Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lakilaka
#1651 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
mesa ce imati jako tezak zadatak. zbog prethodnika i rezultata u 4 utakmice. samo 2 boda. bice tesko to stici.
-
Dead Man Walking
#1652 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa ciljano je ostavio Muhameda na klupi da u drugom ne bude ko Safet protiv Amera, daj sve rezerve odjednom zajedno pa se ne zna ni ko pije ni ko placa.ultima_palabra wrote:Nije mi se svidio početni sastav, ne možemo bez Bešića protiv iole ozbiljnog protivnika. Hadžić, Avdija, prevara od igrača Bičakčić... u drugom je to bilo dosta bolje.
Za sada dosta diplomatski, pokušao je da svakom da minute u ove dvije utakmice... ali ubuduće će neko morati biti i nezadovoljan.
- Lakat Jebić
#1653 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
meni je bicakcic enigma. kako je on medju najbolje ocijenjenim stoperima bundeslige...ultima_palabra wrote:Nije mi se svidio početni sastav, ne možemo bez Bešića protiv iole ozbiljnog protivnika. Hadžić, Avdija, prevara od igrača Bičakčić... u drugom je to bilo dosta bolje.
Za sada dosta diplomatski, pokušao je da svakom da minute u ove dvije utakmice... ali ubuduće će neko morati biti i nezadovoljan.
-
Fudo387
#1654 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
On je bio nas najbolji igrac danas.Lakat Jebić wrote:meni je bicakcic enigma. kako je on medju najbolje ocijenjenim stoperima bundeslige...
- NeKi_LiK
#1655 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nakon ove utakmice ću da formiram mišljenje o Meši... presudno će biti šta će uraditi sa Vršajevićem i Hadžićem... pokazati da ima muda i pored ogromnog guranja riješiti se amatera, ili dozvoliti da razne struje kroje sudbinu reprezentacije 
- Lakat Jebić
#1656 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
jasta je, kreno glavom klizeci, pa skonto "grob te jebo dje cu glavom na ovo" i onda iz raskoraka kreno nogom.
nije on uzasan bio, nije ni los, al jednostavno te zajebe (il se sagne kad se niko ziv ne saginje, il konta da na male igra il ovo veceras)
nije on uzasan bio, nije ni los, al jednostavno te zajebe (il se sagne kad se niko ziv ne saginje, il konta da na male igra il ovo veceras)
-
Dead Man Walking
#1657 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Meni Bico nije los, i ovo veceras vise je kriv Mujdza za gol. A Bico je kasnije jos jedan cist spasio, a plus frajer ide glavom na kopacku. 
-
Fudo387
#1658 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne znam, meni je on sasvim ok igrac, ima tu prostora za napredak napretek, plus sto ima kondicije k'o ostatak tima zajedno.
Dobar je Bico, ono uklizavanje je bilo bas svapsko...
Dobar je Bico, ono uklizavanje je bilo bas svapsko...
-
zetareticula
#1659 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Meni je ovo bas bila dobra probna utakmica, izmjesao je sastav da vidi ko sta moze, Vrsajevic kao muha bez glave trci ali nista, Hadzic isto ja ga vecinu utakmice nisam primjetio kao da momak ne igra nikako u drugom ga 2,3 puta primjetio 
- SaNsEo
#1660 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
meni je Pjanic katastrofa u zadnji nekoliko tekmi ,, Dzeko nikakve koristi nema od njega a ovaj je trebo da bude ko neki Misketov nasljednik...
- Zmijuga loma
#1661 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bičakčić je imao dva kolosalna čišćenja u drugom poluvremenu, skidanje Junuzoviću kad je išao 1-na-1 na Begovića i ono presjecanje Junuzovićevog niskog ubačaja (nakon što je povaljao Mujdžu) na drugu stativu gdje je lola bio sam. U oba slučaja bi vjerovatno bio gol.
Ko ono izgubi loptu na sredini prije gola?
-
palermo
#1662 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Medunjanin.Zmijuga loma wrote:Bičakčić je imao dva kolosalna čišćenja u drugom poluvremenu, skidanje Junuzoviću kad je išao 1-na-1 na Begovića i ono presjecanje Junuzovićevog niskog ubačaja (nakon što je povaljao Mujdžu) na drugu stativu gdje je lola bio sam. U oba slučaja bi vjerovatno bio gol.
Ma, u principu mislim da je prilično jasan naš najbolji sastav. Od izuzetne važnosti bi bilo da Pjanić digne formu. Hajrović je, makar i ne igrao u klubu, ipak korisniji od Višće. Možda bi trebalo Vranješa probati na desnom beku, Mujdža je čini mi se već potrošen
- Lakat Jebić
#1663 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
to je sva poenta ove dvije utakmice. izasli smo s 4 stopera (kad smo to zadnji put imali), realno mesa je morao vidjet da avdija nije za reprezentaciju, igrace se 4-5-1 protiv ozbiljnih ekipa i imamo kostur ekipe.palermo wrote:Medunjanin.Zmijuga loma wrote:Bičakčić je imao dva kolosalna čišćenja u drugom poluvremenu, skidanje Junuzoviću kad je išao 1-na-1 na Begovića i ono presjecanje Junuzovićevog niskog ubačaja (nakon što je povaljao Mujdžu) na drugu stativu gdje je lola bio sam. U oba slučaja bi vjerovatno bio gol.
Ma, u principu mislim da je prilično jasan naš najbolji sastav. Od izuzetne važnosti bi bilo da Pjanić digne formu. Hajrović je, makar i ne igrao u klubu, ipak korisniji od Višće. Možda bi trebalo Vranješa probati na desnom beku, Mujdža je čini mi se već potrošen
mora se uzet u obzir da nam igraci vjerovatno ne mogu bit u goroj formi.
-
Zastozato
#1664 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Definitivno medju boljim, ako ne i najbolji pojedinac na terenu. Bas me je zadivio borbom veceras.Fudo387 wrote:On je bio nas najbolji igrac danas.Lakat Jebić wrote:meni je bicakcic enigma. kako je on medju najbolje ocijenjenim stoperima bundeslige...
- Logovan
#1665 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
On je katastrofa od početka kvalifikacija.SaNsEo wrote:meni je Pjanic katastrofa u zadnji nekoliko tekmi ,, Dzeko nikakve koristi nema od njega a ovaj je trebo da bude ko neki Misketov nasljednik...
- limeni
#1666 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Vrlo sam zadovoljan Mesom jer izgleda brzo uci na greskama dok Pape treba pola godine da skonta neke detalje:D
Uglavnom je ekipa ziva, nisu se predali i vidi se da ce uci 100% u svaki duel to nam treba.
Sto se tice taktike ja to vidim na ovaj nacin..Mi trebamo igrati sa sistemom 4-5-1 i od 60 minute ako jurimo gol preci na 4-4-2.
Nadam se da vise necu gledati Vrsajevica u BH dresu ni na plazi u makarskoj. Stilic moze koristan biti kao i Susic koji ima zilavost i brzinu neku iako djeluje smotano na terenu.
Eh sad nas prvi golman je Asmir Begovic bez dileme. Za desni bek je ipak Mujdza institucija iako je van forme, njegova alternativa je Bicakcic (ako neko drugi popuni njegovo mjesto na stoperu) ili Martic.
Emir Spahic je siguran na stoperu a ja bi pored njega stavio Bicakcica, umjesto Ermina konkurisu Zukanovic, Sunjic i Vranjes.
Sead Kolasinac i Ervin Zukanovic se bore za mjesto na lijevom beku.
Senad Lulic je standardan na lijevom krilu a ja bih dao prednost Izetu Hajrovicu na desnom krilu jer je opasniji po gol nego Edin Visca koji je prva alternativa. Treba probati i Duljevica na krilu ali eto nije pozvan.
Imamo tri centralna vezna, nek jedan bude izrazeno defanzivan, drugi onako nek poveze sve a treci neka bude vise u navali.
Imam neki ludi osjecaj da ce Mesa iznenaditi Izraelcane sa Besicem, Pjanicem i Stilicem u vezi.
Sa Besicem konkurise Cocalic, Medunjanin moze mjenjati Pjanica a Susic Stilica.
Edin Dzeko isturen u napadu, alternative su Vedator i Djuric.
Veseli me da ekipa ipak ima kvalitet i da se od ovog moze napraviti nesto.
Samo da nas zdravlje posluzi i da nas kartoni ne zajebu!
Uglavnom je ekipa ziva, nisu se predali i vidi se da ce uci 100% u svaki duel to nam treba.
Sto se tice taktike ja to vidim na ovaj nacin..Mi trebamo igrati sa sistemom 4-5-1 i od 60 minute ako jurimo gol preci na 4-4-2.
Nadam se da vise necu gledati Vrsajevica u BH dresu ni na plazi u makarskoj. Stilic moze koristan biti kao i Susic koji ima zilavost i brzinu neku iako djeluje smotano na terenu.
Eh sad nas prvi golman je Asmir Begovic bez dileme. Za desni bek je ipak Mujdza institucija iako je van forme, njegova alternativa je Bicakcic (ako neko drugi popuni njegovo mjesto na stoperu) ili Martic.
Emir Spahic je siguran na stoperu a ja bi pored njega stavio Bicakcica, umjesto Ermina konkurisu Zukanovic, Sunjic i Vranjes.
Senad Lulic je standardan na lijevom krilu a ja bih dao prednost Izetu Hajrovicu na desnom krilu jer je opasniji po gol nego Edin Visca koji je prva alternativa. Treba probati i Duljevica na krilu ali eto nije pozvan.
Imamo tri centralna vezna, nek jedan bude izrazeno defanzivan, drugi onako nek poveze sve a treci neka bude vise u navali.
Imam neki ludi osjecaj da ce Mesa iznenaditi Izraelcane sa Besicem, Pjanicem i Stilicem u vezi.
- mist
#1667 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moze pricati ko sta hoce,ali Dzeko u ovakvoj ekipi moze igrati i u 40-oj godini
.
Pjanke ocito ima teske zadnje mjesece,mada mislim da ce sve to doci na svoje mjesto.
Pjanke ocito ima teske zadnje mjesece,mada mislim da ce sve to doci na svoje mjesto.
- MOSALJOZE
#1668 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jel igra Martić desnog beka??Valjao bi nam pravo.Sad malo analiziram odbrana nikad jača,ali i konkurencija.Imaš Spahu igra fenomenalnu,Bičakčić večeras solidan,Toni sve što je odigrao bilo je korektno.Desno nam škripi,tu može odigrati Ermin,ali protiv nižerazrednih reprezentacija,svako ozbiljnije krilo će ga prosut ko rižu.Lijevu stranu nema potrebe komentarisati Seo KOL(legenda,rušioc)i Zukanović koji je odličan i na štoperu.Veza,tu nema dileme Bešić i Pjanić su prvi izbor na tim pozicijama,s tim što Pjanić ima "konkurenciju" u Haretu,koji očajno igra,dok je Bešiću glavni konkurent Cocalić(takodjer moze odigrati i štopera)Hadzić je klasa ispod ovih nabrojanih.Cimirot samo pristojna zamjena.Lijevo Lulić može odigrati odlično,pogotovo kad iza sebe ima lijevog beka,tu je "konkurencija" Salihović i Hajrović,valjda se Izet pokrene nakon ovog gola,ali kako igraju ovi Werderovi Austrijanci teško.Desna strana je možda i najtanja,hajde Mujdza uz pomoć Muhameda krpi nekako,ali teško da može neko odigrati kvalitetno da desnom krilu.Gurati Prcića,Štilića,Sušića bila bi greška.Dzeko se stvarno trudi,dosta trči,ali fali mu neka 10-ka,i upravo mislim da će na tom mjestu biti i najviše gužve.Tu poziciju može igrati i Izet i ova trojica spomenuta + Pjanić.Sada je sve na Meši,mislim da se uvjerio u kvalitete Avdije,ono je baš izgledalo smiješno večeras.
Dakle desni bek,i samo pronaći pravog Misketa i to bi bilo to.
Dakle desni bek,i samo pronaći pravog Misketa i to bi bilo to.
Last edited by MOSALJOZE on 01/04/2015 00:02, edited 1 time in total.
-
Zastozato
#1669 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jedan od boljih, ako ne i najbolji pojedinac u nasem timu. Zadivio me svojim trudom i borbom na terenu.Fudo387 wrote:On je bio nas najbolji igrac danas.Lakat Jebić wrote:meni je bicakcic enigma. kako je on medju najbolje ocijenjenim stoperima bundeslige...
-
Fudo387
#1670 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kakav sad pa Maric?MOSALJOZE wrote:Jel Marić igra desnog beka??
- MOSALJOZE
#1671 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Martić pardon krenuo sam editovatiFudo387 wrote:Kakav sad pa Maric?MOSALJOZE wrote:Jel Marić igra desnog beka??
-
Zastozato
#1672 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Covjece, ko da sam ja piso. Potpuno se slazem sa svim. Besic, Pjanic i Stilic je u ovom trenutku nasa idealna sredina. Probati Djurica u tandemu sa Dzeko kad igramo sa dva napadaca.limeni wrote:Vrlo sam zadovoljan Mesom jer izgleda brzo uci na greskama dok Pape treba pola godine da skonta neke detalje:D
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1673 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A sta je sa onim drugim tj. trecim Susicem zar on nije bek????MOSALJOZE wrote:Martić pardon krenuo sam editovatiFudo387 wrote:Kakav sad pa Maric?MOSALJOZE wrote:Jel Marić igra desnog beka??
- Billy The Pljuc
#1674 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
jebiga, ko ovdje ne vidi pomak od safeta onda i ne treba da se oglasava na forumu..neka meshe, vidi se da covjek ima shlifa i da hoce raditi i nesto napravit..neka i ovakve postave i nek je dao sansu onom kome je i mislio dati..malo nam je safet zgadio i tinu i vrsu i hadzica mada su oni po meni najmanje krivi..meni je i igra i rezultat dobar dok nekome nije..u poredjenju sa pocetkom kvalifikacija i prve cetiri utakmice ovo je puno bolje mada je jos rano i dalek se put treba preci a na dobrom smo putu po meni..poslozice to mesha kako treba i doci ce bolji dani, samo se sjetite da smo donedavna bili u qrcu i sa igrom i sa rezultatima, ovako nada zivi i raste i treba ih sve podrzati, i igrace i meshu..bio sam siguran da necemo zijaniti a vjerovao sam i da ih mozemo dobiti, da je dzeki onu smjestio i bilo bi tako..igraci su mi manje vise pokazali sve sto je i karakteristicno za nas mentalitet, dzeki mi je djelovao neizainteresovano u prvom poluvremenu, pjana nije ni blizu onoga sto od njega ocekujemo a ostali tu i tamo..neki su bili nabrijani a neki nisu pa me sve u svemu ne razocarava vidjeno..nek smo se odmakli od safeta i vjerujem da nam dolaze bolji dani..
-
Fudo387
#1675 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mrzi me da pocinjemo tu pricu, ali sta da se radi...Billy The Pljuc wrote:jebiga, ko ovdje ne vidi pomak od safeta onda i ne treba da se oglasava na forumu..
O kakvom pomaku je rijec?