Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
Corto Maltese

#1651 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:đes ba Corto :? već kontam zadržali te u ACIPS-u na dužem informativnom :D
Ojačali su, imaju i vremeplov. Možeš zaviriti u budućnost i gledati ovakve scene:
Jednog kišnog septembarskog jutra, Komšića budi telefonski poziv.
"Druže predsjedniče, Dr. Suljagić je povukao kandidaturu!"
"Uh, zar je već dvaesosmi?
Marko Zarko

#1652 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Marko Zarko »

O Suljagiću na forumu već 67 stranica, a o Hadžiomeroviću 21 iako su teme postavljene u isto vrijeme. Nešto slab interes za mlitavog "ako su krivi oni nisam ja" Hadžiomerovića. Izgleda da bi rogobatni Suljagić mogao pomesti ovog finjaka.
Did

#1653 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Did »

Šteta je što se kandidovao za člana predsjedništva. Predsjedinštvo ima jako male ingerencije, još ako si samo jedna trećina toga skoro ništa se ne može uraditi. Suljagić je čovjek od djela i ono što je uradio sa inicijativom 1. mart i za koaliciju domovina je zaista velika stvar i pokazao je ogromnu želju i da ima kapacitet u izvršavanju. Razumijem da se se Predsjedništvo kod glasača percipira kao nešto puno važnije i da vuče glasače za stranku, ali mislim da je ipak malo sebično. Mislim da bi puno više doprinio kao neki ministar, možda čak i premijer. Uostalom, kao ministar se već pokazao kao jako sposoban.
navedeni

#1654 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by navedeni »

Emir ce dobiti moj glas, pa da ga probamo
Dr. Kuca

#1655 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Dr. Kuca »

Covjek koji ide kod drugog covjeka po misljenje je rinaka obicna. To je doticni, marioneta.
shibonja

#1656 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by shibonja »

Jel to na Baketov racun sto ide kod idola mu u Tursku :)
yurebure

#1657 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by yurebure »

:D
Marko Zarko wrote:O Suljagiću na forumu već 67 stranica, a o Hadžiomeroviću 21 iako su teme postavljene u isto vrijeme. Nešto slab interes za mlitavog "ako su krivi oni nisam ja" Hadžiomerovića. Izgleda da bi rogobatni Suljagić mogao pomesti ovog finjaka.

Citajuci dnevnu stampu, portale, forume, stvara se dojam da najveci oponent Bakiru u trci za bosnjackog clana Predsjednistva je Emir Suljagic.
vatrogasac

#1658 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by vatrogasac »

Sinapsa wrote:
vatrogasac wrote:
JedanMova wrote: Vjeronauci, u obliku u kom je danas zastupljena, nije mjesto u skolama!
Može li u obliku kakva je u Njemačkoj i Austriji? Ako se ti već pitaš.
Austrijski model je korektan. Postoji ponuda i ako roditelji zele, djeca mogu ici na vjeronauku. Oni roditelji koji ne zele da im djeca idu na vjeronauku mogu svoje dijete da odjave. Vjeronauka je izborni predmet i ne ulazi u prosjek ocjena. Mislim da je vjeronauka, radi njoj svojstvenog stvaranja mentalnih barijera kod djece, vise stetna nego korisna i da joj zbog toga nije mjesto u skoli nego izmedju ostalog npr. u mejtefu....Djeca nisu u stanju da se efektivno i intelektualno brane od onoga sto im se na toj nastavi servira. Ali nemam nekih velikih problema sa tim da je i u skoli zastupljena, dokle god moje dijete nije zbog toga na bilo kakav nacin diskriminirano ili izolovano...dokle god im je to sporedna stvar u zivotu, da li idu na tu nastavu ili ne.
U Austriji ocjena ulazi u prosjek i čak se može Vjeronauka uzeti za maturski rad. Provjeri. Drugo je što katolička crkva ima tamo u posljednje vrijeme problema za šta je sama kriva.

Što reče @Colto, Suljagić je odradio krupnu stvar za Vjeronauku pa me ne bi čudilo da na sljedećem Kongresu vjeroučitelja bude mu dodijeljeno specijalno priznanje za doprinos razvoja islamske misli.
JedanMova

#1659 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Vjeronauka kod nas u startu djecu uci kako da se dijele. Ko to moze smatrati dobrim?!!
Sinapsa

#1660 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Sinapsa »

vatrogasac wrote:
Sinapsa wrote: Austrijski model je korektan. Postoji ponuda i ako roditelji zele, djeca mogu ici na vjeronauku. Oni roditelji koji ne zele da im djeca idu na vjeronauku mogu svoje dijete da odjave. Vjeronauka je izborni predmet i ne ulazi u prosjek ocjena. Mislim da je vjeronauka, radi njoj svojstvenog stvaranja mentalnih barijera kod djece, vise stetna nego korisna i da joj zbog toga nije mjesto u skoli nego izmedju ostalog npr. u mejtefu....Djeca nisu u stanju da se efektivno i intelektualno brane od onoga sto im se na toj nastavi servira. Ali nemam nekih velikih problema sa tim da je i u skoli zastupljena, dokle god moje dijete nije zbog toga na bilo kakav nacin diskriminirano ili izolovano...dokle god im je to sporedna stvar u zivotu, da li idu na tu nastavu ili ne.
U Austriji ocjena ulazi u prosjek i čak se može Vjeronauka uzeti za maturski rad. Provjeri. Drugo je što katolička crkva ima tamo u posljednje vrijeme problema za šta je sama kriva.

Što reče @Colto, Suljagić je odradio krupnu stvar za Vjeronauku pa me ne bi čudilo da na sljedećem Kongresu vjeroučitelja bude mu dodijeljeno specijalno priznanje za doprinos razvoja islamske misli.
Prvi put ovo cujem. Vjeronauka je u Austriji izborni predmet i kao takav ne ulazi u prosjek ocjena. U Austriji ti treba, da bi se upisao u neku skolu, dobar prosjek ocjena u tzv. "glavnim predmetima", kao sto su njemacki, matematika, engleski...dok se vjeronauka ne tretira ni kao likovna ili muzicka nastava. Austrijski obrazovni sistem je komplexniji od naseg i vise prilagodjen raznoraznim individualnim potrebama. Dakle, postoji minimalna teoretska mogucnost da ocjena iz vjeronauke negdje ulazi u prosjek ocjena.....ali gdje?? Da bih ti mogao sa najboljom savjescu odgovoriti, nazvao sam i par poznanika...Od svih sam dobio isti feedback - vjeronauka u Austriji nije bitna za prijem u druge skole (odnosno ne ulazi u prosjek ocjena osim ako je zelis privatno za sebe uracunati). Mojoj kcerci, koja nikada nije isla na vjeronauku, za upis u gimnaziju nije nista drugo trebalo osim prosjeka ocjena u glavnim predmetima. Nazvao sam i prijateljicu cija kcerka ide u katolicku gimnaziju, koja nikada ranije nije pohadjala vjeronauku. Dakle, pohadjanje vjeronauke cak ni za upis u katolicku gimnaziju nije preduslov...a o prosjeku ocjena ni govora. Dalje, koliko znam, a ako treba i provjericu, vjeronauka ni za upis fakulteta teologije nije nikakav preduslov!

PS. sto se tice Suljagica: nije on kriv sto vjeronauka ima cvrstu poziciju u KS. Ne moze neko ko hoce da poboljsa drustvo biti kriv sto je pokusao da poboljsa drustvo. Krive su snage od kojih je porazen: Mustafa Ceric koji je zloupotrijebio IZ i SDP - koji ga nije izazvao na mejdan... zajedno sa ostalim partijama koje su samo licemjerno cekale na svoju priliku.
Sinapsa

#1661 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Sinapsa »

JedanMova wrote:Vjeronauka kod nas u startu djecu uci kako da se dijele. Ko to moze smatrati dobrim?!!
Upravo to. Upravo BiH treba biti senzibilizirana za ovaj problem. Djeca BiH trebaju biti postedjena isticanja razlika medju njima...barem u ranoj fazi zivota.
Corto Maltese

#1662 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Sinapsa wrote: PS. sto se tice Suljagica: nije on kriv sto vjeronauka ima cvrstu poziciju u KS. Ne moze neko ko hoce da poboljsa drustvo biti kriv sto je pokusao da poboljsa drustvo. Krive su snage od kojih je porazen: Mustafa Ceric koji je zloupotrijebio IZ i SDP - koji ga nije izazvao na mejdan... zajedno sa ostalim partijama koje su samo licemjerno cekale na svoju priliku.
Jest, tako ja tješim svog jarana: "Nemoj na Sarajevo, nije Sarajevo krivo! Švabe su ti koji su zabili 7 komada!"
Dr. Kuca

#1663 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Dr. Kuca »

gard da se osjeca potlaceno? Da predstavlja komsica? Inace je i vojsci bio gardista.
vee-jay

#1664 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by vee-jay »

MuaDib wrote:Danas su me pitali: "Zašto ćeš glasati za Suljagića? Uz opasku kako je riječ o politički nekonzistentnoj osobi, koja je na prvi pritisak pobjegla glavom bez obzira, misleći na mjesto ministra obrazovanja KS."

Moj odgovor je bio jasan, glasat ću za Suljagića isključivo zato što je pokazao zube dvjema stranama medalje deskriminacije, zato što je organizovao koaliciju Domovina i spriječio rasipanje glasova povratničke populacije u RS i zato što je jasno prstom pokazao glavne krivce koji su narodu kom i sam pripada oduzeli dostojanstvo. Jer sve priče koje o njemu kruže da je pobjegao sa ministarske pozicije, da je tukao ženu, da je prevario ljude u RS su samo špekulacije, bez ikakovog legitimnog uporišta.
Za Domovinu OK (koliko je u tome bio uspjesan trebamo vidjeti u oktobru), ali za to sto je "pokazao zube" se danas ni za koga ne smije glasati.
Android Knego

#1665 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Android Knego »

Corto Maltese wrote:
Sinapsa wrote: PS. sto se tice Suljagica: nije on kriv sto vjeronauka ima cvrstu poziciju u KS. Ne moze neko ko hoce da poboljsa drustvo biti kriv sto je pokusao da poboljsa drustvo. Krive su snage od kojih je porazen: Mustafa Ceric koji je zloupotrijebio IZ i SDP - koji ga nije izazvao na mejdan... zajedno sa ostalim partijama koje su samo licemjerno cekale na svoju priliku.
Jest, tako ja tješim svog jarana: "Nemoj na Sarajevo, nije Sarajevo krivo! Švabe su ti koji su zabili 7 komada!"
prozivati Suljagica zbog pozicije vjeronauke u KS isto je kao prozivati Mustafu Cerica zbog buduceg fijaska SDP-a u oktobru... nidje veze...
Sinapsa

#1666 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Sinapsa »

Corto Maltese wrote:
Zvuci kao da su mogli igrati sa drugom strategijom (Suljagic i SDP)...pa de pojasni jbg. Ja volim saslusati ljude.
Al´ i ova metafora sa Sarajevom i Svabama ti nije losa...
Suljagic je bio samo napadac Sarajeva (koalicija) i dio tima. Kako da zabije gol kada su prepadnuta odbrana i vezni red Mustafinim Svabama otvorila vrata...
Last edited by Sinapsa on 03/09/2014 15:07, edited 1 time in total.
JedanMova

#1667 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

sdasdpsbbhdzsnsd wrote: Medjutim gard Suljagica je bas ono sto treba Bosnjacima. Steta sto se on tako ne osjeca, nego se nacionalno osjeca kao Bosanac.
Nije on kriv sto nam je Ustav takav da se kao Bosanac moze kandidovati samo za predsjednika MZ.
Krivi su oni koji o ljudima donose zakljucke na osnovu onoga kako se isti izjasnjavaju :!:
JedanMova

#1668 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Sinapsa wrote:
Corto Maltese wrote:
Zvuci kao da su mogli igrati sa drugom strategijom (Suljagic i SDP)...pa de pojasni jbg. Ja volim saslusati ljude.
Suljagic je bio samo napadac Sarajeva (koalicija) i dio tima. Kako da zabije gol kada su prepadnuta odbrana i vezni red Mustafinim Svabama otvorila vrata...
Ne zbunjuj dodatno covjeka, dosta mu je zbunjole od poslodavca :lol: :lol: :lol:
Sinapsa

#1669 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Sinapsa »

JedanMova wrote:
Sinapsa wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne zbunjuj dodatno covjeka, dosta mu je zbunjole od poslodavca :lol: :lol: :lol:
Ma kak´i zbuniti. Ne mogu ja Cortu zbuniti..On se uvijek elegantno doceka na noge :thumbup: - ko macak. Pride sto ima devet zivota :mrgreen:
Corto Maltese

#1670 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Sinapsa wrote:
Corto Maltese wrote: Jest, tako ja tješim svog jarana: "Nemoj na Sarajevo, nije Sarajevo krivo! Švabe su ti koji su zabili 7 komada!"
Da pojasnim?
Reis je bio u jednom timu. Borio za svoj cilj, u okviru svog sistema vrijednosti i dobio.
Suljagić je bio u drugom timu. U stvari, bio je solo igrač. Nije nikoga konsultovao prije svog nepromišljenog, amaterskog pokušaja. Svaki pravnik-pripravnik, bi mu u startu ukazao na barem tri proceduralne greške kojima je upropastio čitavu inicijativu. Isti amaterizam i voluntarizam je primijenio kod smjenjivanja direktora MŠ Ilidža.
Nejse. Emir se, u okviru svoje vještine, u svom timu jednog lica, borio za svoje ciljeve. I izgubio.
Kao rezultat, imamo zabetoniran status vjeronauka uKS, i beskonačnu trakavicu oko direktora MŠ Ilidža.
Također zabetoniranog, brojnim sudskim odlukama.
A kao osnov svake Bajraktarevićeve žalbe je Suljagićevo kršenje procedure kod donošenja prvobitne odluke.
A sad, da se, iz mračne realnosti, vratimo u svijet metafora.
Još nisam čuo da su Horde Zla nakon poraza u derbiju tražili odgovornost Željinog trenera.
JedanMova

#1671 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Samo se jedna mala stvar u vezi svega pokusava precutati, a to je cinjenica da je on jedini NESTO pokusao uraditi.
E sada, da je sistem kakav nije i da su uposlenici u drzavnim institucijama profesionalni i strucni, a ne samo familijarno podobni - mozda bi mu neko i skrenuo paznju na proceduralne greske.

Da ne bi bilo nesporazuma, ista stvar se desava i u Tuzilastvu - 100% sigurni slucajevi padaju zbog proceduralnih gresaka.
Corto Maltese

#1672 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Meanwhile, in real life:
Belma Selimovic tužila je svog bivšeg supruga Emira Suljagića zbog, između ostalog, dugova i fizičkog zlostavljanja, saznaje TBT.
Tužbu je podnio advokat Krešimir Zubak, dok Emira Suljagića zastupa advoka Denis Gratz, predsjednik Naše stranke.

Suljagić je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a obavljao je i dužnost ministra nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Suljagić je podnio ostavku i napustio SDP zbog afere oko uvođenja vjeronauke u škole, a javnosti je poznat i kao bivši koordinator koalicije “Prvi mart”.

U to vrijeme sarajevski mediji su pisali o Suljagićevim bračnim problemima. Navodno je Suljagić uspjevao preko svojih stranačkih kolega iz SDP-a u MUP-u zataškati prijave svoje bivše supruge zbog fizičkog zlostavljanja, te da su se tek sada stekli uvjeti za sudski postupak.
Ukoliko se tvrdnje o Suljagićevoj sklonosti nasilju dokažu, aktualni favorit za bošnjakog člana Predsjedništva bi mogao imati grdne probleme sa feminisitičkim grupacijama.
http://www.thebosniatimes.com/okrece-se ... acnu-aferu
JedanMova

#1673 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:Meanwhile, in real life:
Belma Selimovic tužila je svog bivšeg supruga Emira Suljagića zbog, između ostalog, dugova i fizičkog zlostavljanja, saznaje TBT.
Tužbu je podnio advokat Krešimir Zubak, dok Emira Suljagića zastupa advoka Denis Gratz, predjensik Naše stranke.

Suljagić je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a obavljao je i dužnost ministra nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Suljagić je podnio ostavku i napustio SDP zbog afere oko uvođenja vjeronauke u škole, a javnosti je poznat i kao bivši koordinator koalicije “Prvi mart”.

U to vrijeme sarajevski mediji su pisali o Suljagićevim bračnim problemima. Navodno je Suljagić uspjevao preko svojih stranačkih kolega iz SDP-a u MUP-u zataškati prijave svoje bivše supruge zbog fizičkog zlostavljanja, te da su se tek sada stekli uvjeti za sudski postupak.
Ukoliko se tvrdnje o Suljagićevoj ka nasilju dokažu, aktualni favorit za bošnjakog člana Predsjedništva bi mogao imati gradne probleme sa feminsitičkim grupacijama.
http://www.thebosniatimes.com/okrece-se ... acnu-aferu
Elem, toliko o ozbiljnosti TBT-a kada je novinarstvo u pitanju.
Postavlja se pitanje, da li je ovo greska zbog brzog prekucavanja necijeg teksta ili je sam nalogodavac nepismen :evil:
JedanMova

#1674 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

U isto vrijeme, na istoj web adresi...
The Bosnia Times wrote: O nama

Pred Vama je portal The Bosnia Times. The Bosnia Times su nezavisne bosanskohercegovačke dnevne e-novine nastale 19. jula 2013. godine u Sarajevu ušavši tako u porodicu Times novina.

Ovo je još uvijek njegova eksperimantalna faza tako da Vas molimo za strpljenje i razumjevanje.
Dugo nesto eksperimentisu...
Android Knego

#1675 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Android Knego »

Corto Maltese wrote:
Sinapsa wrote:
Corto Maltese wrote: Jest, tako ja tješim svog jarana: "Nemoj na Sarajevo, nije Sarajevo krivo! Švabe su ti koji su zabili 7 komada!"
Da pojasnim?
Reis je bio u jednom timu. Borio za svoj cilj, u okviru svog sistema vrijednosti i dobio.
Suljagić je bio u drugom timu. U stvari, bio je solo igrač. Nije nikoga konsultovao prije svog nepromišljenog, amaterskog pokušaja. Svaki pravnik-pripravnik, bi mu u startu ukazao na barem tri proceduralne greške kojima je upropastio čitavu inicijativu. Isti amaterizam i voluntarizam je primijenio kod smjenjivanja direktora MŠ Ilidža.
Nejse. Emir se, u okviru svoje vještine, u svom timu jednog lica, borio za svoje ciljeve. I izgubio.
Kao rezultat, imamo zabetoniran status vjeronauka uKS, i beskonačnu trakavicu oko direktora MŠ Ilidža.
Također zabetoniranog, brojnim sudskim odlukama.
A kao osnov svake Bajraktarevićeve žalbe je Suljagićevo kršenje procedure kod donošenja prvobitne odluke.
A sad, da se, iz mračne realnosti, vratimo u svijet metafora.
Još nisam čuo da su Horde Zla nakon poraza u derbiju tražili odgovornost Željinog trenera.
dakle, temelji Cortologije bi bili:

AKO NESTO POKUSAS UNUTAR PARTIJE PA NE USPIJES - to je zato sto si amater nesposobnjakovic,
AKO NISTA NE POKUSAS UNUTAR PARTIJE - to je zato sto od svog sefa ne smijes pr'nut,
AKO ODES IZ JEDNE PARTIJE U DRUGU - to je zato sto si prevrtljiv,
AKO U DRUGOJ PARTIJI PRIHVATIS NEKU KANDIDATURU - to je zato sto se lizes sa novim sefom.

ukratko...
Post Reply