Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#16476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Sarajevo11 wrote:OPET ČISTA LAŽ I DEZINFORMACIJA OD STRASNE PREDSTAVNIKA NS , POKRETANJE INCIJATIVE O SMANJENJU VJEČNIĆKIH PAUŠALA , NAČELNIĆKE PLAĆE I NJEGOVOG NEPRIKOSNOVENOG GRANTA POKRENUTA JE OD STRANE GRUPE GRAĐANA NOVO SARAJEVO TE SA POTPISIMA PREDANO NA SASTANCIMA MJESNE ZAJEDNICE KOVAČIĆI I GRBAVICA 1 , NA OVAJ PRIJEDLOG GRAĐANA SU SE I VJEĆNICI NS PROTIVILI SA OBJAŠNJENJEM DA BI SMANJENJE PAUŠALA UNIŠTILO STRANKU , NJIH TADA NIJE ITERESOVALO KAO NI OSTALE STRANKE KAKO ŽIVE ONI KOJI IM DAJU GLASOVE . MISLIM DA JE I OVO JEDNA OD LICIMJERNISTI , KAD SE KITITE TUĐIM CVJEĆEM ONDA BAR TRAŽITE DA SE SVE SVEDE NA RACIONALNU MJERU , ZA JEDAN SASTANAK KOJI GRAĐANE KOŠTA NENORMALNO 420 KM , PREDLOŽITE U IZNOSU INOSTRANE DNENICE OD 50 EURA ILI PAK POKAŽITE DA STVARNO VOLITE OVE GRAĐANE I VOLONTIRAJTE JER STE VEĆ POJEDINI VJEĆNICI NA BUĐETU , GDJE JE TU EKONOMSKA OPRAVDANOST I ŽELJA ZA PODIZANJEM STANDARDA GRAĐANA . UVJERITE NAS DA NE PRODAJETE UBLEHE , PIŠITE NAM MALO O PUTOVANJIMA VJEĆNIKA U INOSTRANSTVO O TROŠKU GRAĐANA .
Vidiš da ti ne odgovara jer njega i njemu slične uopće ne zanima istina, kritika i egzistencijalni problemi BiH građana koji ih svakodnevno financiraju plaćajući PDV već samo kako dalje i što duže parazitirati PRETplaćen novcem građana.

Image
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#16477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slogabn »

Pitanje za Pedju Kojovica

Pozdrav.

Mozete mi reci kako to da se na formularu za popis stanovnistva pod pitanje br.24 nalazi ETNICKA PRIPADNOST/NACIJA umjesto ETNICKA PRIPADNOST/NARODNOST?

Kako je doslo do toga kad pitanje kao takvo zadire u dosadasnje Ustave BiH, jer isti kazu da su Srbi, Hrvati, Bosnjaci i Ostali - NARODI?

Koje su stranke to podrzale?

Da li je kasno da se pitanje 24 popravi?

Hvala
ObserverMode

#16478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

Za stranku Peđe Kojovića etnička pripadnost je nebitna kategorija. Svi su oni Bosanci i Hercegovci, Djeca Cvijeća, Kozmopolite, Svjetski Građani i Urbana Raja.
Albin Zuhric

#16479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Observermode,

Ili je Pedja u posljednjih par dana promijenio stranku, ili ste potpuno pogresno shvatili nase stavove, ili...propaganda. Bilo kako bilo, pravo o etnickom, kao i vjerskom, politickom, seksualnom...(ali ne i nacionalnom, osim recimo ako osoba ispuni uvjete da postane drzavljanin druge zemlje, ne postoji mogucnosti za dvojno drzavljanstvo pa se mora opredjelitii) izjasnjavanju je neupitno u NS. Ono gdje se naravno ne slazemo sa 'nacionalnim' strankama je u vaznosti i besmislenom (ili smislenom zavisno od toga kakvi su vam ciljevi) potenciranju etnickog opredjeljena u politickom procesu, u osiguravanju individualnih prava, i samom popisu stanovnistva.

Zdravo.
ObserverMode

#16480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

Albin Zuhric wrote:Observermode,

Ili je Pedja u posljednjih par dana promijenio stranku, ili ste potpuno pogresno shvatili nase stavove, ili...propaganda. Bilo kako bilo, pravo o etnickom, kao i vjerskom, politickom, seksualnom...(ali ne i nacionalnom, osim recimo ako osoba ispuni uvjete da postane drzavljanin druge zemlje, ne postoji mogucnosti za dvojno drzavljanstvo pa se mora opredjelitii) izjasnjavanju je neupitno u NS. Ono gdje se naravno ne slazemo sa 'nacionalnim' strankama je u vaznosti i besmislenom (ili smislenom zavisno od toga kakvi su vam ciljevi) potenciranju etnickog opredjeljena u politickom procesu, u osiguravanju individualnih prava, i samom popisu stanovnistva.

Zdravo.
Ne može se na tome raditi parcijalno. Dok se u manjem entitetu ne poštuju ni osnovna ljudska prava Bošnjaka (a kamo li ustav, zakoni i slično) vi ste iz petnih žila zapeli da se u Sarajevu niko ne osjeća k'o "krme u Teheranu". Malo se prebacite na drugi teren sa tom pričom.

Koliko ta tvoja stranka ima izjašnjenih Bošnjaka (po etničkom porijeklu radi se očigledno o preko 90% Bošnjaka)? Da li se u programu te stranke jednom jedinom rečenicom pominje zalaganje za kolektivna prava Bošnjaka, posebno u manjem entitetu. Zbog čega bi neki Bošnjak glasao za tu stranku?

Kod vas je sve zapakovano u neku zajedničku priču, stoga sam i napisao ovaj post ranije.
hercegovac_pravi

#16481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hercegovac_pravi »

Albin Zuhric wrote:Observermode,

Zdravo.
Što ni u kome slučaju nije spriječilo cijenjenog Peđu da se izjasni kao Srbin... :D

ma zdra'o
Pedja Kojovic

#16482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

slogabn

Pitanje ne sugerise da su Bosnjaci, Srbi ili Hrvati nacionalne manjine, odnosno, narodnosti kako ih zove Ustav SFRJ nego
trazi odgovor na pitanje kojem narodu li nacionalnoj manjini pripadate.

p.k.
Pedja Kojovic

#16483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

observermode

Istina je da za nas etnicka pripadnost bosanskohercegovackih gradjana u mnogim aspektima irelevantna.
Mi smatramo da se demokratski mehanizmi u BiH trebaju korigovati na nacin da se odredi minimum etnicke zastupljenosti a ne
apsolutni odnos kao sto je sada.
U kontekstu popisa...
Sa stanovista drzave potpuno je irelevantno da li su djeca u selu bez skole, ili starci bez doma zdravlja, Bosnjaci, Srbi ili Hrvati ili Ostali.
S druge strane, pitanje o jeziku je relevantno jer moze drzavi sugerisati potrebu za prilagodjavanjem obrazovnog sistema, naziva ulica kao i jezik kojim drzava komunicira sa gradjanima na odredjenom podrucju.

Da, ja sam se izjasnio kao Srbin. Mislim da svako ima pravo da se izjasni kako se osjeca.
Ono sa cime se mi ne slazemo je pretvaranje izjasnjenja o nacionalnosti/drzavljanstvu u izbornu opciju za gradjanke i gradjane BiH. Jednostavno receno, mi smatramo da je nacionalnost/drzavljanstvo pravni status, da je kao takav upisan u licnoj karti i da se o njemu gradjani BiH ne trebaju/ne mogu izjasnjavati na popisu.

p.k.
webby-x

#16484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Pedja Kojovic wrote:Da, ja sam se izjasnio kao Srbin. Mislim da svako ima pravo da se izjasni kako se osjeca.
Kako to da se naglo osjećate kao Srbin?
Zar prije rata niste bio Jugoslaven ili Džedaj
(ili što ste već rekli da ste napisali na popisu).

Zašto niste pošteni pa ne kažete da ste se izjasnili
Srbin da bi dobili mjesto po ključu? Nije to ništa novo,
ljudi se svakodnevno izjašnjavaju onime što nisu kako bi
dobili posao, poziciju i slično.

No, dok kod izjašnjavanja za posao nema ništa loše u
"laganju" jer ljudima od toga ovisi egzistencija, kod
izjašnjavanja za političku poziciju je to katastrofalno
loše jer koliko god neki pokušavali drugačije, BiH može
funkcionirati samo kao demokracija unutar etničke skupine.
Dakle, koncept predstavljanja naroda, a ne pripadnosti narodu.
Basvod

#16485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Basvod »

Pedja Kojovic wrote:observermode

Istina je da za nas etnicka pripadnost bosanskohercegovackih gradjana u mnogim aspektima irelevantna.
Mi smatramo da se demokratski mehanizmi u BiH trebaju korigovati na nacin da se odredi minimum etnicke zastupljenosti a ne
apsolutni odnos kao sto je sada.
U kontekstu popisa...
Sa stanovista drzave potpuno je irelevantno da li su djeca u selu bez skole, ili starci bez doma zdravlja, Bosnjaci, Srbi ili Hrvati ili Ostali.
S druge strane, pitanje o jeziku je relevantno jer moze drzavi sugerisati potrebu za prilagodjavanjem obrazovnog sistema, naziva ulica kao i jezik kojim drzava komunicira sa gradjanima na odredjenom podrucju.

Da, ja sam se izjasnio kao Srbin. Mislim da svako ima pravo da se izjasni kako se osjeca.
Ono sa cime se mi ne slazemo je pretvaranje izjasnjenja o nacionalnosti/drzavljanstvu u izbornu opciju za gradjanke i gradjane BiH. Jednostavno receno, mi smatramo da je nacionalnost/drzavljanstvo pravni status, da je kao takav upisan u licnoj karti i da se o njemu gradjani BiH ne trebaju/ne mogu izjasnjavati na popisu.

p.k.
Da li to znaci da sugerisete bojkot popisa? Nacionalnost je jedno od pitanja na popisu.
Pedja Kojovic

#16486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

webby-x

Nepristojno je, da ne upotrijebim tezu rijec, ispitivati zasto se neko u smislu etnicke ili religijske pripadnosti ili nepripadnosti izjasnjava na nacin na koji to radi.
Vasa tvrdnja da sam to uradio zbog licne materijalne koristi nije tacna.
Moja primanja, oko 3000 km, su za BiH izuzetno visoka i mi, i ja licno, se stalno zalazemo da se ona smanje,ali ta primanja predstavljaju mali dio prihoda koje sam ostvarivao baveci se ranijim poslom kao i onim koje sam mogao imati da sam prihvatio ponude za psolove sa kojima je funkcija koju sada obavljam u tzv. sukobu interesa.

Ali, ako vas to tako jako ( ili cak jedino) zanima zasto...
Izjasnio sam se kao Srbin jer je izjasnjenje o etnickoj pripadnosti neophodno u CIK-ovim formularima, zatim zbog toga sto je to bio nacin da NS maksimizira svoje izborne sanse ( Odnosno, da bude prisutna i u Domu naroda FBiH) i ima veci uticaj, ali i iz jednog licnog, politickog, razloga cije objasnjenje bi mozda zahtijevalo duze objasnjenje, a koje cu ja ovdje pokusati sumirati na sljedeci nacin; kako bih ucinio sve sto, ja licno, mogu da se u BiH prekine sa poistovjecivanjem etnicke pripadnosti i politicke orijentacije i da se BiH priblizi onom demokratskom modelu za koji vjerujem da od sadasnje moze stvoriti snazniju, bolju drzavu i pravednije drustvo.

p.k.
webby-x

#16487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Pedja Kojovic wrote:Nepristojno je, da ne upotrijebim tezu rijec, ispitivati zasto se neko u smislu etnicke ili religijske pripadnosti ili nepripadnosti izjasnjava na nacin na koji to radi.
Ne vidim zašto bi to bilo nepristojno?
Ako mogu nekoga pitati zašto je vegetarijanac, homoseksualac,
nacionalist, šovinist, ljubitelj filmova, mogu i o etničkom izjašnjavanju.
Pedja Kojovic wrote:Vasa tvrdnja da sam to uradio zbog licne materijalne koristi nije tacna.
Nisam rekao zbog materijalne koristi, nego zbog pozicije.
Zašto bi se jedan Džedaj ili Jugosoven najednom izjasnio kao Srbin
10 godina poslije rata?
Pedja Kojovic wrote:Ali, ako vas to tako jako ( ili cak jedino) zanima zasto...
Izjasnio sam se kao Srbin jer je izjasnjenje o etnickoj pripadnosti neophodno u CIK-ovim formularima, zatim zbog toga sto je to bio nacin da NS maksimizira svoje izborne sanse ( Odnosno, da bude prisutna i u Domu naroda FBiH) i ima veci uticaj, ali i iz jednog licnog, politickog, razloga cije objasnjenje bi mozda zahtijevalo duze objasnjenje, a koje cu ja ovdje pokusati sumirati na sljedeci nacin; kako bih ucinio sve sto, ja licno, mogu da se u BiH prekine sa poistovjecivanjem etnicke pripadnosti i politicke orijentacije i da se BiH priblizi onom demokratskom modelu za koji vjerujem da od sadasnje moze stvoriti snazniju, bolju drzavu i pravednije drustvo.
E to je već pošteno i onako kako sam ja rekao.
Izjasnili ste se da bi lakše (kao stranka) došli do pozicije rezervirane za Srbina.
Drugi dio odgovora je ideološko naklapanje.
Ništa ni vi ni Komšić niste postigli time.
Da li se zbog vašeg izbora manje poistovjećuje etnička pripadnost
sa političkom orjentacijom? Nije. Dapače, uvijek pravilo potvrđuju iznimke.

I ovo nije ništa novo, pa od početka stvaranja stranaka i nacionalne
stranke imaju svoje istaknute članove "druge" etničke pripadnosti.
Tako HDz ima svoje Srbe i Bošnjake, SDA ima svoje Srbe i Hrvate, SDS ili sada
SNSD ima svoje Bošnjake i Hrvate ... eno ih puna vlada RS-a. Nitko zbog tih
ljudi neće promijeniti mišljenje da zbog tih ljudi SDS ili SNSD nisu srpske stranke!
Pedja Kojovic

#16488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

basvod

Ne, ne sugerisemo bojkot popisa, dapace.
Popis je neophodan kako bi se stekao uvid u ekonomsko, socijalno i infratrukturalno stanje u zemlji i taj bi se cilj popisa u potpunosti mogao ostvariti i bez pitanja o etnickoj pripadnosti.
Mi smo podnijeli tuzbu u kojoj trazimo da autori popisnog formulara ne koriste pojmove etnicka pripadnost i nacionalnost kao sinonime jer to nije u skladu sa medjunarodno javnopravnim standardima i dejtonskim ustavom.

p.k.
Pedja Kojovic

#16489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

webby-x

Mnoga od pitanja koja ste naveli ja nikad ne bih upitao nekoga sa kim nisam toliko blizak jer ih smatram licnim, intimnim.
Takva pitanja upucena meni od nepoznate osobe smatrao bih drskim zadiranjem u privatnost.

p.k.
webby-x

#16490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Pedja Kojovic wrote:webby-x

Mnoga od pitanja koja ste naveli ja nikad ne bih upitao nekoga sa kim nisam toliko blizak jer ih smatram licnim, intimnim.
Takva pitanja upucena meni od nepoznate osobe smatrao bih drskim zadiranjem u privatnost.

p.k.
Ali vi ste javna osoba koja je u borbi za glasove.
Nije to isto kao da pitam nepoznatu osobu.
Političare sve pitaju, valjda pratite politiku.
Pedja Kojovic

#16491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

webby-x

Moja etnicka pripadnost je javna informacija koja se nalazi i na internet stranici CIK-a i SKS i Doma naroda FBiH gdje sam clan Kluba Srba. Zasto sam neko izjasnio kako se izjasnio je ono sto smatram prekoracenjem diskrecionog praga.

p.k.
Basvod

#16492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Basvod »

Pedja Kojovic wrote:basvod

Ne, ne sugerisemo bojkot popisa, dapace.
Popis je neophodan kako bi se stekao uvid u ekonomsko, socijalno i infratrukturalno stanje u zemlji i taj bi se cilj popisa u potpunosti mogao ostvariti i bez pitanja o etnickoj pripadnosti.
Mi smo podnijeli tuzbu u kojoj trazimo da autori popisnog formulara ne koriste pojmove etnicka pripadnost i nacionalnost kao sinonime jer to nije u skladu sa medjunarodno javnopravnim standardima i dejtonskim ustavom.

p.k.
U skladu je sa Zakonom o popisu BiH tako da ne znam sta mislite dobiti tuzbom protiv autora. Oni su bili obavezni po Zakonu da tako sastave formular. Sa druge strane gradjani su po Zakonu duzni da se izjasne o nacionalnosti.
Isto tako, da se vratim na komentar iznad, ozbiljan politicar bi morao znati da se na nasoj licnoj karti ne navodi nacionalnost nego samo drzavljanstvo.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#16493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slogabn »

Pedja Kojovic wrote:slogabn

Pitanje ne sugerise da su Bosnjaci, Srbi ili Hrvati nacionalne manjine, odnosno, narodnosti kako ih zove Ustav SFRJ nego
trazi odgovor na pitanje kojem narodu li nacionalnoj manjini pripadate.

p.k.
Nisam ni rekao da sugerise da su Bosnjaci, Srbi ili Hrvati nacionalne manjine, nego da sugerise da su Bosnjaci, Srbi i Hrvati NACIJE, sto po dosadasnjim Ustavima SRBiH, RBiH i danasnjim Dejtonskim Ustavom to nisu, vec su samo NAROD.

Narod nije isto sto i nacija. Jedna nacija se sastoji od vise naroda koji zive u zajednickoj drzavi.

Zbog toga pitanje ETNICKA PRIPADNOST/NACIONALNOST direktno zadire u USTAV BiH.

Pitanje ne glasi kako vi kazete "kojem narodu ili nacionalnoj manjini pripadate", ali bi takvo bilo vise korektno i bilo bi po Ustavu. Pitanje koje glasi ETNICKA PRIPADNOST/NACIONALNOST izjednacava ta dva pojma. Da pitanje glasi ETNICKA PRIPADNOST/NARODNOST onda bi bilo nekog smisla.

U svijetu ne postoji izjasnjavanje po NACIONALNOJ PRIPADNOSTI, jer po automatizmu pojmanja NACIJE jedna NACIJA je jedna DRZAVA, odnosno pravo na izjasnjavanje imaju svi sa drzavljanstvom te su svi oni automatski JEDNA drzavotvorna nacija.

Takodjer, nigdje u svijetu nije zabranjeno da se neko izjasni koji jezik mu je maternji i koje mu je porjeklo.
Pedja Kojovic

#16494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

slogabn

Ja ne vidim neslaganje izmedju vaseg i naseg stava.
Upravo zbogo toga smo podnijeli tuzbu.

p.k.
slogabn

#16495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slogabn »

p.k.
Znaci vi ste poduzeli nesto. To nisam znao.

Kad ce se znati rezultati? Ima li ikakvog nagovjestaja kakav ce ishod biti?

Hvala
ObserverMode

#16496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

Ne vidim da su mi Peđa ili onaj manje poznati član NS-a odgovorili na pitanja koja sam postavio, ali me svejedno citiraju.

Ja lično ne vidim nikakav problem u tome što se Peđa Kojović izjašnjava kao Srbin. Zašto? Pa zato što on i jeste Srbin, najnormalnija stvar je da se ljudi izjasne da su ono što i jesu.

Problem nastaje kada se počne špekulisati o nekakvim lažnim kategorijama u etničkom izjašnjavanju. Zbog čega se stranka Peđe Kojovića i Denisa Gracića koji sad ima i umjetničko ime, ne zalaže da se recimo izjašnjavanje po spolnoj pripadnosti ili bračnom stanju otvori za razne odgovore, pa da tako imamo "srednji spol" ili bračno stanje "kralj poligamije". Za svako pitanje u popisnici se stranka ovog dvojca bez kromilara zalaže da se na njega odgovori egzaktno jer će sutra biti potrebno u statističke svrhe kad se budu radile neke strategije i slično. Samo prave cirkus od etničkog izjašnjavanja i kažu ljudima "izjasnite se kako se osjećate". Kako sad to? Što se ja po spolnoj pripadnosti ne mogu izjasnit' kao "treger" jer se eto baš na dan popisa tako osjećam. Valjda je logično da se ljudi po svakoj, pa tako i po etničkoj pripadnosti izjasne kao ono što jesu, a ne onako kako se osjećaju. Eh, pošto se ljudi izjašnjavaju kako se osjećaju, onda se tu uvode neki hibridni pojmovi tipa "Bosanac", "Hercegovac", "Bosanac i Hercegovac", "Jugosloven", "Dijete Cvijeća", "Darth Vader", "Učitelj Splinter" i slično, što naravno nisu etničke kategorije niti će to postati nasilnim uvođenjem istih. Svako treba da bude dovoljno odgovoran da se raspita o svom etničkom porijeklu, kao što se raspitao o ostalim popisnim pitanjima, i da na to pitanje odgovori što je tačnije moguće, a najbolje potpuno tačno.

Naravno, umjesto svega pomenutog, ova stranka (ali i mnoge druge stranke i pripadajuće im NVO) se zalaže da se ovo pitanje ukine, ne spominje, izbjegava, zatre i slično, iako je i više nego jasno da je to pitanje od suštinske važnosti za našu zemlju i da se radi tog pitanja ne tako davno proljevala i krv. I umjesto da se upravo tom popisnom pitanju posveti posebna pažnja, ono se gura pod tepih gdje se krajnje naivno i neinteligentno misli da će guranje pod tepih ovog pitanja rezultirati nestankom etničkih problema i netrpeljivosti u BiH.

Naravno, posljedice ovakvog pogubnog razmišljanja snosit će uglavnom Bošnjaci jer upravo oni čine članstvo i glasaju za stranke poput NS-a ogromnom većinom u odnosu na ostale narode. Radi se o podvalama Bošnjacima i o tome se sve više javno govori, a retorika u tu svrhu će se i pojačati jer je dogorilo do noktiju. To je jasna poruka Peđi Kojoviću i njegovom šefu umjetničkog imena.
Basvod

#16497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Basvod »

slogabn wrote:

p.k.
Znaci vi ste poduzeli nesto. To nisam znao.

Kad ce se znati rezultati? Ima li ikakvog nagovjestaja kakav ce ishod biti?

Hvala
Rezultati su unaprijed poznati, nema od tuzbe nista.
Jeftini populizam...
Pedja Kojovic

#16498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

basvod

Ja drzim da engleska rijec nationality znaci nacionalnost, odnosno, drzavljanstvo.

p.k.
Basvod

#16499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Basvod »

Ja drzim da engleska rijec nationality znaci nacionalnost, odnosno, drzavljanstvo.

p.k.

Da drzim da se ozbiljan politicar ne bi trebao baviti lingvistikom i tumacenjima stranih pojmova nego slova Zakona ispisanog na nasem jeziku te na osnovu toga sugerisati ljudima ovo ili ono.
slogabn

#16500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slogabn »

Basvod wrote:

p.k.

Da drzim da se ozbiljan politicar ne bi trebao baviti lingvistikom i tumacenjima stranih pojmova nego slova Zakona ispisanog na nasem jeziku te na osnovu toga sugerisati ljudima ovo ili ono.
Svi zakoni su podlozni mijenjanju, isto kao i unutrasnje uredjenje jedne Drzave.
Locked