Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O'zone wrote:
Šipak bi ga šutnuo da je čipovan i "kad bi država kažnjavala" osobe koje svoje pse izbacuju na ulicu gdje opet dolazimo do problema-nema države odnosno državnog aparata koji bi se borio protiv nastanka pasa lutalica kažnjavanjem ne odgovrnih vlasnika.
ali,opet kontam,g.o'zone,čak i da su te stvari uređene kao što nisu,zašto bi neko ko ima pare da cuku čipira,vakciniše,registruje trošio na lutalice ili kučiće lutalice,kad za još koju kintu može nabaviti rasno pašče sa pedigreom?
E jesi naš'o ono g.
Pa prvenstveno zbog toga što bi to bili psi sa ulice veterinarski obrađeni, čisti i vakcinisani i čipovani koje bi budući usvajatelji dobijali džabe bez ikakve naknade osim da udome to jadno biće koje je ostavljeno na ulici, ali sa njihovim punim podacima ukoliko se pas ponovo nađe na ulici.
Troškove obrade psa snosio bi Dog Trust za to sigurno imaju budžet.
SlazemSeNe wrote:
Znaci jajare oba....pa eto nisu se mogli tuci. Mogli su ga jedan drugom zabit. Bolje i to nego da jasu dan-noc ovdje.
Odakle ta opsjednutost nasiljem i seksom?
Ja sam pacifista par exellence
Ova dvojica su se sinoc pokoskali ko horozi. Jedan drugom prijeteli i pozivali da se nadu na Alipasinom, ispred Binga
Na kraju nula, zero....luzeri oba
Nisam upratio, sinoc sam bio na nekoj ribi i vinu, sto je potrajalo...
Dakle ti nisi od onih koji ljudima s kojim se ne slazu psuju djecu i prizeljkuju bolnu smrt? Moje izvinjenje, imam previse predrasuda, ili iskustva, kako god.
passiv wrote: bas se ceka da padne mrtva glava ili da nekom prekipi pa očisti svoju mahalu??
Kada je moja mahala u pitanju mi smo dali rok od 10-tak dana. Razgovarali sa vise strana i iznijeli ultimatum. Ako djukele ostanu u mahali i nakon 10 dana mi cemo se pobrinuti i za njih a i za sve koji nam pokusaju stati na put na celu sa jednom starom, ofucanom kuravom koja ih svakodnevno hrani.
Evropski prosjek je 12 dana koliko pas provede u azilu i varira od 5 do 60:
5 dana - Irska, Bjelorusija
7 dana - Svedska, Velika Britanija
8 dana - Spanija
l4 dana - Bugarska, Estonija, Madarska, Norveska, Holandija,
I5 dana - Belgija, Finska
30 dana - Srbija, Slovenija
60 dana - Hrvatska
Neograniceno - Njemacka i ltalija u azilima (s tim da su to privatni azili) , Grcka po principu uhvati, sterilisi, pusti. A proguglajte kakve probleme ima i Grcka
Pa prvenstveno zbog toga što bi to bili psi sa ulice veterinarski obrađeni, čisti i vakcinisani i čipovani koje bi budući usvajatelji dobijali džabe bez ikakve naknade osim da udome to jadno biće koje je ostavljeno na ulici, ali sa njihovim punim podacima ukoliko se pas ponovo nađe na ulici.
ako bi dog trust-ovci snosili sve troškove to je druga priča.jest da smo zemlja kompleksaša,gdje svako hoće neku marku,ili u ovom slučaju rasu i kontam da bi to teško šljakalo ,ali ok,nisam protiv s tim da uhvaćeno pašče ima sedmicu fore,a onda gejm over.
Radar71 wrote:Evropski prosjek je 12 dana koliko pas provede u azilu i varira od 5 do 60:
8 dana - Spanija
60 dana - Hrvatska
Neograniceno - Njemacka i ltalija u azilima (s tim da su to privatni azili) , Grcka po principu uhvati, sterilisi, pusti. A proguglajte kakve probleme ima i Grcka
Evo kratko i jasno, kako je u EU neka tako i kod nas bude i svi ce biti sretni.
Samo mi nije jasno ovi sto se bune u vezi eutanazije kada je tako u EU, a dog trust je iz engleske gdje je eutanazija 7 dana.
Nemogu nikako da dokucim razlog drugacijeg razmisljanja ovdje u odnosu na englesku. Onda je ovdje cisto pranje para i nista vise. Pojedici se bogate, a ostalim gradjanima stvaraju nelagodu kod prolaska ulicama punih pasa lutalica.
Radar71 wrote:Evropski prosjek je 12 dana koliko pas provede u azilu i varira od 5 do 60:
8 dana - Spanija
60 dana - Hrvatska
Samo mi nije jasno ovi sto se bune u vezi eutanazije kada je tako u EU, a dog trust je iz engleske gdje je eutanazija 7 dana.
Nemogu nikako da dokucim razlog drugacijeg razmisljanja ovdje u odnosu na englesku. Onda je ovdje cisto pranje para i nista vise. Pojedici se bogate, a ostalim gradjanima stvaraju nelagodu kod prolaska ulicama punih pasa lutalica.
ako bi dog trust-ovci snosili sve troškove to je druga priča.jest da smo zemlja kompleksaša,gdje svako hoće neku marku,ili u ovom slučaju rasu i kontam da bi to teško šljakalo ,ali ok,nisam protiv s tim da uhvaćeno pašče ima sedmicu fore,a onda gejm over.
Ko hoće privrženo i zahvalno pseto vjeruj da će ga najprije u azilu naći plus dobije ga bez naknade plus potpuno veterinarski obrađeno što košta prilično novca.
Ko stvarno želi ljubimca da mu pravi društvo neće izbjegavati udomljavanje iz azila.
Ali da bi se stiglo do tog dijela mora se riješiti problem sa prekomjernim brojem lutalica koji su sad na ulici.
Stjui wrote:
ali,opet kontam,g.o'zone,čak i da su te stvari uređene kao što nisu,zašto bi neko ko ima pare da cuku čipira,vakciniše,registruje trošio na lutalice ili kučiće lutalice,kad za još koju kintu može nabaviti rasno pašče sa pedigreom?
meni je jos manje jasno zasto neko nakon sto izvali kamaru para na pasce s pedigreom istog odluci izbaciti na ulicu
Stjui wrote:
meni je jos manje jasno zasto neko nakon sto izvali kamaru para na pasce s pedigreom istog odluci izbaciti na ulicu
8 dana - Spanija
60 dana - Hrvatska
BIH je eksperimentalna zona za mnoge stvari od zakona, hrane, pića, lijekova, otpada...etc. Što ovdje ne uspije ne primjenjuje se nigdje u svijetu plus pranje para
Opetja033 wrote:Je li istina da su pocelu ovu posast sklanjati sa ulica Sarajeva? Boga mi ako u mojoj mahali ne rijese problem u roku od 10-tak dana rijesicemo mi sami. Nije problem. A ove nedojebane koji bi zeljeli/e da nas sprijece u naumu neka mi se jave na pp. Reci cu im lokaciju a poslije i tacan termin kada cemo nasu lijepu mahalu ocistiti od podivljalih zvjeri. Pa neka dodju da ih zastite ako zele...
Ako mozes meni dati savjet kako ih se rijesiti. Ne znam koja je najbolja opcija. Moze i na pp ukoliko nije za javnost.
Ako se zatvori tema, prebaciti se na fb stranicu stop ugrizu.
Kako je sve ociglednije da je ovo bilo predizborno skupljanje poena, ostatak postova, do zatvaranja teme, bi se trebao baviti razmjenom iskustava o eliminaciji dzukela,
Stjui wrote:
SlazemSeNe wrote:
Znaci jajare oba....pa eto nisu se mogli tuci. Mogli su ga jedan drugom zabit. Bolje i to nego da jasu dan-noc ovdje.
Odakle ta opsjednutost nasiljem i seksom?
Ejh propustio si sinoć vrlo zanimljivu konverzaciju.
Održao sam jedan mali čas uzaludnosti i besmislenosti svađanja na forumu, no kao što se da viditi nekima lakše uđe hašimaga u bulju nego pamet u glavu...
Glede dotične persone, ne bih detaljnije helaborirao kako ne bi skretali u off, samo ću ostaviti jedan mali linkić kako bi smo se svi skupa relaksirali antičkim biserima :
Vecina vas se prema ovom problemu odnosi bas tipicno sarajevski, sto bi se ono reklo minderaski. Cekate da vas problem rijesi neko. Za vas.
Pa ljudi dragi ovdje se zakon ne primjenjuje kada su ljudski zivoti ugrozeni a ne kada su zivotinje u pitanju. Ili uzmite stvari u svoje ruke ili pustite da vas i dalje yebu tinejdzerice i tatine kcerkice sto se vozaju u Pezovima, a neke mozda i u Renolima, fensi su ova francuska auta.