnom neka jadnica se pati da odjauče imbecilni tekst. I što je najgore, sve to radi uz doslovce kopirane pokrete navedenih pjevačica. Pa ne ide majku mu.
Pogledaj njegov koncert 1998 u Sarajevu u Skenderiji. Mislim da ces tek onda vidjeti koja je to moralna i ljudska gromada.
Politicki poltron ne pjeva "razrusenim gradovima Vukovaru, Hirosimi i Sarajevu". Ne dolazi "da bude meta nekom ludaku makar 2 dana, jer sta je to, kad smo mi mogli biti 5 godina na meti" i sasvim sigurno ne izjavljuje da ga je stid onoga sto su napravili ljudi koji pripadaju "istom bioloskom nasledju kao i on".
Pogledaj druze koncert, premotavaj na dijelove kad prica. Nas 41 minuti je najdirljivije.
P.S. I meni se gadi opcinjenost Balasevicem u smislu statusa na drustvenim mrezema. Tu je kao i Andric, isprostituisan do bola. Citiraju ga oni koji nisu procitali ni Asku i Vuka, kao i oni koji nikad nisu slusali Djoleta uzivo. Ali to ne umanjuje umjetnicku vrijednost njih dvojice.
insomnia78 wrote:
Otpjevas
insomnia78 wrote:
Otpjevas
uputi me
Pa u knjiGi "tri posleratna druga" sa poprilicnim prezirom govori o Titu, Jugoslaviji i svim onim stvarima koje velica u pjesmi