iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Quaresma

#16476 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

zavisi kako kome, ja bih sad volio da imam iphone 6s da šuknem prijateljima koji imaju iphone 6

kekekekekkeke
hakazvaka

#16477 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Jaha TZ iskljucen
zateznistub

#16478 Re: iPhone - All about

Post by zateznistub »

posto sam nov u ovom Aj čudu

kadodem na icloud i kliknem na video ne prikaze mi seve one koje imam i na telefonu iako sam kliknuo na azuriraj
saric900

#16479 Re: iPhone - All about

Post by saric900 »

Image[/quote]

Majke mi kod mene sve isto samo bez fitnesa. Nemam pojma koji mu je...[/quote]

Drug skines sports tracker i miran si :D
pajero

#16480 Re: iPhone - All about

Post by pajero »

Kod mene je 4s. Hvala na pomoci. Probat cu ovaj sport track.
Curve

#16481 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

pajero wrote:Kod mene je 4s. Hvala na pomoci. Probat cu ovaj sport track.
pa to reci odma, 'vamo se patimo sta je kako je, a ono od 5s tek fercera ova aplikacija..
Vertig0

#16482 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Pajero imas Moves app, ne znam da li je kompaktibilna sa ip 4s. Ona ti broji korake, mislim da cak i gps prati.
EDIT: evo gledam pise required ios 7. Znaci trebala bi da radi i na 4s ako ti je ios 7 +.
pajero

#16483 Re: iPhone - All about

Post by pajero »

Ma drug odakle znam sta gdje radi. Kad sam skinuo 8 mislim da je dosla i ova app ali kako god nikad nije radila. Nisam imao pojma da radi od 5-ce pa gore... :sad:

Hvala druze bas mi za korake i treba jer za trcanje i biciklo imam Runtastic i Road Bike...
TMovac

#16484 Re: iPhone - All about

Post by TMovac »

Sutra ako Bog da kupujem Iphone 6, trenutno imam 4S, koji namjeravam dati mladjem bratu. Pa me zanima nekoliko stvari.

1. Da li raditi Jail Break telefona ili ne? (ovaj stari je vec bio JB-ovan kada sam ga dobio).
2. Da li je moguce kako prebaciti SMS poruke sa jednog Iphone na drugi ( imam par poruka od drage osobe, koja nazalost nije vise medju nama, pa bi volio da mi poruke ostanu).
3. Zelim bratu napraviti njegov APPLE ID. pa me zanima da li trebam obrisati svoj sa postojeceg telefona (ako da, da li ce ostati trenutna verzija IOS-a, ili ce ga vratiti na fabricka podesavanja).

Unaprijed hvala na odgovorima.
Curve

#16485 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

TMovac wrote:Sutra ako Bog da kupujem Iphone 6, trenutno imam 4S, koji namjeravam dati mladjem bratu. Pa me zanima nekoliko stvari.

1. Da li raditi Jail Break telefona ili ne? (ovaj stari je vec bio JB-ovan kada sam ga dobio).
2. Da li je moguce kako prebaciti SMS poruke sa jednog Iphone na drugi ( imam par poruka od drage osobe, koja nazalost nije vise medju nama, pa bi volio da mi poruke ostanu).
3. Zelim bratu napraviti njegov APPLE ID. pa me zanima da li trebam obrisati svoj sa postojeceg telefona (ako da, da li ce ostati trenutna verzija IOS-a, ili ce ga vratiti na fabricka podesavanja).

1. zavisi za sta ti treba, prije sam imao JB svaki dan nes cacko ofo ono, sad mi vise to dosadilo tako da vise i nemam JB, sad sam skinuo appzapp, uvjek "ufatim" neku dobru app da bude free i dosta
2. prije nego sto dadnes bratu 4s uradi backup, kad uzmes 6icu spoji je i samo restore from backup i imat ces sve sa starog iphone sto si imao (tako sam i ja uradio kad sam mijenjao verzije)
3. ako ce brat koristit svoj apple id, onda svoj ne moras brisat neg jednostavno odjavit se, al onda apps koji su vec skinuti sa tvojim id-om nece moci update radit na svoj.. moj savjet ljuljni mu format, tj vrati sve na fabricko podesavanje, nek se loguje sa id-om koji ces ti napravit i skine appove koje on hoce
TMovac

#16486 Re: iPhone - All about

Post by TMovac »

Curve wrote:
TMovac wrote:Sutra ako Bog da kupujem Iphone 6, trenutno imam 4S, koji namjeravam dati mladjem bratu. Pa me zanima nekoliko stvari.

1. zavisi za sta ti treba, prije sam imao JB svaki dan nes cacko ofo ono, sad mi vise to dosadilo tako da vise i nemam JB, sad sam skinuo appzapp, uvjek "ufatim" neku dobru app da bude free i dosta
2. prije nego sto dadnes bratu 4s uradi backup, kad uzmes 6icu spoji je i samo restore from backup i imat ces sve sa starog iphone sto si imao (tako sam i ja uradio kad sam mijenjao verzije)
3. ako ce brat koristit svoj apple id, onda svoj ne moras brisat neg jednostavno odjavit se, al onda apps koji su vec skinuti sa tvojim id-om nece moci update radit na svoj.. moj savjet ljuljni mu format, tj vrati sve na fabricko podesavanje, nek se loguje sa id-om koji ces ti napravit i skine appove koje on hoce
Mali je problem sto je ovaj 4S Fabricki zakljucan na svedsku mrezu. i imam X-sim u njemu. trenutna verzija IOS-a je 6.1 i volio bih da mu ta verzija i ostane, barem neko vrijeme. jer se bojim da ako vratim na fabricko, pa bude opet morao raditi update sistema, da mu se ne zakljuca opet. tj da mobitel ne uradi update na noviju verzija IOS-a nego sto X-Sim podrzava.
Curve

#16487 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

TMovac wrote:
Curve wrote:

Mali je problem sto je ovaj 4S Fabricki zakljucan na svedsku mrezu. i imam X-sim u njemu. trenutna verzija IOS-a je 6.1 i volio bih da mu ta verzija i ostane, barem neko vrijeme. jer se bojim da ako vratim na fabricko, pa bude opet morao raditi update sistema, da mu se ne zakljuca opet. tj da mobitel ne uradi update na noviju verzija IOS-a nego sto X-Sim podrzava.
ne razumijem ti se nesto sad bas u x-sim jer su mi uvjek fabricki bili otkljucani
al iso6 je star ko grcka, pola apps vise ne podrzava, 4s podrzava ios8, ljuljni format digni na ios 8 i stavi novi x-sim, ima ih koji podrzavaju otkljucavanje na ios8 (ako grijesim nek me neko ispravi slobodno)
TMovac

#16488 Re: iPhone - All about

Post by TMovac »

Curve wrote:
TMovac wrote:
Curve wrote:Sutra ako Bog da kupujem Iphone 6, trenutno imam 4S, koji namjeravam dati mladjem bratu. Pa me zanima nekoliko stvari.

Unaprijed hvala na odgovorima
ne razumijem ti se nesto sad bas u x-sim jer su mi uvjek fabricki bili otkljucani
al iso6 je star ko grcka, pola apps vise ne podrzava, 4s podrzava ios8, ljuljni format digni na ios 8 i stavi novi x-sim, imaju ih koji podrzavaju otkljucavanje na iso8 (ako grijesim nek me neko ispravi slobodno)
Hvala na savjetima
NK33

#16489 Re: iPhone - All about

Post by NK33 »

Curve wrote:ne razumijem ti se nesto sad bas u x-sim jer su mi uvjek fabricki bili otkljucani
al iso6 je star ko grcka, pola apps vise ne podrzava, 4s podrzava ios8, ljuljni format digni na ios 8 i stavi novi x-sim, ima ih koji podrzavaju otkljucavanje na ios8 (ako grijesim nek me neko ispravi slobodno)
Ne znam ima li neke veze s verzijom x-sim ali kod mene je iPhone 5S sa x-sim i radim redovno update kad god izadje nova verzija bez ikakvih problema.
TMovac

#16490 Re: iPhone - All about

Post by TMovac »

NK33 wrote:
Curve wrote:ne razumijem ti se nesto sad bas u x-sim jer su mi uvjek fabricki bili otkljucani
Ne znam ima li neke veze s verzijom x-sim ali kod mene je iPhone 5S sa x-sim i radim redovno update kad god izadje nova verzija bez ikakvih problema.
Kada sam tek dobio 4S sa njim mi je dosao bio i X-sim, ne znam koja verzija, i radilo je sve dok nisam uradio nadogradnju sistema na 6.1. i tada se zakljucao, nakon toga sam naravno bio primoran kupiti novi X-sim (tada je kostao 50KM) . i nakon toga vise nisam radio update sistema. Bojeci se da se opet ne zakljuca.
Vertig0

#16491 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ne bih radio update na ios8 jer mislim da 4s dosta bolje radi na ios6. Moj savjet, a ti kako hoces.
Druga stvar, ja mislim da mozes otici settings>general>reset> erase all data and settings
Mislim da ce nakon toga x sim i dalje raditi?
NK33

#16492 Re: iPhone - All about

Post by NK33 »

TMovac wrote:Kada sam tek dobio 4S sa njim mi je dosao bio i X-sim, ne znam koja verzija, i radilo je sve dok nisam uradio nadogradnju sistema na 6.1. i tada se zakljucao, nakon toga sam naravno bio primoran kupiti novi X-sim (tada je kostao 50KM) . i nakon toga vise nisam radio update sistema. Bojeci se da se opet ne zakljuca.
Vjerovatno je u pitanju neka starija verzija x-sim, probaj malo potrazit po netu ima li neka nova verzija i za 4S ili je ovo samo za 5S.
pinokio04

#16493 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Kolika je realna doplata za iphone 6, u zamjenu dajem iphone 5 kao nov 16 gb sim free, za iphone 6 ili 6 plus, od 16-32 gb koliko bi ste vi dali maximalno :sax:
Vertig0

#16494 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Uporedi samo razliku u cijeni. Otpirlike polovan iphone 5 ide za 400-450, a iphone 6 nov oko 1200...
Better Man

#16495 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

pinokio04 wrote:Kolika je realna doplata za iphone 6, u zamjenu dajem iphone 5 kao nov 16 gb sim free, za iphone 6 ili 6 plus, od 16-32 gb koliko bi ste vi dali maximalno :sax:
Nema iPhone 6 sa 32 GB, samo 16, 64 i 128.
azdralovic

#16496 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

pinokio04 wrote:Kolika je realna doplata za iphone 6, u zamjenu dajem iphone 5 kao nov 16 gb sim free, za iphone 6 ili 6 plus, od 16-32 gb koliko bi ste vi dali maximalno :sax:
pa ja bi dao dvista maraka ... ali ovi mi uredno traze oko hiljadarke da zamijenim za 64gb... :skoljka:
pinokio04

#16497 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

mnogo brate mili :zjev:
pajero

#16499 Re: iPhone - All about

Post by pajero »

U zadnje vrijeme mi displej poludi...sam pocne da otvara aplikacije, ja hocu da pritisnem gornju lijevu app on otvori donju desnu i takve budalastine. A onda 5-10 dana radi savrseno i sve ponovo. Ima li neki program za "ciscenje" sistema? iPhone 4s, iOS 8.3 :-D
hakazvaka

#16500 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

pajero wrote:U zadnje vrijeme mi displej poludi...sam pocne da otvara aplikacije, ja hocu da pritisnem gornju lijevu app on otvori donju desnu i takve budalastine. A onda 5-10 dana radi savrseno i sve ponovo. Ima li neki program za "ciscenje" sistema? iPhone 4s, iOS 8.3 :-D
Jel ti se mozda desava samo dok je na punjacu telefon? Provjeri to :D

Meni se desavalo ovo sa fejk punjacem...
Post Reply