Pa o tome ti govorim. Oni vladaju tako sto jednostavno razbiju opoziciju, i zato tvrdim da SDA itekako ima svojih ljudi u DF-u, i cilj im je jasan.Co0l wrote:Jesu oni svuda al to ni izbliza nije zbog njihove sposobnosti kolko zbog nesposobnosti opozicije (ako danas takvo nesto uopste i postoji)._Reds_ wrote: Ti is podcjenjujes vjeruj mi. SDA je 20 godina ukopavala polozaje, i korijene.
Slobodno im moto moze biti "SDA svuda oko Vas".
Demokratska fronta Željko Komšić
- _Reds_
#1651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- shiljak
#1652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za DF glasam zato što nije nacionalistička, a od takvih stranaka imamo samo DF koja ima neke šanse u politici da se izgura. Ne znači da je ona najbolja od svih postojeći, ali jeste jedna od dobrih (u odnosu na one koji su trenutno na vlasti, jer baš nijedna ne valja) koja ima ogromne šanse da se probije u politici jer će imati dosta glasova. Da ima neka druga koja nije nacionalistička možda bi za nju glasao, a ovako nemam izbora.. Ustvari ima, ali imaju malo glasova za sad pa su trenutno 'nevažne'. Osim tog, ne mogu biti gori od SDA i sličnih koje su trenutno na vlasti.Maksimus wrote:Ne, registrovao sam se jer nisam imao nalogshiljak wrote:znači registrovao si se na forum samo da napišeš ogroman post, i pitaš se čemu tolika euforija?To bi mogao ti da kažeš
Ja to gledam na drugi način. Ako glasam za SNSD, onda će svi misliti da imam nešto protiv bošnjaka jer sam dodik govori protiv države..Kako ćeš ti koji si iz RS-a pričati sa nekim bošnjakom u rs-u, kad on pretpostavlja da si glasao za dodika..
Ako glasam za HDZ, zašto bi glasao, kad se on trudi samo da skupi glasove od hrvata?
Ako glasam za SDA, ista stvar kao i sa HDZ-om, šta dobijem, korupciju, i opet sama stranka govori da je za bošnjake..
Imamo naravno stranaka koje nisu nacionalno opredijeljene, ali nijedna stranka nema toliko glasova da bi nešto postigla puno.. zato što svi glasaju za hdz, sda, snsd..
E tu dolazi DF. Ako osvoje ogroman broj glasova, a sigurno hoće, za 4 godine će i ovi srbi i hrvati glasati za iste jer vide da ima koristi (ili možda za neku drugu, više srpsku, ali koja je za sve a ne samo za jedan narod).. U suštini kroz 4-8-16 godina se stvori takva ideja da više neće niko da glasa za sda, hdz itd, nego samo ove što su tipa DF (pa makar tad DF bila i najgora stranka). Kontaš?![]()
Izgleda da ti ne kontaš, jer si u svom postu napisao isto ono što sam ja rekao. "zašto bi glasao za HDZ, kad se on trudi samo da skupi glasove od hrvata?..." Znači hajmo da glasamo za DF jer nije bitno ko su oni, šta će uraditi, hoće li krasti, bitno je da sve nacionalnosti glasaju za njih. Do mojega.
Kakav si ti čovjek ako o nekome sudiš po tome za koga glasa? Kao što rekoh, ja imam poznanike, pa čak i prijatelje koji glasaju za razne stranke, imam čak i jednog prijatelja koji je aktivista Prvog marta. Ja NISAM protiv njih, niti mislim da su oni lično protiv mene, to postoji sukob mišljenja, ali ne i sukob ličnosti. I to je ono što većina ljudi ne može da shvati. A to što ste ti i većina ljudi iz FBiH protiv RS i smatrate da je sve iz RS protiv vas, to je vaš problem. I glavni razlog zašto nijedna stranka iz FBiH neće dobiti glasove iz RS ni obrnuto. A ni od Hrvata.
Ja nisam nacionalista, niti sam ikada glasao za Dodika (doduše rijetko sam i glasao) niti ga branim i bio bih najsrećniji da Dodik sjaši i ode u gdje mu je mjesto. Mislim, da dođe SDS, opet ista priča.
Komšić u RS nikada neće dobiti glasove, možda se jednog dana pojavi neko zaista novi, a do tada ostaje status quo.
Željko Komšić se do sad pokazao koliko toliko pošten. Ako mu se uvale bezveze političari, pa bude korupcija itd.. sigurno da će Komšić to znati, pa će reći 'nemojte glasati za DF' - jer znam da bi tako bilo, a nije glup da ne primjeti kako mu stranka radi... Sam stav stranke za šta se zalaže i način na koji je napravljena, govori da će filtrirati loše i samo dobri da će ići na vrh.. Ako ne bude tako i ne bude znao voditi stranku, opet kažem, reći će 'ne valja mi stranka' - jer je on takav.
Ne sudim nikog po tome za kog glasa, ali je istina da ko se ne bavi politikom da će glasati 'za svoje' i to one koji su trenutno na vlasti, a ako se malo više zadubi, onda će opet glasati za svoje, ali će razmisliti dobro za koga - što ni u jednom slučaju ne znači da je baš ta dobra stranka za njih i za BiH, ali mu je nekako čudno da glasa za neku koja nije njegova nacionalistička.
Logično je da su većina iz FBIH protiv RS, kad predsjednik Dodik govori protiv bih. Zašto ovi iz RS-a nisu za BiH, a ako jesu što trenutnu vlast onda podržavaju? Zašto nisi ti? E pa većina su za BiH, a opet glasaju za iste radi ovog iznad pasusta što sam rekao.
Last edited by shiljak on 08/04/2013 19:20, edited 1 time in total.
-
Adara87
#1653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba činjenice iznijeti.
Današnja odluka u KS koja je rezultirala time da će biti povećane plate PROFESIONALNIM zastupnici, nikako povećati platu neće Hanki Vejzović. Dotična je profesionalno angažovana kao profesorica na fakultetu.
Naravno da je sa aspekta više od 500.000 nezaposlenih, mizernih plata i onih koji rade itd, ovo povećanje iz sto moralnih perspektiva BEZOBRAZNO, ali je bezobrazna i politička igra kojom se HV optužuje za povećanje ovih plata. Vi ste svi sigurni da HV uopšte prima platu kao zastupnik u skupštini KS, sigurni ste i da je glasala za današnji prijedlog?
Provjerite...
Današnja odluka u KS koja je rezultirala time da će biti povećane plate PROFESIONALNIM zastupnici, nikako povećati platu neće Hanki Vejzović. Dotična je profesionalno angažovana kao profesorica na fakultetu.
Naravno da je sa aspekta više od 500.000 nezaposlenih, mizernih plata i onih koji rade itd, ovo povećanje iz sto moralnih perspektiva BEZOBRAZNO, ali je bezobrazna i politička igra kojom se HV optužuje za povećanje ovih plata. Vi ste svi sigurni da HV uopšte prima platu kao zastupnik u skupštini KS, sigurni ste i da je glasala za današnji prijedlog?
Provjerite...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo upravo gledam izvjestaj sa sjednice KS, i Hanka Vajzovic kaze , parafraziram : "...ja uopste nisam znala da glasanjem za taj zakon omogucavam da se plata profesionalnim poslanicima dize za 600 do 800KM..."
Ne znam sta je onda u cijeloj toj prici smjesnije i tuznije :
A) Mogucnost da je ipak znala, ali da je glasala za to jer je bila neophodna za vecinu.
B) da stvarno nije znala, i da je onako reda radi digla ruku i glasala za taj zakon.
Kako god okrenes, ako zele ista ozbiljno DF se treba sto prije, i sto radikalnije, distancirati od ovakvih osoba koji svojim cinjenjenm, ili ne cinjenje, direktno nanose stetu DF odmah u start.
A) Mogucnost da je ipak znala, ali da je glasala za to jer je bila neophodna za vecinu.
B) da stvarno nije znala, i da je onako reda radi digla ruku i glasala za taj zakon.
Kako god okrenes, ako zele ista ozbiljno DF se treba sto prije, i sto radikalnije, distancirati od ovakvih osoba koji svojim cinjenjenm, ili ne cinjenje, direktno nanose stetu DF odmah u start.
Last edited by -LIBERO- on 08/04/2013 18:50, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#1655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovoB) da stvarno nije znala, i ad je onako reda radi digla ruku i glasala za taj zakon.
jer bez njene ručice nema 18 ruku
- Co0l
#1656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko radi taj i grijesi 
- _Reds_
#1657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De decako objani ovo.Adara87 wrote:Treba činjenice iznijeti.
Provjerite...
HV nije porf. poslanik >>> Digla ruku za povecanje, jer se to ne odnosi na nju.
HV nije prof. poslanik >>>> Bila suzdrzana. >> Odluka ne bi prosla.
Da li je tebi ovo prvo i drugo isto ??
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To, tooooo....Co0l wrote:Ko radi taj i grijesi
-
Canton
#1659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel se ovo relativizira glasanje doticne gospodje? Kao nije ona znala o cemu se radi.. ovo ono?
- animus
#1660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zanimljivo koliko se pljuvaca javlja na ovoj temi, odmah nesto nevalja, odmah krivi, presude vec pale nakon jednog dana od postojanja stranke. Ne vjerujem da se ovo pise iz dobrih namjera.
OK ima ljudi koji su bili na OS koji se ni meni nisu svidjeli ali u globalu to je ono sto svi normani ljudi u ovoj drzavi vec odavno ocekuju, narocito oni koji dosada nisu bili politicki aktivni.
Mislim da je Munja zalutao tamo jer on ni u kakvoj partiji nebi smio biti, klasicni primjer za lustraciju.
Miletic je druga prica i on je sigurno veliko ime ove stranke. Slavo Kukic takodjer jer covjek je preiskusan i trebat ce narocito na pocetku mada ce mi nedostajati njegovi komentari u izbornoj noci gdje je bio neizostavan do sada.
Sve u svemu dobro izgleda i daje neku nadu mada se moraju pojaviti nova imena ljudi koji hoce promjene i imaju sta za reci a nisu imali prilike jer druge stranke to nisu dozvoljavale, cast izuzetcima.
U ovom timu mi fali mlo vise ekonomske price, vise strucnjaka koji poznaju ovu oblast, ovaj lik sto bi prodavao Telecom nema pojma o životu i njega treba sto prije skloniti iz vrha stranke i dovesti ljude koji znaju o cemu pricaju.
Jos jedna greska u startu je sto nije sve organizovano u Zetri jer je postojalo ogromno interesovanje, tako bi sve izgledalo puno mocnije i pokazalo snagu ove stranke. Ostale stranke bi mogle vidjeti kolika je snaga ove stranke i znali bi da ih kazna slijedi na slijedecim izborima.
OK ima ljudi koji su bili na OS koji se ni meni nisu svidjeli ali u globalu to je ono sto svi normani ljudi u ovoj drzavi vec odavno ocekuju, narocito oni koji dosada nisu bili politicki aktivni.
Mislim da je Munja zalutao tamo jer on ni u kakvoj partiji nebi smio biti, klasicni primjer za lustraciju.
Miletic je druga prica i on je sigurno veliko ime ove stranke. Slavo Kukic takodjer jer covjek je preiskusan i trebat ce narocito na pocetku mada ce mi nedostajati njegovi komentari u izbornoj noci gdje je bio neizostavan do sada.
Sve u svemu dobro izgleda i daje neku nadu mada se moraju pojaviti nova imena ljudi koji hoce promjene i imaju sta za reci a nisu imali prilike jer druge stranke to nisu dozvoljavale, cast izuzetcima.
U ovom timu mi fali mlo vise ekonomske price, vise strucnjaka koji poznaju ovu oblast, ovaj lik sto bi prodavao Telecom nema pojma o životu i njega treba sto prije skloniti iz vrha stranke i dovesti ljude koji znaju o cemu pricaju.
Jos jedna greska u startu je sto nije sve organizovano u Zetri jer je postojalo ogromno interesovanje, tako bi sve izgledalo puno mocnije i pokazalo snagu ove stranke. Ostale stranke bi mogle vidjeti kolika je snaga ove stranke i znali bi da ih kazna slijedi na slijedecim izborima.
- _Reds_
#1661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje su HV mnogo pominjali danima unaprijed kao kardinalno losu kariku, sto je ista pokazala prvog dana postojanja ove stranke. Nije li lijepo ovako zapoceti prvi dan postojanja. Mozes li nam kopirati, ono sto pise u statutu, tj. za sto ce se DF zalagati, da vidimo da li je ispostovanog prvog dana.animus wrote:Zanimljivo koliko se pljuvaca javlja na ovoj temi, odmah nesto nevalja, odmah krivi, presude vec pale nakon jednog dana od postojanja stranke. Ne vjerujem da se ovo pise iz dobrih namjera.
-
Canton
#1662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto vise govori o djelovanju stranke nego o ljudima. Sve ono sto se nije ocekivalo od njih, oni uradise za 24h.animus wrote:Zanimljivo koliko se pljuvaca javlja na ovoj temi, odmah nesto nevalja, odmah krivi, presude vec pale nakon jednog dana od postojanja stranke. Ne vjerujem da se ovo pise iz dobrih namjera.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vecina onih koji su uputili kritiku, ukljucujuci i mene, nisu napali DF niti Zeljku, nego imenom i prezimenom Hanku Vajzovic.
Uz pitane (koje samo po sebi lebdi u zraku) da li je Komsic svjestan koliko je bitno kojim se ljudima okruzuje i kojim ljudima daje svoje povjerenje.
To je poenta cijele ove prica na ovoj temi.
Uz pitane (koje samo po sebi lebdi u zraku) da li je Komsic svjestan koliko je bitno kojim se ljudima okruzuje i kojim ljudima daje svoje povjerenje.
- shiljak
#1664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
eto vidite-LIBERO- wrote:Evo upravo gledam izvjestaj sa sjednice KS, i Hanka Vajzovic kaze , parafraziram : "...ja uopste nisam znala da glasanjem za taj zakon omogucavam da se plata profesionalnim poslanicima dize za 600 do 800KM..."
- shiljak
- animus
#1666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo sam gledao zasjedanje skupštine i vidim da nije tako crno bijelo, HV nece profitirati od ovog zakona, ovo je bila zakonska obaveza da se uskladi sa federalnim propisima, ustediti ce novce kantonu sa ovim zakonom,
onako gledano sa strane nisu ni mogli neg da donesu ovaj zakon koji i nije loš u globalu a od njega ce imati koristi nekoliko zastupnika koji su profesionalci dok ce vecini njih biti smanjen paušal,
Sve mi ovo lici na klasicno podvaljivanje i pljuvanje prije svega ŽK, a to govori koliko ime je trn u oku cim ga napadaju u startu. Ovo ocekujem i cijelih narednih 400 i nešto dana do izbora. Ko zna šta će biti do tada, nadam se da ce odlijevati i sacuvati obraz a ovo danas je po meni politikanstvo. Veci promasaj stranke je celo sa izjavom o Telecomu, njega se treba cuvati, on moze nanijeti puno vecu stetu stranci nego bilo ko drugi,jer je prije svega nesposoban i nesmotren tj nije za vrh stranke iako je mozda i posten i dobar ja bi ga nogom iz stranke.
Statut nisam do sada vidio ali ne vjerujem da tu ima nesto spektakularno jer ionako svi prepisuju jedni od drugih.
Jedina velika razlika je ŽK i njegova harizma koja ce okupiti ono sto valja u ovoj drzavi.
onako gledano sa strane nisu ni mogli neg da donesu ovaj zakon koji i nije loš u globalu a od njega ce imati koristi nekoliko zastupnika koji su profesionalci dok ce vecini njih biti smanjen paušal,
Sve mi ovo lici na klasicno podvaljivanje i pljuvanje prije svega ŽK, a to govori koliko ime je trn u oku cim ga napadaju u startu. Ovo ocekujem i cijelih narednih 400 i nešto dana do izbora. Ko zna šta će biti do tada, nadam se da ce odlijevati i sacuvati obraz a ovo danas je po meni politikanstvo. Veci promasaj stranke je celo sa izjavom o Telecomu, njega se treba cuvati, on moze nanijeti puno vecu stetu stranci nego bilo ko drugi,jer je prije svega nesposoban i nesmotren tj nije za vrh stranke iako je mozda i posten i dobar ja bi ga nogom iz stranke.
Statut nisam do sada vidio ali ne vjerujem da tu ima nesto spektakularno jer ionako svi prepisuju jedni od drugih.
Jedina velika razlika je ŽK i njegova harizma koja ce okupiti ono sto valja u ovoj drzavi.
- _Reds_
#1667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad dolazimo na ono staro, da jedna lasta ne cini proljece, tako ni jedan covjek stranku.-LIBERO- wrote:Vecina onih koji su uputili kritiku, ukljucujuci i mene, nisu napali DF niti Zeljku, nego imenom i prezimenom Hanku Vajzovic.
- animus
#1668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrlo je svjestan i tu se bas vidi razlika u odnosu na druge, ova stranka bira clanstvo. Znaci ne moze svako ali to ne znaci da nece bit zalutalih politicara, pitanje je da li ce izgraditi dobar sistem za eliminisanje ovih likova koji stete stranci.-LIBERO- wrote:Vecina onih koji su uputili kritiku, ukljucujuci i mene, nisu napali DF niti Zeljku, nego imenom i prezimenom Hanku Vajzovic.
Koliko znam komisija koja kontrolise prijem je vrlo detalnjai radi dobar posao. To je onako koliko sam cuo, nisam clan nijedne stranke ali prvi put se premisljam da i postanem.
- shiljak
#1669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
+ što se koristi provjereni sistem, odnosno način eliminisanja, kao i napredovanje u stranci ili eliminisanje.animus wrote:Vrlo je svjestan i tu se bas vidi razlika u odnosu na druge, ova stranka bira clanstvo. Znaci ne moze svako ali to ne znaci da nece bit zalutalih politicara, pitanje je da li ce izgraditi dobar sistem za eliminisanje ovih likova koji stete stranci.-LIBERO- wrote:Vecina onih koji su uputili kritiku, ukljucujuci i mene, nisu napali DF niti Zeljku, nego imenom i prezimenom Hanku Vajzovic.
Koliko znam komisija koja kontrolise prijem je vrlo detalnjai radi dobar posao. To je onako koliko sam cuo, nisam clan nijedne stranke ali prvi put se premisljam da i postanem.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A preko kojeg "sistema" je Hanka Vajzovic dosla na poziciju na kojoj sada jeste u DF???
Nisam cinican, zaista me interesuje.
Nisam cinican, zaista me interesuje.
-
palermo
#1671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ja se iskreno govoreći ne slažem sa takvim pristupom. Generalno govoreći. Najlakše je od ljudi odustati.otpisati ih.-LIBERO- wrote:Evo upravo gledam izvjestaj sa sjednice KS, i Hanka Vajzovic kaze , parafraziram : "...ja uopste nisam znala da glasanjem za taj zakon omogucavam da se plata profesionalnim poslanicima dize za 600 do 800KM..."
Ja za tu Hanku nisam nikad u životu čuo do ovdje na forumu,ali vidim ne begeniše se u nekim postovima, iako još nisam skontao pravi razlog.
Al ako će se svaki politički postupak posmatrati kroz ove naočale, otkud onda ljudima uopšte ideja da će neko pošten, sposoban, principjelan uopšte poželjeti da se bavi politikom. Mislim, čemu....
Ovime, ja uopšte ne impliciram da je Hanka poštena, sposobna ili kakva već, jer je ne znam, ali distancirati se u startu od nekoga zbog jednog pogrešnog političkog poteza......tja, malo će ih ostati.
Uostalom, ako je već izjalila to što je gore navedeno, priznala je daje napravila politčku grešku. Već i to je korak naprijed
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-LIBERO- wrote:Evo upravo gledam izvjestaj sa sjednice KS, i Hanka Vajzovic kaze , parafraziram : "...ja uopste nisam znala da glasanjem za taj zakon omogucavam da se plata profesionalnim poslanicima dize za 600 do 800KM..."
kako god okreneš ne znaš šta je gore
sad mi je Eso Radeljaš još draži....s njim tačno znaš na čemu si i nema tu šupljih, foliranja i i varki jesam znao il nisam znao
najpošteniji čovjek u onoj skupšćini
- Paranoid
#1673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Samo za šiljka...
- animus
#1674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moram da napravim poredjenje sa Nogometnim savezom BiH, koji je bio nesto sto me najvise nerviralo u ovoj drzavi nakon ove ocajne i nesposobne vlasti. Niko nije mogao da vjeruje da se nesto moze promijeniti i svi smo se nekako bili pomirili sa Ušanovićima, Pušinama, Dominkovicima. Za razliku od politike tu su se pojedinci više bunili i trazili promjene, cak su i fizicki napadali na clanove saveza. Promejnu nam je donijela Fifa i Osim. Svi su se odkupili oko Osima i sve je krenulo pa sada imamo jedan od najbolje organizovanih saveza u ovom dijelu Evrope, na korak smo od Brazila i razmisljamo koji cemo stadion popravljati. Jednostavno sve ide naprijed i nema vise nazad. Nadam se da cemo nakon slijedecih izbora i na politickoj sceni imati ovaj napredak i da cemo se takodjer okupiti iza jedne stranke, jednog covjeka i napraviti konacno taj plasman u demokratski svijet. Put jeste dalek ali nema nam druge. 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#1675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja i dalje (zelim da..
) vjerujem da DF ima najbolju mogucu volju, i da u toj stranci ima sasvim dovoljno pozitivne price i tendencije. Ali, sve to ih ne amnestira od nekih postupaka, ili odabira tako visoko pozicioniranog kadra.
Bez obzira sto je stranka tek nastala, ali je neozbiljno i amaterski (da ne kazem nesto radikalnije) dozvoliti da clanovi DF koji su vec po raznim skupstinama i parlamentima, nastave da se bave politikom kao "nezavisni kandidati".
Bas preko njih DF treba, i mora, profilirati i javnosti prezentirati politiku koju zele da zastupaju.
I totalno je normalno i prirodno, da evo kroz lik i djelo HV svi mi gledamo na koji nacin, i sa kojim ciljevima, se DF odnosi prema nizu pitanja i problema.
To je poenta moje prica .
Bez obzira sto je stranka tek nastala, ali je neozbiljno i amaterski (da ne kazem nesto radikalnije) dozvoliti da clanovi DF koji su vec po raznim skupstinama i parlamentima, nastave da se bave politikom kao "nezavisni kandidati".
Bas preko njih DF treba, i mora, profilirati i javnosti prezentirati politiku koju zele da zastupaju.
I totalno je normalno i prirodno, da evo kroz lik i djelo HV svi mi gledamo na koji nacin, i sa kojim ciljevima, se DF odnosi prema nizu pitanja i problema.
To je poenta moje prica .
Last edited by -LIBERO- on 08/04/2013 19:39, edited 1 time in total.