Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Schlauf2

#1651 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

NenjiA wrote:Prijavio davno nekad, ali ovo se ne moze dokazati, tako da oni s pika vjerovatno nadgledaju, ali jos nista ne poduzimaju :)
Jest teško dokazivo, mada ako je neko od ovih možda tebe izradio a prilično ti je stalo da se razotkriju, ima metod dobar kako se ovi mogu razotkrit.
Mehemed
Vozim: automobil

#1652 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Administratori PIK-a su ponekad lijeni. Naime, jednom sam slucajno usao na profil jednog korisnika koji je prodavao nesto, ne sjecam se tacno sta sam gledao, i otvorim mu profil da vidim dojmove, i nadjem tri ista dojma ( od mogucih 13), od istog korisnika, za isto auto, zutu VW Jettu, iste slike i jos jedan takav isti oglas aktivan, i ja to prijavim administraciji i oni kao vele provjerit ce i pratiti tog korisnika, pa sta imaju provjeravat, vidi se iz aviona da su dojmovi namjesteni, et sada ce covjek imati 4 iste Jette i da ih postavi na isto mjesto i s istog polozaja uslika, pa ko u to moze povjerovati i da jos jedan covjek kupi tri takve Jette...
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
mayab

#1653 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mayab »

:D :-)
A pogledajte samo slike, ha ha ha...
Gotovo nove, nekoristene :lol:
anonimnaosoba

#1654 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Fuj :-)

Doduše, ja ne znam ni ko bi kupio polovne daske, ko zna ko je sve sjedio na njima :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1655 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Matijevic_Vlado »

anonimnaosoba wrote:Fuj :-)

Doduše, ja ne znam ni ko bi kupio polovne daske, ko zna ko je sve sjedio na njima :D
pa nisu koristene, sta fali dobra cijena :mrgreen:
anonimnaosoba

#1656 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Gotovo nove=nekorištene (logika prodavača na Piku, ne samo ovoga) :D
Averus

#1657 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Najvec glupost na piku mi je ona "Hitna" prodaja.

Svugdje u svijetu hitna prodaja podrazumijeva nize cijene, a kod nas stavi iste ili veće cijene nego inače i napiše hitno :oops:
Debili majkem' :-)
Neradnik

#1658 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

hoce hitno da nekog zajebu :lol:
ma nasi talenti ovakvih nema niđe i cudimo se poslje sto smo zaostali za ostalim,morzeva nikad vise.da nas hoce kakva kuga satrat :evil:
Schlauf2

#1659 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

NenjiA wrote:Najvec glupost na piku mi je ona "Hitna" prodaja.

Svugdje u svijetu hitna prodaja podrazumijeva nize cijene, a kod nas stavi iste ili veće cijene nego inače i napiše hitno :oops:
Debili majkem' :-)
Stvar je u tome sto neko kad prodaju stvar pod Hitno prodaje je ispod cijene, a kod nas neki misle da Hitno podrazumijeva skoro pa dzabe. Ako ja stavim artikal koji se inace moze prodati za 300 stavim za 240 da brzo ode, javice se odmah 5 nepismenih svercera da nude 140. Problem je pohlepa,i tih 240 je prilicno jeftino i vise neg dovoljno da se zaradi na preprodaji ali ne, cim neko vidi Hitno odmah to cita ko priliku za marzu od 300% i nista manje od toga.

Ovi drugi sto stave Hitno a dizu cijenu dosta preko realne su slucajevi za posmatranje.
P308

#1660 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by P308 »

anonimnaosoba wrote:Fuj :-)

Bas. Ne mogu da vjerujem da i to prodaje. :shock: Fuj !
guber90

#1661 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by guber90 »

Tobejarabi za sta lik trazi 45 KM, pa da je nov ne bi vrijedio te pare :lol:.
http://www.pik.ba/artikal/8217892/nokia ... lne-slike/
dolma1337

#1662 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dolma1337 »

Sta je sa ovim likom, da li je neko imao poslovanje sa njim
http://www.pik ba/profil/FloooP/
Danas sam mu slao poruku za zamjenu i odgovorio je da moze u roku minute, ali nakon sto je vidio da sam ozbiljan i da zelim odmah poslovati nije mi se vise javljao. Cijene su mu i vise nego odlicne, HD 7850 2GB 250KM nova, ili core i5 3570K za takodjer 250KM. Nesto mi se cini da je prevarant, nadam se da grijesim.
Last edited by dolma1337 on 18/08/2013 11:16, edited 2 times in total.
meth

#1663 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by meth »

dolma1337 wrote:Sta je sa ovim likom, da li je neko imao poslovanje sa njim
Danas sam mu slao poruku za zamjenu i odgovorio je da moze u roku minute, ali nakon sto je vidio da sam ozbiljan i da zelim odmah poslovati nije mi se vise javljao. Cijene su mu i vise nego odlicne, HD 7850 2GB 250KM nova, ili core i5 3570K za takodjer 250KM. Nesto mi se cini da je prevarant, nadam se da grijesim.
A je li on slučajno na tvom platnom spisku pa da ti se mora javiti svaki put kada se tebi digne ona stvar? Jbt šta vam je kako tako možete odmah nekoga prozivati da je prevarant jer si ga mislio odraditi u zamjeni i nisi uspio pa ti krivo i sada će svaki put kad neko bude htio raditi s njim i naravno Googlat će ga da vidi ima li ovaj nick "Flooop" još negdje (što je čest slučaj) i naići će na tvoje bisere ovdje.

Evo gledam mu profil sve je novo, cijene su mu pravo dobre, fakat ne znam gdje nabavlja ove stvari da ih radi ovako jeftino, jedino ako ih krade :lol: stavlja originalne slike svega što prodaje, ne kontam šta ti ovdje vidiš sumnjivo :?
dolma1337

#1664 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dolma1337 »

meth wrote:
dolma1337 wrote:Sta je sa ovim likom, da li je neko imao poslovanje sa njim
A je li on slučajno na tvom platnom spisku pa da ti se mora javiti svaki put kada se tebi digne ona stvar? Jbt šta vam je kako tako možete odmah nekoga prozivati da je prevarant jer si ga mislio odraditi u zamjeni i nisi uspio pa ti krivo i sada će svaki put kad neko bude htio raditi s njim i naravno Googlat će ga da vidi ima li ovaj nick "Flooop" još negdje (što je čest slučaj) i naići će na tvoje bisere ovdje.

Evo gledam mu profil sve je novo, cijene su mu pravo dobre, fakat ne znam gdje nabavlja ove stvari da ih radi ovako jeftino, jedino ako ih krade :lol: stavlja originalne slike svega što prodaje, ne kontam šta ti ovdje vidiš sumnjivo :?

Nisam to ni mislio, nego eto cudno mi bilo. Samo mi je cudno zbog cijena najvise, jer su neki artikli negdje drugo duplo skuplji. Ja nisam rekao da je prevarant i nisam ga mislio odraditi i nemas pravo to reci tek tako. Ako nekome smeta volio bih da moderator izbrise ove komentare.
forzamilan

#1665 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forzamilan »

meth wrote:

Koji si ti mentol :-)

Jašta je nego fejk profili ili ti ga prevarant. Čuj i7 3770k 250KM, u radnjama je 7-8 stoja nov na piku oko 550KM pa daj bolan common sense, use it! :thumbup:

Jutros mi jaran javlja za ovu gtx760 kaže vidi je jeste jeftina 350KM a ja je nedavno jedva za 5 stoja ubo, jesi se zajebao how yes no!
Pogledaj samo tom liku 20 transakcija sve sam sa sobom i onda čeka da se neka budala upeca i da mu umjesto recimo grafe pošalje bukovu cjepanicu! Ako se upecala dobro ako ne opet dobro. Administracija pika treba da riješi taj problem sa lažnim napucavanjem transakcija bilo da sa istih IP adresa gleda ko ima pristup ili šta slično.

Lično sam imao solidan broj transakcija na piku. Uvijek gledam da budem maksimalno fer i pošten i nisam imao loših iskustava osim jedne prilike. Kupujem uvijek od istih likova ili za sebe ili za druge i to je mahom hardware i pretežno od prodavača iz Banja Luke, Bijelinje itd. jer oni kupuju u Srbiji gdje je to puno jeftinije. Npr. mickey84, perop, brozz i sl. sve su to provjereni prodavači i sa njima nema zime.
Mada sam jednom imao neugodnost. Pošaljem liku procesor u neku vukoyebinu u RS i nije je htio preuzeti pa sam platio jedno 20KM BH pošti da mi se to vrati. Sad koji mu je cilj bio jel ostao bez para predomislio se ili ima neku zadovoljštinu što sam izgubio živaca 20KM i čekao 10 dana da mi se to vrati a keš mi je trebao za drugi PC ostat će misterij. Kasnije su ga banovali a imao je neku sliku bildera trebao sam odmah skontati da je levat :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1666 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

možda je jednostavno dječak kojemu roditelji nisu dali pare kad su čuli da neko iz federacije treba poslati neki dio :D
kokuz_sa

#1667 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kokuz_sa »

.
Last edited by kokuz_sa on 19/08/2013 14:44, edited 1 time in total.
Fuzzy Dunlop

#1668 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fuzzy Dunlop »

Ovaj se trudi biti seljak:

"veuma ljepo kuciste"
"veuma dobar procesor"

:D
Truba

#1669 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

lik prodaje auto

a poruka veli

drug pasel ti kompletna oprema za kafic imas na mome profilu da pazarimo jedan za jedan.pozz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hendrix

#1670 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hendrix »

Black swan wrote:lik prodaje auto

a poruka veli

drug pasel ti kompletna oprema za kafic imas na mome profilu da pazarimo jedan za jedan.pozz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Meni za gitarsku pedalu lik nudi dječije biciklo... :D Pa reko da si makar potrefio istu kategoriju robe. :)
rapptor

#1671 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rapptor »

Pogledajte ovu prepisku. Iako mu je covjek rekao da za zamjenu zove na broj i pita jer ne zna nista o zamjeni, ovaj lik i dalje navaljuje. Da bi ga vlasnik pitao za sta mjenja jer nema artikla na profilu, ovaj mu salje nesuvislu recenicu, koju je vrlo tesko shvatiti. Nema smisla. Em su bezobrazni, em nepismeni, em nemaju artikal na profilu, a pitaju te da mjenjas za to, koje nema na profilu. Nevjerovatno!
Image
rapptor

#1672 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rapptor »

Pogledajte ovu prepisku. Iako mu je covjek rekao da za zamjenu zove na broj i pita jer ne zna nista o zamjeni, ovaj lik i dalje navaljuje. Da bi ga vlasnik pitao za sta mjenja jer nema artikla na profilu, ovaj mu salje nesuvislu recenicu, koju je vrlo tesko shvatiti. Nema smisla. Em su bezobrazni, em nepismeni, em nemaju artikal na profilu, a pitaju te da mjenjas za to, koje nema na profilu. Nevjerovatno!
Image
Nisrin

#1673 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nisrin »

Truba

#1674 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ova oće da se uda a ne da prodaje :D
leJa

#1675 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by leJa »

Raja javio mi se lik da mu posaljem preko pika muzicki instrument brzom postom, tacnije rad se o harmonici, nikada do sada nisam slao brzom postom moze li me neko malo uputiti neki savjet dati, preporuku ili nesto slicno bio bih zahvalan. :)
Post Reply