BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

cvrčak_na_hedonizmu

#1651 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Hoćemo na SP, a Litvanija opasna :D Jah.

Čast svakome, bodovi nikome. Doduše, malo se bojim Svrška na beku i Medunjanina na zadnjem veznom igraču, al jebiga, sad je gotovo.
elmirčo

#1652 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by elmirčo »

mistek wrote:Može biti 0-5, ali vrlo lahko i da bude gutavo. Ne treba Litvance podcjenjivati.

Ko su im najbolji igrači?
Na golu je Arlauskis, koji je rezerva u Rubinu iz Kazana. Nema prvog golmana Karčemarkasa iz Gaziantepa. Ništa specijalno.
Kijanskas (Hapoel) i Mikoliunas (Sevastopolj) su najozbiljniji igrači u odbrani. Odbrana je vjerovatno i najslabiji dio tima, kada nema Stankevičiusa i Klimavičiusa. Ovakvu odbranu bi vjerovatno i ekipa iz PL probila makar jednom.
Veza je već neloša, bar u njihovim okvirima. Meni je tu najpoznatije ime Česnauskis (Baku), iako im fali burazer mu iz Rostova i Šemberas iz Alanije.
U napadu, Šernas jedini zna lopte (Gaziantep), a nema Danilevičiusa (Gorica).

Da me neko pitao da nabrojim Litvance, a vjerujem i bilo koga ko ih bar nekoliko zna, mislim da bi nabrojao sve ove koji nedostaju (Stankevičius, Klimavičius, Šemberas, Karčemarkas), plus Šernasa.

Litvanci igraju tvrdo, rijetko ih ko kanta u takmičarskoj tekmi. Grci su ih dobili 1-0. U prošlim kvalifikacijama su dobili Čehe u Pragu, zatim Poljake u prijateljskoj kući 2-0, s Rusima 0-0, Srbe prije 4 godine također 2-1 itd. U kvalifikacijama su poraz veći od 3 razlike posljednji put doživjeli 11.10.2000. godine, od Mađara (bilo je 6-1). Za isti period, nas je dobio Portugal 6-2, Grčka 4-0.

ma nije moguće :zoka:
inače :thumbup:
ted10

#1653 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by ted10 »

elmirčo wrote:
mistek wrote:Može biti 0-5, ali vrlo lahko i da bude gutavo. Ne treba Litvance podcjenjivati.

Ko su im najbolji igrači?
Na golu je Arlauskis, koji je rezerva u Rubinu iz Kazana. Nema prvog golmana Karčemarkasa iz Gaziantepa. Ništa specijalno.
Kijanskas (Hapoel) i Mikoliunas (Sevastopolj) su najozbiljniji igrači u odbrani. Odbrana je vjerovatno i najslabiji dio tima, kada nema Stankevičiusa i Klimavičiusa. Ovakvu odbranu bi vjerovatno i ekipa iz PL probila makar jednom.
Veza je već neloša, bar u njihovim okvirima. Meni je tu najpoznatije ime Česnauskis (Baku), iako im fali burazer mu iz Rostova i Šemberas iz Alanije.
U napadu, Šernas jedini zna lopte (Gaziantep), a nema Danilevičiusa (Gorica).

Da me neko pitao da nabrojim Litvance, a vjerujem i bilo koga ko ih bar nekoliko zna, mislim da bi nabrojao sve ove koji nedostaju (Stankevičius, Klimavičius, Šemberas, Karčemarkas), plus Šernasa.

Litvanci igraju tvrdo, rijetko ih ko kanta u takmičarskoj tekmi. Grci su ih dobili 1-0. U prošlim kvalifikacijama su dobili Čehe u Pragu, zatim Poljake u prijateljskoj kući 2-0, s Rusima 0-0, Srbe prije 4 godine također 2-1 itd. U kvalifikacijama su poraz veći od 3 razlike posljednji put doživjeli 11.10.2000. godine, od Mađara (bilo je 6-1). Za isti period, nas je dobio Portugal 6-2, Grčka 4-0.

ma nije moguće :zoka:
inače :thumbup:
1:0 :roll: :D
moa

#1654 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by moa »

Janjicar wrote:Izgleda da su opet neki problemi u reprezentaciji

Ima li neko ko je bio na stadionu i vidio Spahica poslije kraja utakmice ?
Cim je odsvirao nije se ni s kim poz. nego ljutito otisao u svlacionicu.
Dzeko, Misimovic i Medunjanin stali i vikali da se vrate ostali medjutim niko nista svi otisli put svlacionice.
covjek htio da ih nakantao ko volove u kupusu a ovi dalo samo cetiri gola.
doduse on je to kapitenski svi u svlacionicu i mrs u sarajevo. :sretan: :serbo: :zid: :cmok: :sampanjac: :navijacica: :violina:
Gandalf

#1655 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Gandalf »

Ozbiljnim i profesionalim pristupom objasniti im na terenu zašto smo najefikasnija reprezentacija u kvalifikacijama - stručni štab ne treba ulaziti u ovu utakmicu kao istorijsku, najvažniju u istoriji, sudbonosnu za spas čovječanstva i sa sličnim dramaturško-istorijskim svojstvima kakve su naše utakmice vazda imale na kraju kvalifikacija - izađemo na teren i odigramo utakmicu kao i sve do sada utakmice u kojem nakantamo duplo slabijeg protivnika - fino ih zatučemo i pravac Brazil, k'o strahuje od Litvanije i ne treba na SP, kakav crni respekt prema totalnim autsajderima, pokazati k'o je gazda na terenu od 1. minute, i onda fino zapjevamo : "a Grčkoj baraž je, a Grčkoj baraž je" 8-)
House

#1656 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by House »

Yebemo nane Litvancima 0:3 :bih:
Havatar

#1657 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

0:2
It_is_a_Leclerc

#1658 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Tako je.

Ne treba Litvancima dizati cijenu. Treći, možda čak i četvrti razred evropskog fudbala sa par pojedinaca koji nisu loši. U Zenici smo im ukazali milost te ih nismo uneredili kao komšije im Latvijce, ali smo u jednom strahovitom blitzkreigu pokazali da smo bolji, jači, superironiji, kvalitetniji...

Jedino što nas može uništiti je da nam se Papetova, sad već suluda ideja sa igrom bez zadnjeg veznog, odbije o glavu u vidu neke kontre, eventualno neke frljoke nakon idiotskog starta na 20 metara od gola. Naši igrači su, kako već napisah, preležali bolesti malih ekipa. To su top igrači u svojim klubovima koji utakmica "biti ili ne biti" imaju poprilično puno u svojim karijerama protiv daleko ozbiljnijeg protivnika nego što je to Litvanija.

Rano je za prognozirati rezultat, ali ja očekujem lagodnu i ugodnu pobjedu bez puno srkleta, protiv, u svakom smislu, višestruko slabijeg protivnika.
BlueBlood

#1659 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by BlueBlood »

Janjicar wrote:Izgleda da su opet neki problemi u reprezentaciji

Ima li neko ko je bio na stadionu i vidio Spahica poslije kraja utakmice ?
Cim je odsvirao nije se ni s kim poz. nego ljutito otisao u svlacionicu.
Dzeko, Misimovic i Medunjanin stali i vikali da se vrate ostali medjutim niko nista svi otisli put svlacionice.
:lol:

e fakat kakvih likova ima... e cuj problemi u reprezentaciji zato sto se spahic nije ni sakim pozdravio :lol:

- moza se momak umorio pa jedva cekao da ode u svlacionicu i odmori
- mozda kao kapiten ne zeli da daje doznanja ostalim igracima da se ne opustaju i jos raduju dok ne zavrsimo posao i u slijedecoj utakmici
- spaha je kapiten i uvjek se tako odnosio prema repki, uvjek je igro srcem, mozda nece jos da se raduje dok sve ne bude gotovo...

moze jos bruku nekih normalnih stvari biti zasto se nije pozdravio a ne odma unositi nemir u repku kad nam ide sve od ruke hvala Bogu

:thumbup: samo pozitivno razmisljajmo :wink:
mahalas505

#1660 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by mahalas505 »

wannabe_ultra wrote:10 golova u 9 utakmica zabili, i 22 boda imaju kurave
pa kako je to moguce ikako :lol: :lol:
Mislim da ovo ide U historijske anale :lol: Fakat nisu normalni.
luckylaka

#1661 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by luckylaka »

Mislim realno da cemo izvuci bod u Litvaniji a da ce Lihtenstjan uzeti bod Grcima(vracaju im se ona dva igraca protiv grcke limar i student,sad su jaki ko beton) :D
luckylaka

#1662 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by luckylaka »

Jebem ti sad procita na karti Argentina-BiH ako se Bosna ne kvalifikuje (ne daj Boze,pu,pu,pu)nece nam vratiti pare za karte.Ako ima ko da cita od reprezentativaca(dvojica sigurno citaju)znate sta vam je ciniti u Litvaniji :bih: :bih:
Cybernetic

#1663 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Cybernetic »

Sve se bojim da im onaj poraz protiv Slovacke nece doci glave. Mogli su komotno tada vec obaviti posao.
alanx

#1664 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by alanx »

A bi bilo interesantno da odemo u Baraz i opet dobijemo Portugalce? Treca sreca?
todd_smith

#1665 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by todd_smith »

mahalas505 wrote:
wannabe_ultra wrote:10 golova u 9 utakmica zabili, i 22 boda imaju kurave
pa kako je to moguce ikako :lol: :lol:
Mislim da ovo ide U historijske anale :lol: Fakat nisu normalni.
Jos kad skontate da ovu zadnju nisu ni gola zabili, a uzeli 3 boda :lol:
Edin H.

#1666 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:Mislim realno da cemo izvuci bod u Litvaniji a da ce Lihtenstjan uzeti bod Grcima(vracaju im se ona dva igraca protiv grcke limar i student,sad su jaki ko beton) :D
I ja mislim da je onaj odslusao predavanja :oops:
BHF_Manijak

#1667 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

wannabe_ultra wrote:Jos neradni utorak i srijeda, pa sve se poklopilo.Utorak citav dan pripreme, onako bi imao sat ili dva da je radni dan :D
Jebote nije ni taj tvoj pos'o los! Zajebav'o sam te nedavno, a ispade tebi gotivno u odnosu na mene, koji radim u utorak,a Bogami i u srijedu! :mrgreen: :skoljka:
BHF_Manijak

#1668 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by BHF_Manijak »

alanx wrote:A bi bilo interesantno da odemo u Baraz i opet dobijemo Portugalce? Treca sreca?
Kuci pa interesiraj, nama je sve, samo ne interesantno igrati baraze! :mrgreen:
IcedMFEarth wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa eto sta i da je namjestena? Mogla je Grcka i 800:0 dobili, ali MOGU QRAC PUSITI DOK GOD MI ODLUCUJEMO O VLASTITOJ SUDBINI!!!
Hmm... da su dobili 800:0 morali bi mi jedno 790:0 :D
Fak ju ba! :mrgreen:
wannabe_ultra wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa eto sta i da je namjestena? Mogla je Grcka i 800:0 dobili, ali MOGU QRAC PUSITI DOK GOD MI ODLUCUJEMO O VLASTITOJ SUDBINI!!!
da su uzeli 800:0 oni bi isli (ako se gleda gol razlika) znaci nisu mogli :D
Fak ju i ti! :mrgreen: Mislim znate sta sam htio reci... :mrgreen: :skoljka:
DonVitoni

#1669 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoni »

alanx wrote:A bi bilo interesantno da odemo u Baraz i opet dobijemo Portugalce? Treca sreca?
Poraz u Litvaniji put do Portugala :roll:

Remi u Litvaniji daje sanse da budemo nosioc sa Hrvatskom i Portugalom ( sigurna dvojka).
Svedskoj igra 1X protiv Njemacke (plasirana) tako da recimo stavimo Svede da su prosli kao "treci" dok Engleska ako zijani kuci protiv Poljske onda Ukrajina ide direktno a Engleska u nosioce baraza.

Francuska ceka drustvo u drugom sesiru :mrgreen:
Infaze Studio

#1670 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Infaze Studio »

BHF_Manijak wrote:I vidim na pocetku pola foruma se cudi otkud Miske, a zasto ne Hajrovic. Pa Safet najavljuje ima dva dana da momak nece igrati od pocetka, a vi se sad kao cudite. :roll: Receno je da bi mozda i dobio vecu minutazu, da nije dobio glup crveni i tako pauzirao 15 dana.
I ja sam volio da je poceo, ali kad skontas mlad je, ima vremena za njega, a i novi je, treba ga pomalo uvoditi u ekipi, dok Miske zna u dusu svakog naseg igraca, a i stara je to lisica. ;-) :thumbup:
Miske odigr'o vrlo dobro 1. pol. Ganj'o Lihtenstajnce nazad do naseg 16-erca. Hajrovic je dobar igrac, ali me razocarao za ono vremena sto je igrao. Doduse, niko nista nije napravio u 2. pol. Sto veli Pape, "zasicenost". :D

P.S. Ima li neko da je skinuo video onog trenutka kad Avdija hladno ceka da mu se lopta popne na nogu za centarsut, a ona lagano prelazi gol-crtu oko 20cm prije nego sto on upucuje centarsut. :lol:
NE ismijavam ga, bio je solidan, ali detalj smijesan do bola.
noiserr

#1671 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by noiserr »

I ja radim u utorak i necu moci gledati tekmu.
jeza u ledja

#1672 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

ako dobijemo litvu 1-0, a grci lihtenstajn 19-0 ,pusha nam je. :oops:
Idemedosumom

#1673 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Idemedosumom »

Kratak osvrt na utakmicu protiv Lihta:

Fino su momci odigrali, naceli protivnika rano. Postigli dovoljno golova kako bi drugo polu vr. mogli rahat privest kraju, bez kartona, povreda i sl. Onaj jedan gol smo bezveze primili, iako sam bio ubjeđen da cemo ga primit (moja prognoza bi 5:1).

Istakao bih Avdiju, koji odigrao iznad prosijeka, te Salihovica koji vec 5-6 utakmica u nizu dokazuje da je TOTALNO van forme.

Sto se Litvanije tice, ako Zuka i Mujdža budu spremni, onda cemo ih sigurno dobit i to bez primljenog gola. I bez njih cemo vjerovatno (aBd) dobit 1:2 ili 1:3

:bih: :bih: :bih: :bih:
DiplomataSaSela

#1674 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DiplomataSaSela »

odlucivali smo i u francuskoj pa nam svirase penal...i opet drugi odlucise o nasoj sudbini...grci ce se na sve nacine boriti...mi smo tu sudbinu trebali iskoristiti u zenici sa slovacima...
DonVitoni

#1675 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoni »

Sto se Litvanije tice, ako Zuka i Mujdža budu spremni, onda cemo ih sigurno dobit i to bez primljenog gola. I bez njih cemo vjerovatno (aBd) dobit 1:2 ili 1:3

Sa rovitim igracima koji nisu igrali mjesec kusur dana odma u Litvaniji. :roll:
Locked