Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#1651 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

realniji je svaki SF i Rambo od teorije da ovu dvojicu ludjaka ne mogu uhapsiti. :-) :lol:
ma daj, visemilionski grad, 100 000 u pripravnosti, pa samo da su par dresiranih cuka poslali nasli bi ih iste sekunde.
imal neko realan razlog na koji nacin su pobjegli i na koji nacin su i dalje u bjegu, jos ako uzmemo u obzir da su u pitanju ne bas inteligentne osobe
HM 2011

#1652 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

House wrote:
Havatar wrote:
House wrote:

kao što su Bin Ladena bacili u more (po islamskim običajima) :D
:lol:

the U.S. claim that Bin Laden's burial at sea was in accordance with Islamic tradition.

:lol: :lol:
Islamic tradition of burial at sea ?

Muslims sailed and still sail you know....

Pirate style:
Image

Image
Last edited by HM 2011 on 08/01/2015 23:22, edited 1 time in total.
Walther

#1653 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

homega wrote:Blateru se narugao privatno. Je li i Muhamed narugan privatno?
:shock:
jao_situacije

#1654 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

moke_31 wrote:
splinter wrote:
insomnia78 wrote: Mozda je nosio licnu kartu jer je postojala mogucnost da ih policija zaustavi zbog kontrole ranije (arapi nisu bas omiljeni kod pariske policije) pa da im zbog njegovog ne nosenja dokumenata postanu sumnjivi i krenu im roviti auto te im tako sjebu plan?
Inace ovdje narod, nes vjerovati, uvijek ima dokumente sa sobom za razliku od nas
i šta, oni naoružani do zuba, gepek pun kalašnjikova i ručnih bacača, fantomke, prsluci, jakne, al će se izvući na ličnu ?
To sam i ja primjetio ali mi pobjže misao.

Odlično zapažanje :thumbup:
Ja vas molim jer nisam skontao pa ako neko može objasniti čija je tena ispala na onom snimku iz auta ? Zašto oni na krovu nosaju pancirke i snimaju i usput ima ih 10-ak na krovu ? i odakle RPG, a vozaju se se autom po gradu i to nikome nije sumnjivo :shock: Opljačkali pumpu na putu prema Parizu, a bježe iz Pariza i nisu ubili prodavača :-) Gledao sam na HRT-u danas dnevnik a i jučer također, i onaj novinar ista pitanja postavlja istrenirani a prave greške koje ne prave ni kokošari koji opljačkaju granap u Sarajevu. :lol:
Ripicipi

#1655 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

Walther wrote:
Ne mozes porediti mitove sa zivim ljudima.
area51

#1656 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

House wrote:Ameri su legende
:thumbup:
insomnia78

#1657 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Vitezanin wrote:
uglavnomja wrote:trenutno ih traze sa kamerama sa toplotnim senzorima u nekoj sumi gdje je nadjen auto.

le pen trazi smrtnu kaznu, koja je ukinuta 77.
Teško da će do toga doći, izgleda da je tražila ona ili neko drugi referendum o tom pitanju, ali francuski zakon o refendumu je kreiran tako da ga skoro i ne možeš provesti.
Trazila je Le Pen referendum
Inace vrlo je, vrlo umjerena i oprezna u izjavama oko ove situacije
Sutra neke stranke organizuju skupove podrske i pozvani su svi osim FN-a :D
Charlie Hebedo o Le Pen
Image
Lijevo: Marine LePen dedijaboliziju FN
Desno: obrijacu brkove :D
zenit dozic

#1658 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

area51 wrote:Ja se šprdao sa našima kad su išli po onim selima hapsiti vehabose, a ovi poslali korpus :-)
...još im ostavili lične karte u autu :lol:[/quote]

Ma neki pošteni likovi, nisu htjeli da otežavaju muriji :lol:
emigrazione

#1659 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Italijanski filozof i pisac Umberto Eko upoređuje džihadiste iz ID sa nacistima, ocenjujući da i jedni i drugi imaju isti ambicije, a to je da zavladaju svetom.
:lol: pa ima li i jedna tacka na dunjaluku da vi niste imali namjeru da je stavite pod svoju sapu, uz to koristeci najbrutalnije moguce metode...
muzicar_iz_parka

#1660 Re: Terorizam u Parizu!

Post by muzicar_iz_parka »

Nijedna država koja je članica vijeća Evrope ne može imati smrtnu kaznu.
A ni sa EU pravilima to ne bi moglo ići.
Havatar

#1661 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

I ta fora sa pojmom islamisti je veoma perfidna - budisti su pripadnici budisticke vjere , adventisti adventistcke, baptisti baptisticke i onda kad nekom sa zapada kazes islamisti on onda misli da govoris o svim pripadnicima islamske vjere- muslimannima . I tako oni koji bi to da prebace na sve muslimane ne govore o muslimanima a u stvari govore i jasno je zbog cega su se posluzili tom podvalom. Da bi neupucenima slali poruku o muslimanima. I sad je treba da se ogradjujem a takvi ekstremisti ne treba :zzzz:
Vitezanin

#1662 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

insomnia78 wrote:
Vitezanin wrote:
uglavnomja wrote:trenutno ih traze sa kamerama sa toplotnim senzorima u nekoj sumi gdje je nadjen auto.

le pen trazi smrtnu kaznu, koja je ukinuta 77.
Teško da će do toga doći, izgleda da je tražila ona ili neko drugi referendum o tom pitanju, ali francuski zakon o refendumu je kreiran tako da ga skoro i ne možeš provesti.
Trazila je Le Pen referendum
Inace vrlo je, vrlo umjerena i oprezna u izjavama oko ove situacije
Sutra neke stranke organizuju skupove podrske i pozvani su svi osim FN-a :D
Charlie Hebedo o Le Pen
Image
Lijevo: Marine LePen dedijaboliziju FN
Desno: obrijacu brkove :D

:D :D :D

Ja sam očekivao da će Le Pen sazvati kakav miting ili sl. :D kad ono skoro pa klasična FN mantra. Čak i manje od toga. Možda čeka izbore.
area51

#1663 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

emigrazione wrote:
Italijanski filozof i pisac Umberto Eko upoređuje džihadiste iz ID sa nacistima, ocenjujući da i jedni i drugi imaju isti ambicije, a to je da zavladaju svetom.
:lol: pa ima li i jedna tacka na dunjaluku da vi niste imali namjeru da je stavite pod svoju sapu, uz to koristeci najbrutalnije moguce metode...
džihadisti da žive još hiljadu godina ne mogu pobiti (ovim tempom ubijanja) naroda ko nacisti za 3-4 godine
uglavnomja

#1665 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:I ta fora sa pojmom islamisti je veoma perfidna - budisti su pripadnici budisticke vjere , adventisti adventistcke, baptisti baptisticke i onda kad nekom sa zapada kazes islamisti on onda misli da govoris o svim pripadnicima islamske vjere- muslimannima . I tako oni koji bi to da prebace na sve muslimane ne govore o muslimanima a u stvari govore i jasno je zbog cega su se posluzili tom podvalom. Da bi neupucenima slali poruku o muslimanima. I sad je treba da se ogradjujem a takvi ekstremisti ne treba :zzzz:

majkemi, ti i zviz me vazda nasmijete :lol: :lol: :lol:
nigor

#1666 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

area51 wrote:
emigrazione wrote:
džihadisti da žive još hiljadu godina ne mogu pobiti (ovim tempom ubijanja) naroda ko nacisti za 3-4 godine
Ma ne mogu koliko Ameri jednom bombom u jednom minutu, a ne ko nacisti u 3 - 4 godine.
insomnia78

#1667 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

spinel_ wrote:realniji je svaki SF i Rambo od teorije da ovu dvojicu ludjaka ne mogu uhapsiti. :-) :lol:
ma daj, visemilionski grad, 100 000 u pripravnosti, pa samo da su par dresiranih cuka poslali nasli bi ih iste sekunde.
imal neko realan razlog na koji nacin su pobjegli i na koji nacin su i dalje u bjegu, jos ako uzmemo u obzir da su u pitanju ne bas inteligentne osobe
Pariz je ogroman, oni su rodjeni i zive u njemu trideset godina, poznaju ga odlicno u to vrijeme su ogromne guzve, cuko ne pomaze ako su pobjegli s autom, policiji je trebalo malo fore da se snadju
Nisu vise u Parizu, Francuska je ogromna zemlja sa kamaru suma i jebenih pustara
Walther

#1668 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

Ripicipi wrote:
Walther wrote:
Ne mozes porediti mitove sa zivim ljudima.
Nisu se rugali "mitu" vec zivim ljudima (muslimanima). Rugas se "zivim ljudima" se jer to godi desnici koja onda kupuje novine 2.5eur. Svakih 2000 primjeraka padne jedna EU plata.
jao_situacije

#1669 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

area51 wrote:Ja se šprdao sa našima kad su išli po onim selima hapsiti vehabose, a ovi poslali korpus :-)
...još im ostavili lične karte u autu :lol:[/quote]

Ja nisam gledao FTV dnevnik, nego HRT danas i jučer. Da vidiš neku snimku ovog starijeg lika znači džej zi, ovakvih likova po AP i DBR ima bar 2000 i on da se onako istrenirao pa lik je obični klošar neki. Neke kajle nosa drma glavom vrti prstima ha hu :lol: I šta bi na kraju sa onim što se kao predao jel ga pustiše jel ubijen uhapšen osuđen ni traga ni glasa o njemu ?
moke_31

#1670 Re: Terorizam u Parizu!

Post by moke_31 »

jao_situacije wrote:
moke_31 wrote:
insomnia78 wrote: Mozda je nosio licnu kartu jer je postojala mogucnost da ih policija zaustavi zbog kontrole ranije (arapi nisu bas omiljeni kod pariske policije) pa da im zbog njegovog ne nosenja dokumenata postanu sumnjivi i krenu im roviti auto te im tako sjebu plan?
Inace ovdje narod, nes vjerovati, uvijek ima dokumente sa sobom za razliku od nas
i šta, oni naoružani do zuba, gepek pun kalašnjikova i ručnih bacača, fantomke, prsluci, jakne, al će se izvući na ličnu ?
To sam i ja primjetio ali mi pobjže misao.

Odlično zapažanje :thumbup:
Ja vas molim jer nisam skontao pa ako neko može objasniti čija je tena ispala na onom snimku iz auta ? Zašto oni na krovu nosaju pancirke i snimaju i usput ima ih 10-ak na krovu ? i odakle RPG, a vozaju se se autom po gradu i to nikome nije sumnjivo :shock: Opljačkali pumpu na putu prema Parizu, a bježe iz Pariza i nisu ubili prodavača :-) Gledao sam na HRT-u danas dnevnik a i jučer također, i onaj novinar ista pitanja postavlja istrenirani a prave greške koje ne prave ni kokošari koji opljačkaju granap u Sarajevu. :lol:[/quote]

Jarane valjalo je ovo sve inscenirati nije to lahko, malo respekta ej... :D

Moraju specijalci pokazati malo arapske aljkavosti, da bude sve ko po scenariju Luka Besona :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1671 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Velkoski »

Da li sloboda govora podrazumijeva pljuvanje po crncima npr.? :mrgreen:
spinel_

#1672 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

insomnia78 wrote:[
Pariz je ogroman, oni su rodjeni i zive u njemu trideset godina, poznaju ga odlicno u to vrijeme su ogromne guzve, cuko ne pomaze ako su pobjegli s autom, policiji je trebalo malo fore da se snadju
Nisu vise u Parizu, Francuska je ogromna zemlja sa kamaru suma i jebenih pustara

ne znam, sumnjicav sam oko toga.. ne bi me cudilo da ih pronadju mrtve, raznesene bombom :oops:
Capajebo

#1673 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Capajebo »

jao_situacije wrote: Ja nisam gledao FTV dnevnik, nego HRT danas i jučer. Da vidiš neku snimku ovog starijeg lika znači džej zi, ovakvih likova po AP i DBR ima bar 2000 i on da se onako istrenirao pa lik je obični klošar neki. Neke kajle nosa drma glavom vrti prstima ha hu :lol: I šta bi na kraju sa onim što se kao predao jel ga pustiše jel ubijen uhapšen osuđen ni traga ni glasa o njemu ?
Kad su poceli njegovo ime spominjati sam se momak pred'o policiji, i njegove kolege iz razreda potvrdile da je on bio u skoli zajedno sa njima u vrijeme napada.
Last edited by Capajebo on 08/01/2015 23:32, edited 1 time in total.
area51

#1674 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

Ne bi ja ni Ruse izbacio iz ove igranke unaprijed, i oni sad trljaju ruke... :D
klixo

#1675 Re: Terorizam u Parizu!

Post by klixo »

Havatar wrote:
Za crtanje karikatura predsjednika FIFA-e Blattera novčana kazna, a za karikature Poslanika, s.a.v.s., nagrada

Image

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter uspješno je spriječio da jedan danski umjetnik objavi karikature o njemu. Jedan ciriški sud je odlučio u njegovu korist. Prema tom sudu, neimenovni karikaturista iz Danske ne smije objavljivati svoje crteže, koji navodno blate Blaterovu čast.

Nadležni sudija smatra da se autor u ovom slučaju ne smije pozivati na umjetničku slobodu, pošto Blattera napada u privatnoj ravni, dovodi ga u vezu sa rasizmom i kroz svoj rad šteti glasu svjetskog fudbalskog saveza.

Dalje je dodato da autorova publikacja sadrži čitav red ponižavajućih predstavljanja. Zbog nabrojanih tačaka donesena je zabrana objavljivanja publikacije. Ne bude li se spomenuti umjetnik pridžavao sudske odluke slijedi mu kazna od 10 hiljada franaka.Izrazito je čudno da se karikature jednog Seppa Bllatera, osobe koja stalno stoji u svjetlu reflektora i tu i tamo provocira neki skandal, zabranjuju,dok se vrijeđanje vjerskih osjećaja jedne milijarde muslimana opravdavalo i danas opravdava slobodom umjetnosti i slobodom mišljenja. 2005. god je danski list „Jiland posten” objavio sramne karikature koje su predstavljale poslanika Muhameda, a.s., pod imenom “Lice Muhameda”. Ove karikature danskog autora Kurta Westergaarda širom svijeta izazvale su novinske članke. Dok su muslimani vjernici u čitavom svijetu bili zapanjen pozivalo se na slobodu mišljenja.

Kako su te karikature izgledale znamo dobro. Niti je Blatter poslanik niti ima preko milijardu pristalica iza sebe.On samo predsjedava jednim savezom.Pa ipak,ne smije ga se karikaturisati. U slučaju 1,5 milijardi muslimana to je bilo drugačije.Prema ciriškom sudu,karikatura Blattera dovodi u vezu sa rasizmom i predstavlja ga nepotrebno ponižavajuće.Zar to nije bio slučaj i sa karikaturama poslanika Muhameda. Dalje se smatra da karikature dugotrajno štete ugledu FIFA-e.Ne samo da je njen glas zbog stanja u Kataru djelimično ionako u “smeću” , nego se to čega se sud boji desilo sa čitavom muslimanskom vjerskom zajednicom,nakon što su karikature objavljene. Ne može se poreći da su se predrasude prema muslimanima nakon karikatura jos više povećale. Kurt Westergaard je 2010.godine dobio njemačku medijsku nagradu M100. Merkelova je hvalila i branila Kurta i njegov rad. ,,Evropa je mjesto,u kojem to jedan umjetnik smije”.

Danas znamo da je Evropa mjesto u kojem nema karikatura jednog Blatera,dok se istovremeno čitava vjerska zajednica izvrgava ruglu,gdje se objavljuju publikacije,koje pokazuju kako se pas penje na klanjača muslimana kao na kuju. Ali teško onome ko pipne čast šefa FIFA-e. Zbog svega, nije čudo da se mnogi muslimanski državljani od slobode govora osjećaju prevareni.

Te slobode često služe samo kao izgovor kad se napadaju muslimani. Zamislite da je Westergaard nacrtao facu sa velikim nosom i crnim sesirom i na to sve još dodao davidovu zvijezdu.To bi s pravom bilo antisemitski i niko ne bi ni pomislio da to objavi a kamoli da brblja o nekoj slobodi govora ili umjetnosti. Samo prema islamu i muslimana je drugačije.

Maskirana mržnja, upli moral, paušalizacije, cesto upakovani sa slobodama, na koje se navodno toliko polaže vrijednost, postali su svakodnevnica i to ne samo u karikaturama. Umjetnička i sloboda riječi su važne vrijednosti,koje nisu svakodnevne na ovom svijetu.Ali nakon što se upotrebljavaju sa duplim standardima ,ne treba se čuditi ako ih neki ne uzimaju za ozbiljno. I granice tih sloboda se često vide. Međutim, dok se “samo” muslimani vrijeđaju od tih granica nema ni traga.
Uvrijediš jednu osobu dobiješ epilog na sudu , uvrijediš preko milijardu ljudi dobiješ krompir :izet:
Post Reply