LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#1651 Re: LG G2

Post by avaks »

Meni se sviđa G4 ali je to dosta skupo jbg... Što kažeš ima da gura G2 dok se ne izliže :D
A za update sumnjam da će išta više oficijelno, jbg, sa Jelly bean je updateovan na Kitkat pa sada i na Lollipop tako da im i za to svaka čast.
Već je to i star model da bi ga gurali više, manje više te svi tjeraju da kupuješ novije modele mada se to može svake druge godine jer za godinu realno nema toliko napretka da je vrijedno preći (osim ako nisi neki uber korisnik ili fanboy sa dubokim džepom) :lol:
Maharadza

#1652 Re: LG G2

Post by Maharadza »

avaks wrote:Meni se sviđa G4 ali je to dosta skupo jbg... Što kažeš ima da gura G2 dok se ne izliže :D
A za update sumnjam da će išta više oficijelno, jbg, sa Jelly bean je updateovan na Kitkat pa sada i na Lollipop tako da im i za to svaka čast.
Već je to i star model da bi ga gurali više, manje više te svi tjeraju da kupuješ novije modele mada se to može svake druge godine jer za godinu realno nema toliko napretka da je vrijedno preći (osim ako nisi neki uber korisnik ili fanboy sa dubokim džepom) :lol:
Potpis, samo će možda OnePlus Two biti vrijedan nadogradnje...vidjet' ćemo! :mrgreen:
avaks

#1653 Re: LG G2

Post by avaks »

Šmekam ja i to ali cijena od 300-400$ je za nas puno kako god okreneš. U EU će biti u Eurima, naši šverceri će ga cijeniti još barem 200KM više dok carina i PDV na 300$ barem 200KM jbg :run:
Vidjećemo kako će izgledati kada izađe i kakva je situacija sa cijenom :thumbup:
Maharadza

#1654 Re: LG G2

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
Maharadza wrote:
sencobih wrote:Da li će biti službenih popravki na lizalu , ili je to to za G2?
Ja bih rekao da je to to! Nadam se iskreno da griješim! :mrgreen:
Ma ja, navlače nas da kupimo G4 , ali meni dok ovaj (gluho bilo) ne crkne nema promjene :-)
Ipak ima nade, a ovaj čak tvrdi da će 5.1.1 sigurno izaći za G2 i da je trenutno u pripremi:

Image

https://www.androidpit.de/lg-g2-android-update

Samo će navodno preskočiti 5.1 update?! Bumo vidjeli! 8)
agent_zero

#1655 Re: LG G2

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:Ipak ima nade, a ovaj čak tvrdi da će 5.1.1 sigurno izaći za G2 i da je trenutno u pripremi:

Image

:thumbup: za info.

Ali odakle njemu već 5.1.1 ako je tek "in arbeit"?
Maharadza

#1656 Re: LG G2

Post by Maharadza »

agent_zero wrote:
Maharadza wrote:Ipak ima nade, a ovaj čak tvrdi da će 5.1.1 sigurno izaći za G2 i da je trenutno u pripremi:

Image

:thumbup: za info.

Ali odakle njemu već 5.1.1 ako je tek "in arbeit"?
Navodi kako je tu info dobio direktno od nekoga iz te ekipe koja radi na 5.1.1 (vjerovatno uz SS kao dokaz)?! Vidjet' ćemo, valjda ne laže lik, ipak je korejac pa valjda ima neke kontakte?! :mrgreen:
insertdelete

#1657 Re: LG G2

Post by insertdelete »

Pojavila mi se odjednom zuta linija - fleka na ekranu sa lijeve strane. Jel imao neko slican problem.
Nemam garanciju.
Maharadza

#1658 Re: LG G2

Post by Maharadza »

insertdelete wrote:Pojavila mi se odjednom zuta linija - fleka na ekranu sa lijeve strane. Jel imao neko slican problem.
Nemam garanciju.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2704031

Samo servis pomaže mada je zamjena ekrana jednostavno neisplativa!
skafiskafsnjak

#1659 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:
insertdelete wrote:Pojavila mi se odjednom zuta linija - fleka na ekranu sa lijeve strane. Jel imao neko slican problem.
Nemam garanciju.

U mene se vidi pola cm debela linija. Ali samo na nekim podlogama...npr crna i plava.

Garancija stanic...hoce priznati?
Maharadza

#1660 Re: LG G2

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:
Maharadza wrote:
Nemam garanciju.

U mene se vidi pola cm debela linija. Ali samo na nekim podlogama...npr crna i plava.

Garancija stanic...hoce priznati?
Trebao bi, odnesi dok traje gara! :thumbup:
skafiskafsnjak

#1661 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Menii fkt ne smeta jer samo na crnoj i plavoj...al vala, otici cu :P

Prvo trebam stock lolipop nabaciti :D
madridist

#1662 Re: LG G2

Post by madridist »

skafiskafsnjak wrote:Menii fkt ne smeta jer samo na crnoj i plavoj...al vala, otici cu :P

Prvo trebam stock lolipop nabaciti :D
Otiso touch,poprilicno poznat problem sa G2,ako imas garanciju obavezno odnesi ,novi touch i problem rijesen,ako nemas onda ..
skafiskafsnjak

#1663 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Imam garancione...samo ga moram vratiti na stock fw..,u slucaju da upale uredjaj:D a hoce jer im trebam pokazati liniju
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1664 Re: LG G2

Post by suad-sarajevo »

LG G2 Android Lollipop 5.1.1 update allegedly in the works, coming in the next months

http://pocketnow.com/2015/07/04/lg-g2-android-lollipop
avaks

#1665 Re: LG G2

Post by avaks »

Gdje ima dima ima i vatre:
http://www.smartphonehrvatska.com/2015/ ... i-lg-ux-4/

Vala mene su i sa Lollipop iznenadili a za ovo im skidam kapu ako je istina :thumbup:
Sa Sony sam prešao na LG i ni sekunde se nisam pokajao. Japanci su škrti do boli sa tim ažuriranjima dok veliki respekt za Korejance!
Quaresma

#1666 Re: LG G2

Post by Quaresma »

zbog cega skidas kapu? 5.1.1 nije neki veliki update, ja za ovaj ocekujem android M, jer hardverski ga bez problema moze dobiti
Maharadza

#1667 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:zbog cega skidas kapu? 5.1.1 nije neki veliki update, ja za ovaj ocekujem android M, jer hardverski ga bez problema moze dobiti
Uzimajući u obzir kako drugi gase podršku gotovo momentalno sa izlaskom novog flagship-a, LG itekako zasluzuje pohvale jer je ovo flagship od prije 2 god. a poslije njega još 2 izasla (g3 i g4).

Naravno ovaj potez bi trebao biti normalna pojava i žalosno je što je toliko neobično i vrijedno pohvale.
skafiskafsnjak

#1668 Re: LG G2

Post by skafiskafsnjak »

Ma sreca pa ima root :D
avaks

#1669 Re: LG G2

Post by avaks »

Quaresma wrote:zbog cega skidas kapu? 5.1.1 nije neki veliki update, ja za ovaj ocekujem android M, jer hardverski ga bez problema moze dobiti
Prelaz sa JB na KK i sa KK na L su veliki updatei. Koliko je to još flagshipa dobilo 2 ili 3 veća updatea?!
Sony žešće škrtari na tome i zato sam i prešao na LG a koliko vidim i Samsung nije baš ažuran toliko, ne znam je li S4 i dobio oficijelni L?!
Quaresma

#1670 Re: LG G2

Post by Quaresma »

ima s4 ofisl L odavno, i s4 izgleda poprilično osvjezeno sa lizalom
ado-šampion

#1671 Re: LG G2

Post by ado-šampion »

Ja sam instalirao Cloudy G2 3.2. http://forum.xda-developers.com/lg-g2/d ... 2-t3006744

Uglavnom, trebace puno vise od update na 5.1.1 da ja sklonim ovaj ROM. :)
agent_zero

#1672 Re: LG G2

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:
Uzimajući u obzir kako drugi gase podršku gotovo momentalno sa izlaskom novog flagship-a, LG itekako zasluzuje pohvale jer je ovo flagship od prije 2 god. a poslije njega još 2 izasla (g3 i g4).

Naravno ovaj potez bi trebao biti normalna pojava i žalosno je što je toliko neobično i vrijedno pohvale.
Slažem se.
Maharadza

#1673 Re: LG G2

Post by Maharadza »

ado-šampion wrote:Ja sam instalirao Cloudy G2 3.2. http://forum.xda-developers.com/lg-g2/d ... 2-t3006744

Izašla već nova verzija 3.3 :mrgreen:

Ja odradio clean install (u twrp wipe cache, data, dalvik i system) a internu nisam brisao, sve fercera uredno, čak i weather animacije u lockscreenu kojij ranije nije bilo. Baterija također pristojna (4h SOT kod mene, a stalno sam online). :thumbup:
ado-šampion

#1674 Re: LG G2

Post by ado-šampion »

Maharadza wrote:
ado-šampion wrote:Ja sam instalirao Cloudy G2 3.2. http://forum.xda-developers.com/lg-g2/d ... 2-t3006744

Ja odradio clean install (u twrp wipe cache, data, dalvik i system) a internu nisam brisao, sve fercera uredno, čak i weather animacije u lockscreenu kojij ranije nije bilo. Baterija također pristojna (4h SOT kod mene, a stalno sam online). :thumbup:
Vidio sam jutros kad sam otvorio stranicu. :-) Ja sam neku noc to radio, bio je Stock Lolipop, isto pocistio sve u twrp, osim interne memorije. Zna ponekad zastopati, ali ni blizu kao Stock Lolipop. Baterija se isto vratila bar na onaj nivo otprije, s KitKatom.

Osim toga, meni se svidja recimo opcija dual screen, pravo zgodno dodje recimo kad gledas/slusaj youtube i zelis da radis nesto drugo uporedo. Isto tako UX 4 pravo fino izgleda.

Kad mi se bude dalo azuriracu na 3.3, ali necu nista brisati, samo Dalvik kes i app kes, dirty flash.

Eh da, jedina stvar koja mi se ne svidja je da nisu prenijeli manual mode za kameru. Bolje bi bilo da su ostavili kameru sa Stock Lolipop po meni. Ali generalno, stvar je odlicna, mada sam ja uvijek bio skeptican po pitanju custom ROMova, i nikad to ne bih ni radio da Stock Lolipop nije toliko los, a na onaj stari UX 1 mi se fakat ne vraca.
Maharadza

#1675 Re: LG G2

Post by Maharadza »

ado-šampion wrote:
Maharadza wrote:

Vidio sam jutros kad sam otvorio stranicu. :-) Ja sam neku noc to radio, bio je Stock Lolipop, isto pocistio sve u twrp, osim interne memorije. Zna ponekad zastopati, ali ni blizu kao Stock Lolipop. Baterija se isto vratila bar na onaj nivo otprije, s KitKatom.

Osim toga, meni se svidja recimo opcija dual screen, pravo zgodno dodje recimo kad gledas/slusaj youtube i zelis da radis nesto drugo uporedo. Isto tako UX 4 pravo fino izgleda.

Kad mi se bude dalo azuriracu na 3.3, ali necu nista brisati, samo Dalvik kes i app kes, dirty flash.

Eh da, jedina stvar koja mi se ne svidja je da nisu prenijeli manual mode za kameru. Bolje bi bilo da su ostavili kameru sa Stock Lolipop po meni. Ali generalno, stvar je odlicna, mada sam ja uvijek bio skeptican po pitanju custom ROMova, i nikad to ne bih ni radio da Stock Lolipop nije toliko los, a na onaj stari UX 1 mi se fakat ne vraca.
Potpis, ovaj UX4 stvarno vrh, nešto najljepše što sam vidio od svih androida, LG polako ali lagano sustiže Samsung a softverski su ih po meni ovoga puta prekucali, touchwiz ne može meda pored UX4 a ako još izbace 5.1.1 za G2 kao što onaj korejac tvrdi onda su stvarno za svaku pohvalu! :thumbup:

Što se tiče G4 kamere i konkretno manual mode-a, radi to na g2 ali kao što kaže developer:
Its working but most manual mode feature wont affect the images. It require G4 lib/hardware so without the Manual Mode, its better to use G3 cam for stability.
http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=1048

..znači beskorisno, pa G3 kamera bolja! Tu je ipak hardverski G2 ograničen da bi port od G4 kamere radio kako treba! Mada ne čudi uzimajući u obzir da je naš G2 izašao davne 2013.! :mrgreen:
Post Reply