Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
- mirsek
#1651 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Bread&co, odlican kao paket. Sve vrlo dobro, cijena, kolicina, meso, prilozi, pecivo, pomfrit i pekarski krompir, ni u cemu nije ni sekunde podbacio, cak su na molbu u chicken burger ubacili pohovanu pilecu sniclu, preporuke 
-
McGradySA
#1652 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kada radi ovaj Čiko food truck?Prolazim skoro svaki dan tu i uvijek je zatvoren.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1653 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Nikada taj prostor nije radio da je "razvaljivao" , nikad.
Možda prije rata ali to se ne sjećam.
- duga puska
#1654 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Prije rata silidno radio. Sta sam hambasa tu oborio...teskeredzic_22 wrote: ↑31/12/2021 10:22Nikada taj prostor nije radio da je "razvaljivao" , nikad.
Istina,zadnjih godina nista nije tu radilo, ali mislim da ce Mama raditi. Njima je problem sto iz SCCa ne mogu stici dostave koje rade preko ovih kurira. Samo zbog toga da otvore njima nije lose, ali sam 90% ubijedjen da ce on vise nego solidno raditi. Jos ako uspiju ono prosirenje vise koristiti, to ce biti ful. Ima ondje mjesta za bar 5 auta i eto ga.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1655 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ne pamtim prijeratni period (mislim sjećam se objekta ali veze nemam kako je radilo).duga puska wrote: ↑31/12/2021 10:44
Prije rata silidno radio. Sta sam hambasa tu oborio...
Istina,zadnjih godina nista nije tu radilo, ali mislim da ce Mama raditi. Njima je problem sto iz SCCa ne mogu stici dostave koje rade preko ovih kurira. Samo zbog toga da otvore njima nije lose, ali sam 90% ubijedjen da ce on vise nego solidno raditi. Jos ako uspiju ono prosirenje vise koristiti, to ce biti ful. Ima ondje mjesta za bar 5 auta i eto ga.
Postratni period....ne sjećam se sam tu ikad vidio gužvu bar od 2010 godine....
- duga puska
#1656 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ma i nije radilo, slabo su svi radili zadnjih desetak gosina, ali ovaj ce raditi 
-
Labirint
#1657 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Podsjeti me... To su mi možda bili i prvi životni hamburgeri...duga puska wrote: ↑31/12/2021 10:44Prije rata silidno radio. Sta sam hambasa tu oborio...teskeredzic_22 wrote: ↑31/12/2021 10:22
Nikada taj prostor nije radio da je "razvaljivao" , nikad.
- jeza u ledja
#1658 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
I mene, jel to govorite o bivsem….mescini da se zvao Burger King na Malti? Tacno se sjecam papira i specificnog okusa tih hamburgera. Mescini jedan od najranijih “fast foodova” u SA.
Moguce meni orvi hamburger, ne sjecam se.
- studiorum_tuzlaensis
#1659 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Mrkva Dobrinja - Pasha Burger
Pravo dobar bio zadnja dva puta. Kvalitet i konstanta.
Preporuka.
Pravo dobar bio zadnja dva puta. Kvalitet i konstanta.
Preporuka.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1660 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
ja sam ih u tom burger kingu prevrnuo hiljadejeza u ledja wrote: ↑31/12/2021 14:54 mescini da se zvao Burger King na Malti? Tacno se sjecam papira i specificnog okusa tih hamburgera. Mescini jedan od najranijih “fast foodova” u SA.
najslicniji mu je ukusom ovaj u bread&co
- ranger
#1661 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Bread & Co odlican 
- Qler
#1662 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
E moram probati taj bread&co
- duga puska
#1663 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Dodjem ja sa drugom, srednjoskolci i odmah 6 komada narucimo.bitanga_sa_otesa wrote: ↑31/12/2021 16:23ja sam ih u tom burger kingu prevrnuo hiljadejeza u ledja wrote: ↑31/12/2021 14:54 mescini da se zvao Burger King na Malti? Tacno se sjecam papira i specificnog okusa tih hamburgera. Mescini jedan od najranijih “fast foodova” u SA.
Moguce meni orvi hamburger, ne sjecam se.![]()
najslicniji mu je ukusom ovaj u bread&co![]()
Po 3 poderemo sad pa sad. I ja sam ih potamanio tu drama.
Meni je vala i Erol sa svojom pljeskom ostao u dobrom sjecanju.
Mutna varijanta u cik zore, iz grada oko 3, 4 uhhhh.
Moglo bi se cak reci i vrhunac veceri
- Qler
#1664 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Gdje je ono bio Erol? A i ja sam poje tonu hamburgera u burger king u. I oni su imali pravu onu mašinu za hot dog ove, što probije kiflu
a ti najbolji got dogovi kao malcu su mi ostali u sjećanju na tramvaj sloj na M. Dvoru u onom kiosku crvenom, prije rata..
- bitanga_sa_otesa
#1665 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
erol mi je bio poslijeratna varijanta ,burger king prijeratnaduga puska wrote: ↑31/12/2021 18:11
Dodjem ja sa drugom, srednjoskolci i odmah 6 komada narucimo.
Moglo bi se cak reci i vrhunac veceri![]()
sjecas li se kad je bio dupli crveni kiosk ? prije ovog sad pravog objekta ???
ja ga se cak sjecam prije ove lokacije da je bio tamo gdje je sad archi na malti ,pored trafike i kioska panini pekare
vlasnik vozio narandzastog tetrapaka sa hromiranim branicima .
-
NediM17
#1666 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Bio je prije rata dobar i "hodok" na Grbavici I na autobuskoj kod pijace. 
A sudžukice u kajmaku u Zagrebačkoj kod "hugolininog" babe.
A sudžukice u kajmaku u Zagrebačkoj kod "hugolininog" babe.
- bitanga_sa_otesa
-
NediM17
#1668 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
I "umočak" u Balkanovim grilovima.
- bitanga_sa_otesa
- Plavo-bijeli
#1670 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ja se sjećam perioda u 'Hamby Kingu' od neke 1999. godine. Moguće da je fakat prije bio Burger King nazivom pa da su promjenili.
Ja sam nesto bas volio tu jesti, mislim da je ono standardno bilo 2km hamburger. Imali su i vrlo solidan pomfrit I neke opcije pilećih sendviča.
Sjećam se i kad su imali požar 2000. godine gdje im je čitav objekt izgorio i dimilo da se sa bilo koje lokacije na Malti moglo vidjeti.
Ipak već tad među dječacima se dosta vise išlo kod Komše koji je tad bio klasa za 2km a napr zadnje sto sam jeo kod njega je poskupio na 3.5km i užasan bio. Tanka pljeskavica tj hamburger.
Sto se tice gužve u tom Kingu nije je nikad bilo, doduše bas bas rijetko kad je bilo prazno.
Zajebali su se sa lošim marketingom, da su udarali neke akcije, letke, sa pomfritom to i to...dupli hamburger opcije i bilo sta da navuče raju...
I komšo za 20 i više godina samo mu rasle cijene a kvalitet il stagnirati il opadao...Kad odeš u Srbiju i vidiš napr opcije za 20 dodataka..a ono kod njeg uvijek standardno jedno te isto...
Hajd sto pomfrit nije mogao uvesti tolike godine, tj nije htio, ali isto tako i za neki topli sendvic i hot dog...al eto nek nastave bit glupi
Ja sam nesto bas volio tu jesti, mislim da je ono standardno bilo 2km hamburger. Imali su i vrlo solidan pomfrit I neke opcije pilećih sendviča.
Sjećam se i kad su imali požar 2000. godine gdje im je čitav objekt izgorio i dimilo da se sa bilo koje lokacije na Malti moglo vidjeti.
Ipak već tad među dječacima se dosta vise išlo kod Komše koji je tad bio klasa za 2km a napr zadnje sto sam jeo kod njega je poskupio na 3.5km i užasan bio. Tanka pljeskavica tj hamburger.
Sto se tice gužve u tom Kingu nije je nikad bilo, doduše bas bas rijetko kad je bilo prazno.
Zajebali su se sa lošim marketingom, da su udarali neke akcije, letke, sa pomfritom to i to...dupli hamburger opcije i bilo sta da navuče raju...
I komšo za 20 i više godina samo mu rasle cijene a kvalitet il stagnirati il opadao...Kad odeš u Srbiju i vidiš napr opcije za 20 dodataka..a ono kod njeg uvijek standardno jedno te isto...
Hajd sto pomfrit nije mogao uvesti tolike godine, tj nije htio, ali isto tako i za neki topli sendvic i hot dog...al eto nek nastave bit glupi
-
NediM17
#1671 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ja najčešće u Balkanovom grilu na grbavičkoj pijaci, jbg. dijete Grbavice, čitav mi se svijet tu vrtio, osnovna, srednja, fakultet.bitanga_sa_otesa wrote: ↑31/12/2021 18:24umocak sam zderao iza as-a kod socijalnog,bio grill u opelovom kamionu![]()
Naumače po somuna u onu maščobu od koka, nafajta senfom i uzme ti onih žutih 50 para.
Tu su lovu oni radnici u grilu sebi uzimali, nabavi somuna i udri miško.
- bitanga_sa_otesa
#1672 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
ja sam haustorĆe smalteNediM17 wrote: ↑31/12/2021 18:31
Ja najčešće u Balkanovom grilu na grbavičkoj pijaci, jbg. dijete Grbavice, čitav mi se svijet tu vrtio, osnovna, srednja, fakultet.
Naumače po somuna u onu maščobu od koka, nafajta senfom i uzme ti onih žutih 50 para.
Tu su lovu oni radnici u grilu sebi uzimali, nabavi somuna i udri miško.
- duga puska
#1673 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ma jok poslijeratni Erol,koji je cini mi se bio u MM zgradi. Erol preko puta AS a na Socijalnom, gdje sad pekara Asbitanga_sa_otesa wrote: ↑31/12/2021 18:16erol mi je bio poslijeratna varijanta ,burger king prijeratnaduga puska wrote: ↑31/12/2021 18:11
Dodjem ja sa drugom, srednjoskolci i odmah 6 komada narucimo.
Moglo bi se cak reci i vrhunac veceri![]()
![]()
sjecas li se kad je bio dupli crveni kiosk ? prije ovog sad pravog objekta ???
ja ga se cak sjecam prije ove lokacije da je bio tamo gdje je sad archi na malti ,pored trafike i kioska panini pekare![]()
vlasnik vozio narandzastog tetrapaka sa hromiranim branicima .
- duga puska
#1674 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Komso je drama ofalio. Nedavno bio i ne vjerujem da cu ilet. Da li je sto je stari Komso umro pa sin i stara mu srozali kvalitet, ne znamPlavo-bijeli wrote: ↑31/12/2021 18:27 Ja se sjećam perioda u 'Hamby Kingu' od neke 1999. godine. Moguće da je fakat prije bio Burger King nazivom pa da su promjenili.
- duga puska
#1675 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
A umocak derali tamo iza Gradjevinske skole prema stanici. Veliki odmor...