Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
Danguba

#1651 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

BANJALUKA – Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske sa 44 glasa za i 37 protiv izabrana je nova Vlada Republike Srpske.

Prije glasanja, koje je završeno oko 00:30 časova, poslanicima se obratila i Željka Cvijanović, mandatar za sastav nove vlade. Ona je u svom obraćanju replicirala poslanicima koji su danas raspravljali o ekspozeu za rad novoizabrane Vlade.

Sjednica Narodne skupštine RS je počela jutros oko 10.00 časova a na samom glasanju nisu prisustvovala dva poslanika.

Uskoro opširnije...
SaraFina

#1652 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

Helena2014 wrote:
SaraFina wrote:Radosni je prilično korektan forumaš :D

Zaista. Bosanski Srbin pravi bez prekodrinskih interesovanja i teznji ka matici.

@Helena, kako se završi parada pijanstva i kića danas? :kiss:

Spreču zenimo?

Mene pitaš, draga :koja: , pa rezime dana
Jedino se zna da se @Spreča ženi :hihihi: , otišao je da se sredi :licka:
Skupština RS još nije izabrala Vladu, rade već 13-14 sati :stolica: (oni fakat zarade dnevnicu)-evo Žuta daje završnu riječ
DF-SDA se posvađali, al ne znaju jesu li baš ili nisu, jer Željko je u inozemstvu, pa kad dođe sa Bakirom će preklopiti dvije-tri oči u oči, za sada telefonski su mu sve prenijeli :brblja:
Za lipovaču sve znaš, eto ukratko, sad je vrijeme za :spavalica:
:kiss:

A što se tiče @Radosnog, njega Fiki zove HDZeovac, tako da ja sa njim nisam načisto :D

Evo Danguba je postao neke ko fol odluke :D

Inače hvala ti :kiss:

Misliš da je Radosni HDZ-ovac? Štajaznam, umjeren je fakat pa je moguće.

Provjericemo kod Fikija :)

BANJALUKA – Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske sa 44 glasa za i 37 protiv izabrana je nova Vlada Republike Srpske.
radostan dan

#1653 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Danguba wrote:
a ovaj moj, naravno naravno...svaki dan nadjemo bisera. :kravata: :D
na tvoj, naravno... :D
radostan dan

#1654 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Helena2014 wrote:

Izabraše li ovi Vladu RS?
vlada izabrana...

44 poslanika glasala za, 37 protiv.

dva fale...

ja sam fino rekao ovom našem -spinozi-, da se prebroje prije skupštine, a on misli ja se zajebavam... :mrgreen:
radostan dan

#1655 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

SaraFina wrote:Radosni je ...

Bosanski Srbin pravi
potpuno pogrešno...
bez prekodrinskih interesovanja
pogrešno...dapače, ne samo prekodrinskih nego i prekomorskih...
i teznji ka matici.
na koju misliš, pošto ih imam dvije, a moje dijete - tri...
Helena2014

#1656 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

1:07 За потпредсједника НСРС једногласно изабран Сенад Братић (Коалиција "Домовина"). :D
1:09 За потпредсједника НСРС једногласно изабран Ненад Стевандић (СДС). :D

eto i to ljudi riješili, a potpredsjednik iz H naroda?
Helena2014

#1657 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

radostan dan wrote:

Bosanski Srbin pravi
potpuno pogrešno...
i teznji ka matici.

Ti si onda iz DFa :D
radostan dan

#1658 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

nemoj matere ti te lažne morliste, multietničare, polvna kukavičija jaja i demagoge sa mnom u istu...više poštovanja imam spram rahmetlije sulje nego prema prvopomenutom... :mrgreen:

ovo za croate što pitaš..
mala lovriČka, ili tako nekako...ima vremena, dok poraste još malo. :D
mO k3

#1659 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by mO k3 »

Helena2014 wrote:1:07 За потпредсједника НСРС једногласно изабран Сенад Братић (Коалиција "Домовина"). :D

Majorizacija :mrgreen: loptica prebacena dalje u manji cetnitet
SaraFina

#1660 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:

Bosanski Srbin pravi
potpuno pogrešno...
i teznji ka matici.

Ooooo Hrvat znači?

Vidim ja da si ti meni simpa .. Nije krv voda!

Nego jesi za Čho-a ili Raguza? :P

@Helena, daj definiraj Raguza još jednom ono " evropski" prije nego Radosni odgovori :D
radostan dan

#1661 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

jooj sarafina, nekad imam utisak da se iza tog nika krije onaj (zaboravih ime) član olimpijskog tima bih u londonu 2012. godine, disciplina streljaštvo...

edit:

nedžad fazlija...

U Sarajevu je aktualan vic koji kaže kako se Nedžo nakon razočaravajućeg Londona pokušao ubiti, ali je promašio za pola metra.
SaraFina

#1662 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

Pa nisam ja vidovita Dzemila :D

Nego, što misliš da će se dešavati nakon Nove Godine u RS kad su odnosi SDS-a i SNSD-a u pitanju?

Hoće ovi u FBiH SDA i DF uspjeti se dogovoriti.

Ako budeš konstruktivan mozda se i kladim :D
dpjokala26

#1663 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

radostan dan wrote:
Helena2014 wrote:

vlada izabrana...

dva fale...

ja sam fino rekao ovom našem -spinozi-, da se prebroje prije skupštine, a on misli ja se zajebavam... :mrgreen:

:ups: cuuuj.... 44......oKlen toliki a jos dva fale????? da ne muljas nesto? :meza:
Helena2014

#1664 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

dpjokala26 wrote:
radostan dan wrote:
Helena2014 wrote:

vlada izabrana...

dva fale...

:ups: cuuuj.... 44......oKlen toliki a jos dva fale????? da ne muljas nesto? :meza:

Ako laže koza, ne laže rog :D
I oni sada imaju Dragana Lukača, kako će i tamo i ovamo biti Dragan Lukač

Нова имена у кабинету Жељке Цвијановић из редова Савеза независних социјалдемократа су Драган Лукач, који ће у наредне четири године бити министар унутрашњих послова Српске

Image
Helena2014

#1665 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

mO k3 wrote:
Helena2014 wrote:1:07 За потпредсједника НСРС једногласно изабран Сенад Братић (Коалиција "Домовина"). :D

Majorizacija :mrgreen: loptica prebacena dalje u manji cetnitet
0:55 Poslanici su počeli raspravu po tački dnevnog reda koja se odnosi na izbor potpredsjednika Narodne skupštine RS. Milanko Mihajlica, poslanik SRS, podsjetio je poslanike da je povrijeđen poslovnik skupštine pri formiranju njenog saziva, jer nisu izabrani potpredsjednici NSRS isti dan kada i skupština.

Apelovao je da ne mogu biti četiri potpredsjednika NSRS, već tri kao i do sada.

- To je nepotrebno i skupo.- napomenuo je on. Prijavljena su još tri poslanika za raspravu.

01:15 Večeras nije predložen potpredjednik NS RS iz reda hrvatskog naroda. Međutim, po poslovniku NS RS i Ustavu, kandidat može biti predložen na nekoj od narednih sjednica, dok entitetska skupština može imati od dva do četiri potpredsjednika NSRS.

U toku je glasanje za radna tijela skupštine, Komisije i Odbore, koji će biti izabrani tokom noći.

01:00 Nenad Stevandić, poslanik SDS-a, predložen je za potpredsjednika Narodne skupštine RS, po osnovu prava druge parlamentarne stranke u entitetskom parlamentu da predlaže svog kandidata. On, podsjetimo, nije izabran kada je predložen prvi put, prilikom formiranja entitetske skupštine.

Senad Bratić, poslanik Koalicije Domovina, SDA, predložen je također po drugi put za potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda.
01:05 Poslanik Napredne Srpske Adam Šukalo, prilikom obraćanja poslanicima, a reagujući na neophodne mjere uštede u RS, pozvao je sve prisutne da izađu pred zgradu entitetskog parlamenta i vide ko je stigao službenim vozilom, a ko ne na ovu sjednicu. :-)

01:06 Za potpredsjednika NSRS izabran je Senad Bratić iz reda bošnjačkog naroda, sa 81 glasom podrške.

01:07 Za potpredsjednika NSRS izabran je Nenad Stevandić, sa 81 glasom podrške.
dpjokala26

#1666 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

sve mi se cini da je ovo srpsko- bosnjacka vlada.
hoce li da traze isti reciprocitet na vladi fbih?
:facepalm: gdje naci tolike srbe a da nisu pejanovic,lazovic,sucur,pudaric..... :skoljka:
Helena2014

#1667 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

dpjokala26 wrote:sve mi se cini da je ovo srpsko- bosnjacka vlada.
:facepalm: gdje naci tolike srbe a da nisu pejanovic,lazovic,sucur,pudaric..... :skoljka:

A porodica Pleho???
radostan dan

#1668 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

jebi ga, kad samo šupliramo, a ništa konkretno...evo mogao sam ja, ispred sa-x/klix koalicije da se kandidujem, i sad bih vam bio insajder, i kolektivno bi obolili od polne bolesti...
...zvane-boli nas đoko.
oni se znoje, a mi se zajebavamo. a info iz prve ruke.

nauk za 2018.
dpjokala26

#1669 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

radostan dan wrote:
jebi ga, kad samo šupliramo, a ništa konkretno...evo mogao sam ja, ispred sa-x/klix koalicije da se kandidujem, i sad bih vam bio insajder, i kolektivno bi obolili od polne bolesti...
...zvane-boli nas đoko.
oni se znoje, a mi se zajebavamo. a info iz prve ruke.

nauk za 2018.
:oops: zakasnili smo :jbt: ko ce docekati 2o18 godinu... :(
dpjokala26

#1670 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

Helena2014 wrote:

A porodica Pleho???
oprosti meni zaboravnoj.... :chmoljava:
Helena2014

#1671 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

dpjokala26 wrote:
Helena2014 wrote:

A porodica Pleho???
oprosti meni zaboravnoj.... :chmoljava:

Vidiš, nadje se, nadje, kad se traži , malo istraživati :novine:

:mrgreen:
radostan dan

#1672 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

pa mi, hvala bogu, osim ako ovi iz federacije ne zaseru šta, što između sebe, što na relaciji sarajevo-vatikan...
a kako je krenulo, sve su prilike da hoće.
dpjokala26

#1673 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

radostan dan wrote:

pa mi, hvala bogu, osim ako ovi iz federacije ne zaseru šta, što između sebe, što na relaciji sarajevo-vatikan...
budi siguran da ce biti belaja, ovde sranja nikad ne manjka. ;-)
Helena2014

#1674 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

dpjokala26 wrote:
radostan dan wrote:

budi siguran da ce biti belaja, ovde sranja nikad ne manjka. ;-)

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc rekao je da je bezbednosno-politička situacija u BiH i na KiM i dalje labilna.

Image
Međunarodno vojno prisustvo u regionu, prema rečima ministra odbrane Geralda Kruga, ostalo je nepromenjeno bitno, a misije pružaju i dobru mogućnost za saradnju za ranije strane u sukobu za Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

On je dodao da Austrija, učešćem u međunarodnim misijama, ispunjava i međunarodne obaveze, jer daje doprinos održavanju mira, te upućuje važan signal u cilju prevencije kriza.

Klug i Kurc su istakli da učešće austrijske vojske u međunarodnim mirovnim misijama doprinosi i bezbednosti Austrije, jer često krize, koje se čine dalekim, imaju neposredne bezbednosno-političke i ekonomske posledice po zemlju.

Poslanici u austrijskom parlamentu jednoglasno su usvojili učešće u mirovnim misijama na Balkanu, dok je za druge, kao što je učešće u misijama EU u Africi, bilo protivljenja pojedinih stranaka.

Što se tiče Bosne i Hercegovine Austrija učestvuje u misiji EUFOR ALTHEA do kraja 2015.godine, kako je odlučio parlament, sa do 400 vojnika, i 250 pripadnika rezervne jedinice.

Na Kosovu, prema odluci parlamenta, biće upućen jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova kao oficir za vezu pri UNMIK-u, čiji će zadatak biti da zastupa UNMIK policiju u svim kontaktima sa EU, i Euleksom.

Pri Kforu, austrijska vojska, prema odluci parlamenta, biće zastupljena do kraja iduće godine sa kontingentom do 600 vojnika.

Za slučaj krize stoji na raspolaganju i dodatnih 250 vojnika.

Pored toga odobreno je i upućivanje do 230 austrijskih vojnika za potrebe takozvanih Operativnih rezervnih snaga, koje stoje na raspolaganju u slučaju potrebe povećanja snaga kada nastane krize.
filosofman

#1675 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Izetbegović i Komšić brzo reagovali

Riješena "bračna svađa": DF i SDA ostaju u koaliciji

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/153282/rijese ... mQDfI.dpuf
Post Reply