Ma ja ba wrote:alanskoda wrote:Ja ne varam, sem kad moram.a sto se mora nije tesko.
Cak sta vise. Od tog poroka na bjezim. :-
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Ma ja ba wrote:alanskoda wrote:Ja ne varam, sem kad moram.a sto se mora nije tesko.
Lako je tebi, ti si vlast pa zato smiješ govoriti da nisam u pravuburek_in_space wrote:
Nisi u pravu sa ovom svojom tezom, jer ne mora da znachi da je do prevare doshlo zato shto se jedno od njih, ako ne i oboje, prestalo truditi u vezi.
Moguca je, a imam i lichne i okolinskeprimjere, gdje se jedno trudilo do zadnjeg dana, a drugoj strani to nije predstavljalo big deal, pa su mu/joj gace same spadale prvom prilikom.
A kako i zashto dolazi do prevare - kao i u svemu ostalom, i to je poprilichno individualno.
Great Cornholio wrote: Npr. osoba A se zaljubi u osobu B, sklope brak, osoba B se za kratko vrijeme promijeni, prestane da bude ona ista osoba B u koju se osoba A zaljubila, e da li je to jedan od mogućih uzroka zašto se osoba A "ohladila" i potražila ljubav, strast i uzbuđenje kod osobe C, ja mislim da ima i toga.
hahahha, znaci ljudi se odluce za brak jer im je jeftinije zivjeti zajedno.Great Cornholio wrote:Evo npr. jedan primjer da probamo analizirati, ovo s "vucaranjem" smo apsolvirali![]()
Dvoje uđu u brak, ljubav i strast im pomutili razum pa se odlučili za takav sulud potez![]()
, a i skontali da je jeftinije da žive zajedno a time i ublaže "patnju" koja je prisutna uvijek kada su razdvojeni
, ali ipak nakon nekog vremena jedno od njih počne da vara. Šta se desilo, koji su mogući razlozi koji su doveli da se jedno "ohladi" i počne da "pati" za drugom/drugim? Ja mislim da je glavni razlog taj što je jedno ili su oboje prestali da se trude, da se daju maksimalno, onako kako su to činili dok nisu bili sigurni u "pozitivan ishod" veze.
Jesam ja manje mushkarac, ako sam odbio takvu curu, dok sam bio u vezi?alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.
Kod zena je malo drugacije. Kod njih je ipak vazna i emocija. Ne kod svih ali vecinom.
pa i ne bih se bas slozila s tobom. ne mislim da svi muskarci tj tako veliki procenat kao sto si ti naveo 99% mogu i bez emocija. Sve je to individualno, zavisi od slucaja do slucaja.alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.
Kod zena je malo drugacije. Kod njih je ipak vazna i emocija. Ne kod svih ali vecinom.
Sad se sjetih Tetka Krokanića iz "Večernje škole",kad kaže " Ne bojte se ništa druže Tito, ja vas pratim"burek_in_space wrote:Ne pratish me Veliki![]()
Kada sam rekao da nije predstavljalo big deal, to ne znachi da se ta strana prije nije trudila. Niti znachi da je prevarena strana promijenila sebe, jer je ponashanje bilo gotovo isto kao i prvog dana, sa chinjenicom da je sada bolje upoznao "varalicu".
Davno napisah na istom ovom podforumu, i dan danas tvrdim isto: prevara je stvar odluke, a ne emocije.
Dok si bio u vezi. Pocetak veze, pa ti sve lijepo. A sad? Bi li sad odbio? A da znas da niko nece saznati?burek_in_space wrote:Jesam ja manje mushkarac, ako sam odbio takvu curu, dok sam bio u vezi?alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.
Ma ja ba wrote:pa i ne bih se bas slozila s tobom. ne mislim da svi muskarci tj tako veliki procenat kao sto si ti naveo 99% mogu i bez emocija. Sve je to individualno, zavisi od slucaja do slucaja.alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.
Ko je rekao da je bilo na pochetku veze?alanskoda wrote:
Dok si bio u vezi. Pocetak veze, pa ti sve lijepo. A sad? Bi li sad odbio? A da znas da niko nece saznati?
a ko se to radja sebican? muskarci?MedenoSrce wrote:Davno je meni jedna žena rekla da se vi radjate sebični...
Ne znam, nisam od te struke, ali evo šta učini "pravi" muškarac kad do toga dođehonky tonk wrote:Great Cornholio wrote: Npr. osoba A se zaljubi u osobu B, sklope brak, osoba B se za kratko vrijeme promijeni, prestane da bude ona ista osoba B u koju se osoba A zaljubila, e da li je to jedan od mogućih uzroka zašto se osoba A "ohladila" i potražila ljubav, strast i uzbuđenje kod osobe C, ja mislim da ima i toga.![]()
![]()
![]()
![]()
k'o da ispit polazem iz bracnog.
pitanje: sta ce biti sa imovinom?
Nisi, sad je sve normalnoburek_in_space wrote:
Jesam ja manje mushkarac, ako sam odbio takvu curu, dok sam bio u vezi?
Ma ja ba wrote:a ko se to radja sebican? muskarci?MedenoSrce wrote:Davno je meni jedna žena rekla da se vi radjate sebični...
malo ostre rijeci i vise lici na generalizaciju citavog muskog roda.
mislim da i muskarci i zene varaju podjednako i iskljucivo iz razloga jer im fali u vezi/braku to sto nalaze ili misle da nalaze u preljubi. drugim rijecima, oni koji kod kuce zzele pogacu a imaju hljeb, traze pogacu na drugom mjestu. oni koji kod kuce imaju pogacu, nece nikada traziti hljeba preko pogace.
Da bi doshlo do emocija, treba razum iskljuchiti.Great Cornholio wrote:
Sad se sjetih Tetka Krokanića iz "Večernje škole",kad kaže " Ne bojte se ništa druže Tito, ja vas pratim"![]()
E pa, na ovom primjeru se može izvući pouka da brak ne može uspjeti ako obje strane nemaju želju da uspije, nije dovoljno da se samo jedno trudi i nije dovoljno da je samo jedno "ludo".
Ja smatram da si ti to previše pojednostavio, jer nemoguće je odvojiti emocije od razuma, nemoguće je donijeti ili ne donijeti neku odluku bez sadejstva emocija i razuma.
E'o ga opetGreat Cornholio wrote:
Nisi, sad je sve normalno![]()
Neko zna sve im vidi svealanskoda wrote:Dok si bio u vezi. Pocetak veze, pa ti sve lijepo. A sad? Bi li sad odbio? A da znas da niko nece saznati?burek_in_space wrote:Jesam ja manje mushkarac, ako sam odbio takvu curu, dok sam bio u vezi?alanskoda wrote:Ja kao muskarac tvrdim, da 99% nas ne bi odbilo kad bi nam se ponudila kakva lijepa, mlada i zgodna. I jos bez obaveza. Pa bili u braku ili ne. Svi koji tvrde drugacije lazu. Ajde sto nas lazu nego i sebe. Mi mozemo i bez emocija.
Tu si u pravu. Vecinom je neka falinka u braku ili vezi uzrok prevare.Ma ja ba wrote:a ko se to radja sebican? muskarci?MedenoSrce wrote:Davno je meni jedna žena rekla da se vi radjate sebični...
malo ostre rijeci i vise lici na generalizaciju citavog muskog roda.
mislim da i muskarci i zene varaju podjednako i iskljucivo iz razloga jer im fali u vezi/braku to sto nalaze ili misle da nalaze u preljubi. drugim rijecima, oni koji kod kuce zzele pogacu a imaju hljeb, traze pogacu na drugom mjestu. oni koji kod kuce imaju pogacu, nece nikada traziti hljeba preko pogace.
Aferim, da je meni da mogu tako, ja kad se zaljubim u neku ne mogu se zaljubiti u neku drugu dok se ta prva ne udaburek_in_space wrote: Da bi doshlo do emocija, treba razum iskljuchiti.
Da ne bi bilo previshe pojednostavljeno, evo i objashnjenje odmah: ja svoju djevojku ( koju btw nemam
) mogu prevariti jedino ako upoznam zgodnu, mladusvi je zhele pokarat' trebu
koju interesujem, i kojoj jasno dam do znanja da mozhe ochijukati sa mnom. Vremenom ce to ochijukanje, ako se nastavi, kod mne probuditi zhelju da predje u neshto vishe, odnosno da konkretizujemo to gugutanje izmedju nas dvoje.
Dakle, ja sam iskljuchio razum, i dozvolio da se javi neka emocija/strast/poriv.
opet ti Boga mijesas u sve.Great Cornholio wrote:
Neko zna sve im vidi sve