Ako bi stavri tako gledao ona mozes da se pitas da li se mostovi provjeravaju redovno? Da li se liftovi servisiraju redovno? itd, itd.Frutek wrote:Ma druže, šta to znači ljudima kojih više nema i njihovim porodicama?! Kao da je stvar putnika i njihova briga kojom rutom će dotični pilot i njegova kompanija letit! A sjetimo se da su išli preko Ukrajine da bi UŠTEDILI gorivo! Znači, svjesno doveli 300 duša u smrtnu opasnost. Ovdje se radi upravo o tome, da ništa nije u tvojim rukama; počev od toga da li je avion servisiran, da li je star preko 30 godina, da li će pilot zaspat ili pijuckat i plesat sa stjuardesom u cockpitu (da, bio je slučaj prošle godine kod Air France-a)! Ja letim skoro 20 godina i moram bit iskren, nakon ove godine, počeo sam avio saobraćaj gledat drugim očima, a auto mi je sve draže...jefferson wrote: 1988 godine amerikanci oborili A300 sa razaraca.
1983 Rusi oborili Korejski avion iako je pilot SU-22 identifikovao avion i tri put provjerio sa generalom koji je bio na radiju da li da puca u avion, a ovaj tri puta to potvrdio.
Ovo sto se desilo u Ukrajini kada je u pitanju BUK sistem nije nista neobjasnjivo i u situaciji kada imas naprasno obucene narodne milicije, takav sistem u rukama takvih ljudi je recept za katastrofu.
Broj aviona u zraku je sve veci a broj nesreca je sve manji.
Uzmi u obzir da su mediji postali posebno opsjednuti ovakvim stvarima otkako je internet prisutan u svakom doamcinostvu. Losa vijest prodaje medije a ne dobra vijest.
Kakvih sam se sve gluposti naslusao na TV u vezi ove tri nesrece ove godine to je za nepovjerovati.