RUSIJA
-
moke_017
#1651 Re: RUSIJA
Kako neki ovdje svršavaju što Ruje slabe, a njihova sopstvena država u kurcu da ne može biti većem 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1652 Re: RUSIJA
Ruga se lonac loncu a oba su čađava
i Rusi kad su u dubiozi su uglavnom svjetlosnim godinama ispred po životu za rugalice.... 
-
Avetinho
#1653 Re: RUSIJA
Svaka drzava koja izvrsi otimacinu tudje teritorije i pravda je time sto je to "sveta ruska zemlja" zasluzuje put u smetljiste istorije.Kikibombona wrote:Odlicno zapazanje Pravdaja. Konacno da se jednom usaglasimo.Avetinho wrote: Cekaj: cijena nafte visoka, krivi Amerika i Prijatelji. Cijena nafte niska, krivi Amerika i Prijatelji.
Mogla bi se mlada putincad dogovoriti da li benzin treba da je skup ili jeftin.![]()
Ne pripadam putincadima, al ako mogu odgovoriti...... Benzin treba biti jeftin, po mogucnosti duplo nego je sada, pa taman propala Rusija na tvoje veliko zadovoljstvo.
http://itar-tass.com/en/russia/765053TASS wrote:“Exactly on these spiritual grounds our ancestors have perceived themselves as a common nation at the first time and forever,” Putin noted. “This gives us all reasons to say that Crimea is of enormous sacral importance for Russia,” he said with confidence, noting that “We will take this so once and forever.”.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1654 Re: RUSIJA
Ko kad ih stampaju ko da su tapeteLajavikrelac wrote:Da ne bi lijepili dolare umjesto tapeta
Zato kazem da je pomalo licemjerno onakve stvari pisati, ako vec pises sa americke pozicije.
-
Avetinho
#1655 Re: RUSIJA
Lopatu u ruke, pa na radnu akciju.moke_017 wrote:Kako neki ovdje svršavaju što Ruje slabe, a njihova sopstvena država u kurcu da ne može biti većem
Uzgred budi receno, jedan od razloga zasto je sopstvena drzava u kurcu jeste Putinko.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1656 Re: RUSIJA
A Čemerika guzi pola zemaljske kugle i diktira kako da žive.....Avetinho wrote:Svaka drzava koja izvrsi otimacinu tudje teritorije i pravda je time sto je to "sveta ruska zemlja" zasluzuje put u smetljiste istorije.
Nižašta drugo i nisi....Avetinho wrote:Lopatu u ruke, pa na radnu akciju.
-
Avetinho
#1657 Re: RUSIJA
Pa logicno (da citiram onog maloprije) kad je drzava u kurcu.Lajavikrelac wrote:Pa logično da cijene skaču kad rublja devalvira.....
-
Avetinho
#1658 Re: RUSIJA
Posljednje utociste mlade putincadi: Čemerika.Lajavikrelac wrote:A Čemerika guzi pola zemaljske kugle i diktira kako da žive.....Avetinho wrote:Svaka drzava koja izvrsi otimacinu tudje teritorije i pravda je time sto je to "sveta ruska zemlja" zasluzuje put u smetljiste istorije.![]()
- Co0l
#1659 Re: RUSIJA
Ja sam u i za Tursku govorio u vise navrata da im je granica suplja i da teroristi iz PKK-a decenijama setaju tamo-vamo i terorisu po Turskoj a da Turci to ne mogu sprijeciti dok ste me vi uvjeravali kako Turci mogu sprijecit ISIL da prelazi granicu.A sad odjednom,kad vam to pase,potvrdjujete to.Toliko o dvostrukim standardima.Kikibombona wrote:Ma pusti Cool, lik ima dvostruke standarde.dječak sa šibicama wrote:Ne lupaj, gdje ima terorista, ima i konstantnih napada i sukoba.
IRA je decenijama izvodila slicne napade, jel to znaci da su engleske sluzbe sigurnosti zakurac, a SAS koji vazi za najbolju specijalnu formaciju na svijetu, supalj?
PKK je godinama maltretirala Tursku, kao i IRA Englesku. To je jako tesko sprijeciti. Evo i u posljednjim sukobima PKK je likvidirao nekolicinu oficira i vojnika. Ne moze se to nikako sprijeciti kao ni ovi upadi terorista u Grozni.
Al evo, Kadirov ih je sve sredio i pokazao da im je akcija bila glupa. Nista nisu postigli osim sto su izginuli.
-
moke_017
#1660 Re: RUSIJA
Putin je najmanje kriv što smo u kurcu, mi smo sam i krivi što smo u kurcu, i prestante samo optuživat druge za naš neuspjeh, počinjete zvučati kao SrbiAvetinho wrote:Lopatu u ruke, pa na radnu akciju.moke_017 wrote:Kako neki ovdje svršavaju što Ruje slabe, a njihova sopstvena država u kurcu da ne može biti većem
Uzgred budi receno, jedan od razloga zasto je sopstvena drzava u kurcu jeste Putinko.
-
Avetinho
#1661 Re: RUSIJA
Cekaj, sad ce ti Celo odrzati predavanje iz geopolitike, i ukazace ti na to kako je RS glogov kolac kojeg je Rusija uvalila u srce Evrope, i kako je to jedan od razloga disfunkcionalne drzave.moke_017 wrote:Putin je najmanje kriv što smo u kurcu, mi smo sam i krivi što smo u kurcu, i prestante samo optuživat druge za naš neuspjeh, počinjete zvučati kao SrbiAvetinho wrote:Lopatu u ruke, pa na radnu akciju.moke_017 wrote:Kako neki ovdje svršavaju što Ruje slabe, a njihova sopstvena država u kurcu da ne može biti većem
- Challenger__
#1662 Re: RUSIJA
Pepe Escobar:

"Turski tok" je ogroman uspjeh za Tursku, veliki za Rusiju i veliki gubitak za EU".
LINK

"Turski tok" je ogroman uspjeh za Tursku, veliki za Rusiju i veliki gubitak za EU".
-
jastuk1
#1663 Re: RUSIJA
Obično pljujem i kritikujem, al moram priznat da je ovaj članak baš dobar - nije sveobuhvatan, ali što je napiso stoji i lijepe metafore koristi.Challenger__ wrote:Pepe Escobar:
LINK
Samo da dodam da se Rusija izuzetno nevoljko sjaranjuje s Turskom jer sve ovo daje ogroman vjetar u leđa Turskoj ekonomiji, a samim tim i uticaju Turske u srednjoj Aziji, pa i na Balkanu, gdje je uticaj RF svake godine sve slabiji.
- Challenger__
#1664 Re: RUSIJA
Ne slažem se uopšte sa konstatacijama iz drugog dijela komentara: precjenjuješ turske, a potcjenjuješ ruske potencijale. Ovo je odlična stvar za obje zemlje, naravno pod uslovom da se stvar realizuje, odnosno da ne bude sabotirana od pojedinh krugova u i oko Ankare.
_____
Ovo je ležeran i lucidan "en passant" ruske diplomatije u kome je EU administracija ispala tupave ovca.
_____
Ovo je ležeran i lucidan "en passant" ruske diplomatije u kome je EU administracija ispala tupave ovca.
-
jefferson
#1665 Re: RUSIJA
Ne mogu vjerovat koje pitanje_BataZiv_0809 wrote:A sto onda Amerika zahtjeva da se prodaja nafte vrsi u njihovoj valuti?jefferson wrote: Pa normalno, sve je to takmicenje. Ali otkad je Rusija bila jaka? Dok su cijene nafte bile visoke. Nesto ne znam da je pojam jake drzave drzava koj bazira ekonomiju na fosilnim gorivima. I dijete u osnovnoj skoli zna da je to neodrzivo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1666 Re: RUSIJA
Jos svoju nevjericu podebljaj dobrim odgovorom i sve ce biti okejjefferson wrote: Ne mogu vjerovat koje pitanje
-
LDLT
#1667 Re: RUSIJA
Nudi se amnestija svima koji vrate kapital u Rusiju
http://www.reuters.com/article/2014/12/ ... 1N20141204
http://www.reuters.com/article/2014/12/ ... 1N20141204
-
jefferson
#1668 Re: RUSIJA
Vratis se par stranica unazad i ima sodgovor._BataZiv_0809 wrote:Jos svoju nevjericu podebljaj dobrim odgovorom i sve ce biti okejjefferson wrote: Ne mogu vjerovat koje pitanje
Amerika tjera nekog Pa sta bi onda s tim sto jebe a ne vadi ako mu ameriaknci mogu narediti sta hoce. Fino onda kaze od sada nafta ramo u Rubljama i cao djaci.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1669 Re: RUSIJA
Cudi me onda sto ubise ko pseto Muamera Gadafija koji je htio naftu prodavati za africki zlatni dinar.jefferson wrote: Vratis se par stranica unazad i ima sodgovor.
Amerika tjera nekog Pa sta bi onda s tim sto jebe a ne vadi ako mu ameriaknci mogu narediti sta hoce. Fino onda kaze od sada nafta ramo u Rubljama i cao djaci.
-
jefferson
#1670 Re: RUSIJA
De malo pojasni taj "africki zlatni dinar" jer koliko znam on ne postoji! Pa eto, de nas malo prosvjetli jer ja fakat prvi put cujem za "zlatni dinar."_BataZiv_0809 wrote:Cudi me onda sto ubise ko pseto Muamera Gadafija koji je htio naftu prodavati za africki zlatni dinar.jefferson wrote: Vratis se par stranica unazad i ima sodgovor.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1671 Re: RUSIJA
Ideja africkog jedinstva je stara nekoliko decenija. Zacetnik iste je Muamer el Gadafi, koji je zbog toga bio omiljen sirom africkog kontineta.jefferson wrote: De malo pojasni taj "africki zlatni dinar" jer koliko znam on ne postoji! Pa eto, de nas malo prosvjetli jer ja fakat prvi put cujem za "zlatni dinar."
On je bio poznat po projektima pomoci ugrozenim africkim narodima, a krajnji cilj je bila monetarna unija, sa jedinstvenom valutom koja bi se zvala "africki zlatni dinar".
Novac koji se prihoduje od prodaje naftom bi dijelom bio dodijeljivan opljackanim i porobljenim africkim drzavama.
Dzon Mekejn je licno boravio u Libiji dva puta prije NATO agresije, a javna tajna je bila da je dosao odgovoriti Gadafija od te ideje.
-
LDLT
#1672 Re: RUSIJA
Ideja afričkog jedinstva je ostvariva ko i dobrovoljna unija Poljske i Rusije. Veća vjerojatnost da će izbiti rat između Afričkih država. Ili između kršćana i muslimana u Africi. Ili unutar Afričkih država između bezbroj plemena i etnosa. Što se ono i dešava od...pa, uvijek.
A i monetarna unija je u tom rangu.
A i monetarna unija je u tom rangu.
-
jefferson
#1673 Re: RUSIJA
Jarane, iskreno, de malo manje citaj te stranice koje vrve nekim idejama ljudi koji nikad u zivotu nisu izasli izvan svoje mahale._BataZiv_0809 wrote:Ideja africkog jedinstva je stara nekoliko decenija. Zacetnik iste je Muamer el Gadafi, koji je zbog toga bio omiljen sirom africkog kontineta.jefferson wrote: De malo pojasni taj "africki zlatni dinar" jer koliko znam on ne postoji! Pa eto, de nas malo prosvjetli jer ja fakat prvi put cujem za "zlatni dinar."
On je bio poznat po projektima pomoci ugrozenim africkim narodima, a krajnji cilj je bila monetarna unija, sa jedinstvenom valutom koja bi se zvala "africki zlatni dinar".
Novac koji se prihoduje od prodaje naftom bi dijelom bio dodijeljivan opljackanim i porobljenim africkim drzavama.
Dzon Mekejn je licno boravio u Libiji dva puta prije NATO agresije, a javna tajna je bila da je dosao odgovoriti Gadafija od te ideje.
Kao sto post ispod tvog rece, to je ostvarivo, ja bi dodao, kao zajednicka drzava Albanije i Srbije.
Afrika poznaje granice zbog kolonijalizma, a ne zbog toga sto su africka plemena jednog dana skontala da je Vestfalijanska drzava rjesenje za afriku.
Druga stvar, hipoteticki (sto je cista naucna fantastika) recimo da je Gadafi nagovorio sve africke drzave na to ( ne zaboravi kada je Gadafijeva stolica pocela da se trese, cijela afrika je bila poprilicno sretna da ga vidi da ode) bil tvoja nana, dedo, daidja itd, cuvao svoj kes u dolaru ili u Africkom "zlatnom" dinaru?
Treca stvar, kao sto sam vec rekao par stranica ranije, nije dolar postao rezervna valuta zato sto su amerikanci jednog dana skontali da bi to bilo dobro za njih. Ustvari poslije drugog svjetskog rata imao si veliki broj americkih politicara i biznisa koji su htjeli da se amerika povuce u izolaciju kao sto je nakon prvog svjetskog rata. Ali obnova Evrope i Japana kao i cijele svjetske ekonomije ne bi bila moguca bez vrlo jake i stabilne valute, a to je tada bio dolar. Nesto sto funkcionise ne mjenjas tek tako. Previse je nepredvidivosti u tome da se promjeni svjetska rezervna valuta.
Stabilnost dolara ( ne njegova vrijednost koja oscilira) ne bezira se samo na ekonomiji, ili na vojsci ili na stabilnosti politickog sistema itd. Nego na svemu nabrojanom zajedno. Zbog cega kineska valuta ( ne mogu se sjetiti kako se zove sada) nije rezervna valuta? Zato sto niko ne zna kako ce KP Kine reagovati na prvu ekonomsku krizu koju dozive. Drugo, Kina je jos uvijek zemlja treceg svijeta, kada izadjes iz Pekinga, Sangaja, Hong Konga itd, prema zapadu Kine, stvari su gore nego i u nekim africkim drzavama.
Da se osvrnem na John McCaina, ameri su htjeli s njim dil napraviti, tj. nafta, pozicija u sjevernoj africi itd.
Medjutim, nije amerikancima Gadafi zasmetao kao sto je Francuzima i Italijanima. Kada su ovi vidjeli da bi se mogli njega rjesiti pozvali su na dug amerikanaca (Irak). Sto je stanje u Libiji kako jeste? Lako je sjediti u Parizu, Rimu i Washingtonu, ali da bi Libija postala normalna zemlja to trazi dugorocni angazman, za kojeg nakon Iraka amerikanci nemaju apetita. Lako ga je se bilo rjesiti, ali niko nije kontao sta nakon toga.
Last edited by jefferson on 07/12/2014 08:06, edited 1 time in total.
-
drastic
#1674 Re: RUSIJA
mene interesuje gdje su 20 milijardi $ libijskog fonda,ili je bilo 200 milijardi nisam siguran, I mislim da se pricalo o 200tona zlata libijske centralne banke.
Isto tako nedostaje ukrajinsko zlato,ali mi se jedna stvar mota po glavi a to je kako su holandjani uspjeli izvici od usa 120 tona svog zlata. Mozda ima veze sa onim malezijskim avionom. Cudno je da holandjani nece da objelodane nalaze istrage, a pogotovo ne maleziji ciji je avion bio.
Isto tako nedostaje ukrajinsko zlato,ali mi se jedna stvar mota po glavi a to je kako su holandjani uspjeli izvici od usa 120 tona svog zlata. Mozda ima veze sa onim malezijskim avionom. Cudno je da holandjani nece da objelodane nalaze istrage, a pogotovo ne maleziji ciji je avion bio.
-
jefferson
#1675 Re: RUSIJA
Istrage kada su u pitanju padovi aviona obicno traju oko dvije godine, a s obzirom da je Malezijska vojska ukljucena u istragu nisam siguran u cemu je problem?drastic wrote:mene interesuje gdje su 20 milijardi $ libijskog fonda,ili je bilo 200 milijardi nisam siguran, I mislim da se pricalo o 200tona zlata libijske centralne banke.
Zlato? Svasta se nesto prica po internetu, a malo sta ima veze sa stvarnoscu.