Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To se nekad zvalo vaspitanje, bonton, kultura... Danes je to sve osim pretjerano zbog "grab them by the pu$$y, good people on both sides, itd, itd... Ne
Neki bi "slobodu govora" prodaju kao pravo na vrijedjanje i taj rad.
To se nekad zvalo vaspitanje, bonton, kultura... Danes je to sve osim pretjerano zbog "grab them by the pu$$y, good people on both sides, itd, itd... Ne
CPT wrote: Ako glavu stavis kocku leda ne znaci da si Eskim (karikiram).
Hajde da se slozimo makar oko jedne stvari.
U danasnjoj, pretjerano politicki korektnoj kulturi, za ovaj gore citat average Joe moze dobiti otkaz, biti ostriciziran iz drustva, biti proglasen transfobom i imati unisten zivot. Ja vidim da si razuman covjek i da koristis sasvim banalno poredjenje, ali da studentica gender studiesa vidi ovu objavu, retweeta te i kaze da si izuzetno transfobican jer mansplainas i indirektno govoris kako transrodne osobe nisu musko/zensko ako ima/nema cunu.
Mozes li makar osuditi taj ekstremni aspekat ljevice? Ja sam vec otvoreno rekao, maksimalno osudjujem i distanciram se od totalitarne desnice i alt right figura tipa Richard Spencer i ostalih idiota. Hoces li ti osuditi idiote sa lijeve strane, ili ces braniti svoje pleme?
CPT wrote: Ako glavu stavis kocku leda ne znaci da si Eskim (karikiram).
Hajde da se slozimo makar oko jedne stvari.
U danasnjoj, pretjerano politicki korektnoj kulturi, za ovaj gore citat average Joe moze dobiti otkaz, biti ostriciziran iz drustva, biti proglasen transfobom i imati unisten zivot. Ja vidim da si razuman covjek i da koristis sasvim banalno poredjenje, ali da studentica gender studiesa vidi ovu objavu, retweeta te i kaze da si izuzetno transfobican jer mansplainas i indirektno govoris kako transrodne osobe nisu musko/zensko ako ima/nema cunu.
Mozes li makar osuditi taj ekstremni aspekat ljevice? Ja sam vec otvoreno rekao, maksimalno osudjujem i distanciram se od totalitarne desnice i alt right figura tipa Richard Spencer i ostalih idiota. Hoces li ti osuditi idiote sa lijeve strane, ili ces braniti svoje pleme?
Is this a word
Mnogo si transfobican, pazi svoj vokabular da ne fasujes otkaz
paleoconservative wrote:totalitarne desnice i alt right figura tipa Richard Spencer i ostalih idiota. Hoces li ti osuditi idiote sa lijeve strane, ili ces braniti svoje pleme?
Ovo je ona "good/bad people on ALL SIDES" tj. relativizacija fasizma. Nisu to iste ili slicne stvari. Na toj sceni nema "boljih" ili "gorih". Ekstremizam/fasizam/ksenofobija tu nije bug vec feature. "Lijeva" verzija toga danas ne postoji.
paleoconservative wrote:totalitarne desnice i alt right figura tipa Richard Spencer i ostalih idiota. Hoces li ti osuditi idiote sa lijeve strane, ili ces braniti svoje pleme?
Ovo je ona "good/bad people on ALL SIDES" tj. relativizacija fasizma. Nisu to iste ili slicne stvari. Na toj sceni nema "boljih" ili "gorih". Ekstremizam/fasizam/ksenofobija tu nije bug vec feature. "Lijeva" verzija toga danas ne postoji.
Ti fakat legitimno vjerujes da je CJELOKUPNA ljevica grupa dobrocudnih humanih ljudi sa dobrim idejama, a da je citava desnica grupa otvorenih i closeted fasista?
Ti fakat legitimno vjerujes da je CJELOKUPNA ljevica grupa dobrocudnih humanih ljudi sa dobrim idejama, a da je citava desnica grupa otvorenih i closeted fasista?
Plitko razmisljanje, ti si izgubljen braca
Citav post govori o alt-righ desnici. Onako usput. Lijevica mozes biti svasta ali:
Ako mislis da ovih 10 klerofasista sa slike prikazuje 63 miliona ljudi koji su glasali za Trumpa...I ostale ekonomske desnicare poput mene, onda nemam rijeci stvarno.
Ne boris se sa stvarnim suparnicima, nego sa distorziranom percepcijom osobe koja je "ispred sebe". Zivio Jung i njegova pamet.
Citaj: ideological possession i collective unconscious
Ako mislis da ovih 10 klerofasista sa slike prikazuje 63 miliona ljudi koji su glasali za Trumpa...I ostale ekonomske desnicare poput mene, onda nemam rijeci stvarno.
Ne boris se sa stvarnim suparnicima, nego sa distorziranom percepcijom osobe koja je "ispred sebe". Zivio Jung i njegova pamet.
Vjeruj da nema svrhe da se razbacujes velikim rijecima u ovom slucaju. Dobijes na kraju uvijek neke priglupe slike koje imaju za cilj da te svrstaju u nekakve hitlerovce
Vjeruj da nema svrhe da se razbacujes velikim rijecima u ovom slucaju. Dobijes na kraju uvijek neke priglupe slike koje imaju za cilj da te svrstaju u nekakve hitlerovce
To me previse na jeziv nacin podsjeca na orvelovski groupthink...Strasno
problem s ljevicom danas je što imaju previše polpotovaca, staljinista i nacista u svojim redovima
to bi samo zabranjivalo betoniralo zatrpavalo mijenjalo tuđa mišljenja na silu ograđivalo unutar granica jedne države sprečavalo demokratske izbore i tako dalje
Black swan wrote:problem s ljevicom danas je što imaju previše polpotovaca, staljinista i nacista u svojim redovima
to bi samo zabranjivalo betoniralo zatrpavalo mijenjalo tuđa mišljenja na silu ograđivalo unutar granica jedne države sprečavalo demokratske izbore i tako dalje
U principu ono sto moderno drustvo treba da trazi je da mogu takvima kao ti reci da su nazadni crkveni desnicari ali da ti ne mogu zabraniti da glasas za koga hoces i pricas sta hoces sve dok je u granicama zakona
Trump je te "klerafasiste" podrzao, a to govori o ljudima koji su glasali za Trumpa. Zar ne?
paleoconservative wrote:
Hvala ti sto si me stavio pod kstegoriju alt right, ideologiju s kojom se ne slazem
Vrlo mi je interesantno kako humanisticki i prijateljski ljevicari vole "oznaciti" svakog ko se protivi njihovim misljenjima kao ekstremistu, nacistu, rasistu, homofoba...A garantujem ti da nista od navedenog nisam, ali koga boli briga. "Ta ce on, znam ja njegovu tajnu agendu" jel de?
Ne moras ti mene nista uvjeravati. Vidi se iz ovog sto pises. To sto pises su standardne bljuvotine white supremacists u Americi. Sikter.
jeza u ledja wrote:Pa, pojava rasta broja takvih ekstremista u zadnjih x godina nije nesto nepoznato. Nije “fasizam” opisati taj problem.
Medjutim, ne moze se na osnovu toga sve ljude koji su muslimani opisati kao ekstremiste, pa makar bili konzervativni, to vec jeste problem.
Niko to nije ni napisao. Nisam jednom nalisao ovdje da je jako tesko boriti se protiv ekstremista jer ce se svaki put interpretirati kao borba protiv svih muslimana. Tvoj post je odlican primjer
Rekao si da ce se interpretirati kao fasizam. Ja te pitao gdje, ko i sta. Ti mi nisi odgovorio.
Nije poenta razbijanja recenica na detalje. Moja poenta je da pokazem besmislenost te tvrdnje da je navodna liberalna politicka korektnost u Evropi dovela do toga da se cak ne smije reci nista protiv stvari koje su ocigledno uzasna posast, tipa rast terorizma. No ne mozes terorizam izjednacavati sa muslimanima, npr, a to se vrlo cesto nehotice radi. Ne mozes ni na osnovu toga npr pricati o migrantima kao leglu ekstremizma. Mislim, ljudi ne zele birati rijeci i mnogi ih namjerno ne biraju, tj zloupotrebljavaju. E to je vec fasizam. I jedno je kad forumasi nesto pisu, drugo je kad to kaze javna licnost.
Pa jes’. Ne mozes. To sto sve i jedan izvodjac teroristickih napada na evropskom tlu ili dolazi ili ima porjeklo iz tih zemalja je sasvim slucajno. Potrefilo se.