BHTelecom All About
Moderator: Benq
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#16476 Re: BHTelecom All About
Kako saznati SKRIVEN BROJ koji te poziva ? Hvala
-
smartXL
#16477 Re: BHTelecom All About
@iceman
Vuces me za jezik, al znam sto branis bht, ipak ti daju hljeb u usta. Eto imas 300 min vise na bht al ja u padze stavim 1197,5KM, mozes li to svarit. Na kraju krajeva, za ovu milju mogu potrositi dodatno na razgovore i sta ces sad?
Dok je ovaca nece falit vune!
Vuces me za jezik, al znam sto branis bht, ipak ti daju hljeb u usta. Eto imas 300 min vise na bht al ja u padze stavim 1197,5KM, mozes li to svarit. Na kraju krajeva, za ovu milju mogu potrositi dodatno na razgovore i sta ces sad?
-
smartXL
#16478 Re: BHTelecom All About
Nikako, zato i jeste sakrivenheat wrote:Kako saznati SKRIVEN BROJ koji te poziva ? Hvala
-
iceman2010
#16479 Re: BHTelecom All About
Nista ti nisi skontao od onog sto sam ja napisao. Slabo ti matematika ide. Ja koristim mini 15, razgovori su mi kratki i ne treba mi 500 minuta. Ja mogu kupiti taj mobitel u BH telecom-u i da mi ostane skoro 600 KM u padze u odnosu na tebe, a tebi eto tih 500 poruka i one minute viska. Meni ne treba. (ovo je tvojom logikom).smartXL wrote:@iceman
-
smartXL
#16480 Re: BHTelecom All About
Smijesan si al bas. Vi iz bht imate svoju tezu i svoju logiku, tebi ne odgovara, ne odgovara nikome i to je ono sto mene fascinira. Vi znate koliko ko sta trosi, kome sta odgovara. Ja tebi govorim razliku cijena telefona na jeftinijoj pretplati kod mtela z odnosu na..... Ma sta se ponavljam kad ces nac neku trcu temu, kao onu gdje se servisiraju mtelovi telefoni...iceman2010 wrote:Nista ti nisi skontao od onog sto sam ja napisao. Slabo ti matematika ide. Ja koristim mini 15, razgovori su mi kratki i ne treba mi 500 minuta. Ja mogu kupiti taj mobitel u BH telecom-u i da mi ostane skoro 600 KM u padze u odnosu na tebe, a tebi eto tih 500 poruka i one minute viska. Meni ne treba. (ovo je tvojom logikom).
-
iceman2010
#16481 Re: BHTelecom All About
Pa ja ti dao skoro pa isti paket kod BHT-a ali ti haman nisi ni citao.smartXL wrote:Smijesan si al bas. Vi iz bht imate svoju tezu i svoju logiku, tebi ne odgovara, ne odgovara nikome i to je ono sto mene fascinira. Vi znate koliko ko sta trosi, kome sta odgovara. Ja tebi govorim razliku cijena telefona na jeftinijoj pretplati kod mtela z odnosu na..... Ma sta se ponavljam kad ces nac neku trcu temu, kao onu gdje se servisiraju mtelovi telefoni...iceman2010 wrote:Nista ti nisi skontao od onog sto sam ja napisao. Slabo ti matematika ide. Ja koristim mini 15, razgovori su mi kratki i ne treba mi 500 minuta. Ja mogu kupiti taj mobitel u BH telecom-u i da mi ostane skoro 600 KM u padze u odnosu na tebe, a tebi eto tih 500 poruka i one minute viska. Meni ne treba. (ovo je tvojom logikom).
- capitano10
#16482 Re: BHTelecom All About
Hvala na odgovoru!mousstapha wrote:Moras biti pretplatnik najmanje tri mjeseca ili mozes potpisati ugovor za neki paket i isti dan preuzeti telefon ako doneses M2 obrazac, kao potvrdu o zaposlenju. Vrati se malo nazad i mozes procitati nesto vise o tom obrazcu. Uglavnom, ako si zaposlen on se nalazi u racunovodstvu firme i mozes ga uzeti na kratko kako bi ga pokazao telecomu.capitano10 wrote:Raja imam pitanje.
Planiram da uzmem novi mobitel, pa me zanima da li bh telecom daje telefone na rate.
Ako daju, pod kakvim uslovima?
Ne koristim nikakav njihov paket trenutno.
Pozdrav!
Ako nisi zaposlen, onda imas telefona dostupnih preko fiksnog prikljucka, ali nisam siguran kakav je onda izbor telefona.
-
smartXL
#16483 Re: BHTelecom All About
Shvatam te sto branis bht al budi malo objektivan. Razlika u cijeni uredjaja je drasticna! Nije to u pitanju 100-200KM vec 600KM, reko sam ti i razliku u pretplati. Al nije bitno, brani ih i dalje, to ti je duznost, valjda, mozda ti to u ugovoru o radu pise, ne znam
-
iceman2010
#16484 Re: BHTelecom All About
Majstore telefon 1KM kod BHTelecom-a. Ne citas.smartXL wrote:Shvatam te sto branis bht al budi malo objektivan. Razlika u cijeni uredjaja je drasticna! Nije to u pitanju 100-200KM vec 600KM, reko sam ti i razliku u pretplati. Al nije bitno, brani ih i dalje, to ti je duznost, valjda, mozda ti to u ugovoru o radu pise, ne znam
edit: https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5cf8ae54d0e.html
BH Telecom od 5. septembra uvodi TopPhone integrisanu uslugu, jedinstvenu na tržištu BiH.
U cijenu mjesečne naknade za korištenje TopPhone usluge korisnik dobija vrhunski mobilni telefon iz ponude BH Telecoma i besplatan saobraćaj, koji se dodjeljuje na mjesečnoj osnovi:
§ 500 minuta za pozive unutar BiH (250 minuta za pozive prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma i 250 minuta za pozive prema ostalim fiksnim i mobilnim mrežama u BiH)
§ 500 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
§ Neograničen Internet u mobilnoj mreži BH Telecoma, sa fer osnovom korištenja.
Neiskorištene minute saobraćaja za pozive prema drugim mobilnim i fiksnim mrežama moguće je iskoristiti u istom obračunskom periodu za pozive prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma. Neiskorišteni saobraćaj u jednom obračunskom periodu može se prenijeti u naredni obračunski period.
- Charuga
- Globalni moderator
#16485 Re: BHTelecom All About
Kako mislis da ne dodaje PDV? Otvorih stranicu da vidim jeli istina a tamo stoji ovo:smartXL wrote:PS. samo da ti napomenem da je razlika u cijeni jos veca, jer telekom nikad ne dodaje PDV, dok je kod mtela vec uracunat!
MAXI 50 970,50 795,50 56,66 619,50 22,06
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... c8e38.html
Znaci, 970,50 je cijena za keš, 795,50 za ugovor na 12 mjeseci (rata 56,66) i 619,50 za ugovor na 24 mjeseca (rata 22,06). I to su cijene sa PDV-om
Uzmes ovaj ugovor na 24 mjeseca. Rata je 22,06, pomnozis sa brojem mjeseci (24) i dobijes 22,06 x 24 = 529,44 i dobijes iznos koji je za cca 90 KM manji nego na ponudi a to je upravo taj PDV.
Ili si mislio na nesto drugo?
-
nemezis
#16486 Re: BHTelecom All About
Može li mSurf ići na ultru?
-
pathyeshme
#16487 Re: BHTelecom All About
Treba mi provjerena informacija u kojoj poslovnici (Sarajevo, Zenica, Travnik) ima crna Nokia Lumia 920!
-
neki
#16488 Re: BHTelecom All About
Hoces da neko za tebe nazove sve te poslovnice i provjeri?pathyeshme wrote:Treba mi provjerena informacija u kojoj poslovnici (Sarajevo, Zenica, Travnik) ima crna Nokia Lumia 920!
-
pathyeshme
#16489 Re: BHTelecom All About
Neću, nego hoću da mi kaže neko ko radi u Telecomu.neki wrote:Hoces da neko za tebe nazove sve te poslovnice i provjeri?pathyeshme wrote:Treba mi provjerena informacija u kojoj poslovnici (Sarajevo, Zenica, Travnik) ima crna Nokia Lumia 920!
-
neki
#16490 Re: BHTelecom All About
A sta mislis kako on moze saznati?pathyeshme wrote:Neću, nego hoću da mi kaže neko ko radi u Telecomu.neki wrote:Hoces da neko za tebe nazove sve te poslovnice i provjeri?pathyeshme wrote:Treba mi provjerena informacija u kojoj poslovnici (Sarajevo, Zenica, Travnik) ima crna Nokia Lumia 920!
-
Dendrlix
#16491 Re: BHTelecom All About
Nabavka ALBIS STB uređaja posljednje generacije
U utorak, 01.10.2013.godine, BH Telecom je u svojim prostorijama potpisao ugovor sa švicarskom kompanijom Albis Technologies o isporuci 50.000 komada set-top box uređaja posljednje generacije.
Potpisom ovog ugovora BH Telecom je otvorio bosanskohercegovačko tržište najvećim tehnološkim kompanijama u svijetu. Isporukom navedenih uređaja omogućit će se nesmetan rast MojaTV korisničke baze u ovoj i sljedećoj godini, a korisnicima će se ponuditi izuzetan nivo kvaliteta STB opreme.
Spomenutom nabavkom BH Telecom planira otvoriti i nova tržišta usluge MojaTV. Naime, Albis STB-ovi pored trenutne upotrebe u IPTV-u, koristit će se kao osnova u pružanju MojaTV usluge OTT paradigmom, odnosno biće omogućeno da se usluga MojaTV pruži i potencijalnim korisnicima koji nisu na BH Telecom pristupnoj mreži. U narednom periodu korisnike MojaTV očekuju i brojni noviteti kao što su interaktivnost između usluge i smart uređaja odnosno multiscreen servisi te brojni novi servisi dostupni putem daljinskog upravljača.
Vrijednost ovog ugovora je 1,9 miliona eura i omogućiti će širenje korisničke baze uz najviši nivo kvaliteta za krajnje korisnike usluge MojaTV.
U utorak, 01.10.2013.godine, BH Telecom je u svojim prostorijama potpisao ugovor sa švicarskom kompanijom Albis Technologies o isporuci 50.000 komada set-top box uređaja posljednje generacije.
Potpisom ovog ugovora BH Telecom je otvorio bosanskohercegovačko tržište najvećim tehnološkim kompanijama u svijetu. Isporukom navedenih uređaja omogućit će se nesmetan rast MojaTV korisničke baze u ovoj i sljedećoj godini, a korisnicima će se ponuditi izuzetan nivo kvaliteta STB opreme.
Spomenutom nabavkom BH Telecom planira otvoriti i nova tržišta usluge MojaTV. Naime, Albis STB-ovi pored trenutne upotrebe u IPTV-u, koristit će se kao osnova u pružanju MojaTV usluge OTT paradigmom, odnosno biće omogućeno da se usluga MojaTV pruži i potencijalnim korisnicima koji nisu na BH Telecom pristupnoj mreži. U narednom periodu korisnike MojaTV očekuju i brojni noviteti kao što su interaktivnost između usluge i smart uređaja odnosno multiscreen servisi te brojni novi servisi dostupni putem daljinskog upravljača.
Vrijednost ovog ugovora je 1,9 miliona eura i omogućiti će širenje korisničke baze uz najviši nivo kvaliteta za krajnje korisnike usluge MojaTV.
- van helsing
#16492 Re: BHTelecom All About
Hoce li ti STB imati kakav displej,na kojem prikazuje ime i broj kanala?
Hoce li se moci koristiti za multimediju?
Hoce li se moci snimati na externe hdd?
-
quarterback
#16493 Re: BHTelecom All About
nazoves 1444 i oni ti kazupathyeshme wrote:Treba mi provjerena informacija u kojoj poslovnici (Sarajevo, Zenica, Travnik) ima crna Nokia Lumia 920!
-
quarterback
#16494 Re: BHTelecom All About
a ovo je support forum telecoma ?pathyeshme wrote:Neću, nego hoću da mi kaže neko ko radi u Telecomu.neki wrote:Hoces da neko za tebe nazove sve te poslovnice i provjeri?pathyeshme wrote:Treba mi provjerena informacija u kojoj poslovnici (Sarajevo, Zenica, Travnik) ima crna Nokia Lumia 920!
- Tiger 033
#16495 Re: BHTelecom All About
Pogledaj voĐe IPTV Set-top Boxesvan helsing wrote:Hoce li ti STB imati kakav displej,na kojem prikazuje ime i broj kanala?
- fortaleza
#16496 Re: BHTelecom All About
Zanimljivo, ovo će biti televizija preko internet veze. BH Telecom može računati na dosta korisnika u Hercegovini jer Eronet kasni s ponudom (naravno ako preslikaju ponudu), mada je bolje rješenje zakup vodova i standardna ponuda.Dendrlix wrote:Spomenutom nabavkom BH Telecom planira otvoriti i nova tržišta usluge MojaTV. Naime, Albis STB-ovi pored trenutne upotrebe u IPTV-u, koristit će se kao osnova u pružanju MojaTV usluge OTT paradigmom, odnosno biće omogućeno da se usluga MojaTV pruži i potencijalnim korisnicima koji nisu na BH Telecom pristupnoj mreži. U narednom periodu korisnike MojaTV očekuju i brojni noviteti kao što su interaktivnost između usluge i smart uređaja odnosno multiscreen servisi te brojni novi servisi dostupni putem daljinskog upravljača.
Bilo bi lijepo da ponude i posebne pakete Arenasport kanala kao Polaris u Srbiji.
@iceman zna li se išta o ovoj usluzi kad bi moglo biti i sl?
- fortaleza
#16497 Re: BHTelecom All About
Misliš oĐe?Tiger 033 wrote:Pogledaj voĐe IPTV Set-top Boxes
Mislim da svi Albisovi STB-ovi podržavaju PVR snimanje, multimediju, samo je pitanje hoće li to Telecom omogućiti.
- anonimnaosoba
#16498 Re: BHTelecom All About
Kad će Note 3 doći u BHT i koja bi mu mogla biti okvirna cijena? Već je dostupan u m:telu...
-
iceman2010
#16499 Re: BHTelecom All About
Da ti pravo kazem i ja prvi put procitao kao i ti na portalu. Probacu da se raspitam i vidim ima li koja informacija vise.fortaleza wrote:Zanimljivo, ovo će biti televizija preko internet veze. BH Telecom može računati na dosta korisnika u Hercegovini jer Eronet kasni s ponudom (naravno ako preslikaju ponudu), mada je bolje rješenje zakup vodova i standardna ponuda.Dendrlix wrote:Spomenutom nabavkom BH Telecom planira otvoriti i nova tržišta usluge MojaTV. Naime, Albis STB-ovi pored trenutne upotrebe u IPTV-u, koristit će se kao osnova u pružanju MojaTV usluge OTT paradigmom, odnosno biće omogućeno da se usluga MojaTV pruži i potencijalnim korisnicima koji nisu na BH Telecom pristupnoj mreži. U narednom periodu korisnike MojaTV očekuju i brojni noviteti kao što su interaktivnost između usluge i smart uređaja odnosno multiscreen servisi te brojni novi servisi dostupni putem daljinskog upravljača.
Bilo bi lijepo da ponude i posebne pakete Arenasport kanala kao Polaris u Srbiji.
@iceman zna li se išta o ovoj usluzi kad bi moglo biti i sl?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
Adi-g
#16500 Re: BHTelecom All About
Kad izadje note 4:| i cijena tog note 3 ce biti u rangu modela note 4 uz tarifu 100anonimnaosoba wrote:Kad će Note 3 doći u BHT i koja bi mu mogla biti okvirna cijena? Već je dostupan u m:telu...
Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2