Janjicar wrote:U ova dva dana u TK kisa nije jace padala, ne znam kako ce se ovo zavrsiti :S
Nadam se da ce se sutra Maglaj rijesiti i evakuirati stanovnici pa onda TK da se spasi sto se moze spasiti((
Ima li neko iz Zivinica kakva je situacija ?
U Živinicama najugroženija naselja su Litve, na kojem je rijeka bukvalno odnijela put, Đurđevik pod vodom, na Šarenjaku kod Slavenovog stadiona Oskova isto prijeti da razvali put, a jedan od mostova koji spaja naselja Šarenjak i Litve je demoliran. Na Strašnju je najgore, kod Malagićevog salona je uzasno.Mislim da su svi evakuisani. Problem je Spreča, jer ona neki svoj maximum dostize nesto kasnije, a Strasanj ce biti u jos vecem belaju kada Spreca naraste jos malo pa ce joj konstrukcija od pružnog mosta biti isto prepreka, pa ce se dio vode vracati nazad. Sve je pod vodom. Prijeti i Kalesić pumpi. Prema Dubravama je isto nemoguće proći, poplavljeno je sveg par stotina metara od semafora, kod kafane Medena. Znaci, Zivinice su apsolutno izolovane. Nisam siguran da li je prohodan put prema Banovicima, ali danas sam od nekoliko ljudi cuo da je isto nemoguce proci tamo. Mislim da je isto neprohodno tamo preko Barica, prema Lukavcu. Kisa sve jace i jace pada.

Kod Slavena