Isto to sam mislio 2006/2007 god. kad sam bio u Beogradu na FEAST testiranju u sklopu Nikola Tesla aerodroma (konkurs za oblasnu kontrolu sa radarskim odobrenjem). Većina ovih sad "stručnjaka" na ovoj temi su bili možda u osnovnoj školi. Tada je vođa projekta bio Radomir Gavrić koji mi je u lice rekao da sam dogurao do odredjene tačke svojim znanjem, a dalje odlučuju neki drugi faktori. Čik pogodi koji. Sad na ovaj isti konkurs se opet prijavim jer sam se nadao da su se stvari ipak promijenile kad ono jedan dotični mi nakon 2 kruga Feast testa kaže kome se moram obratiti za dalji napredak i prolaz na konkursu. Hej, imenom i prezimenom, javna tajna. Javi mi gospođa na tel. kao niste položili žao mi je. Par činjenica joj iznesem ona zamuca i spusti slušalicu. Uglavnom znam vrlo dobro šta pričam i o čemu. Samo me nerviraju ovi što se sad čude što ovo traje, a na gore navedene načine su došli tu. Vidio sam ih kako se šepure po testiranjima. Debilćići mali. Pravoj i iskrenoj raji (ako ih ima) puno sreće, mada mislim da ih je malo. Meni ostaje neostvareni san, ali hebaji ga život ide dalje. Ne znam samo kako ce "ovi" koji na kraju dobiju ovaj posao imati savjesti obavljati ga.probook wrote:Ja sam nesto mislio da barem za ovo mjesto nema stele, jebote ipak radis ko kontrolor leta ne moze to svako raditi.Demoralisani_SA wrote:"Lista" o kojoj pričate je gospodo bila gotova mnogo prije nego ste vi i imali priliku pokazati svoje ne/znanje. Čast pojedincima/izuzecima koji stvarno imaju potrebne vještine za ovaj posao (KOJIH JE VRLO, VRLO MALI BROJ). Mrtve štele radile od samog početka čak i prije. Stranački uhljebi
Jos uvijek mislim da ovde nema stele
Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Moderator: anex
-
Demoralisani_SA
#1651 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
-
Varg1a
#1652 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
daj cinjenice, ime i prezime tko ti je to rekao i na koga te je preporucio, da mi koji smo posteno dosli do samog kraja koji nikad nismo imali nikakvih stela imamo sta navesti u eventualnoj zalbi agenciji, sudu, europskoj kontroli...da ne bude samo rekla-kazala!!!
-
dr0gg3r
#1653 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Sta nam naprica co'jek! 
-
ch1No0k
#1654 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
probook
#1655 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
To i ja mislim. 'ebote nije to mjesto u kancelariji da primas postu pa da ide preko stele. To je vrlo vrlo ozbiljan posao koji ne moze raditi svako i 100% sam siguran da nema stelech1No0k wrote:Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
Demoralisani_SA
#1656 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Kad trazis tako imena doticni gospodine sto si ti onda pod pseudonimom? Smijesno je to. Ja pratim ovu temu od otvaranja i suzdrzavam se od odgovora takodjer duze vremena i veca sam budala sto i sad ista pisem. U pravu si da su svi testovi po svjetskim standardima, a ko ti kaze da se ovdje (kad dodju rezultati) po njima odlucuje. Pa hebo vas sto se niste zaposlili vec 2 godine (ako se ne varam), sto sve do sad nije gotovo? Sto nema nikakvih pomaka vec dugo. Vjeruj mi da znam imena i prezimena preko koga ide sve, ali KO SI TI da tebi to govorim. Samo primjera radi: sto je A.G. (jako dobar i posten covjek, profesionalac) napustio taj projekat na samom pocetku konkursa, vidio covjek sta se desava! Radi on u bhansa-i i sad. Provjeri takodjer pametnjakovicu ko sad radi u kontrolama na Sjj aerodromu i ko je prosao konkurse i onaj konkurs o kom sam pricao i ostale za koje niko nije ni znao tj nisu ni raspisani. Sve djeca pilota, bogatasa i ostale utjecajne "gospode". Za stele i imena ne zelim govoriti i cisto me zaboli sta ti mislis i koga mislis pobijati. Ti ili si clan tih struktura ili si jako drzak ili naivan kad ovako pises i postavljas pitanja! Gori sam ja kad trosim vrijeme na ovo.ch1No0k wrote:Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
Demoralisani_SA
#1657 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Budi ti i dalje 100% siguran momcinoprobook wrote:To i ja mislim. 'ebote nije to mjesto u kancelariji da primas postu pa da ide preko stele. To je vrlo vrlo ozbiljan posao koji ne moze raditi svako i 100% sam siguran da nema stelech1No0k wrote:Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
Pertini
#1658 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Vidim da vladate podacima (svako na svoj način), pa me zanima istinitost informacije, koju sam čuo od prijatelja iz tog milčjea, da je ukupne testove (Engleski jezik i FEAST 1 i 2) uspješno položolo samo 17 kandidata, a da su u BHANSA-i snizili kriterije za popunu do potrebnog broja?Demoralisani_SA wrote:Kad trazis tako imena doticni gospodine sto si ti onda pod pseudonimom? Smijesno je to. Ja pratim ovu temu od otvaranja i suzdrzavam se od odgovora takodjer duze vremena i veca sam budala sto i sad ista pisem. U pravu si da su svi testovi po svjetskim standardima, a ko ti kaze da se ovdje (kad dodju rezultati) po njima odlucuje. Pa hebo vas sto se niste zaposlili vec 2 godine (ako se ne varam), sto sve do sad nije gotovo? Sto nema nikakvih pomaka vec dugo. Vjeruj mi da znam imena i prezimena preko koga ide sve, ali KO SI TI da tebi to govorim. Samo primjera radi: sto je A.G. (jako dobar i posten covjek, profesionalac) napustio taj projekat na samom pocetku konkursa, vidio covjek sta se desava! Radi on u bhansa-i i sad. Provjeri takodjer pametnjakovicu ko sad radi u kontrolama na Sjj aerodromu i ko je prosao konkurse i onaj konkurs o kom sam pricao i ostale za koje niko nije ni znao tj nisu ni raspisani. Sve djeca pilota, bogatasa i ostale utjecajne "gospode". Za stele i imena ne zelim govoriti i cisto me zaboli sta ti mislis i koga mislis pobijati. Ti ili si clan tih struktura ili si jako drzak ili naivan kad ovako pises i postavljas pitanja! Gori sam ja kad trosim vrijeme na ovo.ch1No0k wrote:Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
probook
#1659 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Nije ti to naplatna kucica na autoputu - sta mislis da ce neko odgovarati za nekoga ako se avion srusi zbog tatinog sina u tornju?Demoralisani_SA wrote:
Budi ti i dalje 100% siguran momcino
-
Calvert
#1660 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Nemoj ti nikome da razjasnjavas nista jer je tvoj post najveca nebuloza od pocetka testiranja i otvaranja ove teme. Savjetujem ti da na google-u procitas o Feast i dart testu, nastanku tog testa i primjeni, ko ga primjenjuje, ko ne, itd.ch1No0k wrote:Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
dr0gg3r
#1661 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Nadam se da u bhansa-i neko ko je zaduzen za ovaj konkurs trenutno cita ovu temu dok ispija kaficu na pauzi i lijeze mu na racun drzavna plata i smije se ludoj sirotinji. 
-
ch1No0k
#1662 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Ja postavljam pitanja? Ja trazim neka imena? Gdje si ti vidio upitnik u mom postu?Demoralisani_SA wrote:Kad trazis tako imena doticni gospodine sto si ti onda pod pseudonimom? Smijesno je to. Ja pratim ovu temu od otvaranja i suzdrzavam se od odgovora takodjer duze vremena i veca sam budala sto i sad ista pisem. U pravu si da su svi testovi po svjetskim standardima, a ko ti kaze da se ovdje (kad dodju rezultati) po njima odlucuje. Pa hebo vas sto se niste zaposlili vec 2 godine (ako se ne varam), sto sve do sad nije gotovo? Sto nema nikakvih pomaka vec dugo. Vjeruj mi da znam imena i prezimena preko koga ide sve, ali KO SI TI da tebi to govorim. Samo primjera radi: sto je A.G. (jako dobar i posten covjek, profesionalac) napustio taj projekat na samom pocetku konkursa, vidio covjek sta se desava! Radi on u bhansa-i i sad. Provjeri takodjer pametnjakovicu ko sad radi u kontrolama na Sjj aerodromu i ko je prosao konkurse i onaj konkurs o kom sam pricao i ostale za koje niko nije ni znao tj nisu ni raspisani. Sve djeca pilota, bogatasa i ostale utjecajne "gospode". Za stele i imena ne zelim govoriti i cisto me zaboli sta ti mislis i koga mislis pobijati. Ti ili si clan tih struktura ili si jako drzak ili naivan kad ovako pises i postavljas pitanja! Gori sam ja kad trosim vrijeme na ovo.ch1No0k wrote:Sve vrijeme se suzdrzavam od komentarisanja, ali nakon posljednjih nebuloznih izjava se jednostavno moram ukljuciti. Dakle da prvo razjasnimo osnovne stvari, sva dosadasnja testiranja je iskljucivo vrsio Eurocontrol, Bhansa je samo dala svoj prostor i racunare na koristenje, racunari su bili povezani direktno na servere Eurocontrol-a, i iskljucivo Eurocontrol je ocjenjivao nase testove, i Eurocontrol je taj koji je vrsio selekciju kandidata. Samo posljednju fazu, intervju, su vrsili psiholog i zaposleni u Bhansa-i. Tako da doticni gospodine, ne znam ko ti je rekao kome da se obratis, ali si apsolutno u krivu po pitanju navodnih namjestanja za prolaske u naredne faze testiranja kod FEAST testova i medicinskih testova, koji imaju unificirane svjetske standarde. Ako igdje ima prostora za namjestanja, to je onda intervju, jer intervju je subjektivan, a u ranijim fazama nema mjesta za "štelu".
-
bubamara666
#1663 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Demoralisani, brate, to sto nisi prosao 2x nije razlog da krivis 'nekog tamo'.
Evo ja, na primjer, nisam ni dijete pilota niti nekog guzonje, pa eto, gle cuda, dodjoh do zavrsne faze bez ikakvih veza!Od 2500 ljudi (ili koliko je vec bilo prijavljenih) dodjoh do kraja. Ne ocekujem mnogo, znam da je kod nas rijetko sta posteno, ali bas taj moj primjer mi daje pravo da se barem nadam da ima i fer izbora. A sigurna sam da nas ima jos takvih, tako da...
Mislim da je vecini vec puna kapa svega i da cekaju, kao i ja, da se ovo zavrsi, ma kakvi rezultati bili.
Mislim da je vecini vec puna kapa svega i da cekaju, kao i ja, da se ovo zavrsi, ma kakvi rezultati bili.
-
Varg1a
#1664 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
bubamara666 wrote:Demoralisani, brate, to sto nisi prosao 2x nije razlog da krivis 'nekog tamo'.Evo ja, na primjer, nisam ni dijete pilota niti nekog guzonje, pa eto, gle cuda, dodjoh do zavrsne faze bez ikakvih veza!Od 2500 ljudi (ili koliko je vec bilo prijavljenih) dodjoh do kraja. Ne ocekujem mnogo, znam da je kod nas rijetko sta posteno, ali bas taj moj primjer mi daje pravo da se barem nadam da ima i fer izbora. A sigurna sam da nas ima jos takvih, tako da...
![]()
bravo isti sam takav bez stela i bez igdje ikog cijeli zivot..prodjoh sve cekam rezultate jos da me prime pa da javno imenom i prezimenom ovdje objavim da se moze bez stele makar jednom u zivotu nesto postici
-
bb55
#1665 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Da se i ja ukljucim.
Vjerujem da Demoralisani ima vise info nego mi koji ih trazimo po forumu i vjerujem da konkursi od ranije nisu bili 'transparentni' kao ovaj, ako ovaj uopste jeste. Bio je manji krug 'odabranih'. Sigurno nije bilo na hiljade kandidata kao sada.
Vjerujem da i sada ima raznih pokusaja stele, za samu stelu se ne usudim tvrditi. To se kod nas ne moze promjeniti. Ali isto tako vjerujem da ima i nas ima koji nemamo vezu, a dosli smo do intervjua.
Kako cemo proci poslije intervjua, to je vec druga prica.
Dok se rasporede kandidati po nacionalnom kljucu, a onda i polu. Meni, licno, je jedina nada sto sam zena, kao i drugim zenama/djevojkama.
Ne zaboravite da ima i kandidata koji vec rade u bhansi, a prijavili su se na ovaj konkurs. I sta mislite, ko ce imati prednost?! Odmah nekoliko mjesta manje. Logicno. Nikoga ne osudjujem niti krivim za bilo sta, a najmanje za svoju sudbinu.
A sto neko rece da je samo 17 proslo... Oni uzimaju odredjen broj kandidata koji im je potreban sa najboljim uspjehom. Imas primjer hr, gdje ljudi 3 godine za redom idu na testiranja, jednu godinu prodju, narednu ne. Upravo zbog drugacije konkurencije.
I jos jedna stvar, niko ne dobija posao, vec stipendiju i obuku.
Vjerujem da Demoralisani ima vise info nego mi koji ih trazimo po forumu i vjerujem da konkursi od ranije nisu bili 'transparentni' kao ovaj, ako ovaj uopste jeste. Bio je manji krug 'odabranih'. Sigurno nije bilo na hiljade kandidata kao sada.
Vjerujem da i sada ima raznih pokusaja stele, za samu stelu se ne usudim tvrditi. To se kod nas ne moze promjeniti. Ali isto tako vjerujem da ima i nas ima koji nemamo vezu, a dosli smo do intervjua.
Kako cemo proci poslije intervjua, to je vec druga prica.
Dok se rasporede kandidati po nacionalnom kljucu, a onda i polu. Meni, licno, je jedina nada sto sam zena, kao i drugim zenama/djevojkama.
Ne zaboravite da ima i kandidata koji vec rade u bhansi, a prijavili su se na ovaj konkurs. I sta mislite, ko ce imati prednost?! Odmah nekoliko mjesta manje. Logicno. Nikoga ne osudjujem niti krivim za bilo sta, a najmanje za svoju sudbinu.
A sto neko rece da je samo 17 proslo... Oni uzimaju odredjen broj kandidata koji im je potreban sa najboljim uspjehom. Imas primjer hr, gdje ljudi 3 godine za redom idu na testiranja, jednu godinu prodju, narednu ne. Upravo zbog drugacije konkurencije.
I jos jedna stvar, niko ne dobija posao, vec stipendiju i obuku.
-
dr0gg3r
#1666 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Meni su roditelji srednja strucna sprema i ne rade za drzavne firme, ja sam student i dosao sam, bez stele, do intervjua bez problema. Nakon intervjua, mimo zapisnika, su me pitale njih 4 da li sam se spremao za intervju, jer sve sto sam naveo je sve sto oni traze od kontrolora leta. A vi gospodo sto pravdate svoj neuspjeh zahrdjalim sistemom, puske i torbe na ledja i u sumu postanite pobunjenici i mjenjajte ga. Najlakse je iz tople kuce kenjati po internetu, gadite mi se i zbog vas takvih, koji pricate po kafama i nista ne radite, smo mi u ovakvom stanju na balkanu.
-
bb55
#1667 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Ja ti iskreno zelim da prodjes i nadam se da hoces jer zasluzujes.
U neku odlucujucu ulogu komisije ne vjerujem jer glavni odlucuju i koriguju rang listu.
Sada je vise kandidata u opticaju pa vjerujem da si primljen i cekamo lijepe vijesti, samo da se sjete da nas nazovu.
U neku odlucujucu ulogu komisije ne vjerujem jer glavni odlucuju i koriguju rang listu.
Sada je vise kandidata u opticaju pa vjerujem da si primljen i cekamo lijepe vijesti, samo da se sjete da nas nazovu.
Last edited by bb55 on 27/04/2017 17:51, edited 1 time in total.
-
dr0gg3r
#1668 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Hvala na lijepim rijecimabb55 wrote:Ja ti iskreno zelim da prodjes i nadam se da hoces jer zasluzujes.
U neku odlucujucu ulogu komisije ne vjerujem jer imam iskustva od ranije, gdje sam bila najbolja na intervjuima, po ocjenama i bodovima, dobijala same pohvale i nijednom nisam primljena jer glavni odlucuju i koriguju rang listu.
Samo da kazem da, ko god da odlucuje o finalnom spisku nije tu bezveze, to ce biti covjek koji je svojim znanjem ili vjestinom/snalazljivoscu dosao na tu poziciju.
A sto se tice odnosa prema nama kandidatima i ovoliko cekanje na bilo kakav pomak u radu agencije nije nista drugo nego posljedica strukture nase drzave, svako normalan ce raditi samo onoliko koliko je primoran i uvijek teziti manjem radu, to je normalna stvar. Tako da nama ostaje samo da cekamo da oni urade svoj posao, ili da ih kolektivno primoramo na to, sto se u Bosni nece nikad desiti, tako da sutimo, zivimo i cekamo.
-
bb55
#1669 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Apsolutno se slazem.
59 kandidata je veliki broj i primice min. 40% kandidata sa intervjua, tako da svi imaju sanse i svako zna kako se pokazao na intervjuu.
Ko misli drugacije i ima neke informacije, neka pise. Ne trebamo jedni druge napadati ni osudjivati.
59 kandidata je veliki broj i primice min. 40% kandidata sa intervjua, tako da svi imaju sanse i svako zna kako se pokazao na intervjuu.
Ko misli drugacije i ima neke informacije, neka pise. Ne trebamo jedni druge napadati ni osudjivati.
-
Cenk1986
#1670 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Mislim da u ovoj fazi, pored rezultata testova, bitnu ulogu će igrati i godine starosti kandidata, tj. da su mlađi kandidati u prednosti. Iskreno se nadam da će ovo biti okončano sve u ovom mjesecu i da ćemo konačno svi znati na čemu smo.
-
LinconS
#1671 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Nece.Cenk1986 wrote:Mislim da u ovoj fazi, pored rezultata testova, bitnu ulogu će igrati i godine starosti kandidata, tj. da su mlađi kandidati u prednosti. Iskreno se nadam da će ovo biti okončano sve u ovom mjesecu i da ćemo konačno svi znati na čemu smo.
-
dr0gg3r
#1672 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Godine na pocetku ili na kraju konkursa?

-
Cenk1986
#1673 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Neće godine igrati važnu ulogu ili neće biti okončano u novembru?LinconS wrote:Nece.Cenk1986 wrote:Mislim da u ovoj fazi, pored rezultata testova, bitnu ulogu će igrati i godine starosti kandidata, tj. da su mlađi kandidati u prednosti. Iskreno se nadam da će ovo biti okončano sve u ovom mjesecu i da ćemo konačno svi znati na čemu smo.
-
LinconS
#1674 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
NovembruCenk1986 wrote:Neće godine igrati važnu ulogu ili neće biti okončano u novembru?LinconS wrote:Nece.Cenk1986 wrote:Mislim da u ovoj fazi, pored rezultata testova, bitnu ulogu će igrati i godine starosti kandidata, tj. da su mlađi kandidati u prednosti. Iskreno se nadam da će ovo biti okončano sve u ovom mjesecu i da ćemo konačno svi znati na čemu smo.
Mada, moguce je da i bude u Novembru gotovo. Sumnjam..
- drndalo
#1675 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao
Hm... Sta ti znaci primice min. 40% kandidata s intervjua...? Pa valjda su svi koji su dosli do intervjua morali odraditi isti, barem formalno, da bi "isli dalje" tj. sto vise na listi...? Ili mislis na to da je broj iz tendera 40% onih koji su dosli do intervjua...?bb55 wrote:
E sad, intrevju...
Pod pretpostavkom da je u konacan broj uslo vise od max.potrebnih za skolovanje, onda ce vjerovatno paziti da ganjaju i nac.balans, mozda cak i rodni (ipak je ovo Balkan), ali unutar stela koje moradnu uzeti u obzir. Direktor je promijenjen u odnosu na prije, sa pocetka konkursa, mada je iz iste nacije, a bogami i stranke. Tako da ako je neko imao stelu na pocetku, mozda vise i ne vazi... A mozda neko ima bolju sada nego prije...
Meni je ona komisija u Mostaru licila na otaljavanje posla, koji su morali odraditi, da ne bude da nije bilo razgovora. Pa je odlagano vise puta pred kraj, sto zbog bolovanja sefice kadrovske, sto zbog ko zna cega...