Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dope_Man

#16476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

nepass1 wrote: I neko prica vozi 70 magistralom, stednja goriva itd... pa ako se igdje u bih moze 10km preci bez slepera, traktora ili raspada od busa i kombija
Zapadna Hercegovina, istocna Hercegovina i jug (Stolaci i juzno).. tu se moze po magistralama vozati bez da naidje svako malo sleper, bus i ostala cuda. Ima tu cesta gdje ja nekad odem namjerno samo da se vozam za svoj cejf, vjetar u kosi i tako to :lol:
Sunculish

#16477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Nije neuvjezbanost, itekako dobro sam uvjezbana i za zensko se kladim da mogu da parkiram bolje od barem trecine muskaraca,zasta od srca zahvaljujem jednom instruktoru sa ovog foruma :kiss:
Prije bih rekla da sam prebrzo krenula sa komandama i da je auto, jednostavno, stalo. Dobro, i sta sada? Je li to toliki problem?
Poslije se pitam u sebi, sta da se auto pokvario bas tada i bas tu? Sigurna sam da bi u najmanju ruku taj covjek ili neki drugi izasao da me psuje i prepada, da ne kazem bije. To bi tek bio haos! Gdje smo to izgubili ljudskost, solidarnost?
beni-bu-man

#16478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Sunculish wrote:Nije neuvjezbanost, itekako dobro sam uvjezbana i za zensko se kladim da mogu da parkiram bolje od barem trecine muskaraca,zasta od srca zahvaljujem jednom instruktoru sa ovog foruma :kiss:
Prije bih rekla da sam prebrzo krenula sa komandama i da je auto, jednostavno, stalo. Dobro, i sta sada? Je li to toliki problem?
Poslije se pitam u sebi, sta da se auto pokvario bas tada i bas tu? Sigurna sam da bi u najmanju ruku taj covjek ili neki drugi izasao da me psuje i prepada, da ne kazem bije. To bi tek bio haos! Gdje smo to izgubili ljudskost, solidarnost?
koja vrsta parkiranja ??

Nema toga slabo, meni se tako zemska divila na Scepan polju sto sam joj stao kad je sjebala karter
NediM17

#16479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

@travnicki & beni

Sustina je da se svakome moze desiti da se auto ugasi, pa i nekome ko vozi 35 godina.

Ne treba donositi zakljucak napamet, mozda djevojka uopce nije pocetnik.
amar1994

#16481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

condy wrote:
530i wrote:
condy wrote:Odeš do De niko ti ne blicne, odeš do Sa pet šest ljudi ti blicaju kad voziš po propisu i ograničenjima :D

To je čista istina. Blicanje i jahanje po lijevoj traci bez razloga počinje od Zagreba istočnije... Po Njemačkoj mi se znalo desiti da na autobanu od tri trake+zaustavna vozim krajnjom lijevom i to oko 170 i stiže me primjetno brzo Porsche ili neki drugi auto, ljudi korektno uspore, ja se vratim prvom prilikom desno oni odjure dalje. Sviranja i blicanja nema ni u ludilu, tek ako je neko baš nestrpljiv znao je lijevi žmigavac da upali.

Kod nas divljina...obično vozim oko 140 i ne obazirem se na majmune koji blicaju, osim ako nisu vozila policije, hitne ili vatrogasci sa upaljenim svjetlosno-zvučnim signalima. Naravno ne treba biti kreten pa se uvaljivati drugima. Meni se prošle godine uvali debil sa nekim raspalim golfom trojkom, pretiče kamion koji ide 90 sa 95 na sat...a vidio me 100% par stotina metara ranije, uredno sam se prestrojio lijevo sve sa žmigavcem upaljenim. I naravno da sam svirao uz jako kočenje.
:thumbup:

Da i meni je ostalo zanimljivo ovo sa lijevim žmigavcem.
zaboravljate da tamo ljudi postuju pravila i sportsko fer ponasanje u saobracaju :)

ne poredite kruske i jabuke ,

btw. ja sam se drzao srednje trake davno i najbolja mi , sta cu sa 75ks u lijevoj :lol: :lol: :run:

a kod nas lola sa g2 truljom i sl. lijevom pokusava a ne moze 100 prebacit :lol:
Dope_Man

#16482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Travnički Noćni Šetač wrote: Kao što rekoh... ne bih da budem pogrešno shvaćen ali očigledno jesam... Ali ostajem pri tome da je gašenje auta na kretanju pokazatelj nedovoljne kontrole vozača nad vozilom ( znači da ne dođe do izvrtanja teza kao i obično: ne mislim na tehniku vožnje već na koncentraciju i kontrolu nad vozilom) i da bi svako od nas trebao samostalno vježbati da ima potpunu kontrolu nad vozilom... nisam imao namjeru da uvrijedim ikoga ...
..
I da... kad se nekome ugasi auto ispred mene ne sviram, ne galamim i ne psujem... strpljivo sačekam da ponovo upali i krene i u međuvremenu upalim sva 4 žmigavca da i vozač iza mene shvati da je naprijed neki problem... ali i onaj kome se auto ugasi treba da shvati da ima problem sa kontrolom vozila i da to može u nekim situacijama da bude opasno...
Ja sam uradio bas to sto si naveo. Kad sam uzeo auto, s obzirom da dugo nisam vozio prije toga iako sam davno polozio, otisao na parking i sat vremena vjezbao prva-druga-koci-stani-kreni i sve tako.

E sad, to sto ti govoris jeste problem ako se nekom desava cesto, ali kad se desi jednom u sto godina, to ne mora biti nikakav simptom nedovoljne kontrole nad autom ili sta vec, vec samo jedan trenutak nepaznje/odsutnosti. Desava se i ljudima koji vozaju i po 20-30 godina da jednostavno mozda razmisljajuci o necemu drugom u tom trenutku. Ako se desava cesto, e onda je vec za vjezbanje.
Travnički Noćni Šetač

#16483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

NediM17 wrote:@travnicki & beni

Sustina je da se svakome moze desiti da se auto ugasi, pa i nekome ko vozi 35 godina.

Ne znam kako ti je promaklo ali niti sam donosio neki zaključak, niti sam kritikovao gospođicu ili gospođu u smislu ženskog vozača, niti sam rekao da se to ne može desiti svakome... samo sam predložio da se proba raditi na tome da se to rjeđe dešava jer ponekad može biti opasno... ostatak ću napisati u odgovoru gospođici il igospođi...
Travnički Noćni Šetač

#16484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Dope_Man wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote: Kao što rekoh... ne bih da budem pogrešno shvaćen ali očigledno jesam... Ali ostajem pri tome da je gašenje auta na kretanju pokazatelj nedovoljne kontrole vozača nad vozilom ( znači da ne dođe do izvrtanja teza kao i obično: ne mislim na tehniku vožnje već na koncentraciju i kontrolu nad vozilom) i da bi svako od nas trebao samostalno vježbati da ima potpunu kontrolu nad vozilom... nisam imao namjeru da uvrijedim ikoga ...
..
I da... kad se nekome ugasi auto ispred mene ne sviram, ne galamim i ne psujem... strpljivo sačekam da ponovo upali i krene i u međuvremenu upalim sva 4 žmigavca da i vozač iza mene shvati da je naprijed neki problem... ali i onaj kome se auto ugasi treba da shvati da ima problem sa kontrolom vozila i da to može u nekim situacijama da bude opasno...
Ja sam uradio bas to sto si naveo. Kad sam uzeo auto, s obzirom da dugo nisam vozio prije toga iako sam davno polozio, otisao na parking i sat vremena vjezbao prva-druga-koci-stani-kreni i sve tako.

E sad, to sto ti govoris jeste problem ako se nekom desava cesto, ali kad se desi jednom u sto godina, to ne mora biti nikakav simptom nedovoljne kontrole nad autom ili sta vec, vec samo jedan trenutak nepaznje/odsutnosti. Desava se i ljudima koji vozaju i po 20-30 godina da jednostavno mozda razmisljajuci o necemu drugom u tom trenutku. Ako se desava cesto, e onda je vec za vjezbanje.
Upravo to... :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#16485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Sunculish wrote:Nije neuvjezbanost, itekako dobro sam uvjezbana i za zensko se kladim da mogu da parkiram bolje od barem trecine muskaraca,zasta od srca zahvaljujem jednom instruktoru sa ovog foruma :kiss:
Osnovno: Moj komentar je bio dobronamjeran...
...
Prvo: Nemam ja problem sa tim događajem, već si ti taj događaj opisala kao problem sa pozicije zrtve a ne uzročnika
Drugo: Već sam gore opisao kako se ja ponašam u takvoj situaciji i upravo to što sam ja napisao je odlika ljudskosti i solidarnosti... neću da spominjem koliko ljudi sam spasio iz saobraćajnih nesreća jer to niti je tema niti bih to uradio i da ima tema....
Treće: Opisala si događaj kao problem koji si ti doživjela a niti jedan posto nisi navela da ti imaš osjećaj da je tvoja greška počela situaciju... napominjem da sam već napisao da ne odobravam takva ponašanja kakva su prema tebi upućena od strane drugih vozača...
Četvrto: Opisuješ to kao "prebrzo krenula sa komandama" ... to je upravo onaj manjak koncentracije o kojem sam govorio znači da govorimo o istom... zadnji put kad sam vidio takav slučaj prebrzog puštanja komandi, pješaku koji se zatekao ispred vozila u tom trenutku su polomljene obe noge ... tako da stojim iza svojih riječi da momenti takve dekoncentracije mogu biti opasni ( nisu svaki put opasni ali mogu biti opasni )
Peto: Nemoj ni ti ni drugi da imate argumente da nešto bolje radite od drugih jer to niti je argument niti ću ja ili bilo ko drugi ovdje prihvatiti to kao argument... niti će to tvoje nekakvo bolje parkiranje od većine umanjiti druge greške u vožnji... Ja i dan danas nakon toliko godina mogu napraviti grešku i uvijek je i napravim kad god se ufuram i umislim da sam dobar vozač...
...
Ovo je samo moje mišljenje, ne moraš ga uopšte pročitati niti razmotriti, niti prihvatiti niti osporiti... želim ti sretnu vožnju i nadam se da više nećeš prebrzo otpuštati komande...
sheilak

#16486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sheilak »

Da sam ja bio iza popila bi kafu sto ti se auto ugasilo (r)
beni-bu-man

#16487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Normalno

rekoh, ja licno zaboravio da sam u brzini i pustio nogu s kvacila a cekam zeleno u koloni, jebi ga omakne se jutro kreno na poso nisam kafe popio

desava se jebi ga
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

beni-bu-man wrote:nisam kafe popio
nije te zvao respo?
Laertes

#16489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Upravo tako. Meni se skoro ugasio auto na probnoj vožnji. Pravo me sramota bilo momka iz auto kuće.
beni-bu-man

#16490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
beni-bu-man wrote:nisam kafe popio
nije te zvao respo?
Nije :(

Neku noc me safata na vilsu
Sunculish

#16491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Travnički Noćni Šetač wrote:Prvo: Nemam ja problem sa tim događajem, već si ti taj događaj opisala kao problem sa pozicije zrtve a ne uzročnika
Zaboga miloga! Ovo je bilo hipoteticko pitanje i nikome na forumu nije postavljeno vec sam to vise onako za sebe postavila pitanje dok sam pisala.
Hvala lijepo na dobronamjernim savjetima, ostatak Vaseg posta nebih dalje komentarisala.
Travnički Noćni Šetač

#16492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Nisam shvatio hipotetičnost pitanja te se izvinjavam na nesporazumu.... :thumbup:
moonca

#16493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by moonca »

beni-bu-man wrote: Normalno

rekoh, ja licno zaboravio da sam u brzini i pustio nogu s kvacila a cekam zeleno u koloni, jebi ga omakne se jutro kreno na poso nisam kafe popio

desava se jebi ga
:dajba:

Kafa krivac-- reci to Hakiji -policajcu :-) :lol:
Daryl Dixon

#16494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

svakakvih budala ima.. pisao sam nedavno za đuturuma kako mi se ubacio na AP-u, ja vozim 140-150 on 100 i prestroji se hladno u lijevu traku ispred mene.. ja osijedio u trenutku, zamalo sudar.. neki dan balavac od 20/21 godinu mi se ubaci u lijevu traku u gradu nije me ni pogledao, rekoh udari me 100%.. naglo zakocih ne mogu da vjerujem sta se desi, opet zamalo sudar.. prestignem ga, vidim ne gleda me, roditelji slijezu ramenima i izvinjavaju se ja samo produzim.. svega ima, raja je dosta nesmotrena, voze ko muhe bez glave, ne jebe niko nikog 5%..
славянин

#16495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Prilikom ulaska u kruzni tok.... molim se prema svim Bogovima i Bozanstvima .... to vozi vanjskom,prestraja se bez ikakvog gledanja,ulijece pri 120 u isti.Izlazi iz unutarnje trake direkt vani gdje je jedna izlazna traka - gdje su dvije moras salavate da proucis da ne budes pokupljen ako izlazis iz unutarnje direktno vani... i tako :D
r_faruk

#16496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Natakarim ove sa SUV-ovima sto se ukoce pored pozorista (onaj propali dio) kao da voze formulu. Covjece auto 30 cenata odignuto i on nesto mili..... Mars....

Volim suv, vozim suv, al ovaj grad je pun idiota. Danas kreten na carsiji, preko onog dijela gdje izrezan asfalt, majmun se skoro zaustavio da predje preko 4 cm..... Pa ja sa accentom nisam onako vozio...... A jos kada krene izbjegavati sahtove.... Pa pi*da vam materina suv po makadamu moze najmanje 60 na sat, sta ga gladis preko sahtova, k'o da nema guma....

PS: je li nekada ogranicenje bilo vece od 60 na sat kroz grad.... Devedeset i neke, poslije rata?
bitanga_sa_otesa

#16497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

znas ti posto je kugla i krajnica za suviĆa ???
cuvaju ljudi,paze i maze,zato produze interval za ulje na 30.000,zato im tandrĆu zamajci plutajuĆI :lol:
ogranicenje je na glavnoj uvijek bilo 60,kod vjetrenjace bilo 40...
drug_profi

#16498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ko što kaže @travnicki, covjek u voznji najcesce pogrijesi kad se opusti i misli da je veliki šofer.
Između ostalog, instruktor mi je slično nešto rekoa tamo neke 85-86. Nakon 2-3 godine vožnje skupićeš neke kilometraže i kontaćeš da znaš vozit.
E tad si najopasniji.
r_faruk

#16499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

bitanga_sa_otesa wrote:znas ti posto je kugla i krajnica za suviĆa ???
cuvaju ljudi,paze i maze,zato produze interval za ulje na 30.000,zato im tandrĆu zamajci plutajuĆI :lol:
ogranicenje je na glavnoj uvijek bilo 60,kod vjetrenjace bilo 40...
hvala za informaciju....

ma smorise ljudi, ali definitivno su najgori oni sto ne pale zmigavac, pa ti ne znas ni gdje ce, stoji covjek pred raskrsnicom za skretanje lijevo i odjednom se prestroji u desnu traku, bez zmigavca i ikojeg qrca......

ne kontam raju koja ide napraviti krug po gradu. kome je cejf vozati se u autu, napraviti krug od ilidze do carsije i nazad radi pravljenja kruga
bitanga_sa_otesa

#16500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

r_faruk wrote:
hvala za informaciju....

ma smorise ljudi, ali definitivno su najgori oni sto ne pale zmigavac, pa ti ne znas ni gdje ce, stoji covjek pred raskrsnicom za skretanje lijevo i odjednom se prestroji u desnu traku, bez zmigavca i ikojeg qrca......

ne kontam raju koja ide napraviti krug po gradu. kome je cejf vozati se u autu, napraviti krug od ilidze do carsije i nazad radi pravljenja kruga
nema na cemu
a ne kontam ni ja kome je ceif kruzit po gradu u guzvi...ja kad moram u grad ko da me neko cekicem opali :(
kontam da ovi sto izadju da se provozaju,naprave neki selfie ili snime lajv u kojem se vidi komadic volana i obavezno dere neka dzigerica na playeru...
Post Reply