"Crveni kmeri" su kaznili svoje ove izbore i to će se ponovo dogodit ako se ne dozovu pameti i ako Zlaya the great ne ode s mjesta predsjednika stranke. Hoćete li vi zelene ovce to ikad napravit svojim čobanima?zeleni xy wrote:A istoj toj Tuzli ove ovce odgovarale 2010.god. ???milonja wrote:osvanulo u Tuzli
Kakvi ste vi paćenici kmeri crveni, pljujete po istom narodu koji je i vama dao šansu a kad ste je prokockali jer vam se žurilo iako ste znali da nije po Zakonu, jer ste najveći kleptomani i bezdušno - narcosoidni bolesnici, samo nastavite da napadate narod i sjeme će vam se zatrti vašom zaslugom
SDA-All about
- kamberovica polje
#16476 Re: SDA-All about
- It_is_a_Leclerc
#16477 Re: SDA-All about
Mnogo mi je jako kad se neko silno uvrijedi na ovakve plakate... Kobiva nije istina. Bh. narodi - junoše zdrave političke misli. 'ta će Šveđani !
-
The BEN10
#16478 Re: SDA-All about
Naša sestra Sebija iz SDP-a se nikako da pomiri sa tim. Evo je kmeči danima na forumu.AlfaKentaur wrote:SDA (Bosnjaci) nisu zapoceli rat niti su se "igrali" rata vec su bili zaposleni braneci svoju drzavu i svoje gole zivote od srpsko-cetnicko fasisticke agresije odnosno granata koje su na nas slati JNA komunisticki generali i Titovi pioniri.
Nemoj da jos jednom cujem to sranje da su svi krivi za rat![]()
Pomiri se da vas SDP-ovce narod mrzi i da ste potopljeni na izborima!
- AlfaKentaur
#16479 Re: SDA-All about
Mani me tih investicija. Istina je da te investicije otvaraju radna mjesta, ali te investicije su prvenstveno interes investitora jer mi smo jeftino trziste i oni preko nas zaradjuju pare. To je kapitalizam i interes.It_is_a_Leclerc wrote:Jeste, jeste... Sve je to tako. Samo što nam je najveći investitor u ovo malo bošnjačke antifašističke BiH jedna vrlo fašistička Austrija, pa onda fašistička Njemačka, pa fašistička Hrvatska, i tek negdje na sedmom-osmom mjestu antifašistička i prijateljska Turska.AlfaKentaur wrote:U Turskoj itekako.razonoda wrote: Predsjednistvo, kao i njegov preds. glava u Turskoj, guzica u Sa. nista mi ne znaci.![]()
Bolje i u Turskoj nego u nacisticko-fasistickoj Europi koja nas je prosli puta ostavila da pokrepemo od gladi i cetnickih nozeva. 4 *ebene gocine su gledali kako djeca padaju zaklana u Sarajevu i nisu nista uradili marva fasisticka jer su htjeli krscanski cist kontinent za sebe.
A tvoj Fahro sada zavadja bosnjake sa prijateljskom Turskom kako bi nas ostavio same i u milosti i nemilosti iste te fasisticke Europe koja nas je prosli puta ostavila na cjedilu.
A to da tebi zgrada presjednistva, koju cak ni cetnici nisu uspjeli zapaliti tokom agresije, nista ne znaci to znamo, i zasto ste je sada i zapalili. Ali sve dok je patriota i ljiljana, ta zgrada ce stajati upravno vama u inat!!
MRS
Donatori za obnovu poslije rata - fašistička Amerika na prvom mjestu, fašistička EU na drugom, Arapi treći. Turska, prijateljski, na četvrtom mjestu. Donatori za poplave - EU i USAID najviše, Turaka ni na mapi.
Jebi ga. Kad su podijelili Srbima MILIJARDE investiticija za Bošnjake ostalo taman dovoljno da nam sunete dječije ćune. Kobiva mi sami ne znamo.
Uglavnom, količina servilnosti i nedostatka dostojanstva zbog koje SDA-ovce padaju ničice pred Turke, sretni kad ih pomilke po glavi je stvar vrhunske nacionalne sramote i poniženja za Bošnjake.
Ali ono na sta sam ja referirao je kako smo prosli za vrijeme agresije na BiH. Tada nas je Europa, koja je u svom korijenu rasisticka i fasisticka, ostavila na cjedilu i gledali su kako u njihov dvoristu cijeli jedan narod nestaje u vatri i dimu. Nadali su se da cemo za par dana ispariti kako bi Europa napokon bila potpuno krscanska. Samo naivni mogu misliti da u Eu nije postojala takva agenda.
Zbog tog i takvog iskustva kojeg imamo sa Europom, mi MORAMO imati dodatne saveznike i prijatelje, a Turska je najbolji kandidat za to zbog nasih historijski, kulturoloskih, i vjerskih veza.
Jer sutra da se zapuca, smijem se kladiti da bi se Europa isto ignoratno ponasala kao prosli puta, a jedina zemlja na koju bi se mogli osloniti, pored arapa, bi bila Turska, pogotovo ova moderna Turska koja je puno jeca neko prije 20 godina.
Ponizenje za bosnjake je da ostanemo sami na vjetrometini. Ponizenje nije imati jaku Tursku za prijatelja. To je ponos i geopoliticki i strateski jako vazno radi nas i nase djece!
- zeleni xy
#16480 Re: SDA-All about
Čuj "Vi zelene ovce", pa naravno ta vaša bolest je toliko uznapredovala da vam je sve zeleno i neprijateljski nastrojeno !kamberovica polje wrote:"Crveni kmeri" su kaznili svoje ove izbore i to će se ponovo dogodit ako se ne dozovu pameti i ako Zlaya the great ne ode s mjesta predsjednika stranke. Hoćete li vi zelene ovce to ikad napravit svojim čobanima?zeleni xy wrote:A istoj toj Tuzli ove ovce odgovarale 2010.god. ???milonja wrote:osvanulo u Tuzli
Kakvi ste vi paćenici kmeri crveni, pljujete po istom narodu koji je i vama dao šansu a kad ste je prokockali jer vam se žurilo iako ste znali da nije po Zakonu, jer ste najveći kleptomani i bezdušno - narcosoidni bolesnici, samo nastavite da napadate narod i sjeme će vam se zatrti vašom zaslugom
Narod je kaznio kmere, izgubili ste od SDA, DF-a, SBB-a, HDZ-a, o čemu ti pričaš ili ti još to nisu rekli ?? Zlaja je još uvijek na čelu a iste one bolesne face kao što su Lipovača, Nikšić itd se bore za njegovu poziciju, misliš da je to kao nekakva promjena ?? Misliš da će se to preko noći rješiti ?? Tek sukobi, frakcije , klanovi , odmetnici slijede, ništa od SDP-a narednih 10 godina neće biti.
Znam ja da vas zelena boja ubija u pojam, za sve vam oni krivi, i neka su zaslužili ste i gore, zapamti narod vas kaznio, narod a ne neka stranka, a šta vi onda radite pljujete po tom narodu i očekujete da vam opet daju povjerenje, e pa zahebali ste se, sad u red pa čekajte
-
Innovation
#16481 Re: SDA-All about
Zelena boja
Pomaže u uspostavljanju pravilnog ritma rada srca, odmara oči, djeluje protuupalno i antialergijski, pospješuje rad bubrega i smiruje glavobolju i nervozu.To je najharmoničnija i najuravnoteženija boja u spektru, boja ljubavi, ali i ostalih emocija. Zbog toga se okružite zelenom ako se želite osloboditi negativnih osjećanja, u burnim životnim situacijama ili da ohladite uzavrele emocije. Zelena boja predstavlja i slobodu, druženje, oslobađa od stresa, smanjuje uzbuđenje i uspostavlja stabilnost tako da je korisno okružiti se predmetima zelene boje prije donošenja važnih odluka. Ako se dvojite u svojim mislima oko nečega, zatvorite oči i zamislite nešto zeleno. Osobina zelene boje je i praktičnost a ukazuje i na darežljivost. Zelena boja pomaže u slučaju klaustrofobije, jer simbolizira prostranstvo i dovodi u harmoniju.
- It_is_a_Leclerc
#16482 Re: SDA-All about
Što se odbrane tiče, samo da se razumijemo - Evropa nam je makar slala humanitarnu pomoć, a Turci selame. Jebo takve prijatelje. Nek' nam daju pare, ako su nam prijatelji. Lijepih želja imamo i sami dovoljno.
P.S. Da sam na mjestu pojedinih ovdje, ne bih se ja baš smijao SDP-u. Iz perspektive SDA, koja je uvjerljivo stranka sa najviše frakcija, ličnih interesa, klanova, lobista i svakojakih drugih utvara, sive eminencije koja je na proteklim izborima pokrala ljude sa vlastitih lista, a kamoli neće državu i građane.
U svakom slučaju, podržavam ulazak SDA u vlast na svim nivoima. Ionako neće ništa uraditi, tako da ih možemo političkih pokopati za četiri godine, i omogućiti strankama novijeg datuma da pokažu šta mogu
P.S. Da sam na mjestu pojedinih ovdje, ne bih se ja baš smijao SDP-u. Iz perspektive SDA, koja je uvjerljivo stranka sa najviše frakcija, ličnih interesa, klanova, lobista i svakojakih drugih utvara, sive eminencije koja je na proteklim izborima pokrala ljude sa vlastitih lista, a kamoli neće državu i građane.
U svakom slučaju, podržavam ulazak SDA u vlast na svim nivoima. Ionako neće ništa uraditi, tako da ih možemo političkih pokopati za četiri godine, i omogućiti strankama novijeg datuma da pokažu šta mogu
- AlfaKentaur
#16483 Re: SDA-All about
Pomoc su slali i Turci i uticali na svijet da nam se pomogne. Turska tada nije bila ono sto je sada.It_is_a_Leclerc wrote:Što se odbrane tiče, samo da se razumijemo - Evropa nam je makar slala humanitarnu pomoć, a Turci selame. Jebo takve prijatelje. Nek' nam daju pare, ako su nam prijatelji. Lijepih želja imamo i sami dovoljno.
tako da ih možemo političkih pokopati za četiri godine, i omogućiti strankama novijeg datuma da pokažu šta mogu
Je li mislis na ove dvoje nove stranke, sacinjene od otpadnika iz SDP-a i otpadnika iz SDA? Tesko li se nama ako nam je Fahro (mrzitelj Turske i Dodikov poslusnik) nada za buducnost. A i ovaj Zeljko koji za 8 godina predsjednikovanja nije uradio nista znacajno osim par prijetnji da ce nekoga udariti po prstima.
- It_is_a_Leclerc
#16484 Re: SDA-All about
Aha. Hvala Turcima što su utjecali na kršćansku, fašističku Evropu da nam pomogne. Šta bismo mi bez njih, države koja je Srbiji dala pola milijarde dolara investicija,a Bošnjacima čokolips čokoladice i prodavnicu čaja.
Da. Mislim na Radončića i Komšića, dva čovjeka koja su dobila u zbiru 50.000 glasova više od anadolskog hemeroida, Bakira Izetbegovića. Što se "Dodikovog poslušnka" tiče, ja stvarno ne znam na čemu bazirate to. Ja, koliko znam, a znam odlično, SDA je u zadnjih 12 godina, svih 12 provela u koaliciji s tim istim Dodikom i dala mu pofine ustupke. Od IDEA u Banja Luci, SIPA-e u Istočnom Sarajevu, UIO u Banja Luci, CIK u Istočnm Sarajevu, itd. itd. Radončić, pak, Dodiku nije dao ništa. Tako da nas slobodno prestanite strašiti s tim. Jer,Dodik je od SDA dobio ono što mu Radončić nije mogao ni naslikati.
Što se Komšića tiče, nek je on nama zlatni ljiljan Armije RBiH i nek' je u ratu u rovu radio. To je meni dosta, da mu se divimi da istovremeno sa prezirom gledam na nekog ko je, dok su najbolji sinovi ove zemlje poput Željka ginuli braneći državu, sjedio kod oca u kabinetu i jeo jagnjetinu i bijeli hljeb.
Da. Mislim na Radončića i Komšića, dva čovjeka koja su dobila u zbiru 50.000 glasova više od anadolskog hemeroida, Bakira Izetbegovića. Što se "Dodikovog poslušnka" tiče, ja stvarno ne znam na čemu bazirate to. Ja, koliko znam, a znam odlično, SDA je u zadnjih 12 godina, svih 12 provela u koaliciji s tim istim Dodikom i dala mu pofine ustupke. Od IDEA u Banja Luci, SIPA-e u Istočnom Sarajevu, UIO u Banja Luci, CIK u Istočnm Sarajevu, itd. itd. Radončić, pak, Dodiku nije dao ništa. Tako da nas slobodno prestanite strašiti s tim. Jer,Dodik je od SDA dobio ono što mu Radončić nije mogao ni naslikati.
Što se Komšića tiče, nek je on nama zlatni ljiljan Armije RBiH i nek' je u ratu u rovu radio. To je meni dosta, da mu se divimi da istovremeno sa prezirom gledam na nekog ko je, dok su najbolji sinovi ove zemlje poput Željka ginuli braneći državu, sjedio kod oca u kabinetu i jeo jagnjetinu i bijeli hljeb.
-
razonoda
#16485 Re: SDA-All about
U Bosni samo Radoncic radi posteno. Svaki dan ga mozes vidjeti da je u drustvu nekog stranog 'zvaniicnika' sto razni snimci mogu potvrditi. Sjedi , stoji, smije se , uvijek elegantno obucen a Bakira mozemo vidjeti u stanju 'konstipacije', sa nekim ceduljicama, tali male poslove, pogledom ispod ociju, pravi avlijaner. Ko vidi lidera u tom covjeku.Proziva ljude ko je koliko bio u vjerskom objektu, a svoje bosnjake izgladnjuje isto kao sto je to i otac radio u ratu. U vjerskim objektima u Hrvatskoj doniranu pomoc od zapada prodavao svojim izbjeglicama iz Bosne.Pa kome bi to palo napamet.
Bilo bi dobro da se sto prije prikjucite Fahri u izgradnji bolje BIH, covjek je biznis orjentisan, odlucan, pomaze u nevolji(vidjeli ste snimke iz poplavljenih podrucja), radio kao ministar , bez plate itd.
Ako je on od nicega dosao do ovoga danas , onda i VI mozete to isto, pomoci ce vam.
poz
Bilo bi dobro da se sto prije prikjucite Fahri u izgradnji bolje BIH, covjek je biznis orjentisan, odlucan, pomaze u nevolji(vidjeli ste snimke iz poplavljenih podrucja), radio kao ministar , bez plate itd.
Ako je on od nicega dosao do ovoga danas , onda i VI mozete to isto, pomoci ce vam.
poz
- sebija
#16486 Re: SDA-All about
Ja razumijem da ti nemaš argumenata da odgovoriš na bilo šta što tvrdim jer govorim istinu, ali nemoj onda da potežeš za lažima i podvaljuješ mi da sam rekao nešto što nisam.AlfaKentaur wrote:SDA nije = bosnjak. Ali, kada optuzis SDA da je kuhala i zapocela rat, ti time automatski optuzujes bosnjacku stranu a time i bosnjake za zapocinjanje rate.
Oj.AlfaKentaur wrote:Ti si taj koji gaji simpatije prema totalitaristickm (diktatorskim) sistemima i partijama koje gaje tu ideologiju. SDP je 100% totalitaristicka partija u kojoj vlada jednoumlje i kult velikog vodje.
Za SDP glasaju obudjavile stare komunjare i ljudi koji mentalno jos uvijek zive u '45-toj godini, kojima su Tito i partija pocetak i kraj svega. Ali ti i takvi polako izumiru i dolaze nove generacije koje zaboli ona stvar za petokrakom i Srboslavijom. SDP je na ovim izborima porazen od mladje populacije, a ta populacija je itekako pismena.
Dobro, da li si ti normalan, iskreno pitam? Ako si vidio išta od rata u Bosni, u šta čisto sumnjam, trebao bi znati da je ogromna većina humanitarne pomoći za gladni narod dolazila upravo iz Evrope i Amerike. Da nije toga bilo, budi siguran da bi krepavali od gladi. Turska se u to vrijeme nije nešto pokazala, što su i sami kasnije priznali. O Arapima ne želim ni da pričam. Prema tome, te velikomuslimanske bratske varijante koje ti ofirno nabacuješ, ostavi za nekog drugog, bar dok ti narodi ne dokažu da im bilo šta znači musliman u Bosni, kojeg usput često nazivaju nikakvim muslimanom. Nisu oni ništa bolji, da se razumijemo, ali muslimani u Bosni za njih su goli nevjernici. To dovoljno o njima govori, ali i onima koji im se uvlače.AlfaKentaur wrote:Bolje i u Turskoj nego u nacisticko-fasistickoj Europi koja nas je prosli puta ostavila da pokrepemo od gladi i cetnickih nozeva. 4 *ebene gocine su gledali kako djeca padaju zaklana u Sarajevu i nisu nista uradili marva fasisticka jer su htjeli krscanski cist kontinent za sebe.
Osim toga, ti si toliko protiv Tita i komunizma, a taj je sistem prema Evropi takođe gradio zidove. Odlično se u tome slažete. Na kraju smo dobili što zaslužujemo - da nam ne posvete dovoljno pažnje kad je krenulo velikoseljačko balkansko klanje. Ja sam, za razliku od vas iskren i niti branim Tita i komunizam niti sam protiv zapada, jer je to ambijent kojem pripadamo geografski, historijski, kulturološki, na sve moguće načine. Da Tito nije bio mazga i da je prihvatio ponude za ulazak Jugoslavije u Evropsku Zajednicu, ne bi bilo tog Srbina i Hrvata koji bi smjeli krenuti tenkovima na Bosnu. Ne bi bilo ni Alijinog diskriminatornog ustava iz Dejtona, ni njegove SDA da nas u crno zavije.
Ne branim Fahru, ali on zna o čemu govori. Veze između Bakira i Erdogana su privatne, porodične i od njih Bosna kao država i mi kao narod nemamo nikakve koristi.AlfaKentaur wrote:Fahro sada zavadja bosnjake sa prijateljskom Turskom
Bravo čovječe.It_is_a_Leclerc wrote:Jeste, jeste... Sve je to tako. Samo što nam je najveći investitor u ovo malo bošnjačke antifašističke BiH jedna vrlo fašistička Austrija, pa onda fašistička Njemačka, pa fašistička Hrvatska, i tek negdje na sedmom-osmom mjestu antifašistička i prijateljska Turska.
Donatori za obnovu poslije rata - fašistička Amerika na prvom mjestu, fašistička EU na drugom, Arapi treći. Turska, prijateljski, na četvrtom mjestu. Donatori za poplave - EU i USAID najviše, Turaka ni na mapi.
SDA se utrkuje sa Srbijom ko će biti veći hamal Rusima i Turcima. Nema to veze sa prijateljstvom i ekonomskim odnosima.It_is_a_Leclerc wrote:Uglavnom, količina servilnosti i nedostatka dostojanstva zbog koje SDA-ovce padaju ničice pred Turke, sretni kad ih pomilke po glavi je stvar vrhunske nacionalne sramote i poniženja za Bošnjake.
- Cherry-Cherry
#16487 Re: SDA-All about
Ma ja. Investicije nisu bitne.AlfaKentaur wrote:
Mani me tih investicija....
Klasično razmišljanje jedne ovce.
-
VjecitiStudent
#16488 Re: SDA-All about
Ukupni dug Toplana Sarajevo prema KJKP “Sarajevogas” u na dan 28.02.2014. godine je 85. 2 miliona KM.
Vesela zima čeka SDA u Sarajevu.SARAJEVO - Uprava BH Gasa, najvećeg distributera plina u BiH, upozorila je da je toj zemlji za trećinu smanjena doprema ruskog plina, zbog čega je došlo do poteškoća u opskrbi tim energentom.
-
saja_dj
#16489 Re: SDA-All about
Ta će nam gas, nisu nam braća turci bezveze poslali one autobuse iz prvog ili drugog svjetskog rata. Gume skinuti i zapaliti, biće toplo, uz to još ulker cokoladica, sta će ti više u životu?VjecitiStudent wrote:Ukupni dug Toplana Sarajevo prema KJKP “Sarajevogas” u na dan 28.02.2014. godine je 85. 2 miliona KM.Vesela zima čeka SDA u Sarajevu.SARAJEVO - Uprava BH Gasa, najvećeg distributera plina u BiH, upozorila je da je toj zemlji za trećinu smanjena doprema ruskog plina, zbog čega je došlo do poteškoća u opskrbi tim energentom.
-
VjecitiStudent
#16490 Re: SDA-All about
Bilo je dirljivo sinoć vidjeti Grobara Dinu kako pjeni što DF, još uvijek, neće s njima u vlast u Kantonu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16491 Re: SDA-All about
Gdje si to gledao?VjecitiStudent wrote:Bilo je dirljivo sinoć vidjeti Grobara Dinu kako pjeni što DF, još uvijek, neće s njima u vlast u Kantonu.
-
VjecitiStudent
#16492 Re: SDA-All about
Na onom odronu od kantonalne televizije.
-
StupskaBitanga
#16493 Re: SDA-All about
Možda opet kažem možda SDA ne nađe žrtveno jagnje koje će okriviti za sve loše da bi se oni pravili kao da nisu dio vlasti
-
The 51st State
#16494 Re: SDA-All about
sto lazes?It_is_a_Leclerc wrote:Aha. Hvala Turcima što su utjecali na kršćansku, fašističku Evropu da nam pomogne. Šta bismo mi bez njih, države koja je Srbiji dala pola milijarde dolara investicija,a Bošnjacima čokolips čokoladice i prodavnicu čaja.
-
StupskaBitanga
#16495 Re: SDA-All about
Eto pošto je Robot/Bira pred krahom nek Izetbegović agituje kod Beko u Turskoj da ih preuzmu
- Smail Aga Cengic
#16496 Re: SDA-All about
molim te navedi na sta mislis da covjek laze.The 51st State wrote:sto lazes?It_is_a_Leclerc wrote:Aha. Hvala Turcima što su utjecali na kršćansku, fašističku Evropu da nam pomogne. Šta bismo mi bez njih, države koja je Srbiji dala pola milijarde dolara investicija,a Bošnjacima čokolips čokoladice i prodavnicu čaja.
-
The 51st State
#16497 Re: SDA-All about
boldovano, sto laze da nisu nista investirali osim pomenutog.
- AlfaKentaur
#16498 Re: SDA-All about
Ako optuzis "tri strane" za zapocinjanje rate onda automatski optuzujes i bosnjake. Ako optuzis Aliju da je zapoceo rat autimatski optuzujes i bosnjaki narod, jer Alija je predstavljao bosnjacki narod. Pitanje za tebe: Je li Alija zapoceo rat? Je li imao ulogu u stvaranju klime za zapocinjanje rata? Ako jeste, kakvu ulogu?sebija wrote: Ja razumijem da ti nemaš argumenata da odgovoriš na bilo šta što tvrdim jer govorim istinu, ali nemoj onda da potežeš za lažima i podvaljuješ mi da sam rekao nešto što nisam.
Dobro, da li si ti normalan, iskreno pitam? Ako si vidio išta od rata u Bosni, u šta čisto sumnjam, trebao bi znati da je ogromna većina humanitarne pomoći za gladni narod dolazila upravo iz Evrope i Amerike. Da nije toga bilo, budi siguran da bi krepavali od gladi. Turska se u to vrijeme nije nešto pokazala, što su i sami kasnije priznali. O Arapima ne želim ni da pričam. Prema tome, te velikomuslimanske bratske varijante koje ti ofirno nabacuješ, ostavi za nekog drugog, bar dok ti narodi ne dokažu da im bilo šta znači musliman u Bosni, kojeg usput često nazivaju nikakvim muslimanom. Nisu oni ništa bolji, da se razumijemo, ali muslimani u Bosni za njih su goli nevjernici. To dovoljno o njima govori, ali i onima koji im se uvlače.
Ne branim Fahru, ali on zna o čemu govori. Veze između Bakira i Erdogana su privatne, porodične i od njih Bosna kao država i mi kao narod nemamo nikakve koristi.
Fahro podize anti Tursku histeriju zato sto mu je krivo sto Erdogan podrzava Bakira. Fahro je spreman zavaditi bosnjake sa Turskom i presjeci nase veze samo radi svojih politickih razloga. To je svima jasno. Zaboravlja Fahro da nam je zapadni svijet uveo embargo na oruzje i tako nas ostavio da pokrepemo k'o goveda. Zaboravlja Fahro da su Europa i nato mogli zaustaviti rat ali nisu. 4 godine su gledali krvoprolice i nisu uradili nista. Sve to Fahro zaboravlja jer mu iz politickih razloga treba da to zaboravi a sa druge strane da pljuje po prijateljskoj Turskoj. Sve to radi svojih sitnih politickih interesa.
- It_is_a_Leclerc
#16499 Re: SDA-All about
Istini za volju, investirali su i u sunećenje malih bosanskih ćuna.The 51st State wrote:sto lazes?It_is_a_Leclerc wrote:Aha. Hvala Turcima što su utjecali na kršćansku, fašističku Evropu da nam pomogne. Šta bismo mi bez njih, države koja je Srbiji dala pola milijarde dolara investicija,a Bošnjacima čokolips čokoladice i prodavnicu čaja.
Molim lijepo. Krediti i donacije se ne računaju u investicije. Jer se i jedno i drugo daje u sadaku.
- duh_sa_sjekirom
#16500 Re: SDA-All about
Pretpostavlam da si ti u vrijeme embarga još uvijek kakio u gaće, pa se ne sjećaš:AlfaKentaur wrote: Fahro podize anti Tursku histeriju zato sto mu je krivo sto Erdogan podrzava Bakira. Fahro je spreman zavaditi bosnjake sa Turskom i presjeci nase veze samo radi svojih politickih razloga. To je svima jasno. Zaboravlja Fahro da nam je zapadni svijet uveo embargo na oruzje i tako nas ostavio da pokrepemo k'o goveda. Zaboravlja Fahro da su Europa i nato mogli zaustaviti rat ali nisu. 4 godine su gledali krvoprolice i nisu uradili nista. Sve to Fahro zaboravlja jer mu iz politickih razloga treba da to zaboravi a sa druge strane da pljuje po prijateljskoj Turskoj. Sve to radi svojih sitnih politickih interesa.
uprkos embargu, do prvih sukoba sa HVO-om (oktobar1992) mogao su uvesti i atomsku bombu, ako si imao novac. Mnogi tvrde da je novac za naoružavanje ARBiH postojao, ali je evidentno da nije priveden namjeni.