omar little wrote:pogledala cetiri epizode succession. neki cudan amalgam veep, arrested development i ,mozda malo, billions zbog tog mega bogataskog svijeta i posla. osim sto nije saljivo. u nekim van lajnerima se nepobitno osjeti armstrongova ruka, ali nije dominantno, vise je pobibereno no ugradjeno u temeljac. u prve dvije jos mozda i najvise, opada kasnije. nisam tip koji u materijalu mora imati/naci nekoga "to root for", naprotiv, ali ovdje mi bas nije jasna poenta paradiranja ultra bogatih likova i manufaktura drame u njihovim zivotima kao da ce se neka univerzalnost originalno tu naci i kao da je, u krajnjem slucaju, nekoga briga. tvrdoglavi mogul tata mi ne zeli ostaviti mutlimilijardersko carstvo da budem glavni bajo.

vec sto puta vidjena lesinarska priroda takve obitelji, klanje oko moci i pozicije, sto u krugu obitelji, sto u poslovnom svijetu. umjesto gradnje i oblikovanja likova, spor proces sam po sebi, koriste kratice u vidu stereotipa i karikaturalnosti. to sto su, navodno, murdochs, meni ne pravi nikakvu razliku. naprotiv. ako su oni, onda napravi carnage, sta kruzis tu k'o kisa oko kragujevca. brnjh.
okej glumacki ansambl. brian cox je odlican, onaj culkin mi je uzasno iritantan pojavom i likom tako da pase dobro u ulozi razmazenog, bogatunskog, najmladjeg sina, drkadzije, ali ne znam koliko dugo cu tu iritantnost biti voljna tolerirati. ostali su okej, ali niko ne strsi ni glumom ni ulogom. jeremy strong mi je, inace, skroz okej glumac, ali ovdje nakon cetiri epizode, jos nisam sigurna ko je i sta je taj lik najstarijeg sina, sto nije kompliment nikome u timu. ne znam, nisam pametna.
rezija je pristojna, prvu epizodu je radio adam mckay i vidjelo se. trzaji, zumovi, hladno, plavo, jos kad je strong u kadru u konferencijskoj sali, k'o da gledam the big short isjecenu scenu neku. produkcija odlicna, hbo, jel'.
i dalje gledam, sad cu petu pristaviti

, samo cekam da me nesto malo vise zaintrigira i zainteresira. za danasnje standarde, prosjecna serija iz klase visoke produkcije, hbo odgovor na popularnost showtime billions (prime time sapunica sa odlicnom glumackom postavom, meni).
tl;dr: moze se gledati, ali i ne mora.