Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
alanskoda

#1651 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ma ja ba wrote:
alanskoda wrote:Ja ne varam, sem kad moram. :D
:lol: a sto se mora nije tesko. :lol:

Cak sta vise. Od tog poroka na bjezim. :- :D :razz:
Great Cornholio

#1652 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

burek_in_space wrote:
Nisi u pravu sa ovom svojom tezom, jer ne mora da znachi da je do prevare doshlo zato shto se jedno od njih, ako ne i oboje, prestalo truditi u vezi.
Moguca je, a imam i lichne i okolinske :D primjere, gdje se jedno trudilo do zadnjeg dana, a drugoj strani to nije predstavljalo big deal, pa su mu/joj gace same spadale prvom prilikom.
A kako i zashto dolazi do prevare - kao i u svemu ostalom, i to je poprilichno individualno.
Lako je tebi, ti si vlast pa zato smiješ govoriti da nisam u pravu :D

Ovaj primjer koji si naveo nije isti koji sam ja naveo, jer rekao si da je u tom tvom okolinskom :D primjeru jedno "vuklo za dvoje", jednom je bilo stalo i to jedno se trudilo, dok je ovo drugo mislilo da je "bogom dato" i da ne treba ništa da čini, da se ponaša ko Sulejman veličanstveni, jal ko Britni Spirs :D

Da, sve je individualno, postoje brojni razlozi zašto dolazi do prevare, ali ja ipak smatram da postoje neka opšta pravila po kojim svi mi funkcionišemo, i da je zbog toga moguće pronaći uzroke prevare.

Npr. osoba A se zaljubi u osobu B, sklope brak, osoba B se za kratko vrijeme promijeni, prestane da bude ona ista osoba B u koju se osoba A zaljubila, e da li je to jedan od mogućih uzroka zašto se osoba A "ohladila" i potražila ljubav, strast i uzbuđenje kod osobe C, ja mislim da ima i toga.
honky tonk

#1653 Re: Varate li?

Post by honky tonk »

Great Cornholio wrote: Npr. osoba A se zaljubi u osobu B, sklope brak, osoba B se za kratko vrijeme promijeni, prestane da bude ona ista osoba B u koju se osoba A zaljubila, e da li je to jedan od mogućih uzroka zašto se osoba A "ohladila" i potražila ljubav, strast i uzbuđenje kod osobe C, ja mislim da ima i toga.
:lol: :lol: :lol: :lol:

k'o da ispit polazem iz bracnog. :mrgreen:

pitanje: sta ce biti sa imovinom? :mrgreen:
Last edited by honky tonk on 22/12/2012 16:41, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1654 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Ne pratish me Veliki :D
Kada sam rekao da nije predstavljalo big deal, to ne znachi da se ta strana prije nije trudila. Niti znachi da je prevarena strana promijenila sebe, jer je ponashanje bilo gotovo isto kao i prvog dana, sa chinjenicom da je sada bolje upoznao "varalicu".

Davno napisah na istom ovom podforumu, i dan danas tvrdim isto: prevara je stvar odluke, a ne emocije.
Ma ja ba

#1655 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:Evo npr. jedan primjer da probamo analizirati, ovo s "vucaranjem" smo apsolvirali :D

Dvoje uđu u brak, ljubav i strast im pomutili razum pa se odlučili za takav sulud potez :-) :D, a i skontali da je jeftinije da žive zajedno a time i ublaže "patnju" koja je prisutna uvijek kada su razdvojeni :D , ali ipak nakon nekog vremena jedno od njih počne da vara. Šta se desilo, koji su mogući razlozi koji su doveli da se jedno "ohladi" i počne da "pati" za drugom/drugim? Ja mislim da je glavni razlog taj što je jedno ili su oboje prestali da se trude, da se daju maksimalno, onako kako su to činili dok nisu bili sigurni u "pozitivan ishod" veze.
hahahha, znaci ljudi se odluce za brak jer im je jeftinije zivjeti zajedno. :lol:

pa dobro sad, mogli su zivjeti zajedno da ustede i bez potpisivanja bracnog papirica. :mrgreen: ipak mislim da su razlozi za ulazak u brak malo slozeniji, kao sto su i razlozi zbog cega se neko odluci na preljubu.
alanskoda

#1656 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.

Kod zena je malo drugacije. Kod njih je ipak vazna i emocija. Ne kod svih ali vecinom.
burek_in_space

#1657 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.

Kod zena je malo drugacije. Kod njih je ipak vazna i emocija. Ne kod svih ali vecinom.
Jesam ja manje mushkarac, ako sam odbio takvu curu, dok sam bio u vezi? :(
MedenoSrce

#1658 Re: Varate li?

Post by MedenoSrce »

Davno je meni jedna žena rekla da se vi radjate sebični...
Ma ja ba

#1659 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.

pa i ne bih se bas slozila s tobom. ne mislim da svi muskarci tj tako veliki procenat kao sto si ti naveo 99% mogu i bez emocija. Sve je to individualno, zavisi od slucaja do slucaja.
Great Cornholio

#1660 Re: Varate li?

burek_in_space wrote:Ne pratish me Veliki :D
Kada sam rekao da nije predstavljalo big deal, to ne znachi da se ta strana prije nije trudila. Niti znachi da je prevarena strana promijenila sebe, jer je ponashanje bilo gotovo isto kao i prvog dana, sa chinjenicom da je sada bolje upoznao "varalicu".

Davno napisah na istom ovom podforumu, i dan danas tvrdim isto: prevara je stvar odluke, a ne emocije.
Sad se sjetih Tetka Krokanića iz "Večernje škole",kad kaže " Ne bojte se ništa druže Tito, ja vas pratim" :lol:

E pa, na ovom primjeru se može izvući pouka da brak ne može uspjeti ako obje strane nemaju želju da uspije, nije dovoljno da se samo jedno trudi i nije dovoljno da je samo jedno "ludo".

Ja smatram da si ti to previše pojednostavio, jer nemoguće je odvojiti emocije od razuma, nemoguće je donijeti ili ne donijeti neku odluku bez sadejstva emocija i razuma.
alanskoda

#1661 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

burek_in_space wrote:

Dok si bio u vezi. Pocetak veze, pa ti sve lijepo. A sad? Bi li sad odbio? A da znas da niko nece saznati?
alanskoda

#1662 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ma ja ba wrote:

pa i ne bih se bas slozila s tobom. ne mislim da svi muskarci tj tako veliki procenat kao sto si ti naveo 99% mogu i bez emocija. Sve je to individualno, zavisi od slucaja do slucaja.

Ovo je uopsteno. Sa emocijama ili bez. Ali velika vecina moze i bez emocija.
burek_in_space

#1663 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

alanskoda wrote:
Dok si bio u vezi. Pocetak veze, pa ti sve lijepo. A sad? Bi li sad odbio? A da znas da niko nece saznati?
Ko je rekao da je bilo na pochetku veze?
Negdje pred sami kraj, koji se mozhda nazirao, ali nije bio josh tako jasan i opipljiv, kao par mjeseci kasnije.

Iskren da budem, ne znam da li bih odbio. Ali bi to znachilo da nisam uchinio sve shto je u mojoj moci da ne dodje do toga. Jer prilichno je jednostavno skontati kada mozhe doci do prevare. A ove pameti, ako nekoga volim i vidim sebe u buducnosti sa njom, uchinicu sve da je ne povrijedim ( i ) na taj nachin.
Ma ja ba

#1664 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

MedenoSrce wrote:Davno je meni jedna žena rekla da se vi radjate sebični...
a ko se to radja sebican? muskarci?

malo ostre rijeci i vise lici na generalizaciju citavog muskog roda.

mislim da i muskarci i zene varaju podjednako i iskljucivo iz razloga jer im fali u vezi/braku to sto nalaze ili misle da nalaze u preljubi. drugim rijecima, oni koji kod kuce zzele pogacu a imaju hljeb, traze pogacu na drugom mjestu. oni koji kod kuce imaju pogacu, nece nikada traziti hljeba preko pogace.
Great Cornholio

#1665 Re: Varate li?

honky tonk wrote:
Great Cornholio wrote: Npr. osoba A se zaljubi u osobu B, sklope brak, osoba B se za kratko vrijeme promijeni, prestane da bude ona ista osoba B u koju se osoba A zaljubila, e da li je to jedan od mogućih uzroka zašto se osoba A "ohladila" i potražila ljubav, strast i uzbuđenje kod osobe C, ja mislim da ima i toga.
:lol: :lol: :lol: :lol:

k'o da ispit polazem iz bracnog. :mrgreen:

pitanje: sta ce biti sa imovinom? :mrgreen:
Ne znam, nisam od te struke, ali evo šta učini "pravi" muškarac kad do toga dođe :-) :lol:

Great Cornholio

#1666 Re: Varate li?

burek_in_space wrote:
Nisi, sad je sve normalno :D :lol:
MedenoSrce

#1667 Re: Varate li?

Post by MedenoSrce »

Ma ja ba wrote:

mislim da i muskarci i zene varaju podjednako i iskljucivo iz razloga jer im fali u vezi/braku to sto nalaze ili misle da nalaze u preljubi. drugim rijecima, oni koji kod kuce zzele pogacu a imaju hljeb, traze pogacu na drugom mjestu. oni koji kod kuce imaju pogacu, nece nikada traziti hljeba preko pogace.

Hajde ti meni objasni onda, situacija: sve naizgled savršeno, slažete se, lijepo vam osim nekakvih par razmirica i ti saznaš da te vara već dvije godine i kaze da te voli i da je to samo glupost :roll:

A ovo da je prevara stvar odluke, a ne emocije se u potpunosti slažem s burekom.
Last edited by MedenoSrce on 22/12/2012 17:06, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1668 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Great Cornholio wrote:
Sad se sjetih Tetka Krokanića iz "Večernje škole",kad kaže " Ne bojte se ništa druže Tito, ja vas pratim" :lol:

E pa, na ovom primjeru se može izvući pouka da brak ne može uspjeti ako obje strane nemaju želju da uspije, nije dovoljno da se samo jedno trudi i nije dovoljno da je samo jedno "ludo".

Ja smatram da si ti to previše pojednostavio, jer nemoguće je odvojiti emocije od razuma, nemoguće je donijeti ili ne donijeti neku odluku bez sadejstva emocija i razuma.
Da bi doshlo do emocija, treba razum iskljuchiti.
Da ne bi bilo previshe pojednostavljeno, evo i objashnjenje odmah :D : ja svoju djevojku ( koju btw nemam :mrgreen: ) mogu prevariti jedino ako upoznam zgodnu, mladusvi je zhele pokarat' trebu :razz: koju interesujem, i kojoj jasno dam do znanja da mozhe ochijukati sa mnom. Vremenom ce to ochijukanje, ako se nastavi, kod mne probuditi zhelju da predje u neshto vishe, odnosno da konkretizujemo to gugutanje izmedju nas dvoje.
Dakle, ja sam iskljuchio razum, i dozvolio da se javi neka emocija/strast/poriv.
burek_in_space

#1669 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Great Cornholio wrote:
Nisi, sad je sve normalno :D :lol:
E'o ga opet :lol:
honky tonk

#1670 Re: Varate li?

Post by honky tonk »

:lol: :mrgreen:
Great Cornholio

#1671 Re: Varate li?

alanskoda wrote:
burek_in_space wrote:

Neko zna sve im vidi sve ;-)
alanskoda

#1672 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ma ja ba wrote:

Tu si u pravu. Vecinom je neka falinka u braku ili vezi uzrok prevare.
Great Cornholio

#1673 Re: Varate li?

burek_in_space wrote: Da bi doshlo do emocija, treba razum iskljuchiti.
Da ne bi bilo previshe pojednostavljeno, evo i objashnjenje odmah :D : ja svoju djevojku ( koju btw nemam :mrgreen: ) mogu prevariti jedino ako upoznam zgodnu, mladusvi je zhele pokarat' trebu :razz: koju interesujem, i kojoj jasno dam do znanja da mozhe ochijukati sa mnom. Vremenom ce to ochijukanje, ako se nastavi, kod mne probuditi zhelju da predje u neshto vishe, odnosno da konkretizujemo to gugutanje izmedju nas dvoje.
Dakle, ja sam iskljuchio razum, i dozvolio da se javi neka emocija/strast/poriv.
Aferim, da je meni da mogu tako, ja kad se zaljubim u neku ne mogu se zaljubiti u neku drugu dok se ta prva ne uda :sad: :lol:

odoh narode, a vi zbijajte i dalje šale i začatavajte, kad more moderator što ne bi mogli i ostali, ha ja :D
Ma ja ba

#1674 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:
Neko zna sve im vidi sve ;-)
opet ti Boga mijesas u sve. :lol:
radostan dan

#1675 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

ja ne znam o čemu vi pišete, ko kviskoteka jbt.
osoba a, da li ste..., osoba b, da li ste vi..., osoba c da li za sebe možete reći...
sex nije kviskoteka, to vam je ko slagalica na rts-u, u 19.00 - skočko, tref, pik,baklava.
mislim, kad se složi :mrgreen: . kao što bih blago primjetio da je uloga skočka bitna, more bit ne presudna ali bitna svakako.
Post Reply