Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- nadInsan
#16476 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobri ovi hercegovački molitveni skupovi, da hoće jedan održati i za Dodika i Vučića.
http://dnevnik.ba/dogadaji/veceras-ispr ... zastave-na
http://dnevnik.ba/dogadaji/veceras-ispr ... zastave-na
-
julisiz es grant
#16477 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo sam ja već izračunao i napisao. Mislim da su svi osim Prlića proveli neko vrijeme na privremenoj slobodi, pa će im se za taj period produžiti kazna. Ali i sa tim su jako blizu slobode, naravno ako su se pristojno vladali u zatvoru, jer to je do sada bilo odlučujuće za ranije puštanje.DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/prlic-m ... /171129024
Docekat ce ih kao HEROJE a vec 2018. su na izbornim spiskovima.
Naravno i na celinim pozicijama u Hercegovini i ustaskim uporistima.
Prlić će da odleži minimalno 17 godina...isto koliko je i Dario kordić.
-
megaman4
#16478 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne vjerujem. Vecina ce se skloniti od javnosti i zivjeti negdje na selu kao da nista nije bilo.DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/prlic-m ... /171129024
Docekat ce ih kao HEROJE a vec 2018. su na izbornim spiskovima.
Naravno i na celinim pozicijama u Hercegovini i ustaskim uporistima.
-
stari grad Visegrad
#16479 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kada se procita Praljova biografija jasno je da se borio za veliku Hrvatsku. Njega je Hrvatsk poslala u BiH i izvrsavao je naredjenja Hrvtaskog vojnog i politickog vrha.
Pažnju javnosti je privukao kada je 1991. se nakon izbijanja rata priključio kao dragovoljac priključio novostvorenim snagama HV i formirao jedinicu sastavljenu od zagrebačkih umjetnika i intelektualaca sa kojom je zauzeo položaje u Sunji. Iako nije imao nikakvog vojnog obrazovanja, sa njome je uspješno branio taj položaj od tehnički nadmoćnih snaga JNA i RSK. Nakon Sarajevskog primirja je stekao čin general-bojnika i dobio niz odgovornih dužnosti u Ministarstvu obrane, te jednog od 14 članova Vijeća nacionalne obrane. 13. svibnja 1993. imenovan je za predstavnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske u HZ Herceg-Bosni i HVO-u, a poslije je postao zapovjednik snaga HVO.
- SmokingMan
#16480 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Možete zamisliti kako je HVO.u bilo sa umjetničkom sekcijom na prvim linijama. 
-
oakville
#16481 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Svarit će to Hrvati brzo, civiliziran je to narod koji hoće da se odmakne od svakog belaja. A da će sad zbog ove presude pljuvati po Hrvatskoj i kolektivno se izvinjavati svakom Bošnjaku pojedinačno i slaviti BiH, pa neće, ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu.dragan.s wrote:Gledam po hrvatskim TV kanalima i snimcima na YT. Ja zrno nekog kajanja i priznanja ne vidim. Nepravda, nepravda etc...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Daj mi te reakcije tog javnog mijenja u HR. Evo gledam po FB čak i sredine tipa Istra u 99% slučajeva podržavaju Praljka i smatraju da su presude nepravedne.
Na HRT-u u studiju jutros doveli dvoje koji su redovni gosti kod Bujanca.
Ali to nije ni poenta. Bitno je da se shvatilo gdje su granice, da ime neko iznad ko te može nokautirati ako hoće, da je sve arhivirano i da se može po potrebi izvući iz arhive i koristiti protiv Hrvatske (tj. HDZa BIH).
Za nesavršeni svijet, super postignuće, dosta i elhamdulillah. Nije Hrvatska naseljena anđelima nego ljudima.
- muha_sa
- Drvosjeca iz Dejcica
#16483 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo govori žena na N1, strašno, ja joj kapu skidam. Kaže nazivali je "mudžahedinska ambsada"-muha_sa wrote:
-
smijesni_ste
#16484 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima li iko iz Mostara, šta se dešava dole, kakva je situacija? 
-
dragan.s
#16485 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Volio bih da je tako, ali prateći situaciju u RH zadnjih godina nisam baš optimista. Tamo je stvorena jedna priča o ratu koju ne smiješ preispitivati. Čak ni da postaviš pitanje kao Stanković neki dan. Potpuno razumno pitanje da li je rat u RH bio i građanski jer je sagovornikov brat bio na drugoj strani. I kreće haranga na novinara.oakville wrote:
Svarit će to Hrvati brzo, civiliziran je to narod koji hoće da se odmakne od svakog belaja. A da će sad zbog ove presude pljuvati po Hrvatskoj i kolektivno se izvinjavati svakom Bošnjaku pojedinačno i slaviti BiH, pa neće, ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu.
Ali to nije ni poenta. Bitno je da se shvatilo gdje su granice, da ime neko iznad ko te može nokautirati ako hoće, da je sve arhivirano i da se može po potrebi izvući iz arhive i koristiti protiv Hrvatske (tj. HDZa BIH).
Za nesavršeni svijet, super postignuće, dosta i elhamdulillah. Nije Hrvatska naseljena anđelima nego ljudima.
I teško je sada nekoga okrenuti za 180 stepeni.
Jedino je nada što mlađe generacije sva ova ratna priča i ne interesuje. I po tome Hrvatska nije ništa drugačija od BiH ili Srbije. Kad se izricala presuda Mladiću sjedio sam u jednom kafiću sa prijateljem (u RS-u). Na zidovima TV-i, omladina sjedi okolo i niko ne traži da ni da se na TV-u prebaci sa nekog muzičkog kanala na izricanje presude. Mislim da ih 90% nije ni imalo pojma ni da je taj dan izricanje.
Last edited by dragan.s on 29/11/2017 18:33, edited 1 time in total.
-
oakville
#16486 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sve što sam gore napisao odnosi si se striktno na Hrvate iz Hrvatske. HDZovi Hrvati u BiH su veći Srbi od Srba, i nije ni čudo što se većina hrvatskih nacionalista i ubica rodila u BiH, od Pavelića (Bradina) do Maksa Luburića (Ljubuški).Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo govori žena na N1, strašno, ja joj kapu skidam. Kaže nazivali je "mudžahedinska ambsada"-muha_sa wrote:Na kraju morala napusitti ljubuški jer su je pretukli, danas živi u Mostaru.
Kad malo bolje pogledaš, hvala bogu pa Hrvatska i Srbija postoje pa ih matica vuče sebi, inače bi u BiH bio rat svakih 5 dana.
-
dragan.s
#16487 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U 19 sati "prosvjedni skup" na Rondou. Kafići na zapadnoj strani rade do 19.smijesni_ste wrote:Ima li iko iz Mostara, šta se dešava dole, kakva je situacija?
-
oakville
#16488 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakve veze priroda rata u Hrvatskoj ima s današnjom presudom? Zna se šta je bilo i u Hrvatskoj i u Srbiji - Srbija i CG zajedno naoružali Srbe u Hrvatskoj i BiH, svi se mobilisali i zajednički udri u protjerivanje i rušenje svega nesrpskog. Od tog se Srbi neće nikad oprati - za njih su Vukovar, Dubrovnik, Sarajevo i Srebrenica zakačeni ko štambilj na leđima koji se ne može više skinuti ni oprati. Crnogorci su se nekako izvukli, moralo im se progledati kroz prstedragan.s wrote:Volio bih da je tako, ali prateći situaciju u RH zadnjih godina nisam baš optimista. Tamo je stvorena jedna priča o ratu u koju ne smiješ preispitivati. Čak ni da postaviš pitanje kao Stanković neki dan. Potpuno razumno pitanje da li je rat u RH i građanski jer je sagovornikov brat bio na drugoj strani. I kreće haranga na novinara.oakville wrote:
Svarit će to Hrvati brzo, civiliziran je to narod koji hoće da se odmakne od svakog belaja. A da će sad zbog ove presude pljuvati po Hrvatskoj i kolektivno se izvinjavati svakom Bošnjaku pojedinačno i slaviti BiH, pa neće, ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu.
I teško je sada nekoga okrenuti za 180 stepeni.
Jedino je nada što mlađe generacije sva ova ratna priča i ne interesuje. I po tome Hrvatska nije ništa drugačija od BiH ili Srbije. Kad se izricala presuda Mladiću sjedio sam u jednom kafiću sa prijateljem (u RS-u). Na zidovima TV-i, omladina sjedi okolo i niko ne traži da ni da se na TV-u prebaci sa nekog muzičkog kanala na izricanje presude. Mislim da ih 90% nije ni imalo pojma ni da je taj dan izricanje.
Srpsku omladinu u RSu kao i Srbiji presuda Mladiću ne zanima jer su svakako ubjeđeni da sud u Hagu laže i da je politički, pa i ne slušaju. Omladina u Hrvatskoj nije zainteresirana za presude vezane za BiH čak i ako je Hrvatska uključena, jer im je BiH daleka zemlja koju možda gledaju s podsmijehom i blagim simpatijama, ali ih u principu ne zanima. Ali to sve nije bitno, jer će većina te omladine živjeti u inostranstvu.
- nadInsan
#16489 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čime su Srbi zadužili Hrvate da im ovi ovako vraćaju i pomažu. Preuzeli su i njihovu krivicu na svoja leđa.
-
dragan.s
#16490 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima utoliko što je u njihovoj javnosti učešće RH u ratu u BiH (i RH) uvijek predstavljano samo kao pozitivno, a oni rijetki (kao npr. Vesna Pusić ili Stjepan Mesić) koji su imali suprotno mišljenje su proglašavani izdajnicima ili čime sve ne. Stvorena je maltene dogma koju ne smiješ ni preispitivati. Sada iz Haga dolazi nešto što zvuči kao šok (jer ide protiv dogme) i umjesto da se realno govori o tome da "nismo ni mi bili baš anđeli" ide se kontraspinom "Mi agresori, a Srbija nije?"oakville wrote:
Kakve veze priroda rata u Hrvatskoj ima s današnjom presudom?
Srpsku omladinu u RSu kao i Srbiji presuda Mladiću ne zanima jer su svakako ubjeđeni da sud u Hagu laže i da je politički, pa i ne slušaju. Omladina u Hrvatskoj nije zainteresirana za presude vezane za BiH čak i ako je Hrvatska uključena, jer im je BiH daleka zemlja koju možda gledaju s podsmijehom i blagim simpatijama, ali ih u principu ne zanima.
Ali to sve nije bitno, jer će većina te omladine živjeti u inostranstvu.
Omladinu rat generalno ne zanima i o Hagu najčešće nemaju pojma. I slažem se sa zadnjim, inostranstvo je njihova jedina sudbina.
Last edited by dragan.s on 29/11/2017 18:47, edited 1 time in total.
- Matzan
#16491 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ostaše uznici u zatvoru, jedino Praljak Slobodan.
- It_is_a_Leclerc
#16492 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kaže: "Kako to da nije osuđena Srbija za UZP, a Hrvatska jest?"

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
DonieBrasco
#16494 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pada mi napamet onaj sto je rekao da ce pokrenuti rehabilitaciju HB ako se ne izabere hrvatski izborni zakon u BiH !
Kako se zove covjek, prije mjesec dana je manje-vise to izjavio uzivo na N1 i drugim medijima.
Kako se zove covjek, prije mjesec dana je manje-vise to izjavio uzivo na N1 i drugim medijima.
-
megaman4
#16495 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da nije mozda Martinovic? On je u onom zadtupnickom domu.DonieBrasco wrote:Pada mi napamet onaj sto je rekao da ce pokrenuti rehabilitaciju HB ako se ne izabere hrvatski izborni zakon u BiH !
- horkesh
#16496 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mario Karamatić.DonieBrasco wrote:Pada mi napamet onaj sto je rekao da ce pokrenuti rehabilitaciju HB ako se ne izabere hrvatski izborni zakon u BiH !
-
megaman4
#16497 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bravo.horkesh wrote:Mario Karamatić.DonieBrasco wrote:Pada mi napamet onaj sto je rekao da ce pokrenuti rehabilitaciju HB ako se ne izabere hrvatski izborni zakon u BiH !
Jebote zivot sve neki Kara. Prvo Karadzic, pa Karamarko, i sada Karamatic a svima zajednicko jedno: Crni k'o gavran.
-
glockov kolac
#16498 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ćirilo tužan, samo što ne plače... Hoće li ga Mile večeras tješiti?
- O'zone
- Globalni moderator
#16499 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bobe kajanja nema niti u jednoj izjavi......
-
oakville
#16500 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neće baš tako biti. Mesić je izabran na izborima u Hrvatskoj više puta, i to dok je govorio sve najgore o tadašnjoj Tuđmanovoj politici prema BiH. Znači da je ili postojala neka šira svijest o tome da je ono što se radilo pogrešno (inače ga ne bi izabrali) ili Hrvatima u Hrvatskoj nije bitno šta je Tuđman radio u BiH ali su htjeli da ga se riješe bilo kako, pa i preko Mesića kritičara (što je vjerovatnije). U oba slučaja, postojala je ili svijest ili nezainteresiranost.dragan.s wrote:Ima utoliko što je u njihovoj javnosti učešće RH u ratu u BiH (i RH) uvijek predstavljano samo kao pozitivno, a oni rijetki (kao npr. Vesna Pusić ili Stjepan Mesić) koji su imali suprotno mišljenje su proglašavani izdajnicima ili čime sve ne. Stvorena je maltene dogma koju ne smiješ ni preispitivati. Sada iz Haga dolazi nešto što zvuči kao šok (jer ide protiv dogme) i umjesto da se realno govori o tome da "nismo ni mi bili baš anđeli" ide se kontraspinom "Mi agresori, a Srbija nije?"oakville wrote:
Kakve veze priroda rata u Hrvatskoj ima s današnjom presudom?
Srpsku omladinu u RSu kao i Srbiji presuda Mladiću ne zanima jer su svakako ubjeđeni da sud u Hagu laže i da je politički, pa i ne slušaju. Omladina u Hrvatskoj nije zainteresirana za presude vezane za BiH čak i ako je Hrvatska uključena, jer im je BiH daleka zemlja koju možda gledaju s podsmijehom i blagim simpatijama, ali ih u principu ne zanima.
Ali to sve nije bitno, jer će većina te omladine živjeti u inostranstvu.
Omladinu rat generalno ne zanima i o Hagu najčešće nemaju pojma. I slažem se sa zadnjim, inostranstvo je njihova jedina sudbina.
Sad možeš ovo uporediti s Vučićem, Tadićem, ili Đinđićem (koji je s Karadžićem volove okretao na Palama) pa izmjeriti opšte stanje svijesti. Nacionalizma ima na obje strane, i hrvatski nacionalizam je u nekim stvarima okrutniji i perfidniji nego srpski (koji je čisti barbarizam i seljakluk iz srednjeg vijeka), ali je u odnosu spram BiH postojala velika razlika u stanju svijesti među Hrvatima u Hrvatskoj i Srbima u Srbiji. Unutar BiH je obratno - stavovi i stanje svijesti većine preostalih Hrvata i Srba u BiH se dramatično približilo, toliko da i nema više razlika
Ali sve je to off topic, nebitno. Hrvatsko poglavlje u BiH završeno, arhiviraj, ad akta.
Jel uskrsnuo Praljak dosad ili se mora čekati četeresnica? Ja ga očekujem da se pojavi u Međugorju
Last edited by oakville on 29/11/2017 19:01, edited 1 time in total.