Čuj, zahtjev... Zašto bi nam bilo ko bilo šta ustupio? Kakva glupost.
Hrvatska ignoriše zahtjev BiH da joj ustupi primjerak Povelje Kulina bana
Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
#16476 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
detroit-mercy
#16477 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sreca pa je Agada bila u rvackim rukama pa je sacuvaseLincoln-Burrows wrote:Da sam na mjestu RH ja bih proslijedio jedan primjerak povelje u BiH samo uz pisani i ovjereni
dokument da se ta povelja neće zagubiti . Možda bi uz ovo trebalo i par
svjedoka jer nije za vjerovat uvijek ovima šta potpisuju. Danas potpišu sutra nisam to mislio.
-
nocnaptica986
#16478 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sto ce Vama povelja? da je veliki bosnjacki intelektualci opet mogu prepravljati kao u TuzliBanksy wrote:
-
detroit-mercy
#16479 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naravno, nist ne znaju sacuvat, sreca pa su tu bili saveznici koji su pripomogli da se sve uscuvaHafis wrote:Jebat ga, zatucan narod. Niti jedan jedini dokument da sačuvaju. Da ne bi franjavaca, cjelokupno znanje o povijesti ovog prostora ovdje danas bi bila jedna tamna rupa. Sreća pa je ahdnama bila u pravim rukama, inače bi i nju usefili
https://www.dw.com/bs/vije%C4%87nica-je ... a-16188879
-
detroit-mercy
#16480 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kazu da je AVO imo threshold, ako je starije od 500 godina ne diraj ako je mladje cisti za parkingaHafis wrote:Jebat ga, zatucan narod. Niti jedan jedini dokument da sačuvaju. Da ne bi franjavaca, cjelokupno znanje o povijesti ovog prostora ovdje danas bi bila jedna tamna rupa. Sreća pa je ahdnama bila u pravim rukama, inače bi i nju usefili
https://www.trt.net.tr/hrvatski/region- ... ja-1243125
- BHCluster
#16481 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To ti ono stvoris tzv "hb" a na kraju dobijes UZP. Toliko o cuvanju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16482 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a kod koga je nasH orginalni dio... kod rusa... dubrovacka republika ima svoj orginalni i ne treba da nam daju to je njihovo... neg bosnjaci preko erdogana uticu na putina... a i koji ce im to je svakako kaurin potpiso...
-
Hafis
#16483 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šuti, i nisu je prepravili kako su mogli.nocnaptica986 wrote:Sto ce Vama povelja? da je veliki bosnjacki intelektualci opet mogu prepravljati kao u TuzliBanksy wrote:
![]()
Ukinuli samo početni dio U ime oca.....
Dobro je pa nisu stavili bismillah ir rahman ir rahim, a nije isključeno da neće uskoro kako je krenulo.
-
kakavdanakneiskustvu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16485 Re: Desavanja u Hrvatskoj
uglavnom nije piso rvackome banu koji je bio pod ugarima neg dubrovackoj republici koja je bila neovisna drzava... rvacka nejma veze su tim... de se dogovorite su vlastelom srbljskom jel pisana na rvatici il srbici...Hafis wrote:Šuti, i nisu je prepravili kako su mogli.nocnaptica986 wrote:
Sto ce Vama povelja? da je veliki bosnjacki intelektualci opet mogu prepravljati kao u Tuzli![]()
Ukinuli samo početni dio U ime oca.....
Dobro je pa nisu stavili bismillah ir rahman ir rahim, a nije isključeno da neće uskoro kako je krenulo.
-
archi_a
#16486 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"Naša vizija Zapadnog Balkana je da sve zemlje budu građanske, a ne samo vlasništvo određene etničke grupe. U BiH to bi poboljšalo osjećaj za nacionalni, državni identitet za razliku od njegove tradicionalne etničke pripadnosti", kazao je Palmer.
Belgijski model, žrla frla, tralalaalalalaala. Može al u k. Odnosno, i kad bi moglo u snovima, onda samo dosljedno a ne da biramo šta nam se sviđa. A belgijski model organizacije države „ravnopravnost“ naroda izvodi iz proporcije a ne iz pariteta. Dakle dragi susedi, maximalno 15 %, a ne ko sad 33. (i predstavnika u vlasti, i glasova u parlamentima, i državnih službenika, i službenika u sigurnosnim agencijama, itd). Izvolite, bujrum.
- mO k3
#16487 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.telegram.hr/price/predsjedn ... 1aqFM0E9s#
Predsjednica je za potrebe kampanje izmislila novi pojam – velikosrpski totalitarizam. Što to uopće znači?
Predsjednica se ponaša kao da je oteta, čas je na jednoj strani, čas je na drugoj strani, ovisno kako publika želi
U ekskluzivnom intervjuu HRT-u, u kojem je dodatno pojasnila da je "velikosrpska agresija samo još jedan totalitarni režim" pa nam ne preostaje ništa drugo nego zaključiti kako će svekolika borba protiv velikosrpskog totalitarizma, što god to značilo, biti temeljna poruka njezine predizborne kampanje. Možda prije samih izbora saznamo zašto je bilo potrebno velikosrpsku agresiju dodatno oplemeniti pojmom totalitarizma i je li sada zbog tog dodatka osuda same agresije jača i nedvosmislenija, a njen reizbor izgledniji.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je 23. kolovoza u Gračanima, na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima “posljednjem ispraćaju i pokopu žrtava Drugog svjetskog rata i poraća.” Tom prigodom pokopani su ostaci “294 žrtve ekshumirane na lokacijama na području Gračana ubijenih za vrijeme Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.” Upravo tako piše na službenim internetskim stranicama Pantovčaka.
Posmrtni ostaci nekoliko desetaka žrtava stavljeni su u kovčege prekrivene hrvatskim zastavama, a svi bili su obilježeni samo jednim drvenim križem na kojem je pisalo “Ovdje počivaju 294 žrtve Drugog svjetskog rata i/ili poslijeratnog razdoblja, Gračani”. Ovom događaju prisustvovali su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.
NE ZNA SE TKO SU TU LJUDI POKOPANI UZ DRŽAVNE POČASTI
Budući da posmrtni ostaci nisu identificirani, a da na križu piše “žrtve Drugog svjetskog rata i/ili poslijeratnog razdoblja” možemo samo zaključiti da je Republika Hrvatska uz državne i službene počasti zakopala posmrtne ostatke osoba za koje nije ustanovljeno tko su uopće ti ljudi bili, te gdje su, kada i kako ubijeni. Jesu li te osobe ubijene u borbi, jesu li to bili civili ili zarobljeni vojnici smaknuti u nekoj od egzekucija koje su tijekom rata i neposredno nakon njegova svršetka bile česte ostalo je nepoznato.
Josip Horvat, prema Hrvatskoj enciklopediji najistaknutiji predstavnik hrvatskog liberalnog građanskog novinarstva između dva svjetska rata, u svojoj knjizi dnevničkih zapisa “Preživjeti u Zagrebu: dnevnik 1943.-1945.” zapisao je pod nadnevkom 12. svibanj 1945. kako je njegova kućna pomoćnica Bara dan prije vidjela “hrpe mrtvih, većinom seljaka iz Gračana i Mikulića, koje su ‘luburićevci’ poklali na uzmaku.”
VELIKOSRPSKI TOTALITARIZAM – SINTAGMA KOJU JOŠ NISMO ČULI
Predsjednica Republike iskoristila je prigodu kako bi osudila “nenarodne totalitarne režime, komunistički i ustaški, njihove zločine nad civilima, logore, zatvore, pljačku imovine, represiju nad mišlju i riječju te jednopartijsku strahovladu.” Posebno je istaknula kako je završetkom rata “jednu neslobodu zamijenila druga”. Gospođa Grabar-Kitarović nakon što je stavila znak jednakosti između ustaškog i komunističkog režima dodatno je osudila i “velikosrpski totalitarizam”, dosad nepoznatu sintagmu u političkom rječniku na ovim prostorima.
Nekoliko dana kasnije dala je ekskluzivni intervju HRT-u, u kojem je dodatno pojasnila da je “velikosrpska agresija samo još jedan totalitarni režim” pa nam ne preostaje ništa drugo nego zaključiti kako će svekolika borba protiv velikosrpskog totalitarizma, što god to značilo, biti temeljna poruka njezine predizborne kampanje. Možda prije samih izbora saznamo zašto je bilo potrebno velikosrpsku agresiju dodatno oplemeniti pojmom totalitarizma i je li sada zbog tog dodatka osuda same agresije jača i nedvosmislenija, a njen reizbor izgledniji.
ZAŠTO NIJE OSUDILA ‘VELIKOHRVATSKI TOTALITARIZAM’?
U Hrvatskoj gotovo nitko ne upotrebljava sintagmu “velikohrvatska politika”. Veza između četničkog pokreta i velikosrpske ideologije je samorazumljiva, ali i ustaški pokret je valjda “velikohrvatski” pa je samim time i njegova vladavina “velikohrvatski totalitarizam”. Kada se predsjednica Republike već upustila u izmišljanje novih kovanica za imenovanje starih promašenih politika trebala je najprije osuditi “velikohrvatski totalitarizam” i lupiti šakom po stilskom stoliću i kazati da više nikada ni jedan hrvatski tenk neće rušiti most u Mostaru. Tako rade državnici, a tu lekciju imala je priliku još jednom svladati ove nedjelje u Poljskoj.
Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier zamolio je u nedjelju Poljake da oproste Nijemcima zločine koje su počinili tijekom Drugoga svjetskog rata. To je učinio u poljskome gradu Wielunu, prvom gradu koji je bombardirala nacistička avijacija, povodom obilježavanja 80 godina od početka najvećeg svjetskog sukoba 1. rujna 1939. Njemački predsjednik obećao je da Nijemci nikada neće zaboraviti rane i patnje koje su nanijeli Poljskoj i Poljacima, ali ni hrabrost njihovoga otpora.
ZAŠTO BI JEDNU NESLOBODU MIJENJALI DRUGOM?
Na komemoraciji u Varšavi sudjelovali su šefovi država iz gotovo svih članica NATO saveza i Europske unije pa je tako tamo bila i hrvatska predsjednica. Nakon što je osam dana ranije u Gračanima stavila znak jednakosti između ustaškog i komunističkog režima ovu prigodu je iskoristila kako bi se pohvalila da je “Hrvatski narod razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana.”
Kako smo u Gračanima saznali da smo u svibnju 1945. jednu neslobodu zamijenili drugom i da između ustaškog i komunističkog režima i nema nekih bitnih razlika, nekako nije jasno zašto su hrvatski narod i hrvatski građani u tako velikom broju zapeli da sruše taj ustaški režim kad im je poslije opet bilo isto. Istini za volju, gospođa Grabar-Kitarović malo je pretjerala s ovih “pola milijuna”. Krajem 1943. u partizanskim redovima na području cijele Jugoslavije bilo je ukupno 329 tisuća boraca, od toga u Hrvatskoj 122 tisuće, BiH 108 tisuća, Srbiji i Sloveniji po 34 tisuće, Crnoj Gori 24 tisuće i Makedoniji 7 tisuća.
VRIJEME JE DA PREDSJEDNICA POKAŽE NA KOJOJ JE STRANI
Nakon kapitulacije Italije u rujnu 1943. Hrvati čine većinu u partizanskim jedinicama u Hrvatskoj, dok su u BiH 70 % partizanskih boraca Srbi. Godinu dana kasnije, ponajviše zbog provedene mobilizacije u Srbiji i Makedoniji, ukupan broj pripadnika NOVJ-a raste na 648 tisuća, od čega je u Hrvatskoj njihov broj povećan na 150 tisuća, a u BiH se zbog premještaja jedinica smanjio na 100 tisuća. Ako se tom broju pridodaju i svi poginuli partizanski borci na cjelokupnom jugoslavenskom prostoru u prve tri godine rata, njih 172 tisuće, opet je ukupan broj sudionika antifašističke borbe i u “velikohrvatskom” konceptu koji uključuje i BiH, daleko od pola milijuna.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Poljskoj je još jednom metaforički sjela u onaj čuveni čamac na mutnoj Kupi iz prosinca 1942. u kojem su Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić otišli u partizane. Nakon njihovog odlaska ustaške vlasti objavile su kako je Nazor zapravo otet i prisilno prebačen preko Kupe na teritorij pod partizanskom kontrolom. U Nazorovoj pjesmi “Čamac na Kupi” korito rijeke dijeli od Dobra Zlo, a maleni i trošni čamac ima zadatak prenijeti cijelu Hrvatsku na stranu Dobra.
To Dobro baš kao i Zlo, mora se uzeti cijelo, onako kako se uzima i mačka, zajedno s repom. Predsjednica Republike ponaša se kao da je stvarno oteta te svoje javne nastupe stalno prilagođuje željama publike, čas na jednoj, čas na drugoj obali rijeke. Vrijeme je da na jednoj od obala trepne i tako svima pokaže na kojoj strani rijeke je talac.
- muha_sa
#16488 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/125 ... gnuti.html
POTRESNA ISPOVIJEST ŽENE KOJU JE SILOVAO HDZ-ovac:
"S lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti..."
"Ruke mi je držao odozdola, apsolutno nikako se nisam mogla izvući"; govori žena kroz suze
Hrvatska televizija Nova TV večeras će u emisiji “Provjereno” objaviti cijelu ispovijest žene koja je ispričala da ju je silovao bivši HDZ-ov saborski zastupnik Damir Škaro.
Ženi koja ga je optužila za silovanje Škaro je bio nadređeni u Autoklubu Siget čiji je on predsjednik.
“Bio je kao svaki radni dan. On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te”, priča žena.
”Onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine. ‘Ja ću raditi što ja hoću. Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te’. Ja sam se pokušala izvući. Međutim, zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane… Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje”, ispričala je kroz suze Škarina žrtva.
“Ruke mi je držao odozdola, apsolutno nikako se nisam mogla izvući”; govori žena kroz suze.
“ŠTO SAM SE VIŠE ODUPIRALA, TO JE BIO AGRESIVNIJI”
Što se više odupirala, to je bio agresivniji.
”Kad sam se uspjela iščupati rekla sam mu da odlazim i da je naša suradnja gotova. Ja sam doslovno izgubila svijest. Kako sam se iščupala, ne znam”, rekla je. Nekako je ipak uspjela. Na svoju sreću jer u glavi joj se tada samo vrtjela njegova prijetnja da će je silovati. Ali to je već i učinio.
“Ja mislim da svaka žena koja to doživi da se zapita da li je ona kriva. Znam da je to krivo, ali tako se osjećam. Jesam li nešto krivo napravila, rekla… Ali ja nikad njemu nisam dala dozvolu za tako nešto. Za tako nešto treba dozvola, treba se reći da”, rekla je.
Čula je da nije jedina, više je žena uplakano izlazilo iz njegova ureda.
“Znam da su se cure njega bojale, da su plakale kad su izlazile iz njegovog ureda. Dogovarale su se da zajedno idu doma da nitko ne ostane sam s njim. Pričale su mi da ih je napadao. Svašta je radio”, priča kroz suze.
Kolinda je Škari napisala predgovor za knjigu, navodi se u emisiji. Iza sebe Škaro ima tri propala braka.
Kada su mu 2006. godine, u jeku bitke za prevlast u autoklubu Siget, najvećem ju Hrvatskoj, zapaljena dva automobila, za to je javno optužio tadašnje čelnike HAK-a. “Ako nemam u sportu problema, ako nemam u znanosti, imam tu. Svi moji poslovi su legalni. Jedino sam s 10 strana tužen od Družaka i Bikića i jedino od njih mogu očekivati ovo”, rekao je tada Škaro.
“BOJIM SE ZA SVOJU DJECU”
“Ja sam dva dana plakala. Bojim se za svoju djecu. Zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se dogodilo, tata mi je rekao da odmah idem na policiju. Ali mene je bilo strah i sram”, priča Škarina žrtva.
Odmah u ponedjeljak je otišla liječnici da otvori bolovanje, no ona je odmah shvatila o čemu se radi i prijavila je sve policiji. Žena je ispričala i kako su joj za sve saznala djeca. “Zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi”, rekla je.
“Tog dana, kad je doktorica sve prijavila policiji, negdje oko 2:30 je meni stigla njegova poruka: ‘Kako su ti djeca'”, govori žena. Pritom ne može suspregnuti suze.
Policija Škaru nije nazvala ni 13 dana nakon silovanja, navodi se u emisiji.
“Ja ne znam na što je on sve spreman. Ne želim ni pomisliti”, rekla je žena.
Otišao je u Bosnu i Hercegovinu u 18 sati istog dana kad je prijavljeno silovanje.
POKUŠAO JU JE PODMITITI DA ŠUTI O SVEMU?
“Rekao mi je: ‘Možemo li kako pomoći?’ Ja sam to definitivno shvatila kao nekakvu pomoć finansijsku ili nešto, da se cijeli taj slučaj zataška. Nakon toga se pojavljuje naš jedan zajednički poznanik koji mi je rekao da su ga kontaktirali. Otvoreno mi je to priznao i nudili su pozamašan iznos” Ponuđeno joj je 80 hiljada eura.
Damira Škaru ekipa Provjerenog uspjela je kontaktirati telefonski. Govorio je da ih ne čuje, a onda je veza je ubrzo prekinuta. Škaro se na telefon više nije javljao. Pozive je preusmjerio na ured Autokluba Siget, gdje je poručeno da će biti dostupan u četvrtak. No, on je u srijedu uhapšen na graničnom prijelazu kada se iz BiH vraćao u Hrvatsku.
Škari je zbog sumnje za silovanje i seksualno napastovanje određeno 30 dana istražnog zatvora zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja kaznenog djela, a tereti ga se još i za prijetnju. Škaro je na ispitivanju navodno tvrdio da nije kriv. U popodnevnim satima je prebačen u Remetinec.
Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je, pak, naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.
POTRESNA ISPOVIJEST ŽENE KOJU JE SILOVAO HDZ-ovac:
"S lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti..."
"Ruke mi je držao odozdola, apsolutno nikako se nisam mogla izvući"; govori žena kroz suze
Hrvatska televizija Nova TV večeras će u emisiji “Provjereno” objaviti cijelu ispovijest žene koja je ispričala da ju je silovao bivši HDZ-ov saborski zastupnik Damir Škaro.
Ženi koja ga je optužila za silovanje Škaro je bio nadređeni u Autoklubu Siget čiji je on predsjednik.
“Bio je kao svaki radni dan. On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te”, priča žena.
”Onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine. ‘Ja ću raditi što ja hoću. Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te’. Ja sam se pokušala izvući. Međutim, zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane… Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje”, ispričala je kroz suze Škarina žrtva.
“Ruke mi je držao odozdola, apsolutno nikako se nisam mogla izvući”; govori žena kroz suze.
“ŠTO SAM SE VIŠE ODUPIRALA, TO JE BIO AGRESIVNIJI”
Što se više odupirala, to je bio agresivniji.
”Kad sam se uspjela iščupati rekla sam mu da odlazim i da je naša suradnja gotova. Ja sam doslovno izgubila svijest. Kako sam se iščupala, ne znam”, rekla je. Nekako je ipak uspjela. Na svoju sreću jer u glavi joj se tada samo vrtjela njegova prijetnja da će je silovati. Ali to je već i učinio.
“Ja mislim da svaka žena koja to doživi da se zapita da li je ona kriva. Znam da je to krivo, ali tako se osjećam. Jesam li nešto krivo napravila, rekla… Ali ja nikad njemu nisam dala dozvolu za tako nešto. Za tako nešto treba dozvola, treba se reći da”, rekla je.
Čula je da nije jedina, više je žena uplakano izlazilo iz njegova ureda.
“Znam da su se cure njega bojale, da su plakale kad su izlazile iz njegovog ureda. Dogovarale su se da zajedno idu doma da nitko ne ostane sam s njim. Pričale su mi da ih je napadao. Svašta je radio”, priča kroz suze.
Kolinda je Škari napisala predgovor za knjigu, navodi se u emisiji. Iza sebe Škaro ima tri propala braka.
Kada su mu 2006. godine, u jeku bitke za prevlast u autoklubu Siget, najvećem ju Hrvatskoj, zapaljena dva automobila, za to je javno optužio tadašnje čelnike HAK-a. “Ako nemam u sportu problema, ako nemam u znanosti, imam tu. Svi moji poslovi su legalni. Jedino sam s 10 strana tužen od Družaka i Bikića i jedino od njih mogu očekivati ovo”, rekao je tada Škaro.
“BOJIM SE ZA SVOJU DJECU”
“Ja sam dva dana plakala. Bojim se za svoju djecu. Zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se dogodilo, tata mi je rekao da odmah idem na policiju. Ali mene je bilo strah i sram”, priča Škarina žrtva.
Odmah u ponedjeljak je otišla liječnici da otvori bolovanje, no ona je odmah shvatila o čemu se radi i prijavila je sve policiji. Žena je ispričala i kako su joj za sve saznala djeca. “Zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi”, rekla je.
“Tog dana, kad je doktorica sve prijavila policiji, negdje oko 2:30 je meni stigla njegova poruka: ‘Kako su ti djeca'”, govori žena. Pritom ne može suspregnuti suze.
Policija Škaru nije nazvala ni 13 dana nakon silovanja, navodi se u emisiji.
“Ja ne znam na što je on sve spreman. Ne želim ni pomisliti”, rekla je žena.
Otišao je u Bosnu i Hercegovinu u 18 sati istog dana kad je prijavljeno silovanje.
POKUŠAO JU JE PODMITITI DA ŠUTI O SVEMU?
“Rekao mi je: ‘Možemo li kako pomoći?’ Ja sam to definitivno shvatila kao nekakvu pomoć finansijsku ili nešto, da se cijeli taj slučaj zataška. Nakon toga se pojavljuje naš jedan zajednički poznanik koji mi je rekao da su ga kontaktirali. Otvoreno mi je to priznao i nudili su pozamašan iznos” Ponuđeno joj je 80 hiljada eura.
Damira Škaru ekipa Provjerenog uspjela je kontaktirati telefonski. Govorio je da ih ne čuje, a onda je veza je ubrzo prekinuta. Škaro se na telefon više nije javljao. Pozive je preusmjerio na ured Autokluba Siget, gdje je poručeno da će biti dostupan u četvrtak. No, on je u srijedu uhapšen na graničnom prijelazu kada se iz BiH vraćao u Hrvatsku.
Škari je zbog sumnje za silovanje i seksualno napastovanje određeno 30 dana istražnog zatvora zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja kaznenog djela, a tereti ga se još i za prijetnju. Škaro je na ispitivanju navodno tvrdio da nije kriv. U popodnevnim satima je prebačen u Remetinec.
Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je, pak, naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.
-
Hafis
#16489 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U koliko sati je ta emisija?
Jebat ga, nadražiš nas s pričom a ne kažeš nam glavno
-
Novak20
#16490 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije sve u Hrvatskoj crna kronika.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-t ... u-nagradu/

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-t ... u-nagradu/

Tvrtka Mate Rimca Greyp Bikes osvojila je prestižnu nagradu Eurobike za svoj bicikl bicikl G6.2 EXPERT FS eMTM. Bicikl je inače lansiran ranije ove godine i nije prošao nezapaženo na najvećem sajmu industrije bicikala, što je potvrdila i ova nagrada.
Na sajmu je inače bilo prijavljeno 400 proizvoda, a 63 prijave su došle od raznih startupova, čime je ovaj uspjeh Rimca još veći. Zahvaljujući kvaliteti, inžinjerstvu i inovaciji Rimac je zasluženo uzeo nagradu na ovom sajmu.
- spreca
#16491 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovaj siledzija garantujem da ima juzno srpske korjene....a jesu jebaci,jebu i ne pitaju ,tako su radili i 92-95
-
kakavdanakneiskustvu
#16492 Re: Desavanja u Hrvatskoj
otac mu iz tomislavgrada,mati iz prozora
-
kakavdanakneiskustvu
- muha_sa
#16494 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/nak ... 74032.htmlHafis wrote:U koliko sati je ta emisija?
jebeš emisiju--ovo je glavno
Damiru Škari određeno mjesec dana istražnog zatvora: Zadržan zbog ova dva kaznena djela
- muha_sa
- spreca
#16496 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisu dzabe pocetkom 90tih po zagrebu pisani grafiti kao ovaj....Vratite nam srbe a uzmite ercegovce
....stali su Hrvati bogu skrivili da su ih okupirali Hercegovci 
- mayab
#16497 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kakavdanakneiskustvu wrote:otac mu iz tomislavgrada,mati iz prozora
Kakva moralna vertikala , i njegovatelj tradicionalnih obiteljskih vrijednosti!VELIKI VJERNIK
KAKO SE RADILO U TVRTKI KOD DAMIRA ŠKARE: ‘Pratilo se tko ne dolazi na misu, skidali bi nam po 1000 kn s plaće’
- spreca
#16498 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Covic gleda ko ne dolazi na misu pa im posle skida gacemayab wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:otac mu iz tomislavgrada,mati iz prozoraKakva moralna vertikala , i njegovatelj tradicionalnih obiteljskih vrijednosti!VELIKI VJERNIK
KAKO SE RADILO U TVRTKI KOD DAMIRA ŠKARE: ‘Pratilo se tko ne dolazi na misu, skidali bi nam po 1000 kn s plaće’
- problemnatravunu
#16499 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ANTE TOMIĆ
Premda je čitava Hrvatska išarana ustaškim grafitima,
i visoka državna izaslanstva nose vijence na ustaške komemoracije,
i u knjižnicama se prodaju ustaške knjige, a na televiziji ih srdačno preporučuju,
i premda navijači na stadionima razvijaju ustaške natpise,
pjevači s pozornica izvikuju ustaške pozdrave,
a predsjednica se udvara ustašama u opskurnom tjedniku koji gaji nježna čuvstva za režim Ante Pavelića,
mnoge je uzrujalo kad je Milorad Pupovac uljudno primijetio da nam zemlja,
da oprostite, nešto nalikuje na NDH
-
Haman2
#16500 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/126 ... esiju.htmlHVIDRA TRAŽI ZABRANU SRPSKIH PJEVAČA: "Ne mogu u Hrvatskoj pjavati oni koji su podržavali velikosrpsku agresiju"!
Zagrebačka zajednica udruženja hrvatskih veterana (HVIDRA) na čelu sa predsjednikom Antonom Tandarom, pozivaju na bojkot manifestacije Rujanfest zbog nastupa srpskih pjevača.
Oni traže zabranu nastupa onih koji su, kako kažu, za vrijeme "velikosrpske agresije" pjevali četničke pjesme i iskazivali podršku "velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku".
Zagrebački veterani su, piše hrvatski portal Novosti, osudili postupak organizatora Rujanfesta, na kojem su zakazani nastupi i nekih izvođača iz Srbije, među kojima su Bajaga, Miroslav Ilić, Seka Aleksić, Željko Joksimović, Željko Samardžić i Slobodan Veljković - Coby.
Prema saopštenju HVIDRE, osim izbora pjevača smeta im i ovogodišnji slogan Rujanfesta.
"U glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekad kulturne glazbene manifestacije, odlučili su da ugoste srpske folk pjevače pod sloganom Pomakni svoje granice zabave", navodi se u saopštenju, prenio je hrvatski portal Novosti.
Najveći im je problem, navodi se, riječ "granica" jer ih podsjeća na devedesete "kada su dali svoju mladost, zdravlje i živote kako bi sačuvali granice svoje zemlje", pa dalje u obraćanju nastavljaju polemiku o istom pojmu.
"Danas, dvije decenije kasnije, u našoj metropoli organizatori pravdaju svoj gnusan izbor izvođača pod istim sloganom, pokušavajući pritom da pomjere naše kulturološke granice. Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u bojkotu pjevača koji nisu s našeg podneblja, te takvim primjerom izraze svoje nezadovoljstvo, kako bi organizator ubuduće uzeo u obzir naše stavove i na našem Rujanfestu pozvao muzičare u okviru naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica", pišu zagrebački veterani.
Na kraju su, navodi se, pozvali i sve mjerodavne institucije da, kako kažu, rade svoj posao i "zabrane nastup pevačima koji su za vreme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku".
Istovremeno, Darko Fuček, organizator Rujanfesta, odgovorio je na zahtjev HVIDRA.
''Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu'', odgovorio je Fuček.
Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.
Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga, ali i Maja Šuput, Plavi orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.