Svi mi potičemo ali mnogi nažalost još nisu daleko odmakli ....BE HUMAN wrote:A jah, zaboravih da neki potiču od "majmuna".
Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
- fatamorgana
#1651 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
- odr0n
#1652 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa kud ćeš boljeg primjera od tebe na primjer? Živi dokaz.BE HUMAN wrote:A jah, zaboravih da neki potiču od "majmuna".
- fatamorgana
#1653 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
New troll in town,odr0n wrote:Pa kud ćeš boljeg primjera od tebe na primjer? Živi dokaz.BE HUMAN wrote:A jah, zaboravih da neki potiču od "majmuna".
- 68847
#1654 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ne vidim razlike između te dvije priče osim u stilu.BE HUMAN wrote:... Postoje samo dvije opcije: Ili ti je predak Adem a.s., ili pripadaš Darvinu i njegovoj skupini!...
- odr0n
#1655 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa jedini koji se uvrijedio si ti.BE HUMAN wrote:odr0n wrote:Pa kud ćeš boljeg primjera od tebe na primjer? Živi dokaz.BE HUMAN wrote:A jah, zaboravih da neki potiču od "majmuna".
Što ste se uvrijedili?!Postoje samo dvije opcije: Ili ti je predak Adem a.s., ili pripadaš Darvinu i njegovoj skupini! Opet slobodan izbor!
- 68847
#1656 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Izvrijeđaše se i odoše.
-
efektstudio
#1657 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ja nikoga nisam vrijeđao 
- 68847
#1658 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
- fatamorgana
#1659 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
K'o biva vječna lovišta?68847 wrote:Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
- 68847
#1660 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Vjerojatno:fatamorgana wrote:K'o biva vječna lovišta?68847 wrote:Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
1. Blaženi siromašni u Duhu jer je njihovo kraljevstvo nebesko.
2. Blaženi žalosni, jer će se utješiti.
3. Blaženi krotki, jer će baštiniti zemlju.
4. Blaženi koji gladuju i žeđaju pravde jer će se nasititi (pravde)
5. Blaženi milosrdni, jer će milosrđe postići.
6. Blaženi koji su čista srca, jer će gledati Boga.
7. Blaženi miroljubivi, jer će se zvati sinovi Božji.
8. Blaženi koji su prognani radi pravednosti, jer je njihovo kraljevstvo nebesko ( Mt 5,3-10)
-
efektstudio
#1661 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma neda mi Allah da vrijeđam druge. Ni ponižavam. Ne smijem ni lagat. Čak ni prevarit! Ukrast da ne govorim. Ne smijem ni zlo drugom mislit. To me te "bajke" kao što vi kažete, uče.68847 wrote:Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
- 68847
#1662 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Negdje napisah: Mene to učim ja.efektstudio wrote:Ma neda mi Allah da vrijeđam druge. Ni ponižavam. Ne smijem ni lagat. Čak ni prevarit! Ukrast da ne govorim. Ne smijem ni zlo drugom mislit. To me te "bajke" kao što vi kažete, uče.68847 wrote:Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
I upitah: To mi ne pije vode?
-
efektstudio
#1663 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ti si doista jedan od rijetkih onda68847 wrote: I upitah: To mi ne pije vode?
- MyTao
#1664 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Znaci jedini razlog zasto ne vrijedjas je sto ti nije dozovoljeno vjerom?efektstudio wrote:Ma neda mi Allah da vrijeđam druge. Ni ponižavam. Ne smijem ni lagat. Čak ni prevarit! Ukrast da ne govorim. Ne smijem ni zlo drugom mislit. To me te "bajke" kao što vi kažete, uče.68847 wrote:Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
Neznam za tebe, al meni netreba "bajka" da znam da je ubijanje lose...
- nasa
#1665 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Zato nam je lopovluk glavno zanimanje u drzavi,svi sami sebe ucimo kako trebaMyTao wrote:efektstudio wrote:Znaci jedini razlog zasto ne vrijedjas je sto ti nije dozovoljeno vjerom?68847 wrote:
Ma neda mi Allah da vrijeđam druge. Ni ponižavam. Ne smijem ni lagat. Čak ni prevarit! Ukrast da ne govorim. Ne smijem ni zlo drugom mislit. To me te "bajke" kao što vi kažete, uče.
-
efektstudio
#1666 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Da. Jedini je to razlog.MyTao wrote:
Znaci jedini razlog zasto ne vrijedjas je sto ti nije dozovoljeno vjerom?
- fatamorgana
#1667 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa nek' malo i druge nauče a ne samo tebe,efektstudio wrote:Ma neda mi Allah da vrijeđam druge. Ni ponižavam. Ne smijem ni lagat. Čak ni prevarit! Ukrast da ne govorim. Ne smijem ni zlo drugom mislit. To me te "bajke" kao što vi kažete, uče.68847 wrote:Blago onima koji ne vrijeđaju. Njihovo je carstvo nebesko.efektstudio wrote:Ja nikoga nisam vrijeđao
- MyTao
#1668 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Tesko nama...efektstudio wrote:Da. Jedini je to razlog.MyTao wrote:
Vidis ta tvoja knjiga te uci da ljude koji napuste islam treba ubiti... Neznam sta cekas samo, pistolj u ruke i ubijaj u ime gospodara svog...
-
efektstudio
#1669 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ne mogu, to izvršava ovlaštena osoba, u šerijatsko uređenoj državi. S obzirom da ja nisam ovlaštena osoba za egzekuciju i pošto ne živimo u šerijatski uređenoj državi, takvo nešto nije moguće. Ipak, hvala na prijedlogu.MyTao wrote:Tesko nama...efektstudio wrote:Da. Jedini je to razlog.MyTao wrote:
Vidis ta tvoja knjiga te uci da ljude koji napuste islam treba ubiti... Neznam sta cekas samo, pistolj u ruke i ubijaj u ime gospodara svog...
- fatamorgana
#1670 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
68847 wrote: Vjerojatno:
1. Blaženi siromašni u Duhu jer je njihovo kraljevstvo nebesko.
2. Blaženi žalosni, jer će se utješiti.
3. Blaženi krotki, jer će baštiniti zemlju.
4. Blaženi koji gladuju i žeđaju pravde jer će se nasititi (pravde)
5. Blaženi milosrdni, jer će milosrđe postići.
6. Blaženi koji su čista srca, jer će gledati Boga.
7. Blaženi miroljubivi, jer će se zvati sinovi Božji.
8. Blaženi koji su prognani radi pravednosti, jer je njihovo kraljevstvo nebesko ( Mt 5,3-10)
Ja sve te blažene koje ti nabroja još dosad nisam nigdje vidio nego nažalost uglavnom napaćene, obespravljene, prevarene etc. etc.
- MyTao
#1671 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
A znaci zalazes se za to? Posto si musliman onda treba da tezis ka tome da zivis u serijatskom drustvu... i nemas problem sa ubijanjem ljudi koji napuste islam??efektstudio wrote:
Ne mogu, to izvršava ovlaštena osoba, u šerijatsko uređenoj državi. S obzirom da ja nisam ovlaštena osoba za egzekuciju i pošto ne živimo u šerijatski uređenoj državi, takvo nešto nije moguće. Ipak, hvala na prijedlogu.
-
efektstudio
#1672 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Da, zalažem se za šerijatski uređenu državu. Ne poznajem u detalje propise šerijata, ali ako isti kaže tako kao što si ti naveo (iako mnogo uprošteno), onda da, smatram da je to dobro i ispravno.
- MyTao
#1673 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ok, cisto da znam s kakvom osobom pricam...efektstudio wrote:Da, zalažem se za šerijatski uređenu državu. Ne poznajem u detalje propise šerijata, ali ako isti kaže tako kao što si ti naveo (iako mnogo uprošteno), onda da, smatram da je to dobro i ispravno.
i onda mi kazu, Islam vjera mira
-
efektstudio
#1674 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Naravno, islam je vjera mira. Dobro su ti rekliMyTao wrote:Ok, cisto da znam s kakvom osobom pricam...efektstudio wrote:Da, zalažem se za šerijatski uređenu državu. Ne poznajem u detalje propise šerijata, ali ako isti kaže tako kao što si ti naveo (iako mnogo uprošteno), onda da, smatram da je to dobro i ispravno.
i onda mi kazu, Islam vjera mira![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- MyTao
#1675 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Naravno, ti si pravi dokaz tome...