Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
O'zone
Globalni moderator

#1651 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Stjui wrote:
O'zone wrote: Šipak bi ga šutnuo da je čipovan i "kad bi država kažnjavala" osobe koje svoje pse izbacuju na ulicu gdje opet dolazimo do problema-nema države odnosno državnog aparata koji bi se borio protiv nastanka pasa lutalica kažnjavanjem ne odgovrnih vlasnika.
ali,opet kontam,g.o'zone,čak i da su te stvari uređene kao što nisu,zašto bi neko ko ima pare da cuku čipira,vakciniše,registruje trošio na lutalice ili kučiće lutalice,kad za još koju kintu može nabaviti rasno pašče sa pedigreom?
E jesi naš'o ono g. :mrgreen:

Pa prvenstveno zbog toga što bi to bili psi sa ulice veterinarski obrađeni, čisti i vakcinisani i čipovani koje bi budući usvajatelji dobijali džabe bez ikakve naknade osim da udome to jadno biće koje je ostavljeno na ulici, ali sa njihovim punim podacima ukoliko se pas ponovo nađe na ulici.

Troškove obrade psa snosio bi Dog Trust za to sigurno imaju budžet.
kamen spoticanja

#1652 Re: Problem pasa lutalica

Post by kamen spoticanja »

SlazemSeNe wrote:Image

Spomenik u Briselu. Glavnom gradu EU -------Le chien Zinneke

Image
ovo je jedini ker kojeg mozes sresti u briselu...ostale su civilizirano podavili
Last edited by kamen spoticanja on 16/09/2014 22:35, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#1653 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

SlazemSeNe wrote:
Alfons Kauders wrote:
SlazemSeNe wrote:
Znaci jajare oba....pa eto nisu se mogli tuci. Mogli su ga jedan drugom zabit. Bolje i to nego da jasu dan-noc ovdje.
Odakle ta opsjednutost nasiljem i seksom?
Ja sam pacifista par exellence

Ova dvojica su se sinoc pokoskali ko horozi. Jedan drugom prijeteli i pozivali da se nadu na Alipasinom, ispred Binga
Na kraju nula, zero....luzeri oba
Nisam upratio, sinoc sam bio na nekoj ribi i vinu, sto je potrajalo...

Dakle ti nisi od onih koji ljudima s kojim se ne slazu psuju djecu i prizeljkuju bolnu smrt? Moje izvinjenje, imam previse predrasuda, ili iskustva, kako god.
sha_ba

#1654 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

slazemsene
polako sta si se uznemirila, sad ce alfons da ti pp posalje :wink:
Red Wolf

#1655 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

Image
eto pameti oni ovo napravili da djeca znaju kako je izgledao pas ko ona ptica dodo tako ce biti i ovdje,evropski,briselski samo kameni
Opetja033

#1656 Re: Problem pasa lutalica

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote:
Opetja033 wrote:
passiv wrote: bas se ceka da padne mrtva glava ili da nekom prekipi pa očisti svoju mahalu??
Kada je moja mahala u pitanju mi smo dali rok od 10-tak dana. Razgovarali sa vise strana i iznijeli ultimatum. Ako djukele ostanu u mahali i nakon 10 dana mi cemo se pobrinuti i za njih a i za sve koji nam pokusaju stati na put na celu sa jednom starom, ofucanom kuravom koja ih svakodnevno hrani.
Da li je doticna poznata po spamanju pp-a?
Nije. Tj nadam se za tvoje dobro da nije :D
Alfons Kauders

#1657 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

sha_ba wrote:slazemsene
Pazi... I ja imam neke standarde. Nisu visoki, ali su opet standardi.
O'zone
Globalni moderator

#1658 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Image
Pa ja, oni ih smaknuli sve pa digli spomenik :thumbup: Ovi ne napadaju u bronci ovi u krznu imaju taj običaj
sha_ba

#1659 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

Alfons Kauders wrote:
sha_ba wrote:slazemsene
Pazi... I ja imam neke standarde. Nisu visoki, ali su opet standardi.
oprosti, pade i meni na pamet, nisam namjerno htjela da te uvrijedim.. al opet sevap je, nikad se ne zna gdje moze covjek da ga zaradi :mrgreen: :kiss:
Radar71

#1660 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

Image
Brisel, glavni grad Belgije u kojoj nakon 15 dana provedenog u azilu uspavaju psa
Alfons Kauders

#1661 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:

Image
Pa ja, oni ih smaknuli sve pa digli spomenik :thumbup: Ovi ne napadaju u bronci ovi u krznu imaju taj običaj
Kamo srece da su i ovi kod nas bronzani. Firauni bi temeljito rijesili problem u roku od 48 sati.
Radar71

#1662 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

Evropski prosjek je 12 dana koliko pas provede u azilu i varira od 5 do 60:
5 dana - Irska, Bjelorusija
7 dana - Svedska, Velika Britanija
8 dana - Spanija
l4 dana - Bugarska, Estonija, Madarska, Norveska, Holandija,
I5 dana - Belgija, Finska
30 dana - Srbija, Slovenija
60 dana - Hrvatska
Neograniceno - Njemacka i ltalija u azilima (s tim da su to privatni azili) , Grcka po principu uhvati, sterilisi, pusti. A proguglajte kakve probleme ima i Grcka
Stjui

#1663 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

O'zone wrote:

Pa prvenstveno zbog toga što bi to bili psi sa ulice veterinarski obrađeni, čisti i vakcinisani i čipovani koje bi budući usvajatelji dobijali džabe bez ikakve naknade osim da udome to jadno biće koje je ostavljeno na ulici, ali sa njihovim punim podacima ukoliko se pas ponovo nađe na ulici.

ako bi dog trust-ovci snosili sve troškove to je druga priča.jest da smo zemlja kompleksaša,gdje svako hoće neku marku,ili u ovom slučaju rasu i kontam da bi to teško šljakalo ,ali ok,nisam protiv s tim da uhvaćeno pašče ima sedmicu fore,a onda gejm over.
kakaljin

#1664 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:Evropski prosjek je 12 dana koliko pas provede u azilu i varira od 5 do 60:
8 dana - Spanija
60 dana - Hrvatska
Neograniceno - Njemacka i ltalija u azilima (s tim da su to privatni azili) , Grcka po principu uhvati, sterilisi, pusti. A proguglajte kakve probleme ima i Grcka

Evo kratko i jasno, kako je u EU neka tako i kod nas bude i svi ce biti sretni.

Samo mi nije jasno ovi sto se bune u vezi eutanazije kada je tako u EU, a dog trust je iz engleske gdje je eutanazija 7 dana.

Nemogu nikako da dokucim razlog drugacijeg razmisljanja ovdje u odnosu na englesku. Onda je ovdje cisto pranje para i nista vise. Pojedici se bogate, a ostalim gradjanima stvaraju nelagodu kod prolaska ulicama punih pasa lutalica.
Radar71

#1665 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:
Radar71 wrote:Evropski prosjek je 12 dana koliko pas provede u azilu i varira od 5 do 60:
8 dana - Spanija
60 dana - Hrvatska

Samo mi nije jasno ovi sto se bune u vezi eutanazije kada je tako u EU, a dog trust je iz engleske gdje je eutanazija 7 dana.

Nemogu nikako da dokucim razlog drugacijeg razmisljanja ovdje u odnosu na englesku. Onda je ovdje cisto pranje para i nista vise. Pojedici se bogate, a ostalim gradjanima stvaraju nelagodu kod prolaska ulicama punih pasa lutalica.
Norveska 14 dana a vidi ovo http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok- ... 99928.aspx
O'zone
Globalni moderator

#1666 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Stjui wrote:
O'zone wrote:

ako bi dog trust-ovci snosili sve troškove to je druga priča.jest da smo zemlja kompleksaša,gdje svako hoće neku marku,ili u ovom slučaju rasu i kontam da bi to teško šljakalo ,ali ok,nisam protiv s tim da uhvaćeno pašče ima sedmicu fore,a onda gejm over.
Ko hoće privrženo i zahvalno pseto vjeruj da će ga najprije u azilu naći plus dobije ga bez naknade plus potpuno veterinarski obrađeno što košta prilično novca.

Ko stvarno želi ljubimca da mu pravi društvo neće izbjegavati udomljavanje iz azila.

Ali da bi se stiglo do tog dijela mora se riješiti problem sa prekomjernim brojem lutalica koji su sad na ulici.
pakica_

#1667 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
ali,opet kontam,g.o'zone,čak i da su te stvari uređene kao što nisu,zašto bi neko ko ima pare da cuku čipira,vakciniše,registruje trošio na lutalice ili kučiće lutalice,kad za još koju kintu može nabaviti rasno pašče sa pedigreom?
meni je jos manje jasno zasto neko nakon sto izvali kamaru para na pasce s pedigreom istog odluci izbaciti na ulicu
pakica_

#1668 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
meni je jos manje jasno zasto neko nakon sto izvali kamaru para na pasce s pedigreom istog odluci izbaciti na ulicu
O'zone
Globalni moderator

#1669 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

kakaljin wrote:
8 dana - Spanija
60 dana - Hrvatska

BIH je eksperimentalna zona za mnoge stvari od zakona, hrane, pića, lijekova, otpada...etc. Što ovdje ne uspije ne primjenjuje se nigdje u svijetu plus pranje para
Jokericious

#1670 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

Opetja033 wrote:Je li istina da su pocelu ovu posast sklanjati sa ulica Sarajeva? Boga mi ako u mojoj mahali ne rijese problem u roku od 10-tak dana rijesicemo mi sami. Nije problem. A ove nedojebane koji bi zeljeli/e da nas sprijece u naumu neka mi se jave na pp. Reci cu im lokaciju a poslije i tacan termin kada cemo nasu lijepu mahalu ocistiti od podivljalih zvjeri. Pa neka dodju da ih zastite ako zele... :)
Ako mozes meni dati savjet kako ih se rijesiti. Ne znam koja je najbolja opcija. Moze i na pp ukoliko nije za javnost. :)
huxley

#1671 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Ako se zatvori tema, prebaciti se na fb stranicu stop ugrizu.

Kako je sve ociglednije da je ovo bilo predizborno skupljanje poena, ostatak postova, do zatvaranja teme, bi se trebao baviti razmjenom iskustava o eliminaciji dzukela,
smack

#1672 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

pakica_ wrote:
Stjui wrote:

pakice ukini..znas sta mislim ..dosta te!
L u c i f e r

#1673 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
SlazemSeNe wrote:
Znaci jajare oba....pa eto nisu se mogli tuci. Mogli su ga jedan drugom zabit. Bolje i to nego da jasu dan-noc ovdje.
Odakle ta opsjednutost nasiljem i seksom?
Ejh propustio si sinoć vrlo zanimljivu konverzaciju. :)

Održao sam jedan mali čas uzaludnosti i besmislenosti svađanja na forumu, no kao što se da viditi nekima lakše uđe hašimaga u bulju nego pamet u glavu...

Glede dotične persone, ne bih detaljnije helaborirao kako ne bi skretali u off, samo ću ostaviti jedan mali linkić kako bi smo se svi skupa relaksirali antičkim biserima ;-) :

http://hr.wikipedia.org/wiki/Edip
bach

#1674 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Image
neMir

#1675 Re: Problem pasa lutalica

Post by neMir »

Vecina vas se prema ovom problemu odnosi bas tipicno sarajevski, sto bi se ono reklo minderaski. Cekate da vas problem rijesi neko. Za vas.
Pa ljudi dragi ovdje se zakon ne primjenjuje kada su ljudski zivoti ugrozeni a ne kada su zivotinje u pitanju. Ili uzmite stvari u svoje ruke ili pustite da vas i dalje yebu tinejdzerice i tatine kcerkice sto se vozaju u Pezovima, a neke mozda i u Renolima, fensi su ova francuska auta.
Locked