Nesto se ne sjecam da ste se stidili Husrefovih gafova i nervoze uz aut liniju, lik je izgledo ko da ima nervni slom, neljudsko ponasanje i slicno, pa ne vidim neke kritike da su bile...KPNCTNJAH wrote:BHF_Manijak wrote:Sad su se Amaru naklatili na kosti...Nije mi jasno, kad svi znamo, i to zivotom garantujem, da ovakvu retoriku ima neki trener Sarajeva, svrsavali bi na njega i "unucima prepricavali" kako je xy dobro karo strumfove, joj sta im je reko, hahaha jest im ga sukno i tako slicno...Mojnemo se bezze lagat ba, pa pogledajte reakcije kad je Blekic dizo mase na Kosevu, u delirijumu ste bili nakon njegove retorike, jos mu je gora prica bila jer Amar nikad nije va nazvo javno ciganima, pizdama i slicno...To ti je ono, lonac se loncu ruga...![]()
A sto se tice poredjenja Grbavice i kafica, Amar sigurno nije mislio da je Grbavica kafic, no da bi adekvatno uporedio dvije situacije naveo je primjer kakav je naveo, sta je mogao adekvatnije upotrijebiti?! Soping centar, bazen, slasticarnu?! Ne kontam...I sad je kao glavna furka "hahaha jes vidio papka pored zdneku sa svojom kafanom" nidje veze majkemi!
Ako ces iskreno meni je bilo ofirno da trener Sarajeva dodje na pres konferenciju, a fali mu pola zuba (Bajramovic)... a nista lose covjek nije pricao, ali odmah pojavom daje materijal za podhebavanje i pokazuje neozbiljnost... a ne jos da trener kluba koji volim pocne podrigivati, kriviti usta, pricati mahalski, da se pojavljuje u javnosti kao neki alkoholicar sav zapusten itd... to sto mislite da je nekom sukno i ispao smijesan, duhovit ili sta vec sve zavisi od ugla iz kojeg se gleda... nekome su i one kursadzije i vecernja skola zanimljivi i puni humora, a nekom glupost...
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#1651 Re: Sarajevski derbi
- strong69
#1652 Re: Sarajevski derbi
Husref je meni a i vecini Pitara gigant. Frajer voli Sarajevo i zbog toga ponekad malo nekontrolisane reakcije i emocijeBHF_Manijak wrote:
Nesto se ne sjecam da ste se stidili Husrefovih gafova i nervoze uz aut liniju, lik je izgledo ko da ima nervni slom, neljudsko ponasanje i slicno, pa ne vidim neke kritike da su bile...
Vjerovatno i vi iz istih razloga volite Amara koji nas iritira
Problem je samo tajming. Jbg, nije vrijeme za davanje nekih izjava koje ce podici tenzije... Dosla takva vremena.
-
The 51st State
#1653 Re: Sarajevski derbi
da nije ganje ne biste licili na fudbalsku ekipu, ovako uz silno proteziranje koprcate se pri vrhu ali te ambicije ce biti skrsene u subotu, a valjda i danas sto se tice kupa.LSD wrote:51 država
Šta misliš o ovome:
Imaš tu sa strane još linkova o majstoru, pa pogledaj malo neke stvari.
Sad si se ušutio, ha....vidim prpa guzovima
-
LSD
#1654 Re: Sarajevski derbi
Strong 69....A.Osim uopšte ne mrzi FCS
- duminjo
#1655 Re: Sarajevski derbi
nesto mi cijelu noc prolazi kroz glavu i kontam da napisem ili da ne napisem pa evo napisacu/predlozit pa napadajte
ako je derbi iznad svih ostalih utakmica, ako je derbi ono jedino sto icemu valja u ovoj ligi kakvoj takvoj, ako hocemo da pokazemo kako smo sarajevska raja, kako smo gospoda, kako smo prijatelji.. zasto ne bi manijaci bojkotovali ovaj derbi i rekli jednostavno "ako nece bit hordi, necemo ni mi"...
bez obzira na sve, ja mislim da se bar mi u ovom gradu moramo drzati zajedno i zajedno nesto pokusati protiv svih onih koji nas pokusavaju zavaditi i rastaviti nam drzavu na dijelove..
ako je derbi iznad svih ostalih utakmica, ako je derbi ono jedino sto icemu valja u ovoj ligi kakvoj takvoj, ako hocemo da pokazemo kako smo sarajevska raja, kako smo gospoda, kako smo prijatelji.. zasto ne bi manijaci bojkotovali ovaj derbi i rekli jednostavno "ako nece bit hordi, necemo ni mi"...
bez obzira na sve, ja mislim da se bar mi u ovom gradu moramo drzati zajedno i zajedno nesto pokusati protiv svih onih koji nas pokusavaju zavaditi i rastaviti nam drzavu na dijelove..
-
north
#1656 Re: Sarajevski derbi
Ulogu favorita prepustiti košpicarima, hrabri me njihova euforija i uvjerenost u trijumf.....
- luckylaka
#1657 Re: Sarajevski derbi
duminjo wrote:nesto mi cijelu noc prolazi kroz glavu i kontam da napisem ili da ne napisem pa evo napisacu/predlozit pa napadajte![]()
- luckylaka
#1658 Re: Sarajevski derbi
Za koje si ti,,north,,za moje il tvojenorth wrote:Ulogu favorita prepustiti košpicarima, hrabri me njihova euforija i uvjerenost u trijumf.....
- Zavatoni
#1659 Re: Sarajevski derbi
Upravo tako, pucaju samopouzdanjem. Manje-više svi navijači smatraju da imaju 'najbolji tim u BiH', i da Široki bez obzira što je njihov red neće osvojiti prvenstvo...north wrote:Ulogu favorita prepustiti košpicarima, hrabri me njihova euforija i uvjerenost u trijumf.....
Zbog svega navedenog, slažem se da treba postaviti 'pilu naopako' i prepustiti ulogu favorita Želji.
Ipak su najbolji u državi, a to u subotu trebaju i pokazati. Mi zadovoljni X-om
- Charuga
- Globalni moderator
#1660 Re: Sarajevski derbi

Mislim da sa ovim obiljezjima navijaci Sarajeva mogu doci na Grbavicu i da nece imati nikakvih problema od strane policije i obezbjedjenja.
-
LSD
#1661 Re: Sarajevski derbi

Ova kapica je šminka
- duminjo
#1662 Re: Sarajevski derbi
Plavih_11 wrote:
Mislim da sa ovim obiljezjima navijaci Sarajeva mogu doci na Grbavicu i da nece imati nikakvih problema od strane policije i obezbjedjenja.
-
north
#1663 Re: Sarajevski derbi
Ne kontam?luckylaka wrote:Za koje si ti,,north,,za moje il tvojenorth wrote:Ulogu favorita prepustiti košpicarima, hrabri me njihova euforija i uvjerenost u trijumf.....
-
sumirprimus
#1665 Re: Sarajevski derbi
btwPlavih_11 wrote:
plavi,nesto ti je stiglo iz skoplja
skroz desno...
- necu
#1666 Re: Sarajevski derbi
Valja ih slušat' kad' bod izvuku taj bod u subotu.
- casa_vode
#1667 Re: Sarajevski derbi
LSD wrote:
ZZ top se malo odmorio i spreman je da vas pokori

- ganjeta
#1668 Re: Sarajevski derbi
Jao poredjenja Šejtan i Zeba 
- veljaca
#1669 Re: Sarajevski derbi
Da, samo treba dodati da su tada pojedini igraci FK Zeljeznicar dosli direktno sa bojisnice oko grada - gdje su branili Sarajevo grad i njegove stanovnike ....LSD wrote:Gušo vam je porucio da se ne nadate bodovima... bezveze se ložite.
Jbt kralj frajer je branio i '95 kad ste nas demolirali sa 5-0 i kad su ga rodoljobi sa poljina snajperom gađali![]()
![]()
![]()
nenuništivi Adnan Gušo.
- vozač
#1670 Re: Sarajevski derbi
konačno sam riješio problem derbija, u subotu sam svakako 200 km udaljen od sarajevaeXit.LP wrote:Ako ćemo realno gledati na situaciju, sa obje strane ima previše kompleksaša.
Istina je da su derbi usrali mnogi ljudi koji nemaju veze sa sportom. Isto tako raznorazni ljudi u i oko oba kluba. Ali moramo sebi priznati jedno, a to je da smo velikim dijelom krivi i mi navijači i naš mentalni sklop.
Previše se počelo furati na te neke ultras fazone, navijačke kodekse, nadmetanja među navijačima. Više se ne gleda koji je bolji klub, već koja je bolja navijačka skupina. Ko ima originalnije pjesme, bolje grafite, više kamenovanih suprotnih grupa, više belaja, oduzetih rekvizita itd.
Nažalost više nema međusobnog poštovanja i uvažavanja. Previše je tenzija i mržnje. Realnost je nepoznanica u riječnicima 90% navijača i jednih i drugih.
Umjesto da ovaj derbi bude najbolji pokazatelj ljubavi građana Sarajeva prema Bosni i Hercegovini, pokazatelj jedinstva i razumjevanja, velika većina ljudi na funkcijama, ali i najobičnijih navijača diže tenzije i provocira incidente. Bilo da su to mali nebitni incidenti, Zoran Šuko će jedva dočekati da to prokomentariše i napuni glavu mnogobrojojnoj publici ispred TV ekrana.
Svi znamo na kojem je nivou naš fudbal. Dobro je poznato koliko ljudi ne propušta utakmice svog voljenog kluba i koja je tendencija broja ljudi na stadionima.
Pa ljudi nam se smiju kad spomenemo našu ligu. Ljudi koji su do prije par godina isto kao i mi skakali i radovali se na istim mjestima na kojima mi sada radimo isto.
Moramo se zapitati, gdje ovo sve vodi i kolika je naša uloga u svemu tome?
Hoćemo li ikada prestati lagati samima sebi?
Još uvijek mi nije jasno kako je moguće da postoje ljudi, koji slave zabranu dolaska bilo koje navijačke skupine na derbi.
Pa ja živim za taj dan kad će i Grbavica i AFH biti ispunjeni do poslednjeg mjesta, obojeni u bordo-bijele i plavo-bijele boje, a ne u crno-žuto-sivo-maslinasto zelene.
Bože, pogledaj nas. Daj nam pamet i razumjevanje, pa da uvidimo vlastite greške, a onda tek tuđe. Amin.
vjerujem da će taj dan i atmosfera na grbavici pokazati sav jad i bijedu našeg fudbala, moja predviđanja ... danas na dvije utakmice kupa i u subotu, sve skupa ni 10 000 prodatih karata (sarajevo 2000, željo 2500 + 5000, na sve tri tekme,
jest da će novinari najčitanijeg dnevnog lista nagurati na 20 000 posjetilaca ukupno, ali budimo realni i cener je previše
kad se sjetim sparte i zagrijavanja prije tekme na koševu, ne možeš stići loptu pogledom, smiješni smo u kompletu
- glade
#1671 Re: Sarajevski derbi
vala bas... @casa_vode: gdje ces poredit momka koji ima ogroman talenat sa likom kojem je sa 27 godina najveci uspjeh u karijeri igranje za zeljeznicarganjeta wrote:Jao poredjenja Šejtan i Zeba
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1672 Re: Sarajevski derbi
Niskoglade wrote:vala bas... @casa_vode: gdje ces poredit momka koji ima ogroman talenat sa likom kojem je sa 27 godina najveci uspjeh u karijeri igranje za zeljeznicarganjeta wrote:Jao poredjenja Šejtan i Zeba
-
dobar,ti?
#1673 Re: Sarajevski derbi
kvalitetno 
-
elSaik
#1674 Re: Sarajevski derbi
Jeko šejtan?
-
LSD
#1675 Re: Sarajevski derbi
Smiješno poređenje...necu da sad pljujem po Suljiću jer je mali talentovan igrac, ali Zeba je docent doktor fudbala za ostatak lige (znaci ujedno i za ostatak Željine ekipe, pošto se moraju crtati neke stvari jer se pojedinci odmah upale
)