Wimbledon 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Wimbledon osvaja

Poll ended at 28/06/2013 00:01

Roger Federer
26
24%
Rafael Nadal
10
9%
Andy Murray
12
11%
Novak Đoković
23
21%
Neko drugi
3
3%
Serena Williams
16
15%
Maria Sharapova
10
9%
Victoria Azarenka
2
2%
Agnieszka Radwańska
0
No votes
Kimiko Date-Krumm
5
5%

Total votes: 107

shake69

#1651 Re: Wimbledon 2013

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:@ Radosni
tačka 4. i vrijeme provedeno na broju 1.
U
z osvojene GS vjerovatno najbitniji i najvazniji pokazatelj kvalitete i konstantnosti jednog igraca.
U tom segmentu je Djokovic izuzetno dobar i to postize u eri velikih igraca!!!
To je mozda i njegova najveca kvaliteta. Ne pamtim kad je neki "padobranac" izbacio Djokovica, stalno dolazi do zavrsnica turnira i to je snaga igraca i nije mi jasno zašto omalovažavati to dostignuce.

Borba za br. 1 na kraju godine trojca (Djox,- Murray - Nadal) bi se mogla dogadjati na Masters Cupu i nekako se posebno radujem tom turniru jer predstavlja krunu sezone i 7 dana top dvoranskog tenisa.

Necemo povlaciti paralele sa zenskim tenisom i igracicama koje nikad nisu osvojile GS a bile "nelegitimne" br. 1 igracice (Safina, Wozniacki JJ...).
Bilo je i kod Djoke padobranaca, iako nisu bas nekog 'visokog cina' poput Rafinog Rosola i Darcisa, ali ih je bilo, od Andersona, Querrey do nedavno Dimitrova, ali treba priznati, vrlo malo i tu je covjek ispred konkurencije. Na kraju, potvrda je toga i zaradjeni novac. Preko 51 milion dolara a tek usao u 27-u godinu! :-)
Leopold_IV

#1652 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:razumijem ja tebe, ali ti ne razumiješ nas.

sad ću ti reći o čemu se radi...

ti nisi njegov navijač, već samo, kada se o njemu priča - štovaoc teniske igre. tvoj ljubimac je neki drugi.
tako da je tebi pri ocjeni nekoga naravno bitno koliko je vremena bio numero uno.

tako i ja kada tretiram rokija, jbg, kažem - najjači od aktivnih sigurno, od svih koji su ikada igrali - moguće, vjerovatno (ovo moguće, vjerovatno, a ne - sigurno zbog različitih epoha, reketa, podloga, bodovvanja, itd, itd).

e sad...

oduzmi federeru 5 sedmica na mjestu br 1. oduzmi 7. oduzmi 17. mjenja li to nešto u tvojoj percepciji istog? manje ga cijeniš? više poštuješ ako mu na postojeću cifru dodaš još 2. sedmice? naravno da ne.

e tako i mi sa novakom. nije bitan broj nedjelja na broju jedan, neki drugi fluid, emocija je u pitanju.

ovo si u pravu da su navijači đokovića razmaženi. da, jesu, ali samo malo...
visinu letvicu za mjerenje njegovog uspjeha nisu postavili ni on ni njegovi navijači. nego roki i nadal.
šta da radimo kad nam se desio u eri vladavine ovog dvojca.
bilo bi divno da se vrati u devedesetšestu i igra sa krajičekom i drugim (bez uvrede) epizodistima.
ali ne može.
i to mu je što mu je. i njemu i nama.

ja se ne zanosim da može stići ovu dvojicu velikana po broju titula. ali hoću da vjerujem da može da im stane rame uz rame zbog dostignuća nekih drugih stvari koje ovi pak nisu uspjeli.
jedna od njih je bila neprekidan niz dobijenih mečeva. druga 4 gs u nizu. treća zlato na oi.
to su stvari koje ga jednače sa pomenutim dvojcem, a sve postignuto u vrijeme kada su oni igrali.

broj dana na prvom mjestu je - šlj podatak - u ovakvom razmišljanju.
volio sam edberga zbog stila, načina na koji je igrao npr na vimbliju, to pamtim, veze nemam koliko je vladao tronom.
polu mekinroa (u mentalnom smislu) - vilandera, bekera (to smo već opservirali zašto).

kontaš? :thumbup:
kontam te Radosni i :thumbup: za post. Statistika je jedno a emocije i dozivljaj omiljenog igraca zaljubljenicima tenisa je nesto sasvim drugo.
Sve sto mogu pozeliti je jos puno dobrih i kvalitetnih meceva i pozitivnih emocija uzrokovanih vrhunskim potezima.

Na momente me ispizde kojekakvi padobranci na ovom forumu ali mi itekako bude drago razmjeniti ovako misljenja i ponekad ubaciti dobru i kvalitetnu zajebanciju.

Idemo dalje a ti se baci u celibat do USO, trebati ce puno "navijacke" energije :mrgreen:
Havatar

#1653 Re: Wimbledon 2013

Post by Havatar »

Farma pobedila i Đokovića!
Rijaliti program Farma gledanija i od finala Vimbldona u kojem je igrao Novak Đoković.

http://www.mondo.rs/a596361/Zabava/TV/F ... ovica.html

:mrgreen:
miki.ba

#1654 Re: Wimbledon 2013

Post by miki.ba »

Havatar wrote:Farma pobedila i Đokovića!
Rijaliti program Farma gledanija i od finala Vimbldona u kojem je igrao Novak Đoković.

:lol:
Leopold_IV

#1655 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

Havatar wrote:Farma pobedila i Đokovića!

ha ha ha tugo, nesreco...

nekako me sjeti na BN televiziju prosle godine dok je prenosila masters seriju turnija, i prije WTC Finala ide serija "Selo gori a baba se češlja" i malo se zbog reklama oduzi i onda brzi prelazak u O2 arenu, svjetla, Federer, Djokovic na terenu i izvinjenje komentatora sto se kasno ukljucuju zbog eminentne serije...

ail ovaj podatak je :shock:
Locked