Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- johntra
#1652 Re: Liverpool FC
ima, a to je CL, gdje pet titula Liverpoola želi dostići rumeni dedica...to su njegove riječi, ne moje...689908 wrote:malo procitaj o engleskom nogometu manchester united je presao lfc i najtrofejniji je engleski klub znaci nema sta da prestignejohntra wrote:Niko ne bi provocirao da rumena starkelja nije izjavila to što je izjavila...Uostalom, odavno se zna da su mu uspjesi Liverpoola trn u oku, ali nešto sumnjam da će ih sve dostići i prestići...
- skafiskafsnjak
#1653 Re: Liverpool FC
Pa "rumeni dedica", kako ga zovete, je najbolji trener na otoku ... htjeli vi to priznati ili ne ...
-
689908
#1654 Re: Liverpool FC
19 pl - 18 pljohntra wrote:ima, a to je CL, gdje pet titula Liverpoola želi dostići rumeni dedica...to su njegove riječi, ne moje...689908 wrote:malo procitaj o engleskom nogometu manchester united je presao lfc i najtrofejniji je engleski klub znaci nema sta da prestignejohntra wrote:Niko ne bi provocirao da rumena starkelja nije izjavila to što je izjavila...Uostalom, odavno se zna da su mu uspjesi Liverpoola trn u oku, ali nešto sumnjam da će ih sve dostići i prestići...
11 fa cup - 7 fa
- vaučer
#1655 Re: Liverpool FC
Glupiraš se.689908 wrote: 19 pl - 18 pl
11 fa cup - 7 fa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Liverpool je osvojio 3 UEFA kupa a United 0.
Jednostavna podjela je da je United nešto uspješniji u Engleskoj dok je Liverpool nešto više uspješniji u Europi.
Kako i koliko su svi ti naslovi vrijedni je neprocjenjivo i neizmjerivo osim u glavama zadojenih navijača kojima je uvijek njihovo vrijednije od tuđeg.
- Gandalf
#1656 Re: Liverpool FC
Upravo tako - Fergusona i te kako boli ovaj poraz od Barse, jer nema šanse da će on osvojiti za svog mandata još tri LP, čime bi MAN imao 6 osvojenih LP - a titula viška MAN-a u Engleskoj se već sad može neutralizirati od strane King Kennya - tako da Man će biti najtrofejniji Engleski klub još možda 2 godine i onda pa pavaučer wrote:Glupiraš se.689908 wrote: 19 pl - 18 pl
11 fa cup - 7 fa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jednostavna podjela je da je United nešto uspješniji u Engleskoj dok je Liverpool nešto više uspješniji u Europi.
Kako i koliko su svi ti naslovi vrijedni je neprocjenjivo i neizmjerivo osim u glavama zadojenih navijača kojima je uvijek njihovo vrijednije od tuđeg.
-
689908
#1657 Re: Liverpool FC
al kad se majmuni budu sisaliGandalf wrote:Upravo tako - Fergusona i te kako boli ovaj poraz od Barse, jer nema šanse da će on osvojiti za svog mandata još tri LP, čime bi MAN imao 6 osvojenih LP - a titula viška MAN-a u Engleskoj se već sad može neutralizirati od strane King Kennya - tako da Man će biti najtrofejniji Engleski klub još možda 2 godine i onda pa pavaučer wrote:Glupiraš se.689908 wrote: 19 pl - 18 pl
11 fa cup - 7 fa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- BHF_Manijak
#1658 Re: Liverpool FC
Jel ti navija druze za Manchestr ili protiv Liverpoola?!
Ili si toliko iskompleksiran pa vise gledas kako prestici uspjeh Poola a ne vlastitog kluba kojeg gotivis...Koji kompleksi jebo te!
Svaka cast, 19 titula, idemo dalje, nema te 100 vise, nego jednu!
- skafiskafsnjak
#1659 Re: Liverpool FC
Pa sta se navijaca "bavi" Unitedom i finalom lige prvaka ... Jel im bitan neuspjeh Uniteda ili uspjeh Liverpoola ?BHF_Manijak wrote:Jel ti navija druze za Manchestr ili protiv Liverpoola?!![]()
Ili si toliko iskompleksiran pa vise gledas kako prestici uspjeh Poola a ne vlastitog kluba kojeg gotivis...Koji kompleksi jebo te!
ILi su iskompleksirani ... ?
- johntra
#1660 Re: Liverpool FC
Ko visoko leti, nisko pada....Uvijek bilo.... 
- skafiskafsnjak
#1661 Re: Liverpool FC
Ma ne napadam nikoga ili nesto, nego eto iznad price za navijace Uniteda , a situacija je obostrana ...johntra wrote:Ko visoko leti, nisko pada....Uvijek bilo....
To je normalno, nisu kompleksi ...
Ali meni je vala drago samo kada Liverpool izgubi u Premier Ligi ... SJecam se dobro, kada su igrali u Ligi sampiona s Milanom onda , navijao sam za Liverpool ono pravo ... Kada je onaj preokret bio ..
- BHF_Manijak
#1662 Re: Liverpool FC
Ma boli mene djon za United, izgubili od Barce pa sta, izgubila bi bilo koja ekipa svijeta da se u tom momentu u finalu nasla...Ako aludiras na onaj trans sa trofejima LP, to je kako znam samo odgovor Alexu i onom transu MUFC 19 times...L00d wrote:Pa sta se navijaca "bavi" Unitedom i finalom lige prvaka ... Jel im bitan neuspjeh Uniteda ili uspjeh Liverpoola ?BHF_Manijak wrote:Jel ti navija druze za Manchestr ili protiv Liverpoola?!![]()
ILi su iskompleksirani ... ?
- vaučer
#1663 Re: Liverpool FC
Ako ćemo pošteno navijači ManUniteda su pokazali zavidnu dozu arogancije prije finala LP dok su igrači istog pokazali možda najmanje od bilo koje momčadi u finalu u zadnjih nekoliko godina.
Od najava 'finala desetljeća' ostade tišina praznih tribina Wembleya tamo gdje su bili ManUnitedovi navijači.
Bez ispaljenog metka bi bio dobar opis.
Mislim da ćeš primjetiti da ljudi baš i ne vole aroganciju koja obično prati pristaše i navijače Manchester Uniteda te da se navijači skoro svih drugih timova rado ujedine u likovanju 'nad kostima' kad Manchester United izgubi.
Nije to samo radi neke ljubomore, ponešto je radi arogancije i siledžijskog odnosa prema medijima, drugim trenerima, sudijama i protivnicima koji je Ferguson usadio u Manchester United (kao nusproizvod pobjedničkog mentaliteta, da se razumijemo).
Od najava 'finala desetljeća' ostade tišina praznih tribina Wembleya tamo gdje su bili ManUnitedovi navijači.
Bez ispaljenog metka bi bio dobar opis.
Mislim da ćeš primjetiti da ljudi baš i ne vole aroganciju koja obično prati pristaše i navijače Manchester Uniteda te da se navijači skoro svih drugih timova rado ujedine u likovanju 'nad kostima' kad Manchester United izgubi.
Nije to samo radi neke ljubomore, ponešto je radi arogancije i siledžijskog odnosa prema medijima, drugim trenerima, sudijama i protivnicima koji je Ferguson usadio u Manchester United (kao nusproizvod pobjedničkog mentaliteta, da se razumijemo).
- vaučer
#1664 Re: Liverpool FC
Službena stranica Sunderlanda je objavila prelazak Jordana Hendersona iz redova Wearsidersa u Liverpool.
http://www.safc.com/news/20110608/hende ... 13_2373132
U transfer je izgleda uključen i David N'gog iz LFC-a a spominje se cifra od 13 miliona funti + N'gog.
Davidu sretno a Jordanu dobrodošao i YNWA.
Idemo dalje.
http://www.safc.com/news/20110608/hende ... 13_2373132
U transfer je izgleda uključen i David N'gog iz LFC-a a spominje se cifra od 13 miliona funti + N'gog.
Davidu sretno a Jordanu dobrodošao i YNWA.
Idemo dalje.
- Gandalf
#1665 Re: Liverpool FC
- horion_bosona
#1666 Re: Liverpool FC
Jordan Henderson | Welcome To Liverpoolvaučer wrote:![]()
Idemo dalje.
- vaučer
#1667 Re: Liverpool FC
Poslali smo ponudu od 5 miliona funti za Gaela Clichya, lijevog beka Arsenala.
Prosto ne znam šta da mislim o ovom.
Prosto ne znam šta da mislim o ovom.
- BHF_Manijak
#1668 Re: Liverpool FC
Da je vise love u pitanju reko bih luda investicija i bacanje para jer hem vec dugo nije u formi hem nije ni neki extra kvalitet davno je presao granicu da se za njega moze reci "talenat", ali obzirom da je ponuda teska "samo" 5mil, onda i nije lose...Ja bih volio Balea ali nema se love...
Ne mogu prezalit sto ne dodje Jones, obzirom da slovi kao veeeeliki talenat, i opet igraca ote ManU ispred nosa Poolu! Tako je bilo i a Ronaldom, a ponuda se razlikovala u nekliko miliona, a evo i sad sa Jonesom, mali je mladi reprezentativac i slovi kao novi Terry, tako da bi to bila investicija za narednih 6-7 godina i vise, ali sta je tu je, valja neko iz akademije se pojavi da valja!
Ne mogu prezalit sto ne dodje Jones, obzirom da slovi kao veeeeliki talenat, i opet igraca ote ManU ispred nosa Poolu! Tako je bilo i a Ronaldom, a ponuda se razlikovala u nekliko miliona, a evo i sad sa Jonesom, mali je mladi reprezentativac i slovi kao novi Terry, tako da bi to bila investicija za narednih 6-7 godina i vise, ali sta je tu je, valja neko iz akademije se pojavi da valja!
- vaučer
#1669 Re: Liverpool FC
Jones je sam izabrao ManU. Liverpool, Arsenal i ManU su poslali otkupnu cijenu od 16 miliona, mali je odabrao njih, oni malo podigli cifru da udovolje klubu i eto ga. Nie bilo do para, jednostavno je htio igrati u Manchesteru.
Clichy ima potencijala da pod Clarkom postane opak odbrambeni igrač - samo mu je 25, nekako sam mislio da je stariji.
Ako bude do 10 milja funti bit će dobar posao, u zadnjoj je godini ugovora i navodno zainteresiran za prelazak.
Clichy ima potencijala da pod Clarkom postane opak odbrambeni igrač - samo mu je 25, nekako sam mislio da je stariji.
Ako bude do 10 milja funti bit će dobar posao, u zadnjoj je godini ugovora i navodno zainteresiran za prelazak.
- Gandalf
#1670 Re: Liverpool FC
Volio bih da Clichy dođe - ne bih imao ništa ni protiv Downinga - kako mi se čini i jedan i drugi su ljevaci i sa njima dvojicom riješena je lijeva strana tima.
- reds_forever
#1671 Re: Liverpool FC
Evo jedan divan video o cijeloj sezoni.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z0fIyxel ... r_embedded[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z0fIyxel ... r_embedded[/youtube]
- Jack Be Nimble
#1672 Re: Liverpool FC
Nisam navijac nijednog kluba u EPL, ali sa moje tacke gledanja Liverpool ima vecu istoriju, ali samo istoriju. Sto se tice sadasnjosti ili od kako je krenulo branding timova Liverpool ne moze prismrditi Manchesteru. Liverpulu sto prije treba dupla kruna EPL+LS.
- vaučer
#1673 Re: Liverpool FC
Potpuno si u pravu i FA kupovi i Liga prvaka u Istanbulu ne mjenjaju činjanicu da je Liverpool, prvenstveno radi nesposobnog vlasnika Davida Mooresa, skoro dvije decenije (Premiership era) posustajao u tržišnoj utrci a kasnije umjesto da klubu da priliku za rast, ovaj ga je gotovo ubio prodavši ga Hicksu i Gilletu.
Sadašnji vlasnici će to izgleda promjeniti.
Novi deal za dresove, za sponzora nove turneje i promocije po Aziji, LeBron James itd... Sve su to pokazatelji namjere.
Žele iskoristiti potencijal i karizmu kluba i napraviti ga u mašinu za štampanje love - kakva je npr Manchester United.
Do kraja godine očekujem i konačnu odluku ostanak na Anfieldu (uz širenje kapaciteta za 20-30 tisuća) ili novi stadion. Ovi znaju šta je potrebno i ne gube ni minute što je osvježenje u odnosu na prethodne tumore i lijenog Mooresa.
Dakako cijela priča je uzaludna ako ti klub nije uspješan na terenu, ali mislim da je očito da ne misle škrtariti s ekipom.
Veliko ulaganje ovo ljeto kako bi se postavio temelj buduće ekipe i pokrpale rupe a kasnije se ide na potpunu samoodrživost i proizvodnju igrača.
Sadašnji vlasnici će to izgleda promjeniti.
Novi deal za dresove, za sponzora nove turneje i promocije po Aziji, LeBron James itd... Sve su to pokazatelji namjere.
Žele iskoristiti potencijal i karizmu kluba i napraviti ga u mašinu za štampanje love - kakva je npr Manchester United.
Do kraja godine očekujem i konačnu odluku ostanak na Anfieldu (uz širenje kapaciteta za 20-30 tisuća) ili novi stadion. Ovi znaju šta je potrebno i ne gube ni minute što je osvježenje u odnosu na prethodne tumore i lijenog Mooresa.
Dakako cijela priča je uzaludna ako ti klub nije uspješan na terenu, ali mislim da je očito da ne misle škrtariti s ekipom.
Veliko ulaganje ovo ljeto kako bi se postavio temelj buduće ekipe i pokrpale rupe a kasnije se ide na potpunu samoodrživost i proizvodnju igrača.
-
Teufik
#1674 Re: Liverpool FC
Inace nemam obicaj pisati u temama koje me se ne ticu al evo samo par rijeci.
Vaucer me vjerujem poznaje dovoljno da moze potvrditi da sam korektan.
Stvarno ne vidim sta ima lijepog u omalovazavanju najveceg rivala.
Svakom njegovo.
Svaki normalan navijac Manchester Uniteda (prije svega fer i sportski orijentisan) bi bio mentalno poremecen po meni kada ne bi priznao velicinu,tradiciju i uspjesnost Liverpool FC.
Isto bi to trebalo nadam se vrijediti i za normalne navijace Liverpoola.
Mislim da nam svima treba malo vise sportskog odgoja.
Hajde da pokusamo podici rivalitet na visi nivo.Okanimo se nepotrebnih stvari.
Najlakse se sakriti iza tastature i busati se u prsa osvojenim titulama.Mi to mozemo svaki dan tako i sta cemo postici?
Biti cu fer pa priznati,najvise me zaboli kada United izgubi od Liverpoola.Kakva Barca,Real,Bayern!To je neuporedivo.
A zaboli me iz razloga sto ih najvise cijenim i postujem.
Postoji dosta stvari u Livepoolu (neki igraci,uprava,dio navijaca) koje se meni ne svidjaju i o kojima bi mogao nasiroko.
Ali zasto?
Nije moje da blatim Liverpool,neke stvari se nikad promijeniti ne mogu,moje je da ih cijenim i postujem i da se nadam da ih Manchester United ukoliko je moguce uvijek pobijedi.
Stoga pozdrav svim navijacima Liverpoola koji imaju slicno misljenje kao i ja.
A onima koji nemaju....eh...ja ih promijeniti ne mogu.
Zivot je prekratak da se zamaramo sa takvim stvarima.
Vaucer me vjerujem poznaje dovoljno da moze potvrditi da sam korektan.
Stvarno ne vidim sta ima lijepog u omalovazavanju najveceg rivala.
Svakom njegovo.
Svaki normalan navijac Manchester Uniteda (prije svega fer i sportski orijentisan) bi bio mentalno poremecen po meni kada ne bi priznao velicinu,tradiciju i uspjesnost Liverpool FC.
Isto bi to trebalo nadam se vrijediti i za normalne navijace Liverpoola.
Mislim da nam svima treba malo vise sportskog odgoja.
Hajde da pokusamo podici rivalitet na visi nivo.Okanimo se nepotrebnih stvari.
Najlakse se sakriti iza tastature i busati se u prsa osvojenim titulama.Mi to mozemo svaki dan tako i sta cemo postici?
Biti cu fer pa priznati,najvise me zaboli kada United izgubi od Liverpoola.Kakva Barca,Real,Bayern!To je neuporedivo.
A zaboli me iz razloga sto ih najvise cijenim i postujem.
Postoji dosta stvari u Livepoolu (neki igraci,uprava,dio navijaca) koje se meni ne svidjaju i o kojima bi mogao nasiroko.
Ali zasto?
Nije moje da blatim Liverpool,neke stvari se nikad promijeniti ne mogu,moje je da ih cijenim i postujem i da se nadam da ih Manchester United ukoliko je moguce uvijek pobijedi.
Stoga pozdrav svim navijacima Liverpoola koji imaju slicno misljenje kao i ja.
A onima koji nemaju....eh...ja ih promijeniti ne mogu.
Zivot je prekratak da se zamaramo sa takvim stvarima.
- vaučer
#1675 Re: Liverpool FC
Cool i korektan kao i uvijek.
Iz sjene velikog Liverpoola iz 80tih je izrastao današnji Manchester United.
Ako Liverpool štagod osvoji pod Kennyem u godinama ispred nas, svakako će to biti dijelom i radi motivacije koju im je ponudio ManU osvajanjem 19-te titule. Savim prirodno i normalno, sport je to. Na kraju postojiš radi vlastitih navijača i radi trofeja, ali uvijek se preko oka mjeriš spram ovakvih rivala.
Mislim da će naredne sezone biti fantastične, ne samo jer je Liverpool napokon isplivao iz kaljuže pa se može pošteno odmjeriti s drugima bez da im visi financijska katasrofa za vratom, već ponajviše radi škotskog duela na klupi. Onaj tko ne vidi kakav sukob titana će to biti očito ih ne poznaje dovoljno.
Također ljudi koji van lokalnih zajednica Liverpoola i Manchestera navijaju strastveno za ove klubove imaju jednu rijetku prednost pred scouserima i mancuniansima - ne moraju biti upleteni u njihove stoljećima duge čarke i prepirke, mogu misliti i uživati isključivo o nogometu. Pa hajmo onda..
'Novopečenim' navijačima (koji uglavnom prednjače u jeftinim provokacijama) bih preporučio da više čitaju o klubovima koje podržavaju.
Iz sjene velikog Liverpoola iz 80tih je izrastao današnji Manchester United.
Ako Liverpool štagod osvoji pod Kennyem u godinama ispred nas, svakako će to biti dijelom i radi motivacije koju im je ponudio ManU osvajanjem 19-te titule. Savim prirodno i normalno, sport je to. Na kraju postojiš radi vlastitih navijača i radi trofeja, ali uvijek se preko oka mjeriš spram ovakvih rivala.
Mislim da će naredne sezone biti fantastične, ne samo jer je Liverpool napokon isplivao iz kaljuže pa se može pošteno odmjeriti s drugima bez da im visi financijska katasrofa za vratom, već ponajviše radi škotskog duela na klupi. Onaj tko ne vidi kakav sukob titana će to biti očito ih ne poznaje dovoljno.
Također ljudi koji van lokalnih zajednica Liverpoola i Manchestera navijaju strastveno za ove klubove imaju jednu rijetku prednost pred scouserima i mancuniansima - ne moraju biti upleteni u njihove stoljećima duge čarke i prepirke, mogu misliti i uživati isključivo o nogometu. Pa hajmo onda..
'Novopečenim' navijačima (koji uglavnom prednjače u jeftinim provokacijama) bih preporučio da više čitaju o klubovima koje podržavaju.