Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

spreca

#1651 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by spreca »

Tietje24322 wrote:
radostan dan wrote:
sumirprimus wrote:jedna ispravka radosnom,prije nego dodjemo do te cifre od 2,5 mil,ostacemo bez pio i mio... :mrgreen:
dakle nema brige oko peMzija,jerbo peMzija nece biti...
nisam ni sumnjao...znači kad ja budem došao na red za penziju, neće ih ni biti. super. :oops:
odoh se ja prebaciti na onu temu - agrar i seoski potencijal (bez ironije), češaćemo se mi po glavi oko nekih drugih stvari.
penziju placa svak za sebe. Odvaja ti se od plate svakog mjeseca za tvoju vlastitu penziju. Koja budala! Hahaha :D
jes jes...........zato ljudi za 40 godina radnog staza dobijaju po 3-400km penzije maksimalno
shmizlica

#1652 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by shmizlica »

.
radostan dan

#1653 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

Tietje24322 wrote: penziju placa svak za sebe. Odvaja ti se od plate svakog mjeseca za tvoju vlastitu penziju. Koja budala! Hahaha :D
važi stručnjak...neka sam ja budala. a ti prouči malo sistem pio bih, srb, cg. pa ti se možda razbistri...
nije ti ovo čemerika.
ti odvajaš od plate i nosiš na leđima nekad jednog, sad ko zna, vjerovatno 2-2.5 penzionera.
sistem je napravljen tako da kad ti budeš penzioner neko će onda tebe vući na grbači time što će mu se uzimatio od plate.

stručnjak...
sumirprimus

#1654 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sumirprimus »

samo malo,meni je tek sad iz zicagu u glavu sinulo,da ovaj tiće nema predstavu dje mi zivimo...
Tietje24322

#1655 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

radostan dan wrote:
Tietje24322 wrote: penziju placa svak za sebe. Odvaja ti se od plate svakog mjeseca za tvoju vlastitu penziju. Koja budala! Hahaha :D
važi stručnjak...neka sam ja budala. a ti prouči malo sistem pio bih, srb, cg. pa ti se možda razbistri...
nije ti ovo čemerika.
ti odvajaš od plate i nosiš na leđima nekad jednog, sad ko zna, vjerovatno 2-2.5 penzionera.
sistem je napravljen tako da kad ti budeš penzioner neko će onda tebe vući na grbači time što će mu se uzimatio od plate.

stručnjak...
Na zapadu svak sebi placa penziju osim oni koji ne rade. Ja sam sebi izdvajam za penziju.
Martinez_

#1656 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

seln wrote:
Martinez_ wrote:
seln wrote: Iz srbijanske provincije se svet jasnije vidi :-)

Ja mislim da je stambolski sultan namenio i stanovnicima Smederevskog sandžaka internet ne mnogo sporiji od ostalih carskih provincija :mrgreen:
More bit...
ipak, preporucio bih da se ne ofiras sa Huntingtonovim tezama izvan Srbije. :mrgreen:
Pa to što ga je tu i tamo opasno pominjati ne znači da je u krivu. Ja sam takođe davno kao mladac negirao ga kao glupost i konzervatinve vlažne snove ali vremenom te stvarnost demantuje jer vidiš da i kad otkloniš sve razlike među ljudima ostaje ta jedna, a kad dođe kriza i ne daj bože padne krv svako svome jatu leti.

Balkanci se mogu dogovoriti oko EU koja bar još uvek nikog ne diskriminiše ali uvedeš li Tursku u šemu momentalno stvaraš i front otpora i podelu po jasnim crtama starim hiljadama godina.
seln wrote:
Martinez_ wrote:Eto vidiš Tietje, Hafis je mislio ostat neutralan a sa dovlačenjem Turaka na temu prebacio si ga u Nikola Šubić mod :mrgreen:
To naj feudalac koji je se popickao sa Turcima oko toga ko ce kod pucanstva uzimati porez?
Svi feudalci su kod Balkanaca završili ko nacionalni heroji, ništa novo
Last edited by Martinez_ on 26/12/2013 14:56, edited 1 time in total.
shmizlica

#1657 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by shmizlica »

Tietje24322 wrote: Na zapadu svak sebi placa penziju osim oni koji ne rade. Ja sam sebi izdvajam za penziju.
ođe to tako ne iđe :D
Paranoid

#1658 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Tietje24322 wrote: Na zapadu svak sebi placa penziju osim oni koji ne rade. Ja sam sebi izdvajam za penziju.
Kod nas penziju uplaćaju samo žiranti..
Tietje24322

#1659 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

tEMA JE NOvi rat u BiH, geopolitika itd. Ne ko placa penziju.
radostan dan

#1660 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

Tietje24322 wrote:
Na zapadu svak sebi placa penziju osim oni koji ne rade. Ja sam sebi izdvajam za penziju.
jedno je sorbona, drugo su domaće gudure.
stručnjak moj...
Paranoid

#1661 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Tietje24322 wrote:tEMA JE NOvi rat u BiH, geopolitika itd. Ne ko placa penziju.
Jes to ljut?
shmizlica

#1662 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by shmizlica »

a šta tebe briga....ti si na zapad........... :zoka:
Tietje24322

#1663 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Paranoid wrote:
Jes to ljut?
NIJESAM! :D

Gledam ovo jako zanimljivo za temu:

Srpski strucnjak. Pogledajte pa dajte komentar. Vezano je za temu. Od 32:00 minute je zanimljivo. I na pocetku.
zoljaM80

#1664 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Tietje24322 wrote:

Jako zanimljiva emisija o Turskom uticaju na balkanu i o Bosnjacima i Albancima.
ovo je obična četnička propaganda koja ima za cilj da već pripremi teren i da opravda neke nove zločine i možda čak i genocida nad Bošnjacima i Albancima..
Tietje24322

#1665 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

zoljaM80 wrote:
Tietje24322 wrote:

Jako zanimljiva emisija o Turskom uticaju na balkanu i o Bosnjacima i Albancima.
ovo je obična četnička propaganda koja ima za cilj da već pripremi teren i da opravda neke nove zločine i možda čak i genocida nad Bošnjacima i Albancima..
Nije. Procitaj knjigu Turkog ministra vanjskih poslova:"Strategijska dubina." On isto prica o ovome. Samo ne naziva to "neo osmanizomom" vec "Strategijskom dubinom."

Ovaj covijek sto prica zna o cemu govori.
Hafis

#1666 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Zaboli nas dupe šta tamo neki Turci pišu :D
Tietje24322

#1667 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote:Zaboli nas dupe šta tamo neki Turci pišu :D
pA Zaboli te dube sta i neke balije pisu. Imas kamenjarski forum valjda? Ima i tamo 5 komentara na dan pa tamo pisu. :D
seln

#1668 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Martinez_ wrote:
seln wrote: More bit...
ipak, preporucio bih da se ne ofiras sa Huntingtonovim tezama izvan Srbije. :mrgreen:
Pa to što ga je tu i tamo opasno pominjati ne znači da je u krivu. Ja sam takođe davno kao mladac negirao ga kao glupost i konzervatinve vlažne snove ali vremenom te stvarnost demantuje jer vidiš da i kad otkloniš sve razlike među ljudima ostaje ta jedna, a kad dođe kriza i ne daj bože padne krv svako svome jatu leti.

Balkanci se mogu dogovoriti oko EU koja bar još uvek nikog ne diskriminiše ali uvedeš li Tursku u šemu momentalno stvaraš i front otpora i podelu po jasnim crtama starim hiljadama godina.
Opasno ga je spominjati, jer rizikujes da te svuda izvan Srbije izvrgnu podsmijehu. Postoje mnoge razlike medju ljudima (boja koze, nacija, vjera, seksualna orijentacija), no, u modernom svijetu ih i ne pokusavaju uklanjati....jednostavno ih prihvataju kao takve. Pitaj tvoje komsije koga vise mrze, Turke ili srpske homoseksualce.

A ti resentimani protiv Turaka i Arapa...da, da... :mrgreen:

Image

Image

It's economy, stupid!
Martinez_

#1669 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Tietje24322 wrote: Nije. Procitaj knjigu Turkog ministra vanjskih poslova:"Strategijska dubina." On isto prica o ovome. Samo ne naziva to "neo osmanizomom" vec "Strategijskom dubinom."

Pa Tietje moraš se zapitati nad inteligencijom nesumnjivo obrazovanog i stručnog čoveka koji čitavom svetu ogoli svoju strategiju do balčaka pa tek onda sa visoke funkcije kreće otvoreno da je sprovodi. Meni je fascinatno odsustvo svesti šta Osmanizam predstavlja kod:

- Jermena
- Grka
- Bugara
- Srba
- Rumuna
- arapskih nacionalista
zoljaM80

#1670 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zoljaM80 »

Tietje24322 wrote:
zoljaM80 wrote:
Tietje24322 wrote:

Nije. Procitaj knjigu Turkog ministra vanjskih poslova:"Strategijska dubina." On isto prica o ovome. Samo ne naziva to "neo osmanizomom" vec "Strategijskom dubinom."

pročitaj ti knjigu ULOGA SRPSKIH ORIJENTALISTA U OPRAVDAVANJU GENOCIDA NAD MUSLIMANIMA BALKANA pa će ti se onda kockice jasnije posložiti..
Hafis

#1671 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Tietje24322 wrote:
pA Zaboli te dube sta i neke balije pisu. Imas kamenjarski forum valjda? Ima i tamo 5 komentara na dan pa tamo pisu. :D
Ne bih propustio ovo predavanje o Turskoj, da će mi Thompson pod prozor doći pjevati :)
Martinez_

#1672 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

seln wrote: Opasno ga je spominjati, jer rizikujes da te svuda izvan Srbije izvrgnu podsmijehu. Postoje mnoge razlike medju ljudima (boja koze, nacija, vjera, seksualna orijentacija), no, u modernom svijetu ih i ne pokusavaju uklanjati....jednostavno ih prihvataju kao takve. Pitaj tvoje komsije koga vise mrze, Turke ili srpske homoseksualce.

A ti resentimani protiv Turaka i Arapa...da, da... :mrgreen:
U bogatog Arapina se ne vuku nikakve negativne konotacije svašta i od tebe, plus valjda si barem malo proveo u SFRJ pa znaš kakav je odnos prema Arapima.

I nisu problem Turci kao Turci, već retorika AKP koji onda povuku negativne davno zakopane stereotipe. Može i tebe pet normalnih Srba zavarati ali jedan četnik će te naterati na odmak
Tietje24322

#1673 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Hafis wrote:
Tietje24322 wrote:
Ne bih propustio ovo predavanje o Turskoj, da će mi Thompson pod prozor doći pjevati :)
:!:
Tietje24322

#1674 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

zoljaM80 wrote:
pročitaj ti knjigu ULOGA SRPSKIH ORIJENTALISTA U OPRAVDAVANJU GENOCIDA NAD MUSLIMANIMA BALKANA pa će ti se onda kockice jasnije posložiti..
Nema se tu sta pojasniti Turci nisu nikada krili svoje ambicije. Oni zele neo osmanizam. Erdogan je to rekao bukvalno u Sarajevu i na Kosovu a Dovotouglu kao krojac te ideje je napisao knjigu o tome. Nikakava to tajna nije. I Turci to mogu jer nedolaze na tvrdo na balkan vec imaju vec niz drzava koji ih sa cvijecem docekivaju i Amerikance ciji se interesi na balkanu poklapaju.

Poslusaj ovo ako uopste znas engleski:

Mister Yes

#1675 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

madner wrote: Vojska sluzi drzavi, ne partiji.
Vojska služi državi a država služi narodu koji bira vlast u toj državi. Dakle vojska služi narodu koji njome upravlja svojim demokratski izabranim predstavnicima (partijom).

Smatrati da je država iznad naroda je oblik fašizma.
Locked