Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- ilkbahar
#1652 Re: Jadi nas nezaposlenih
kako baciti neku posalicu ako prekoputa vas sjedi namrgodjen, ozbiljan i strog ispitivac?
-
mali_balon
#1653 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nikako, budi ti namrgodjeniji/a od njega. Salim se, samo opusteno i be yourself pa sta bude, nek se on mrgodi materi svojoj.
- BadCopy
#1654 Re: Jadi nas nezaposlenih
Izvadis ga na hastal i vrisnes Daj da ga mjerimooo 
Od zla oca od gore matere
Od zla oca od gore matere
- Kosato
#1655 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nije im do sale, ipak je to Job... a ne kazaliste
treba biti ozbiljan sa namjerom da se dobij posao...kad bi mi svi viceve pricali bilo bi lakse jer smijehom sve rjesava a tesko poslove dobiti..
-
sssandra
#1656 Re: Jadi nas nezaposlenih
Potrebno mi je vise informacija o ustanovi MEDICO - kucna njega.Prijavila bih se na ovaj konkurs http://fzzz.ba/oglasi/zdravstvo.html, ali mi je nesto sumnjivo,potrebno je prvo uplatiti 25 km na ime clanarine.Svaka informacija i iskustvo je dobrodoslo. 
-
mali_balon
#1657 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kad god neko trazi pare (nebitno koliko) da bi ti dao posao bjezi od njega/nje i tog oglasa.
-
Hell.is.here
#1658 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jbo njega , traba da vidi da se ne bojis sto je on namrgodjen , samo ne treba pretjerivati , meni kad dodju na razgovor ... ja ih "maltretiram" samo zeleci da vidim kako ce se snaci pod pritiskom ...ilkbahar wrote:kako baciti neku posalicu ako prekoputa vas sjedi namrgodjen, ozbiljan i strog ispitivac?
U biti je biti siguran u sebe i u ono sto pricas i ne dati se zbuniti...
-
SSemir
#1659 Re: Jadi nas nezaposlenih
pozdrav kolege po muci 
da li neko zna imena clanova odbora za zalbe fbih? na njihovoj stranici nema imena. valjda nije tolika tajna koja su ta tri clana?
da li neko zna imena clanova odbora za zalbe fbih? na njihovoj stranici nema imena. valjda nije tolika tajna koja su ta tri clana?
-
Leptirich
#1660 Re: Jadi nas nezaposlenih
Evo konkursa za pripravnike u HNK, mislim da brzo ističe. Treba prosjek ocjena tako da sam ja odustala od toga jer mi se ne da bacati 30-ak KM i više u vjetar, a i već imam godinu iskustva kao volonter tako da ne znam ni da li dolazim u obzir. Kako god, nadam se da će nekome pomoći.
http://www.vlada-hnz-k.ba/bs/novosti/ko ... lne-uprave
http://www.vlada-hnz-k.ba/bs/novosti/ko ... lne-uprave
-
mali_balon
#1661 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pazi sad ovo, pitanja iz sljedecih oblasti ce biti na pismenom testu za vozaca-kurira namjestenika
- Osnove ustavnog sistema BiH
- Upravni postupak
- Osnove radnih odnosa
- Kancelarijsko poslovanje
- Zakon o inistitucija u kojoj je radno mjesto (malo amonimnosti
)
- Upravni postupak
- Osnove radnih odnosa
- Zakon o inistitucija u kojoj je radno mjesto (malo amonimnosti
- ilkbahar
#1662 Re: Jadi nas nezaposlenih
mali_balon wrote:Pazi sad ovo, pitanja iz sljedecih oblasti ce biti na pismenom testu za vozaca-kurira namjestenika
- Upravni postupak
- Osnove radnih odnosa
- Zakon o inistitucija u kojoj je radno mjesto (malo amonimnosti)
da i zaboravio si navesti i osnove nuklearne fizike. e stvarno kud ovaj svijet vise vodi. Pa za najobicniji posao koji se moze obavljati sa zvrsenom osnovnom skolom, oni traze uslove kao da ces odmah biti zakonodavac. preseravaju se vise sa ovim usovima.
skoro je na posao.ba bio neki oglas za recepcionera/administrativnog radnika u hotelu. Osim sto traze poznavanj dva strnaa jezika i osnove pozvanja hotelijerstva, sto je i logicno, traze jos i da imas menadjerske sposobnosti i jos nekih kamaru uslova. A traze u sustini obicnog portira.
- Kosato
#1663 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pitanje mog druga nije reg na forumu: Gazda mu onako trazi cisto da ima informacije kopiju licne i cips papir : kakve su "nuspojave"
jel mu moze nesto uraditi s tim papirima dal mu dadne ili sta vec ... ja nisam znao odgovoriti pa eto pitam vass mozda znate..
-
mali_balon
#1664 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ako je na nekom probnom radu mozda mu trazi papire da sastavi ugovor. A svakako ce ih morati dati jer ce biti ucjenjen, papiri ili posao, tako da ....Kosato wrote:Pitanje mog druga nije reg na forumu: Gazda mu onako trazi cisto da ima informacije kopiju licne i cips papir : kakve su "nuspojave"jel mu moze nesto uraditi s tim papirima dal mu dadne ili sta vec ... ja nisam znao odgovoriti pa eto pitam vass mozda znate..
- Kosato
#1665 Re: Jadi nas nezaposlenih
mali_balon wrote:Ako je na nekom probnom radu mozda mu trazi papire da sastavi ugovor. A svakako ce ih morati dati jer ce biti ucjenjen, papiri ili posao, tako da ....Kosato wrote:Pitanje mog druga nije reg na forumu: Gazda mu onako trazi cisto da ima informacije kopiju licne i cips papir : kakve su "nuspojave"jel mu moze nesto uraditi s tim papirima dal mu dadne ili sta vec ... ja nisam znao odgovoriti pa eto pitam vass mozda znate..
aham ma i ja sam to nesto kontao..ali kad sam ga pitao hocel dobiti ugovor kao nije nista govorio o tome kao samo mu trebaju cisto informacije o njemu da ima...pa prepao se da nece kakav kredit ili nesto peto
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1666 Re: Jadi nas nezaposlenih
ma kakav kredit
nisu banke više lude
a ovjera potpisa?
nisu banke više lude
a ovjera potpisa?
-
Potočna pastrmka
#1667 Re: Jadi nas nezaposlenih
Otkako radim puno zdravije se osjećam, jest da se dosta radi, ali kad čovjek ima obaveze odmah je drugačije. Nije bajno, ni sjajno ali se ipak radi.
Ima li kod vas šta nabolje, šta je sa onim konkursima u martu što se pričalo ?
-
lolol
#1668 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sve potpisujemPotočna pastrmka wrote:Otkako radim puno zdravije se osjećam, jest da se dosta radi, ali kad čovjek ima obaveze odmah je drugačije. Nije bajno, ni sjajno ali se ipak radi.![]()
![]()
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1669 Re: Jadi nas nezaposlenih
Dobro je nisu zahtjevni ne traže min. 500 sati naleta borbenim avionom i bar 20 samostalnih skokova padobranomilkbahar wrote:mali_balon wrote:Pazi sad ovo, pitanja iz sljedecih oblasti ce biti na pismenom testu za vozaca-kurira namjestenika
- Upravni postupak
- Osnove radnih odnosa
- Zakon o inistitucija u kojoj je radno mjesto (malo amonimnosti)
da i zaboravio si navesti i osnove nuklearne fizike. e stvarno kud ovaj svijet vise vodi. Pa za najobicniji posao koji se moze obavljati sa zvrsenom osnovnom skolom, oni traze uslove kao da ces odmah biti zakonodavac. preseravaju se vise sa ovim usovima.
skoro je na posao.ba bio neki oglas za recepcionera/administrativnog radnika u hotelu. Osim sto traze poznavanj dva strnaa jezika i osnove pozvanja hotelijerstva, sto je i logicno, traze jos i da imas menadjerske sposobnosti i jos nekih kamaru uslova. A traze u sustini obicnog portira.
A to za recepcionera-portira to je posebna stavka....razlika imeđu njega i radnika na benzinskoj je ta da mu mjesto manje bazdi
- ExNihilo
#1670 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nešto kontam - ima li gorih ljudi od onih što, kad su nezaposleni, kukaju 24/7, svi su im krivi, od države do komšije, a kad se zaposle - vade drugima mast i pričaju kako "sve se može, kad se hoće". Ono 'naš, samo se treba adekvatno potrudit.
A, bude ih i na ovoj temi.
A, bude ih i na ovoj temi.
- Domaci izdajnik
#1671 Re: Jadi nas nezaposlenih
Potruditi? Misliš skinuti gaće i naguziti se? Tako jedino....
- Cracked
#1672 Re: Jadi nas nezaposlenih
Najbolje kad vam kazu radi sve dok ti ne dodje prilika. Koliko samo gledam bivsih kolega ubise se kao konobari i slicni radnici a na pola "svojih" konkursa ili se na kraju vise i ne prijave ili prijave pa ne uganjaju slobodno. A oni koji srede i vrijeme nemaju ni snage ni volje da se pripremaju konkretno. A takvih su vecina, par ekstremno rijetkih slucajeva gdje pepeljuga postane princeza.
Sami skontajte gdje i kuda cete. Ako ne umirete od gladi izbjegavajte poslove dje ne vidite bar korist od iskustva ili mogucnost sa te pozicije da napredujete.
Sami skontajte gdje i kuda cete. Ako ne umirete od gladi izbjegavajte poslove dje ne vidite bar korist od iskustva ili mogucnost sa te pozicije da napredujete.
- i_ja_na_forumu
#1673 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da nisu jos kome poslali por. iz Nelta za testiranje u ponedjeljak ??
-
mali_balon
#1674 Re: Jadi nas nezaposlenih
i_ja_na_forumu wrote:Da nisu jos kome poslali por. iz Nelta za testiranje u ponedjeljak ??
Bio ja zimus, uci logicko matematicke testove, postavio sam ja temu, trazi. Testovi nisu teski, ako prodjes idu dvije runde razgovora, ali prije sve sikiracije raspitaj se da niej to mjestio vec za nekog rezervisano.
- Domaci izdajnik
#1675 Re: Jadi nas nezaposlenih
Evo iz komšiluka nešto u vezi Nelta:

I na kraju:Nelt zapravo svake godine pravi listu krava muzara, ljudi koje će na najprljaviji, najpodliji, najjadniji način eksploatisati koliko je god to moguće za, kako oni tvrde, sasvim solidnu početnu platu (30.000 din, ludnica, stan odmah da uzmete!).
Odete na testiranje, možda vas pozovu, možda i ne. Ukoliko budete te velike sreće da vas pozovu u sledeći krug, pa u sledeći te dobijete posao, imaćete ludačku sreću da se, bez veze, u današnje vreme zaposlite u ovoj robovlasničkoj firmi.
Na finalnom intervjuu ćete steći utisak da je u pitanju kompanija snova, gde ćete pucati od silnog zadovoljstva i gde ćete imati prilike za napredak i profesionalni razvoj. Ha-ha.
Dobićete posao koji može da radi osoba sa završenom osnovnom školom – SLAGAČ ROBE, ali radićete jer ste razumni i shvatate da morate da počnete od početka da biste dobili priliku da jednog dana napredujete. Takođe, dobićete i dvodnevnu obuku na kojoj se mentor neće pojaviti te će vam samo javiti da se sami snađete, iako nemate nikakav spisak, niti bilo kakva konkretna uputstva niti smernice kako da radite svoj novostečeni posao.
Naravno, “obuka” koju imate se odvija pre nego što potpišete ugovor, tako da mu dođe nešto kao da volontirate. Potpisujete ugovor na 6 meseci, s tim što u prva tri meseca možete bilo kad dobiti otkaz.
Kao konj ćete raditi posao koji je u najrealnijoj režiji za minimum tri osobe, polomiti se da naslažete tu robu koja je u vašoj nadležnosti, a onda će doći iskompleksirani idiot kome su mamica ili tatica sredili tu višu poziciju (te se tako i ponaša) pa će nad vama izvršiti silovanje mozga najvišeg stepena kako to što ste uradili ništa ne valja, i kako sve što ste radili ceo dan morate raditi ispočetka. Ne zaboravite, niste imali obuku niti bilo kakve smernice koje je inače veoma teško otkucati u toj famoznoj tehnologiji WORD.
NE DAJ BOŽE da spomenete da je trebalo da imate obuku, dotični nadređeni i na to imaju odgovor: UKOLIKO ŽELIŠ DA ZADRŽIŠ OVAJ POSAO, MORAŠ DA SE SNAĐEŠ. Nema veze što se to snalaženje odnosi na jedan prodajni objekat veličine 18.000 kvadratnih metara, i na tih OSAMNAEST HILJADA KVADRATNIH METARA, vaš posao je da složite skoro pola od postojeće robe.
Radno vreme će vam biti od 08:00 – 16:00, s tim što je to samo zvanično radno vreme; vaše radno vreme se završava onog momenta kada završite sav posao koji imate, dakle najverovatnije sutradan.
Takođe, kada dođete na posao prvog radnog dana, zaposleni u tom objektu će vam reći: “U jeeeeeee, ti si nam već četvrti slagač robe ove godine.” Šta to govori?
Iskustva ljudi koji su radili u ovoj firmi su katastrofalna. Da li je moguće da će stoka nad nama moći da se iživljava sve više i više, jer smo toliko očajni da preživimo da smo u stanju da radimo sve i svašta, i trpimo fizičku i psihičku torturu, kakvu sprovodi upravo kompanija Nelt?
Ljudi su dolazili u 9 veče pre, pa radili sve do sutradan, do radnog vremena kako bi završili svoj posao u 16h.
Pametnom dostaU firmi caruje negativna selekcija iako glume da su internacionalna kompanija. Kompanija je, inače, nastala tako što su dva bivša pandura početkom 90-ih počeli preko nje da švercuju cigarete.”