Kod nas u mahali jedan momak se napio ostavila ga djevojka i zabije se sa dvicom u betonski stub pri velikoj brzini . Nista od golfa nije ostalo glavu mu tobejarabi u gepeku nasli . A na stubu samo parnice od farbe ostale .Seyfo wrote:Podsjetilo me, prije par godina na Dolac Malti se audi a8 (ili s8) zabio u stub pri brzini (kažu)preko 200 km/h i oborio isti ovakav stub! Auto se raspalo, bilo je dijelova stotinjama metara okolo, a stub se prostro preko ceste530i wrote:Bandera je tu najbolja opcija.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- gnjev
#1651 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- vješalica
#1652 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ako hoćeš nešto reći za moj post,imaš odgovor gore iznad u navedenom linkugnjev wrote:I opet to nije to jer su sigurnosni testovi za auta od prije 20,30 godina bili sega za danasnje
po toj logici,kretenima koji žele i stalno divljaju treba oklopno borbeno vozilo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1653 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
bukvalno 15 minuta ranije prosao tuda... dolazim kuci palim komp kad ova vijestvješalica wrote:Seyfo wrote:Podsjetilo me, prije par godina na Dolac Malti se audi a8 (ili s8) zabio u stub pri brzini (kažu)preko 200 km/h i oborio isti ovakav stub! Auto se raspalo, bilo je dijelova stotinjama metara okolo, a stub se prostro preko ceste530i wrote:Bandera je tu najbolja opcija.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 00728001#3
inace tuda sam stalno taksijem izlazio na prosirenju godinama
- vješalica
#1654 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
odnijela ga krivina pa produžio u stajalište i parkirano auto 
-
iTo
#1655 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nece te tuning spasit od sudara... samo ces vecom brzinom udariti u zid, prebrzo za tu sasiju...
- vješalica
#1656 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
još jedna u nizu osoba koja smatra tuning isključivo pozivom za divljanje i udaranjeiTo wrote:
nece te tuning spasit od sudara... samo ces vecom brzinom udariti u zid, prebrzo za tu sasiju...
žao mi je,ali ljudi koji se sa ovim ozbiljno bave,ako hoće da prokurče,imaju mjesto za to,a ovako kako se kola sređivaju je čisto zadovoljstvo i ćeif i uživanje u vozilima koja se više ne proizvode,mentalitet ljudi koji su ovo gore radili i ovaj domaći se u mnogočemu razlikuje,zato je upavo ovo i teško nekome objasniti,tako da ništa drugo ne preostaje nego da čovjek sažaljeva
tako i tebi podcrtam,imaš gore link pa vidi kako audi novi udara sa preko 200 na sat,nije ga spasila inzinjerija moderna
-
iTo
#1657 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vješalica wrote:još jedna u nizu osoba koja smatra tuning isključivo pozivom za divljanje i udaranjeiTo wrote:
žao mi je,ali ljudi koji se sa ovim ozbiljno bave,ako hoće da prokurče,imaju mjesto za to,a ovako kako se kola sređivaju je čisto zadovoljstvo i ćeif i uživanje u vozilima koja se više ne proizvode,mentalitet ljudi koji su ovo gore radili i ovaj domaći se u mnogočemu razlikuje,zato je upavo ovo i teško nekome objasniti,tako da ništa drugo ne preostaje nego da čovjek sažaljeva
tako i tebi podcrtam,imaš gore link pa vidi kako audi novi udara sa preko 200 na sat,nije ga spasila inzinjerija moderna
ma nemas ti pojma o zivotu sine.... otidji malo vani posjeti meetinge pa da vidis kako se divlja sa kantama od 25+ godina a 500+ konja pod haubom....
- vješalica
#1658 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nek ti imaš pojma,samo tvoj mentalitet može da dokuči da svaka prerađena "kanta" od 25 godina svaki dan divlja kao šupci kod nas sa truhlovinamaiTo wrote:vješalica wrote:još jedna u nizu osoba koja smatra tuning isključivo pozivom za divljanje i udaranjeiTo wrote:
ma nemas ti pojma o zivotu sine.... otidji malo vani posjeti meetinge pa da vidis kako se divlja sa kantama od 25+ godina a 500+ konja pod haubom....
u ove šupke obavezno stavljam i nove kante sa kanta vozačima koji misle da su allah i harekrišna u kolima koje plaćaju na rate registraciju od 500KM
i naravno,uvijek kao argumet postavimo video organizovanog divljanja na izolovanoj stazi ,i to poredimo sa divljanjem po gradu kod nas
samo eto da ispadne da imamo veeeelikog pojma
i pored toga što gore napisah lijepo,ima mjesto za kurčenje,i samo da dodam na to,da se domaća furda i ne zna kurčiti
kurče se gdje ne treba i kad ne treba i sa čim ne treba,za razliku od drugih
vozdra
- O'zone
- Globalni moderator
#1659 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam. Koliko vidim Jetta je bila u doborm stanju, momak je čini mi se bio mehaničar imao svoj servis ili radio u nečijem, učestvovao je i u street race-u.
Ovo je onaj trenutak kad jednostavno sve krene kako ne treba. Od odluke da vozi do odluke da zagasa na mokrom.
Ovo je onaj trenutak kad jednostavno sve krene kako ne treba. Od odluke da vozi do odluke da zagasa na mokrom.
-
The BEN10
#1660 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne, pogrešan trenutak je nastupio jedno 20 godina ranije, kad ćaća i mater nisu počeli da odgajaju sina tako da ne bude potencijalni ubica nedužnog naroda. Radi se o SISTEMSKOJ GREŠCI a ne trenutnom propustu.O'zone wrote:Ne znam. Koliko vidim Jetta je bila u doborm stanju, momak je čini mi se bio mehaničar imao svoj servis ili radio u nečijem, učestvovao je i u street race-u.
- corsa
#1661 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I sta ti mislis, da su njemu roditelji na vrijeme rekli nemoj brzo voziti, ovo se ne bi desilo? Nigdje veze. Neki ljudi jednostavno vole brzu voznju i taj adrenalin i nema toga ko bi ih mogao ubijediti da to ne rade, jer oni misle da uvijek imaju sve pod kontrolom. Ne opravdavam ih niti mislim da je ispravno to sto rade, ali tu roditelji nisu krivi. Druga je stvar kada neko postane kriminalac ili narkoman, ali sto se tice voznje ima koliko hoces normanih momaka koji vole s vremena na vrijeme stisnuti gas.The BEN10 wrote:Ne, pogrešan trenutak je nastupio jedno 20 godina ranije, kad ćaća i mater nisu počeli da odgajaju sina tako da ne bude potencijalni ubica nedužnog naroda. Radi se o SISTEMSKOJ GREŠCI a ne trenutnom propustu.O'zone wrote:Ne znam. Koliko vidim Jetta je bila u doborm stanju, momak je čini mi se bio mehaničar imao svoj servis ili radio u nečijem, učestvovao je i u street race-u.
I ja kada se sjetim sta sam radio kad sam imao 18-20 godina sada me uhvati strah. Ne kaze se dzaba mladost-ludost. Samo sto, na zalost, neke drzi duze, kao sto je slucaj sa momkom koji je poginuo.
-
The BEN10
#1662 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dijete se NE ODGAJA tako što mu kažeš nemoj to i to - ODGAJANJE JE PROCES. Koji traje godinama.corsa wrote:I sta ti mislis, da su njemu roditelji na vrijeme rekli nemoj brzo voziti, ovo se ne bi desilo? Nigdje veze. Neki ljudi jednostavno vole brzu voznju i taj adrenalin i nema toga ko bi ih mogao ubijediti da to ne rade, jer oni misle da uvijek imaju sve pod kontrolom. Ne opravdavam ih niti mislim da je ispravno to sto rade, ali tu roditelji nisu krivi. Druga je stvar kada neko postane kriminalac ili narkoman, ali sto se tice voznje ima koliko hoces normanih momaka koji vole s vremena na vrijeme stisnuti gas.The BEN10 wrote:Ne, pogrešan trenutak je nastupio jedno 20 godina ranije, kad ćaća i mater nisu počeli da odgajaju sina tako da ne bude potencijalni ubica nedužnog naroda. Radi se o SISTEMSKOJ GREŠCI a ne trenutnom propustu.O'zone wrote:Ne znam. Koliko vidim Jetta je bila u doborm stanju, momak je čini mi se bio mehaničar imao svoj servis ili radio u nečijem, učestvovao je i u street race-u.
I ja kada se sjetim sta sam radio kad sam imao 18-20 godina sada me uhvati strah. Ne kaze se dzaba mladost-ludost. Samo sto, na zalost, neke drzi duze, kao sto je slucaj sa momkom koji je poginuo.
Takvim normalnim, koji poput dotičnog vole jurcati gradom u kojem će danas-sutra tvoje/moje dijete, ni krivo ni dužno, biti izloženo smrtnoj opasnosti, zaželim da završe kao ovaj sa slike. Više volim svoje dijete nego njih.corsa wrote:...sto se tice voznje ima koliko hoces normanih momaka koji vole s vremena na vrijeme stisnuti gas.
- corsa
#1663 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znam ja sta je odgajanje, ali isto tako tvrdim da za nekoga ko voli auta i brzu voznju nema tog odgoja koji ce ga kada dana-sutra ostane sam u auto na cesti odgovoriti od toga da stisne gas. 
Naravno, slazem se s tobom u vezi djeteta, ni ja ne zelim dobro nikome ko misli lose mom djetetu. Ali uprkos svim mojim naporima i odgoju ja nikad ne mogu 100% garantovati da moje dijete nece sutra napraviti neku glupost ili brzo voziti. A vjerujem da ne moze niko.
Naravno, slazem se s tobom u vezi djeteta, ni ja ne zelim dobro nikome ko misli lose mom djetetu. Ali uprkos svim mojim naporima i odgoju ja nikad ne mogu 100% garantovati da moje dijete nece sutra napraviti neku glupost ili brzo voziti. A vjerujem da ne moze niko.
- vješalica
#1664 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mozda bi trebali napraviti posebnu izoliranu stazu na kojoj ce se ovakvi formati izivljavati umjesto po gradu
da li bi i tada napravili grešku još veću možda?
-
Naslovnica
#1665 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Aha, i dati im subvencije na gorivo.vješalica wrote:mozda bi trebali napraviti posebnu izoliranu stazu na kojoj ce se ovakvi formati izivljavati umjesto po gradu
Momci vole brzu vožnju, a to nije nimalo jeftino u pogledu potrošnje goriva, predlažem da država subvencionira 50% gorivo za ove što vole nagaziti 140-150km/h po naseljenom mjestu.
Red je.
- corsa
#1666 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da nebih bio pogresno shvacen, ja ne opravdam trkace, samo sam misljenja da roditelji nisu krivi za njihovu brzu voznju.
-
tempuser
#1667 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisu neposredno, ali jesu posredno, to da misle da imaju sve pod kontrolom i da ih niko ne moze ubjediti su "pokupili" iz kuce...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1668 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
volim i ja brzinu i aute, pa ne divljam po cesti i ne izazivam ni svoju ni tudju sudbinu.....
-
tempuser
#1669 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Divljanje na cesti je samo posljedica poremecenog sistema vrijednosti u ovoj drzavi. Zavrsena neka skola, dobar zanat, strani jezici, muzicki instrumenti, nacitanost, opsta kultura nisu vise stvari kojima impresioniramo jedni druge nego divljanje po cesti.
- Danguba
#1670 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo drasticne kazne ce umiriti ove trkace.
- vješalica
#1671 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nek se napravi staza i neka se naplaćuje ulaz za provjetravanje hormona i gotovoNaslovnica wrote:Aha, i dati im subvencije na gorivo.vješalica wrote:mozda bi trebali napraviti posebnu izoliranu stazu na kojoj ce se ovakvi formati izivljavati umjesto po gradu
Momci vole brzu vožnju, a to nije nimalo jeftino u pogledu potrošnje goriva, predlažem da država subvencionira 50% gorivo za ove što vole nagaziti 140-150km/h po naseljenom mjestu.
Red je.
- vješalica
#1672 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mislim da jesu,donekle naravnocorsa wrote:Da nebih bio pogresno shvacen, ja ne opravdam trkace, samo sam misljenja da roditelji nisu krivi za njihovu brzu voznju.
jer nisu ga upoznali sa nekim stvarima u toku odgoja,i pokazali mu prave vrijednosti nekih drugih stvari
i nisu mu objasnili kako može nekome život ojaditi zbog svoje raspuštenosti
a sve preko toga ako mu ne možeš utuviti u glavu,višestrukim povratnicima u neredu na cesti,doživotno zabranjivati vozanje i ćao
- johntra
#1673 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
to jeste, oduzimanje njihovih vozila...ne zbog neplaćenih kazni ili slično, nego zbog abnormalnog prekoračenja brzine i kršenja propisa, viška alkohola i droge...Danguba wrote:Samo drasticne kazne ce umiriti ove trkace.
-
530i
#1674 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako je, Gorane. A ne treba ni oduzimati auta, bit će dovoljno da se zaplijene na tehničkom pregledu jer im je različit broj motora u papirima i autu. Golf 2 se vodi na 1.3 benzin, a unutra 1.8 ili 2.0.tempuser wrote:Divljanje na cesti je samo posljedica poremecenog sistema vrijednosti u ovoj drzavi. Zavrsena neka skola, dobar zanat, strani jezici, muzicki instrumenti, nacitanost, opsta kultura nisu vise stvari kojima impresioniramo jedni druge nego divljanje po cesti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1675 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tehnički pregled ne postoji u BiH530i wrote:Tako je, Gorane. A ne treba ni oduzimati auta, bit će dovoljno da se zaplijene na tehničkom pregledu jer im je različit broj motora u papirima i autu. Golf 2 se vodi na 1.3 benzin, a unutra 1.8 ili 2.0.tempuser wrote:Divljanje na cesti je samo posljedica poremecenog sistema vrijednosti u ovoj drzavi. Zavrsena neka skola, dobar zanat, strani jezici, muzicki instrumenti, nacitanost, opsta kultura nisu vise stvari kojima impresioniramo jedni druge nego divljanje po cesti.