HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
dadem17

#16476 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

winnie wrote:
supercali wrote: Ne mozes traziti ono sto si imao kad je sad druga firma i pomiri se s tim
To je poenta, ali hoću da to ovaj predstavnik HS-a ovde na forumu ljudski prizna kako bi korisnici znali s kim imaju posla.
HS ce I dalje ostati davalac usluge. Znaci da se firma nije ugasila.

Kompanija HS i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.
supercali

#16477 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Nema veze sto se nije ugasila promijenila je vlasnika i novi vlasnik moze mjenjati politiku firme kako zeli
vicious

#16478 Re: HS kablovska

Post by vicious »

Šta znači ovo što je u opisima paketa svugdje navedeno "na više televizora u kući"?
A onda samo na trio grande premium piše još D3 kuća - TV na dva televizora?
Image

Image
crnivrag

#16479 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

vicious wrote:Šta znači ovo što je u opisima paketa svugdje navedeno "na više televizora u kući"?
Na mjestima gdje piše na više televizora, misli se na analognu TV, a gdje je uključena usluga D3 Kuća onda je u pitanju digitalna TV na dva televizora, posredstvom resivera koji su povezani LAN kablom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16480 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

vicious wrote:Šta znači ovo što je u opisima paketa svugdje navedeno "na više televizora u kući"?
Image

Image
Na vise TV u kuci se misli na analognu semu programa
hoggarr

#16481 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

dadem17 wrote:
hoggarr wrote:
The Realist wrote:Opet ponavljam, ono gdje se treba ganjati su stvari oko opreme koje je korisnik kupio pod određenim uslovima i sa obećanom određenom uslugom. Tu se mora neko rješenje naći, pa makar da otkupe opremu nazad.
Smatram, da bi najpoštenije bilo da HKB-net svojim pretplatnicima bez dodatne naknade, koji posjeduju vlastitu opremu kupljenu od HKB-net dopusti korištenje do dva CI modula ili Receiver-a u jednom domaćinstvu, a da se preko te brojke dodatno naplaćuje kako ne bi došlo do zloupotreba. Realno, ko još u stanu posjeduje 5 TV prijemnika, izuzev ako ne opskrbljuje više domaćinstava unutar kuće, zgrade ili naselja, što je klasična zloupotreba i zbog takvih prestupnika ispaštaju pošteni pretplatnici.
Postoje mehanizmi da se uspostavi kvalitetniji uzajamni interes i da na obostrano zadovoljstvo se igra fer i pošteno, gdje je kapital firme siguran, a pretplatnik zadovoljan, samo treba malo više volje i poštenije igre, a ne da se gleda ko će koga prije da "prevesla".
Zar se moglo na jednu pretplatu kupiti 5 modula? Meni je onda kad sam razgovarao s njima,ponudjeno da kupim jedan dodatni modul I razumio sam da se na jednu pretplatiu mogao samo jedan I uzeti. I HD receiver I modul su oni nastimali. Ova opcija sa ponovnim placanjem uvodjenja opcije D3 kuca I dodatnog mjesecnog placanja za koristenje iste po meni nije postena opcija koju nam nude. da ne govorimo o tome da mi je sam modul u tv-u daleko elegantnije rjesenje od nove kutije uz tv,makar mi je I dzaba dali. Ako oni misle da ima zloupotreba neka slobodno provjeravaju I eventualno ponovo dekodiraju iste. Ali ovako djonerski reci da nam ukidaju uslugu koju smo do sada imali nije posteno. Nismo mi opremu kupovali na pijaci vec od njih. Druga stvar je novi paket programa koji nam pokusavaju poslije ovog "promotivnog" perioda do 1.8. proturiti. Barem sto se KID paketa tice,je kad se uporedi sta smo imali I sta ce nam ukinuti u ponudi digitalnih kanala je nepostena. Ja ponavljam,da prihvatam programske izmjene ali to u ovom slucaju nije to. Jedina postena opcija je da nam I poslije 1.8. ostave novonazvani PROSIRENI paket a ne OSNOVNI.
Ne znam do kog broja su se mogli kupovati CI moduli po jednom Ugovoru. Znam, da moj kolega s posla ima kupljenih četiri i jedan koji je dobio na korištenje, ukupno pet.
B Ling

#16482 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

Kaze ovako:U naprednijoj ponudi ocekuje vas... pa onda: D3 za digitalnu tv na dva telvizora putem digitalnih prijemnika ili CAM modula...

Moze D3 kuca preko modula. Sta onda oni meni naplacuju, nista, otimaju mi 35 maraka.Ja kupio CAM modul, i sada treba da mi naplate 35 maraka uvodjenje D3 kuce, koju ne uvode jer je vec imam... pa oni ili su se totalno pogubili ili su nevjerovatno bezobrazni.
crnivrag

#16483 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

B Ling wrote:Kaze ovako:U naprednijoj ponudi ocekuje vas... pa onda: D3 za digitalnu tv na dva telvizora putem digitalnih prijemnika ili CAM modula...

Moze D3 kuca preko modula. Sta onda oni meni naplacuju, nista, otimaju mi 35 maraka.Ja kupio CAM modul, i sada treba da mi naplate 35 maraka uvodjenje D3 kuce, koju ne uvode jer je vec imam... pa oni ili su se totalno pogubili ili su nevjerovatno bezobrazni.
Ne može D3 Kuća preko modula, nego u toj rečenici kažu da postoji mogućnost digitale na više televizora, a ne spominju D3 Kuću, pa ako se odlučiš za module, onda ide naplata po paketima na drugom TV-u.
winnie

#16484 Re: HS kablovska

Post by winnie »

dadem17 wrote: HS ce I dalje ostati davalac usluge. Znaci da se firma nije ugasila.

Kompanija HS i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika.
Udruženo ali ne i na zadovoljstvo korisnika, taj dio slobodno izbacite iz ovog papagjskog saopštenja.
dadem17 wrote:HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.
Pošto ne koristim telefoniju ispada da ja nemam ništa sa Telemahom, zašto mi onda šalju račune sa meni nerazumljivim nazivima paketa?
B Ling

#16485 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

crnivrag wrote:
B Ling wrote:Kaze ovako:U naprednijoj ponudi ocekuje vas... pa onda: D3 za digitalnu tv na dva telvizora putem digitalnih prijemnika ili CAM modula...

Ne može D3 Kuća preko modula, nego u toj rečenici kažu da postoji mogućnost digitale na više televizora, a ne spominju D3 Kuću, pa ako se odlučiš za module, onda ide naplata po paketima na drugom TV-u.
I ja sam tako mislio, ali mi nije jasno sto su onda napisali evo tacno sa stranice:

U naprednijoj ponudi obogaćenoj novim servisima očekuje Vas:
KOD TELEVIZIJE
Preko 190 digitalnih TV kanala,
Najveći broj HD kanala u BIH (33),
Usluga snimanja i pauziranja žive slike,
D3GO televizija na svim uređajima,  HBO kanali i HBO GO filmovi na mobilnim uređajima,
D3 kuća za digitalnu TV na dva televizora putem digitalnih prijemnika ili CAM modula (jedan daljinski upravljač za TV i digitalnu kablovsku televiziju)

KOD INTERNETA
Najveće internet brzine u BIH od 25 do 120 Mb/s,
WiFi u cijeloj kući, besplatno korištenje UNIFI mreže izvan kuće u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji na preko 250.000 lokacija
KOD FIKSNE TELEFONIJE
Razgovori za 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji,
Besplatni pozivi prema 350.000 domaćinstava u BiH i regiji,
Besplatne minute prema mobilnim mrežama u BiH

AKO UZMETE SVE SERVISE štedite objedinjavanjem svih fiksnih telekom usluga na jednom, povoljnijem računu, i dobijate fenomenalne servise već od 49,9 KM mjesečno u TRIO GRANDE paketima
SPECIJALNA AKCIJA– otključani svi kanali prvih mjesec dana i 12 mjeseci bez pretplate na fiksnu telefoniju
crnivrag

#16486 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

B Ling wrote:
I ja sam tako mislio, ali mi nije jasno sto su onda napisali evo tacno sa stranice:

KOD TELEVIZIJE
D3GO televizija na svim uređajima,  HBO kanali i HBO GO filmovi na mobilnim uređajima,
D3 kuća za digitalnu TV na dva televizora putem digitalnih prijemnika ili CAM modula (jedan daljinski upravljač za TV i digitalnu kablovsku televiziju)

KOD INTERNETA
WiFi u cijeloj kući, besplatno korištenje UNIFI mreže izvan kuće u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji na preko 250.000 lokacija
KOD FIKSNE TELEFONIJE

AKO UZMETE SVE SERVISE štedite objedinjavanjem svih fiksnih telekom usluga na jednom, povoljnijem računu, i dobijate fenomenalne servise već od 49,9 KM mjesečno u TRIO GRANDE paketima
SPECIJALNA AKCIJA– otključani svi kanali prvih mjesec dana i 12 mjeseci bez pretplate na fiksnu telefoniju
Jedino ako u budućnosti ne planiraju da ponude tu uslugu putem modula, međutim trenutna situacija nije takva.
B Ling

#16487 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

crnivrag wrote:
B Ling wrote:

KOD TELEVIZIJE

KOD INTERNETA
KOD FIKSNE TELEFONIJE

Jedino ako u budućnosti ne planiraju da ponude tu uslugu putem modula, međutim trenutna situacija nije takva.
Sada sam ih zvao, u pravu si, ocito su gresku napravili, onako je kako si napisao.
kakaljin

#16488 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

B Ling wrote:
crnivrag wrote:
B Ling wrote:

KOD TELEVIZIJE

KOD INTERNETA
KOD FIKSNE TELEFONIJE

Sada sam ih zvao, u pravu si, ocito su gresku napravili, onako je kako si napisao.
na HS-u je moglo da se digitala gleda na vise tv-a preko modula, a posto smo i dalje na HS-u ta opcija mora da ostane jer evo i pise ovdje sto ste napisali. Tako da ustvari je lov u mutnom jer kada se pogleda ponuda gdje pise na vise tv-a kako moze da broj kanala bude preko 130 kanala na analognoj tv, automatizmom se podrazumneva da je digitalna jer na analogiji nemoze vise od 60-ak kanala da bude.
vicious

#16489 Re: HS kablovska

Post by vicious »

crnivrag wrote:
Na mjestima gdje piše na više televizora, misli se na analognu TV, a gdje je uključena usluga D3 Kuća onda je u pitanju digitalna TV na dva televizora, posredstvom resivera koji su povezani LAN kablom.
E vidiš, ali analogna se nigdje ne spominje.
Što napisa @B Ling, klasični lov u mutnom. Ovo što oni rade se zove zavaravajuće ili prevarno oglašavanje, reklamiranje koje dovodi u zabludu, i zabranjeno je zakonom o zaštiti potrošača. Šteta samo što se kod nas udruženja za zaštitu potrošača pitaju kao moja rahmetli nana, u normalnoj državi bi im se za ovo baš dobro naklatili na kosti.
kakaljin

#16490 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

vicious wrote:
crnivrag wrote:
Što napisa @B Ling, klasični lov u mutnom. Ovo što oni rade se zove zavaravajuće ili prevarno oglašavanje, reklamiranje koje dovodi u zabludu, i zabranjeno je zakonom o zaštiti potrošača. Šteta samo što se kod nas udruženja za zaštitu potrošača pitaju kao moja rahmetli nana, u normalnoj državi bi im se za ovo baš dobro naklatili na kosti.
Pa sama logika ti kaze da na analogiji ne moze biti vise od 60-ak kanala a oni navode od 130 kanala da se ima na vise tv-a. I na analogiji nema HD kanala.

Image
vicious

#16491 Re: HS kablovska

Post by vicious »

kakaljin wrote:
vicious wrote:
crnivrag wrote: Na mjestima gdje piše na više televizora, misli se na analognu TV, a gdje je uključena usluga D3 Kuća onda je u pitanju digitalna TV na dva televizora, posredstvom resivera koji su povezani LAN kablom.
Pa sama logika ti kaze da na analogiji ne moze biti vise od 60-ak kanala a oni navode od 130 kanala da se ima na vise tv-a. I na analogiji nema HD kanala.
Ne kontam šta hoćeš da kažeš, je li da je ovo normalno i u redu što se ovako oglašava?

O kakvoj logici pričaš, to možda znaš ti, ja i još 10% od broja ukupnih korisnika kablovske da postoje ta nekakva tehnička ograničenja, i onda se mora na osnovu toga zaključivati na šta se ovdje misli? Šta ćemo sa ogromnom većinom ljudi koji se ne razumiju u to, i na kraju krajeva ih ne mora zanimati, kao što su prosječni radnik, penzioner, domaćica...?

Ja ti kažem, da je ovo normalna zemlja ovo ne bi moglo ovako proći.
kakaljin

#16492 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

vicious wrote:
kakaljin wrote:
vicious wrote: E vidiš, ali analogna se nigdje ne spominje.
Ne kontam šta hoćeš da kažeš, je li da je ovo normalno i u redu što se ovako oglašava?

O kakvoj logici pričaš, to možda znaš ti, ja i još 10% od broja ukupnih korisnika kablovske da postoje ta nekakva tehnička ograničenja, i onda se mora na osnovu toga zaključivati na šta se ovdje misli? Šta ćemo sa ogromnom većinom ljudi koji se ne razumiju u to, i na kraju krajeva ih ne mora zanimati, kao što su prosječni radnik, penzioner, domaćica...?

Ja ti kažem, da je ovo normalna zemlja ovo ne bi moglo ovako proći.
Pa to i ja hocu da kazem to sto si ti rekao, jer veliki broj korisnika nije tehnicki potkovan i ne razume neke stvari, pa mu se i podvaljuju ovakve stvari, ali cim neko ima imalo tehnicke pismenosti, slabo prolaze ovakve stvari, ali posto nam je drzava takva pa ovo i prolazi nekaznjeno u zakonu to je vec drugi par rukava i koristi se.

Naravno da ovo nije normalno jer kod HS-a je to islo bez ikakvih problema, a telemach kaze da je to tehnicki neizvodljivo!!!!!!!!.
kakaljin

#16493 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Mislio sam da se pravo dobro razumijes u tehniku, ali vidim da govoris da se ovdje govori o analogiji a fino pise preko 130 kanala i od 9 HD kanala, koji ne mogu nikako tehnicki biti na analogiji.
crnivrag

#16494 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Mislio sam da se pravo dobro razumijes u tehniku, ali vidim da govoris da se ovdje govori o analogiji a fino pise preko 130 kanala i od 9 HD kanala, koji ne mogu nikako tehnicki biti na analogiji.
Nisam to rekao, ovdje na ovom plakatu piše da se u digitalnom paketu može gledati 130 SD i 9 HD kanala, ali da s tim paketom korisnici imaju pravo da besplatno gledaju TV na više televizora u kući, a ustvari to govori o analognoj TV kao besplatnoj usluzi koja dolazi u sklopu paketa i koja se može koristiti na neograničenom broju televizora u domaćinstvu.

A naravno kad se kaže analogna TV to odmah implicira ponudu od preko 60-ak kanala, koje je moguće gledati sa običnim koaksijalnim kablom.

Analogna u teoriji može sadržavati do 100 kanala, ali onda ne bi bilo mjesta za digitalne frekvencije, internet frekvencije, te frekvencije putem kojih se emitiraju napredni VOD servisi.
made_in_sarajevo

#16495 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

uzmem ovaj drugi trio paket, u cijenu od 56,90KM ja mogu za dva tv-a dobiti digitalnu TV bez dodatnog placanja d3 kuce i ostalih cuda? ne govorim za analognu nego govorim da dobijem dva resivera ili zamjene mi HS-ov CI modul sa svojim i na drugom TV-u mi stave resiver i imam digitalne kanale i tamo i vamo, sa prosirenim paketom?
crnivrag

#16496 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

made_in_sarajevo wrote:uzmem ovaj drugi trio paket, u cijenu od 56,90KM ja mogu za dva tv-a dobiti digitalnu TV bez dodatnog placanja d3 kuce i ostalih cuda? ne govorim za analognu nego govorim da dobijem dva resivera ili zamjene mi HS-ov CI modul sa svojim i na drugom TV-u mi stave resiver i imam digitalne kanale i tamo i vamo, sa prosirenim paketom?
Ovaj drugi Trio paket sadrži Prošireni paket kanala, ali samo za jedan TV.

U ovaj paket nije uključena usluga D3 Kuća, pa ako želiš Prošireni paket i na drugom TV-u putem drugog resivera i posredstvom usluge D3 Kuća, onda će te to koštati dodatne 3,5 KM, pa će ti sve ukupno iznositi 60,40 KM mjesečno.

Ako na drugom TV želiš modul sa Proširenim paketom kanala, onda će to to koštati dodatnih 10 KM (za Prošireni paket), odnosno 66,90 KM na mjesečnom nivou.
dadem17

#16497 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

crnivrag wrote:
made_in_sarajevo wrote:uzmem ovaj drugi trio paket, u cijenu od 56,90KM ja mogu za dva tv-a dobiti digitalnu TV bez dodatnog placanja d3 kuce i ostalih cuda? ne govorim za analognu nego govorim da dobijem dva resivera ili zamjene mi HS-ov CI modul sa svojim i na drugom TV-u mi stave resiver i imam digitalne kanale i tamo i vamo, sa prosirenim paketom?
Ovaj drugi Trio paket sadrži Prošireni paket kanala, ali samo za jedan TV.

U ovaj paket nije uključena usluga D3 Kuća, pa ako želiš Prošireni paket i na drugom TV-u putem drugog resivera i posredstvom usluge D3 Kuća, onda će te to koštati dodatne 3,5 KM, pa će ti sve ukupno iznositi 60,40 KM mjesečno.

Ako na drugom TV želiš modul sa Proširenim paketom kanala, onda će to to koštati dodatnih 10 KM (za Prošireni paket), odnosno 66,90 KM na mjesečnom nivou.
DUO NET GRANDE je otprilike cjenovno ekvivalent KID 22 paketa usluga koje smo imali/mo (uz malo brzi internet). Dodje nas 47.9 KM umjesto dosadasnjih 47.3 KM. Znaci da bi imali priblizno isti “kvalitet” kanala,odnosno usluge koju smo imali prije ovog “udruzivanja” moracemo doplatiti za dodatni paket 5 KM ili 10KM? I ako smo ranije kupili od HS-a dodatni modul/receiver za pracenje istih na drugom TV-u u cijeni JEDNE pretplate na drugom TV-u,moramo za isti doplatiti jos 10 KM? Sve se svodi na to! Zele nam poskupiti dosadasnju uslugu 35-40%? A sve to upakovano lijepo u nove prihvatnljive pakete!
cpu_fan

#16498 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Jel' još neko vidi problem u ovom oglašavanju paketa ? Zahvaljujem se na trudu @crnivrag da nam dočara kako se nešto podrazumjeva odnosno da bi nešto trebalo da pripada nekom logikom u taj i taj paket. Kad napišu preko 100 kanala a ne napišu koji kanali tu pripadaju to je po zakonu prevarno oglašavanje. Šta njih sprječava da ti puste preko 100 kanala i na svim kanalima da puste npr MTV Igman ? Čitava ponuda je nejasna, zavijena i dovodi u zabludu pogotovu što ti operater preko telefona jedno kaže a preko foruma drugo.

Još da napomenem da večina vas nije ni pogledala nove račune i brojeve ugovora na računima koji se vjerovatno ne slažu sa brojevima ugovora koje imate potpisane. Znaći ispostavljaju račune pozivajući se na ugovore koje niste potpisali. Ispravno fakturišu stavke ? Fakturišu paket DUO Kid. Ima li taj paket u ponudi ili još gore za taj paket smo potpisali ugovor ? SVE PO ZAKONU, ZAR NE ?
crnivrag

#16499 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

dadem17 wrote: DUO NET GRANDE je otprilike cjenovno ekvivalent KID 22 paketa usluga koje smo imali/mo (uz malo brzi internet). Dodje nas 47.9 KM umjesto dosadasnjih 47.3 KM. Znaci da bi imali priblizno isti “kvalitet” kanala,odnosno usluge koju smo imali prije ovog “udruzivanja” moracemo doplatiti za dodatni paket 5 KM ili 10KM? I ako smo ranije kupili od HS-a dodatni modul/receiver za pracenje istih na drugom TV-u u cijeni JEDNE pretplate na drugom TV-u,moramo za isti doplatiti jos 10 KM? Sve se svodi na to! Zele nam poskupiti dosadasnju uslugu 35-40%? A sve to upakovano lijepo u nove prihvatnljive pakete!
Znam da ova promjena je vama kao korisnicima bivšeg HS-a jako frustrirajuća, ali ovo je ponuda Telemach-a kakva je inače već godinama.

Dakle i ostali Telemach pretplatnici plaćaju usluge na isti način, i zbog toga se ne mogu sad prilagođavati samo vama, a ostalih 7 kompanija koje djeluju u okviru Telemach grupacije da ostanu na cjedilu.

Zbog toga su vam i dali priliku da ostanete na starim HS paketima i uslugama, i niko vas ne primorava da potpisujete nove Telemach pakete.

A što se ukidanja kanala tiče, Arene i Pinkovi više ne žele saradnju sa HS-om, otkako se pridružio Telemach-u.

A nažalost neki kanali koje ste imali u osnovnim paketima, su oduvijek bili u dodatnim paketima Telemach ponude, i opet kažem ne bi bilo fer da vi imate nešto besplatno, što ostali korisnici drugih kompanija masno plaćaju.
kakaljin

#16500 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
dadem17 wrote: DUO NET GRANDE je otprilike cjenovno ekvivalent KID 22 paketa usluga koje smo imali/mo (uz malo brzi internet). Dodje nas 47.9 KM umjesto dosadasnjih 47.3 KM. Znaci da bi imali priblizno isti “kvalitet” kanala,odnosno usluge koju smo imali prije ovog “udruzivanja” moracemo doplatiti za dodatni paket 5 KM ili 10KM? I ako smo ranije kupili od HS-a dodatni modul/receiver za pracenje istih na drugom TV-u u cijeni JEDNE pretplate na drugom TV-u,moramo za isti doplatiti jos 10 KM? Sve se svodi na to! Zele nam poskupiti dosadasnju uslugu 35-40%? A sve to upakovano lijepo u nove prihvatnljive pakete!
Znam da ova promjena je vama kao korisnicima bivšeg HS-a jako frustrirajuća, ali ovo je ponuda Telemach-a kakva je inače već godinama.

Dakle i ostali Telemach pretplatnici plaćaju usluge na isti način, i zbog toga se ne mogu sad prilagođavati samo vama, a ostalih 7 kompanija koje djeluju u okviru Telemach grupacije da ostanu na cjedilu.

Zbog toga su vam i dali priliku da ostanete na starim HS paketima i uslugama, i niko vas ne primorava da potpisujete nove Telemach pakete.

A što se ukidanja kanala tiče, Arene i Pinkovi više ne žele saradnju sa HS-om, otkako se pridružio Telemach-u.

A nažalost neki kanali koje ste imali u osnovnim paketima, su oduvijek bili u dodatnim paketima Telemach ponude, i opet kažem ne bi bilo fer da vi imate nešto besplatno, što ostali korisnici drugih kompanija masno plaćaju.
Mozda bi i bilo tako kao sto kazes da postoji jedinstvena programska sema kod svih korisnika telemacha u BiH, ali ocito nije tako.

A da nam je ostavljena prilika da ostanemo na starom HS-u onda bi i programsku semu ostavili istu.

A znalo se pri preuzimanju HS-a da je kod ovih korisnika tako bilo pa tako da im ne mozes nesto oduzimati pa to pokusati naplatiti dodatno i govoriti da je unaprijedjenje.

Puno ovdje nelogicnih stvari ima tako da su korisnici sa razlogom nezadovoljni jer im se ukida nesto sto su imali. A izgovor je da se ponuda poboljsava.

I nikada jos nisu rekli sta mjenja koje kid pakete u duo paketima i sta mjenja digitalni paket HS-a u paket koji sada postoji.

Jer su morali to uraditi da cijenovno pokrivaju ono sto je HS nudio za ovo sto se sada nudi.

Iako ovo sto sada se nudi je losija ponuda i skuplja od onoga sto je HS nudio.
Locked