Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1651 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by odesveuhonduras »

Kikibombona wrote:Svaka grupa/organizacija/pojedinac koji zeli drugom nametati svoju volju je latentni ekstremista. Nebitno da li se radi o radikalnim ateistima, islamistima, krscanskim fanaticima itd.. Ljudi takve prirode su tempirana bomba.

Ako je apsolutna vecina za jedno drustveno uredjenje, kao sto je recimo vecina u Saudiji, onda ok. Ako je 1/3 protiv 2/3, onda je sekularizam jedino pravo rjesenje. Raditi stetu trecini stanovnistva je siguran put ka sukobima i losoj buducnosti. To ovi iz MB ne mogu ili ne zele shvatiti.
Nemoj zafrkavati, a manjina da radi štetu većini je valjda napredak i eUropejstvo..
semirizsvemira

#1652 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Danas se pokazalo ko naoruzava Sisija . Ako treba postavit cu sliku metaka i suzavaca i dolaze , vidi cuda iz Izraela . Ljudima se puca u glavu iz helikoptera . Vise ih nema na zgradama jer su neki snajperisti poletjeli misleci da su tice
Jedna iznenadjujuca vijest . 500 turista iz Srbije leti veceras za Egipat . da ovo nije ko u Libiji ?
Last edited by semirizsvemira on 16/08/2013 21:51, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1653 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

odesveuhonduras wrote:
Nemoj zafrkavati, a manjina da radi štetu većini je valjda napredak i eUropejstvo..
Kakvu stetu pravi tebi bosanski sekularizam?
Kakvu je stetu muslimanima pravio egipatski sekularizam?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1654 Re: Egipat (pročitati prvi post)

semirizsvemira wrote:Danas se pokazalo ko naoruzava Sisija . Ako treba postavit cu sliku metaka i suzavaca i dolaze , vidi cuda iz Izraela . Ljudima se puca u glavu iz helikoptera . Vise ih nema na zgradama jer su neki snajperisti poletjeli misleci da su tice
Zapaljena je jedna zgrada otkud su smradovi pucali, bireko da su braća skontala da je vakat da ko i s druge strane ode u vEčna lovišta.
odesveuhonduras

#1655 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Kikibombona wrote:
odesveuhonduras wrote:
Kakvu stetu pravi tebi bosanski sekularizam?
Kakvu je stetu muslimanima pravio egipatski sekularizam?
Istu kao što bi tebi pravio Šerijat, vjerovatno i više. Samo što ti kontaš da je normalno i demokratski da se ja dobrovoljno odreknem, makaar i u duši jer bezbeli nemam šanse za nešto više od tog u ovom trenutku, svojih prava i uvjerenja da bi ti konzumirao svoja. A ja ti kažm da to okačiš mač o rep jer ja više volim sebe nego tebe :D
Last edited by odesveuhonduras on 16/08/2013 22:02, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1656 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

odesveuhonduras wrote:
Istu kao što bi tebi pravio Šerijat, vjerovatno i više. Samo što ti kontaš da je normalno i demokratski da se ja dobrovoljno odreknem, makaar i u duši jer bezbeli nemam šanse za nešto više od tog u ovom trenutku svojih prava i uvjerenja da bi ti konzumirao svoja. A ja ti kažm da to okačiš mač o rep jer ja više volim sebe nego tebe :D
Vidim da ne kontas da je sekularizam dobar i za mene i tebe.

Suprotnost serijatu je radikalni ateizam a ne sekularizam. Sekularizam je kompromis izmedju vjernika i nevjernika.
odesveuhonduras

#1657 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Kikibombona wrote:
odesveuhonduras wrote:
Istu kao što bi tebi pravio Šerijat, vjerovatno i više. Samo što ti kontaš da je normalno i demokratski da se ja dobrovoljno odreknem, makaar i u duši jer bezbeli nemam šanse za nešto više od tog u ovom trenutku svojih prava i uvjerenja da bi ti konzumirao svoja. A ja ti kažm da to okačiš mač o rep jer ja više volim sebe nego tebe :D
Vidim da ne kontas da je sekularizam dobar i za mene i tebe.

Suprotnost serijatu je radikalni ateizam a ne sekularizam. Sekularizam je kompromis izmedju vjernika i nevjernika.
Ne, nije dobar za mene niti me je iko pitao oko toga pa nije ni kompromis. Za mene je dobar samo Šerijat, sve ostalo je šaša i zulum.
Opetja033

#1658 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:A sada vezano za ovo silovanje i paljenje crkava. Krenimo sa paljevinom: nije muslimanska praksa i definitivno nije praksa MB. Niko ne moze dokazati niti im prilijepiti to. Zasigurno nijedan ihvanija to ne bi uradio.

Oko silovanja: licno sam gledao video gdje nekoliko muslimanskih momcica u Egiptu maltretira i skida jednu Koptkinju, cini mi se da je i silovana ali nisam siguran. Cilj im je bio da je obrukaju pred porodicom kako bi se onda takva nezasticena morala udati za jednog od njih (koji je sve to i organizovao). I pogodite: video sam gledao prije 4-5 godina, vjerovatno jos uvijek ima na netu. Dakle za vrijeme Mubarakove vladavine. Samim tim tvrdnja da toga nije bilo za njegovo vrijeme - je laz. Isto tako ko moze dokazati da pripadnici MB stoje iza ovoga? Silovanje i islamski pokreti su nesto nespojivo, pogotovo islamisticki pokret kakav su MB.
Najvise silovanja se desilo upravo na demonstracijama protiv Mursija. A tu nije bilo islamista, zar ne?
Zavera bre, ovi sto uzvikuju Alahu Ekber su sekularisti.

Misliti da je silovatelju i vjerskom fanatiku ispod casti zapaliti vjerski objekat je vrh samozavaravanja. Nece glava otpasti ako si priznas da medju onim koje podrzavas ima losih ljudi, do srzi mrznjom zatrovanih.

I zaista bih volio da odgovoris.. Da li bosanski sekularizam ugrozava prava vjernika? Da li je ugrozavao egipatski?
Bosanski sekularizam je odlican. Nisam islamista, da se razumijemo. Ali muslimani u ovoj drzavi imaju sva prava. Ne smatram se uopce ugrozenim. Doduse jesam za par sitnijih korekcija (koje i muslimani i pripadnici drugih vjeroispovijesti uzivaju u svim zemljama zapadne Europe recimo).

Kada je Egipat u pitanju ponavljam se: 70% biraca je glasalo za islamisticke stranke i narod je jasno rekao kakvu vlast i sistem zeli. To se treba i mora postovati.
iceman2010

#1659 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

Alfons Kauders wrote:
tesanj wrote::lol: Mislim da su ovi nasi atesti naj upuceniji u islam. 40 i kusur god. nam objasnjavaju kakav treba biti musliman, tj kako i na koji nacin muslimani trebaju zivjeti. I vidi sad belaja nece vise da slusaju. :mrgreen: Pa dokle vise ovako.
ziv i zdrav ti meni bio, dok se tih 50 godina ateiste i komunjare pitalo, u bosni se napravilo oko 1000 dzamija, hiljade kilometara puta, razvela se struja, telefon do najmanjih sela... izgradile se skole, tvornice i odskolovalo se vise muslimana nego ikad, nepismenost srezana na minimum...

znas li koliko je bosnjaka imalo fakultetsku diplomu prije drugog svjetskog? oko 700 i kusur... sad ih licno poznajem barem toliko

nisam komunjara, ali nekako mi taj sistem bolji od onog u afganistanu ili pakistanu...
Kakvih bilan 1000 dzamija? O cemu ti to? Ako su sta radili onda su krali vakuf kako su stigli i dovrsili ono sto je kraljevina prije njih pocela. Ako su neke dzamije i pravljene, pravili su ljudi od svojih sredstava. Ako su negdje nesto pomogli onda je to minimum da zamazu oci. Daj mi dzamije koje su napravili u Sarajevu? Recimo na Skenderiji su srusili jednu, a o tome sta je sve niklo na vakufskoj imovini bi trebalo vremena da se napise. Mogu samo da ti kazem da si jedna velika lazovcina!

Sto se tice fakulteta vrijeme je takvo bilo. Eto u toj drzavi je nekako standard bio srednja skola. Danas te niko ne uzima za ozbiljno ako nemas neki fakultet. Postao standard. Mogao si umjesto prije drugog svjetskog napisati i prije 300 godina.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Kikibombona

#1660 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

odesveuhonduras wrote:
Ne, nije dobar za mene niti me je iko pitao oko toga pa nije ni kompromis. Za mene je dobar samo Šerijat, sve ostalo je šaša i zulum.
Serijat mozes dobiti samo ratom. A ako rat izgubis, dobit ces radikalni ateizam, jer je to suprotnost serijatu. U radikalnom ateizmu si gradjanin drugog reda ako ides u dzamiju, zene se ne smiju pokrivati, ukida se ezan itd itd...

Sekularizam je garant mira, a serijat i radikalni ateizam avantura sa uzasnim posljedicama.
Roland_Of_Gilead

#1661 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Roland_Of_Gilead »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:A sada vezano za ovo silovanje i paljenje crkava. Krenimo sa paljevinom: nije muslimanska praksa i definitivno nije praksa MB. Niko ne moze dokazati niti im prilijepiti to. Zasigurno nijedan ihvanija to ne bi uradio.

Oko silovanja: licno sam gledao video gdje nekoliko muslimanskih momcica u Egiptu maltretira i skida jednu Koptkinju, cini mi se da je i silovana ali nisam siguran. Cilj im je bio da je obrukaju pred porodicom kako bi se onda takva nezasticena morala udati za jednog od njih (koji je sve to i organizovao). I pogodite: video sam gledao prije 4-5 godina, vjerovatno jos uvijek ima na netu. Dakle za vrijeme Mubarakove vladavine. Samim tim tvrdnja da toga nije bilo za njegovo vrijeme - je laz. Isto tako ko moze dokazati da pripadnici MB stoje iza ovoga? Silovanje i islamski pokreti su nesto nespojivo, pogotovo islamisticki pokret kakav su MB.
Najvise silovanja se desilo upravo na demonstracijama protiv Mursija. A tu nije bilo islamista, zar ne?
Zavera bre, ovi sto uzvikuju Alahu Ekber su sekularisti.

Misliti da je silovatelju i vjerskom fanatiku ispod casti zapaliti vjerski objekat je vrh samozavaravanja. Nece glava otpasti ako si priznas da medju onim koje podrzavas ima losih ljudi, do srzi mrznjom zatrovanih.

I zaista bih volio da odgovoris.. Da li bosanski sekularizam ugrozava prava vjernika? Da li je ugrozavao egipatski?
Bosanski sekularizam je odlican. Nisam islamista, da se razumijemo. Ali muslimani u ovoj drzavi imaju sva prava. Ne smatram se uopce ugrozenim. Doduse jesam za par sitnijih korekcija (koje i muslimani i pripadnici drugih vjeroispovijesti uzivaju u svim zemljama zapadne Europe recimo).

Kada je Egipat u pitanju ponavljam se: 70% biraca je glasalo za islamisticke stranke i narod je jasno rekao kakvu vlast i sistem zeli. To se treba i mora postovati.
Aha, dobro.
Dakle, da sada netko u Srbiji izglasa stranku u čijoj je ideologiji netrepeljivost prema muslimanima i koja će se zalagat za protjerivanje svih muslimana iz Sandžaka i rušenje svih džamija u Novom Pazaru, ti bi rekao da se to mora poštovati jer je tako većina odlučila.

Dobro. Vrijeme je da braća Srbi osnuju jednu takvu stranku.
odesveuhonduras

#1662 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Danas je ubijen Halid Firnas .. Unuk Imama sehida Hasana Al Banna
Opetja033

#1663 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Roland_Of_Gilead wrote:
Opetja033 wrote: Bosanski sekularizam je odlican. Nisam islamista, da se razumijemo. Ali muslimani u ovoj drzavi imaju sva prava. Ne smatram se uopce ugrozenim. Doduse jesam za par sitnijih korekcija (koje i muslimani i pripadnici drugih vjeroispovijesti uzivaju u svim zemljama zapadne Europe recimo).

Aha, dobro.
Dakle, da sada netko u Srbiji izglasa stranku u čijoj je ideologiji netrepeljivost prema muslimanima i koja će se zalagat za protjerivanje svih muslimana iz Sandžaka i rušenje svih džamija u Novom Pazaru, ti bi rekao da se to mora poštovati jer je tako većina odlučila.

MB ne traze da se nemuslimani, Kopti, ateisti, sekularisti isele. MB ne traze da se ruse crkve. Patetican pokusaj. Ocito je da poooooooooojma nemas o cemu pricas.
Kikibombona

#1664 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:

Drago mi je procitati prvi pasus.

Na ovaj drugi imam prigovor i par pitanja.

Sta bi ti kao musliman uradio da sutra 70% gradjana BiH izglasa 'radikalno - ateisticki ustav' ( da ga tako nazovemo). Da li bi postovao demokratsku volju ili bi smatrao da je ista zloupotrebljena, da takav ustav bez ikakve potrebe zatire prava trecine stanovnika drzave?

Ocekujes da sekularisti istrpe nametanje religijskih zakona. Da li bi se ti strpio da je Suljagic istrajao kod ukidanja vjeronauke, pa poslije nastavio jos stosta ukidati? Ja mislim da bi skocio protiv njega i onako ga demokratski lupio ciglom u glavu :mrgreen: .

Da napomenem da sam kao ateista bio protiv ukidanja vjeronauke. Ne mozes nikom gurati prst u oko. Mogu traziti alternativu vjeronauci, jos jedan predmet na koji cu slati svoje dijete, ali ne mogu traziti da se pogaze bilo cija prava. Nece mi biti bolje ako se neko osjeca lose i ugrozeno.

Trecina Egipcana = 30 miliona. Da li je pametno pucati kontru i gurati prst u oko tako velikom broju ljudi?

Braca su se jako ruzno ponijela prema Egipcanima. Sve sto su uradili je lose i vrijedno prezira. Zasto se nije ugledao na Erdogana? Sta fali Turskoj?
Last edited by Kikibombona on 16/08/2013 22:19, edited 1 time in total.
odesveuhonduras

#1665 Re: Egipat (pročitati prvi post)

fdtzw46w4t wrote:
odesveuhonduras wrote:Danas je ubijen Halid Firnas .. Unuk Imama sehida Hasana Al Banna
koga boli kurac :lol: :lol: :lol:
Međede, hajd u šumu, dobro je više
Roland_Of_Gilead

#1666 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Kikibombona wrote:
odesveuhonduras wrote:
Serijat mozes dobiti samo ratom. A ako rat izgubis, dobit ces radikalni ateizam, jer je to suprotnost serijatu. U radikalnom ateizmu si gradjanin drugog reda ako ides u dzamiju, zene se ne smiju pokrivati, ukida se ezan itd itd...

Sekularizam je garant mira, a serijat i radikalni ateizam avantura sa uzasnim posljedicama.
Sekularizam je garant mira jedino ako su ljudi dovoljno obrazovani da bi ga mogli cjeniti.
Muslimani u Egiptu su većinom neobrazovani ljudi.
Oni obrazovaniji , inteligentniji će većinom podržavati sekularizam.

Ovi ostali neće. Zašto?

Pa zato jer prosječan glasač MB-a ne zna što je demokracija, ne zna što su ljudska prava , ne poznaje ni povijest, ni borbu za prava žena, u životu nije čitao ništa osim onoga što su mu u džamiji dali da čita.

E , tako kad dođu izbori , oni neće glasati za ono što ne znaju , nego za ono što znaju.
A znaju samo u fanatičnom zanosu vikati "Allahu Akhbar" , "la ilaha il allah" , "ubij Židova" , "smrt Americi" i slično.

Naravno, vlast će održavat isključivo silom, uništiti će turizam jer će neki selefija reći da treba uništiti piramide, uništiti će ekonomiju jer će javit neko poput Homeinija koji će reći da je ekonomija za magarce, žene pozatvarat u kuće jer će opet neki šejh reći da je tako zapisano u Quranu i sl.

No mene ne brine kako će to u Egiptu završit, nego činjenica da Europske država neće to znati iskorisitit.
Zašto npr. jedna Francuska nebi to iskoristila da preseli svoje muslimane koji podržavaju šerijat u Egipat, a dovede Kopte u Francusku?

Svi sretni!!! Muslimani jer mogu živjeti u šerijatskom raju, Kopti jer mogu živjeti u miru i sigurnosti.

Zašto mi na Balkanu nebi doveli Egipatske znanstvenike , doktore, medicinske sestre...?

Svega toga fali.
Roland_Of_Gilead

#1667 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Opetja033 wrote:
Roland_Of_Gilead wrote:
Opetja033 wrote: Bosanski sekularizam je odlican. Nisam islamista, da se razumijemo. Ali muslimani u ovoj drzavi imaju sva prava. Ne smatram se uopce ugrozenim. Doduse jesam za par sitnijih korekcija (koje i muslimani i pripadnici drugih vjeroispovijesti uzivaju u svim zemljama zapadne Europe recimo).

Aha, dobro.

MB ne traze da se nemuslimani, Kopti, ateisti, sekularisti isele. MB ne traze da se ruse crkve. Patetican pokusaj. Ocito je da poooooooooojma nemas o cemu pricas.
Znao sam da ćeš tako odgovorit.
Nije to uopće bila moja poanta.

Ti si napisao da se treba poštivat volja naroda kakva god ona bila.
Ako je volja naroda u tvom selu da se tebe ubije, da li tu volju treba poštivat?
odesveuhonduras

#1668 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Kikibombona wrote:
odesveuhonduras wrote:

Tačno. Šerijat se može dobiti samo ratom, i tako će se i dobiti. MB su živjeli u iluziji da postoje i mirne metode ali sad su i oni, i cijeli Ummet, vidjeli da od tog nema ništa.

I jedno, i drugo zahtijeva sabur i vrijeme al da sumnjam u konačni ishod moRe biti da bih, gluho bilo i sekularist bio. Možda ga je i ne doživim, vjerovatno i neću, ali elhamdulillah, bitno je da ugradim makar kap znoja u njegove temelje.
Kikibombona

#1669 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Roland_Of_Gilead

Dobro, malo pretjerujes, mada nije malo onih koji se uklapaju u opisani profil. Nista nije crno - bijelo, ima tu svega. Mada, u konacnici se slazem da su Arapi u dobroj mjeri nazadni. Nismo ni mi puno bolji, istina :mrgreen: .

Meni smeta nesto drugo...

'Vi sekularisti...'... Pa covjece, sekularisti su tolerantni i otvoreni ljudi. U takvim treba traziti prijatelja.

Ako kazes, 'Mi islamisti, mi hocemo serijat'... Kod sekulariste se mogu probuditi najnize strasti, pa da se iz jedne plemenite ideologije transformise u negativnu i radikalnu. Ako ti mene hoces *ebati i nametnuti mi svoj vrijednosti, uhvatit cemo se za vratove, pa da vidimo ko ce koga. Kao sto vjerski zakoni mogu ugroziti zivot nevjernika, tako mogu i ateisticki vjernika.

Al zasto to, zasto ratovati kada se sekularizam pokazao kao najbolje rjesenje?
jastuk1

#1670 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Gledam razne komentare na twitter search.

Egipatski "srednji stalež" je najveća i najarogantnija gamad na planeti. Egipatski "srednji stalež" je najveća i najarogantnija gamad na planeti. Egipatski "srednji stalež" je najveća i najarogantnija gamad na planeti. Egipatski "srednji stalež" je najveća i najarogantnija gamad na planeti. Egipatski "srednji stalež" je najveća i najarogantnija gamad na planeti.

I LICEMJERI !!!!!!!!!!!!!!!!!

ZBACILI SU MB DA NE IZGUBE SVOJE POZICIJE. A ovo što sada pišu njihovi prokleti prsti i što izlazi iz smrdljivih, povampirenih duša - jasno mi je što je to tako - da se jasno dokaže na danu polaganja računa koliki su licemjeri.

MOJE NOVO RAZMIŠLJANJE:

:!: A evo - nešto mi prolazi kroz glavu sada. Pošto je ova Nur partija u ovoj kao prelaznoj vlasti, oni će gurati verziju Islama koja je sigurno "strožija" od verzije MB. Kako MB bude slabio i bivao ugušen u krvi jačaće Nur jer imaju para preko Saudije. :!:

I baš kao što se Kopti sada žestoko kaju što srušiše MB, Egipatski srednji stalež bi mogao ŽESTOKO ZAŽALITI i zajauknuti al stvarno i sa razlogom, kad im ustav po volji selafija i Nur partije "izmami jad na lice." To bi bila najbolja pravda jer su nepravedno, pokvareno, arogantno i potpuno licemjerno proglasili umjerenu partiju tero'stima. :!:
odesveuhonduras

#1671 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Ćerat ćemo se jarane, ćerat :D
Kikibombona

#1672 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

odesveuhonduras wrote: Tačno. Šerijat se može dobiti samo ratom, i tako će se i dobiti. MB su živjeli u iluziji da postoje i mirne metode ali sad su i oni, i cijeli Ummet, vidjeli da od tog nema ništa.

I jedno, i drugo zahtijeva sabur i vrijeme al da sumnjam u konačni ishod moRe biti da bih, gluho bilo i sekularist bio. Možda ga je i ne doživim, vjerovatno i neću, ali elhamdulillah, bitno je da ugradim makar kap znoja u njegove temelje.
Tacno, samo ratom ako na svojoj strani nemas makar 90% stanovnistva.

Ko se maca lati, od maca ce poginuti.

Dakle, nema kukanja.
salle_eh1986

#1673 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

"Allah neće izmijeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne izmijeni"

Da je Allah dž.š. želio mogao je on stvoriti sve da bude po najboljem redu, bez problema ali nije i nek nije. U ovakvim i sličnim situacijama ljudi pokazuju pravo lice a svi koji su imalo upućeni u vjeru (ne mora biti islam, svaka vjera se svodi suštinski na isto ili slično) znaju kako su prošli oni koji su sijali nered na zemlji...
Kikibombona

#1674 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

odesveuhonduras wrote:Ćerat ćemo se jarane, ćerat :D
Ma jarane, dok piva dominira na policama ne brinem ni najmanje :P :mrgreen: .
odesveuhonduras

#1675 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Kikibombona wrote:
odesveuhonduras wrote:Ćerat ćemo se jarane, ćerat :D
Ma jarane, dok piva dominira na policama ne brinem ni najmanje :P :mrgreen: .
ma dobro, vi sekularisti ste ionako samo "u se, na se, i podase", izvrstan background za iznenađenja :D
Post Reply