ono kao zaustavi covjeka sto je prosao na crveno, parkirao u zabrani ... sto mene maltretiras kad ima onih sto kradu milione?
Novinarska (ne)pismenost
Moderator: anex
- uglavnomja
#1651 Re: Novinarska (ne)pismenost
jah, bosanska logika, nema veze sto je kristina totalno nekompetentna za posao koji rad, ima onih na vrhu koji su gori ... Posto je neki sudija pustio nekog lika iz zatvora pa ovaj zapalio kafanu, normalno je da kristina radi ono sto ne zna da radi ...
ono kao zaustavi covjeka sto je prosao na crveno, parkirao u zabrani ... sto mene maltretiras kad ima onih sto kradu milione?
- Banksy
#1652 Re: Novinarska (ne)pismenost
Cura tečno, bez poštapalica, bez papira, pred kamerama, iz glave da hrpu podataka i ispriča sve ono što treba da kaže.
Primjećujem da je jedna od rijetkih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1653 Re: Novinarska (ne)pismenost
To je tacno, ali pravi zadrske izmedju recenica (aaaaaa) i jasno se vidi da nema pojma sta prica, nego da je nabubala napamet.Banksy wrote:Cura tečno, bez poštapalica, bez papira, pred kamerama, iz glave da hrpu podataka i ispriča sve ono što treba da kaže.
Ratko Kovacevic iz UIO je primjer portparola.
- Banksy
#1654 Re: Novinarska (ne)pismenost
Da, Ratko je novinar, čini mi se, kao i onaj Grubišić, ili kako se već zove._BataZiv_0809 wrote:To je tacno, ali pravi zadrske izmedju recenica (aaaaaa) i jasno se vidi da nema pojma sta prica, nego da je nabubala napamet.Banksy wrote:Cura tečno, bez poštapalica, bez papira, pred kamerama, iz glave da hrpu podataka i ispriča sve ono što treba da kaže.
Ratko Kovacevic iz UIO je primjer portparola.
Nije važno uči li s razumijevanjem ili buba napamet
Jozićka je sasvim korektna. Malo uplašena i previše našminkana, ali ok.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1655 Re: Novinarska (ne)pismenost
Ma vala Ratko je jedan od rijetkih koji su rodjeni za taj posao. Mislim pomalo je iritantan jer tukne na gay-a, ali posao radi superBanksy wrote: Da, Ratko je novinar, čini mi se, kao i onaj Grubišić, ili kako se već zove.
Nije važno uči li s razumijevanjem ili buba napametkaže sve što treba. Jozićka je sasvim korektna. Malo uplašena i previše našminkana, ali ok.
Grubesic je bolji od Jozicke, ali vala vise znam sta ce reci: "kad dobijemo pisani otpravak presude, odlucit cemo o eventualnoj zalbi"
Jozicka nije nepismena, ali nije za tog posla. Ako ti je u opisu radnog mjesta da budes elokventan, da imas lijepu dikciju i da budes oku i uhu ugodan, onda nema prostora za "malo uplasena"
- Banksy
#1656 Re: Novinarska (ne)pismenost
E to su već previsoki kriteriji za BiH.
Jandrićka iz KCUS-a nije imala baš sve što tražiš, ali je bila odlična.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1657 Re: Novinarska (ne)pismenost
Pa jesu Banksy. Ali kad skontas koji ce q... svakoj drzavnoj intituciji glasnogovornik? Uhljebljavanje par ekselans.Banksy wrote:E to su već previsoki kriteriji za BiH.
-
blablablabla1235
- Radio Sarajevo
#1659 Re: Novinarska (ne)pismenost
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /141202139
Ko se ovdje kako preziva, meni ništa nije jasno...
- badalpur
#1660 Re: Novinarska (ne)pismenost
Šta ti nije jasno?Radio Sarajevo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /141202139
- Radio Sarajevo
#1661 Re: Novinarska (ne)pismenost
http://www.klix.ba/lifestyle/modailjepo ... /141114082
Kad ti je glavni urednik seljak s gornjovakufske njive, šljego u Sarajevo, onda su ti naslovi ovakvi
.
Kad ti je glavni urednik seljak s gornjovakufske njive, šljego u Sarajevo, onda su ti naslovi ovakvi
-
Pjanic15
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1663 Re: Novinarska (ne)pismenost
Klix:
Oboren krst na Zlatištu
Piše: E.S.H.
Krst na Zlatištu je oboren, potvrđeno je za Klix.ba u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Još uvijek nije poznato da li je krst pao ili ga je neko oborio, a više detalja će biti poznato nakon policijskog uviđaja.

Oboren krst na Zlatištu
Krst na Zlatištu je oboren, potvrđeno je za Klix.ba u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Još uvijek nije poznato da li je krst pao ili ga je neko oborio, a više detalja će biti poznato nakon policijskog uviđaja.
- karanana
#1664 Re: Novinarska (ne)pismenost
Podsjećamo, krst je postavljen tokom noći u septembru ove godine, a postavili su ga članovi Saveza logoraša Republike Srpske u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.
-
sumirprimus
#1665 Re: Novinarska (ne)pismenost
jel bilo hledene kise oko sarajva???_BataZiv_0809 wrote:Klix:
Oboren krst na Zlatištu
![]()
![]()
vidim u srbiji ministra u glavu spuca
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1666 Re: Novinarska (ne)pismenost
sumirprimus wrote:jel bilo hledene kise oko sarajva???_BataZiv_0809 wrote:Klix:
Oboren krst na Zlatištu
![]()
![]()
-
hanamontanaa
#1667 Re: Novinarska (ne)pismenost
Srbijanskog ministra pogodila ledenica,pretpostavljam da aludira na to da je i krst slično "stradao"_BataZiv_0809 wrote:sumirprimus wrote:jel bilo hledene kise oko sarajva???_BataZiv_0809 wrote:Klix:
Oboren krst na Zlatištu
![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1668 Re: Novinarska (ne)pismenost
Aha, nisam znao, hvalahanamontanaa wrote:
Srbijanskog ministra pogodila ledenica,pretpostavljam da aludira na to da je i krst slično "stradao"
Mislim ovaj naslov i tekst su nidje veze. U naslovu pise da je oboren, a u tekstu da se ne zna je li oboren ili je pao sam od sebe
-
hanamontanaa
#1669 Re: Novinarska (ne)pismenost
Novinari klix-a su priča za sebe,sad su još smuseni ovim pritiscima iz RS-a
Cisto sumnjam da su prije ovog znali šta stoji u zakonu o slobodi medija i kako da se postave u ovakvim situacijama. Imam osjećaj da tu rade studenti na praksi 
- Ned071
#1670 Re: Novinarska (ne)pismenost
kakvim pritiscima?hanamontanaa wrote:Novinari klix-a su priča za sebe,sad su još smuseni ovim pritiscima iz RS-aCisto sumnjam da su prije ovog znali šta stoji u zakonu o slobodi medija i kako da se postave u ovakvim situacijama. Imam osjećaj da tu rade studenti na praksi
-
hanamontanaa
#1671 Re: Novinarska (ne)pismenost
Informativni razgovori,afera Z.Cvijanovic...da ne zvuci smiješno tačno bi pokrenula sajt hanamontana.info.ba 
- karanana
#1672 Re: Novinarska (ne)pismenost
sad to izgleda ovako:karanana wrote:Podsjećamo, krst je postavljen tokom noći u septembru ove godine, a postavili su ga članovi Saveza logoraša Republike Srpske u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.
ko ono takozvana armija bih.Podsjećamo, krst je postavljen tokom noći u septembru ove godine, a postavili su ga članovi Saveza logoraša Republike Srpske u znak, kako su naveli, "sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba".
- Ned071
#1673 Re: Novinarska (ne)pismenost
objavis ilegalno snimljeni snimak u kojem premijerka entiteta govori o kupovini glasova. i policija te pozove na informativni razgovor. i to pritisak? daj bjez majke ti....hanamontanaa wrote:Informativni razgovori,afera Z.Cvijanovic...da ne zvuci smiješno tačno bi pokrenula sajt hanamontana.info.ba
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1674 Re: Novinarska (ne)pismenost
samo da ne bude bankrot kao sa severinom i indexom 
-
Pjanic15
#1675 Re: Novinarska (ne)pismenost
Po kojem zakonu je to prvo ilegalno snimati, kao drugo objaviti?Ned071 wrote:objavis ilegalno snimljeni snimak