Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#1651 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Samo, bilo bi dobro kad bi neko edukovao te ljude kakve su posljedice u slučaju udesa, ili krivice za udes.
Kako sam čuo, tu može ići i do zatvorske kazne, jer je to krivično djelo oštećenja tuđe stvari.
supercali

#1652 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

drugi profil wrote:Samo, bilo bi dobro kad bi neko edukovao te ljude kakve su posljedice u slučaju udesa, ili krivice za udes.
Kako sam čuo, tu može ići i do zatvorske kazne, jer je to krivično djelo oštećenja tuđe stvari.
pa da ih i edukujes isti bi efekat bio jer njih to ne zanima
mozda bi 1% prestalo s praksom tom ostali bi po starom
tek kad se desi nesto onda nasi kukaju joj pa nisam znao nisam imao para i sl
Kataklinger

#1653 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Kataklinger »

Je li iko bio u situaciji da je prekoračio brzinu dovoljnu za oduzimanje vozačke, i da je lažno prijavio drugu osobu da je vozila (nekoga ko ima vozačku a ne vozi) a da su ov iz PU provalili pokušaj lažiranja vozača? Kakve su kazne u tom slučaju? Srećom nisam u takvoj situaciji ali pitam za svaki slučaj, znam za dosta slučajeva gdje su krivci prijavljivali druge osobe za prekršaj (iako neki radari jasno uslikaju vozača u trenutku prekršaja).
Namce

#1654 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Namce »

Taman će se oni oko toga zamarati...nedavno moju kolegicu upeca radar, ograničenje 40 a ona vozila 73...rekla policajcu da joj treba vozačka zbog posla, može li ikako samo novčanu kaznu da plati na što će njoj policajac predložiti da na drugo ime pišu ko ima vozačku a ne voza auto i tako s njom bila mama u autu koja ne voza i na mamu pisao...znači najbitnije im je lovu uzeti a briga ih kome ide vozačka...
Dope_Man

#1655 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Namce wrote:znači najbitnije im je lovu uzeti a briga ih kome ide vozačka...
Upravo ovo. Hebe se njima ko je vozio. Zna nekoliko slucajeva gdje su prijavljivali na drugo ime, ukljucujuci i prijavu na zensko ime a muskarac vozio. Ne zanima njih na kraju dana kome je uzeta i zasto, vec samo da se neko javi i uplati pare.
drug_profi

#1656 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Kataklinger wrote:Je li iko bio u situaciji da je prekoračio brzinu dovoljnu za oduzimanje vozačke, i da je lažno prijavio drugu osobu da je vozila (nekoga ko ima vozačku a ne vozi) a da su ov iz PU provalili pokušaj lažiranja vozača? Kakve su kazne u tom slučaju? Srećom nisam u takvoj situaciji ali pitam za svaki slučaj, znam za dosta slučajeva gdje su krivci prijavljivali druge osobe za prekršaj (iako neki radari jasno uslikaju vozača u trenutku prekršaja).
Ne znam, ali postavlja se pitanje namjere. Ako i osoba x i osoba y voze povremeno neko vozilo, sasvim je moguca i nenamjerna zabuna u vezi prekrsaja, jer ko se sjeca sad u takvom slucaju ko je vozio auto npr. 3 oktobra?
narocito sto ti ni slika nije dostavljena da pokusas saznati.
Dakle ne vjerujem da policija moze pokrenuti neki cvrst slucaj za lazno prijavljivanje, jer treba dokazati namjeru.
NediM17

#1657 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

Njih zanimaju samo pare. Vozacku uzmu reda radi.

Pisi slobodno onog kome dozvola nije neophodna. Nece se niko buniti, ne brini. Jedino sto je tu bitno su dvije stoje, nista vise.
zdruzdjo

#1658 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zdruzdjo »

E bogami smo Najexxx
Sinoc sam zamalo naletio bas na ovo nize gazprom pumpe prema kruznom kod auto-pijace.
Zaletio se i skontam da sam prekardasio. taman sam spustio na dozvoljeno i uhvatim ih krajickom oka.

vozackii

#1659 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vozackii »

zdruzdjo wrote:E bogami smo Najexxx
Sinoc sam zamalo naletio bas na ovo nize gazprom pumpe prema kruznom kod auto-pijace.
Zaletio se i skontam da sam prekardasio. taman sam spustio na dozvoljeno i uhvatim ih krajickom oka.

Sad ih moras i po mostovima gledat :lol: :lol: Sta kaze za minutu 40 prekrsaja sa mosta ufatio, isplatio radat odma :lol:
drug_profi

#1660 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Najbolje drzite se ogranicenja pa do +10.
Naviknite se da primjećujete okruglu žutu/bijelu tablu sa crvenim rubom i nekim brojem u sredini.
Nije sramota voziti ispod kažnjive zone.
condy

#1661 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

Sporije se vozi al i dalje ima jurnjave pogotovo nocu. Ja idem do +20 nece otic vozacka ako upeca.
BadBoy

#1662 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

drugi profil wrote: Nije sramota voziti ispod kažnjive zone.
Joj kad ovu rečenicu vide oni sa teme "Šta vas najviše nervira kod vozača" :D :D
drug_profi

#1663 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:
drugi profil wrote: Nije sramota voziti ispod kažnjive zone.
Joj kad ovu rečenicu vide oni sa teme "Šta vas najviše nervira kod vozača" :D :D
Pa i mene nervira kad neko vozi 50 ili 40 tamo gdje je dozvoljeno 60.
Kad je 60 vozi 60 ili se skloni desno da ne usporavaš saobraćaj.
kakavdanakneiskustvu

#1664 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

svi smo mi nekad bili pocetnici u voznji i vecina tad nije vozila bas onoliko brzo koliko je ogranicenje brzine
drug_profi

#1665 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

kakavdanakneiskustvu wrote:svi smo mi nekad bili pocetnici u voznji i vecina tad nije vozila bas onoliko brzo koliko je ogranicenje brzine
Naravno. zato lijepo u desnu stranu i guslaj.
kakavdanakneiskustvu

#1666 Re: mobilni radari tj kamere

drugi profil wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:svi smo mi nekad bili pocetnici u voznji i vecina tad nije vozila bas onoliko brzo koliko je ogranicenje brzine

ne postoje u svakom gradu dvije trake u jednom smjeru
drug_profi

#1667 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

kakavdanakneiskustvu wrote:
drugi profil wrote:

Ne rade to ni tamo gdje postoje. Jedno je ne smjeti/znati brze voziti, a sasvim drugo je bezobrazluk i samoživost.
kakavdanakneiskustvu

#1668 Re: mobilni radari tj kamere

drugi profil wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Ne rade to ni tamo gdje postoje. Jedno je ne smjeti/znati brze voziti, a sasvim drugo je bezobrazluk i samoživost.[/quote]

ok ako ti tako kažeš
Maraschino

#1672 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Maraschino »

bujrum bagro.
Dope_Man

#1673 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Maraschino wrote:
bujrum bagro.
E to ti je kad ''ozbiljni'' mediji od sarkasticnih facebook zajebancija prave slona. Ovakvih dogadjaja po facebooku svaki dan na razne teme (naravno nista od toga se ne desava u stvarnosti), ali valja napraviti vijest pa daj sta das.
Herr Flick

#1674 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Herr Flick »

Ne kontam pojedine,znaci stacionirani i 60 ograničenje a on ga spusti na 50,pa možeš ići do 70 neće te slikat :-)
drug_profi

#1675 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Vjerujete li da postoje ljudi koji nikad u cetvrtu nisu ubacili?
...
Nisam ni ja vjerovao.
Post Reply