SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AAmilaAA

#16476 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Cherry-Cherry wrote:
AAmilaAA wrote:
Cherry-Cherry wrote:To je posljedica slabog imuniteta. Ja ih nekad imam, nekad nemam. A dobar je za to narandžasti korektor. Baš dobro pokriva tu modru boju.
Ima li jos nesto osim korektora,da nestane te boje,krema neka, kesica caja,bilo sta,jeste li probali?
Ja nisam probavala sa kesicama čaja, jer meni nisu otečeni podočnjaci, znači nemam one pufkaste kesice ispod očiju, nego mi je samo kožda drugačije boje. Dakle, to je hiperpigmentacija, kada je koža na nekim djelovima tamnija.
A nije to problem je bas dobro opisala MANEKENKA u penziji,kao malo "udubljenje" ma nije udubljenje,i neke te nijanse ljubicasto,crvene koje vec,al me vec dojadilo stavljati slojeve korektora,kontam da se nkako rijesiti toga,pa bar malo....
galamdzinica

#16477 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

BJB wrote:
galamdzinica wrote:
AAmilaAA wrote:
Kako mi vadite maslo s ovom paletom,redovno gledam Jaclyn Hill i uvijek fiksira svoj korektor sa Banana puderom iz ove kolekcije :)))
Ja uopšte nemam pojma šta se sa ovim contour kitom može raditi :D

edit: našla. Meni je malo strašno koje ona slojeve ima "kad nema vremena". Ja stavim BB kremu, korektor na podočnjake i ćao đaci :)
Rekoh da vidim ko je Jacklyn Hill, back to school quick and easy make up, 2 nijanse tamniji puder, tona i po korektora, bronzer boje zemlje umjesto sjene, highlighter umjesto sjene, highlighter gdje ide, fuchsia sjajilo na usne-vidi se iz aviona.. Sve u svemu, sjaji se k'o sijalica..
Sto vise gledam ove beauty bloggerice, a neke redovno gledam 4-5 njih, to vise vjerujem u onu 'manje je vise'.
Koja je vasa make-up rutina? Sta stavljate kad idete na posao?
Evo sta ja radim: foundation (puder samo centralni dio lica i to ako cu dugo biti van), sredim obrve najcesce browwizom, ako mi nestane Sigma browshadow, stavim 1 ili 2 sjene, izblendam(jendom u sto godina olovku ili tush), rumenilo-lagano, stavim maskaru, balzam na usne i preko glossy stain ili karmin...Nesto ne volim sjajila u zadnje vrijeme.
Kuci samo kremu, sredim obrve i stavim maskaru..Nesto se bolje osjecam. :D
Dobro je BJB, već sam se uspaničila od pomisli da veze nemam i da bi ono onako trebalo da bude :D mislim da te beauty bloggerice jednostavno zarađuju tako što reklamiraju proizvode i treba onda ubijediti masu da nije dovoljno imati samo to to to i to, nego još treba i ono ovo itd...

Ja stavim ujutro 4 kapi seruma, BB kremu, korektor na podočnjake i ako mi se ne sviđa taj dan moja sjajna BB kremica (ima luminating efekt :D) onda još i mineral veil, ali većinom mi se sviđa :D sjena najčešće da i to skoro uvijek jedne te iste roskaste (zato sad čekam na sve tri nakedice, ubile se nijanse za mene). Tuš ide uvijek, više sam srasla sa njim u skoro 10 godina korištenja, maskara, trun rumenila i na usne Art Deco roskasti balzam. Imala isti od Dior-a prošle godine, skuplji tri put, sad art deco izbacio pljunut (ako nekog zanima: http://www.pinkmelon.de/wp-content/uplo ... ipBalm.jpg). Ovako kad napisah sve čini mi se i ovo previše :D

Naveče kad izlazim samo pojačam količinu sjenila i rumenila :)
manekenka u penziji

#16478 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Ja uvijek isto našminkana.
Malo sredim obrve, zlatna i smeđa sjena, nekad tuš, nekad olovka,malo maskare i naravno puder. Zimi na usnama labelo. Ljeti nista. Kuci samo krema za lice.

Eto, da čujem kritike :)

Image
galamdzinica

#16479 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

BJB wrote:Ako izvadis ova smedja srculenca, onda moze. :D Samo mislim da ti ovo ima punoo sjaja.
Neću vala sjajno, zato vratih onaj stila baked :( mislim da ću napokon uzeti Narsov Orgasm, kad je bal nek' i hala gori :D
Cherry-Cherry

#16480 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Ja stavim puder, korektor, maskaru, sjene i sjajilo na posao. Naveče sve to i kreon ili tuš i karmin. Kad bez veze izlazim iz kuće da nešto kupim, platim račune ili tako nešto, onda samo maskaru. Bez maskare ne mogu, ostalo manje-više...
Last edited by Cherry-Cherry on 30/08/2014 22:02, edited 1 time in total.
galamdzinica

#16481 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

manekenka u penziji wrote:Ja uvijek isto našminkana.
Malo sredim obrve, zlatna i smeđa sjena, nekad tuš, nekad olovka,malo maskare i naravno puder. Zimi na usnama labelo. Ljeti nista. Kuci samo krema za lice.

Image
Meni se ovo baš sviđa, ja sam totalni pobornik prirodnog izgleda :)
alkalna_baterija

#16482 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

manekenka u penziji wrote:Ja uvijek isto našminkana.

Image
preslatko, prelijepo, prelijepe oči manekenko :shock: :-D :-D :-D

btw ja sam mislila da si starija, valjda zbog nicka :D u svakom slučaju, od mene + za obrve i tuš i te lijepe oke :)
Cherry-Cherry

#16483 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Manekenko :thumbup:
manekenka u penziji

#16484 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Hvala vam ali niste fer :lol:
Ja sam htjela da čujem: ne valjaju ti obrve-napravi luk drugačije, ili lose iscrtan tuš...

Ali opet, hvala :kiss:
alkalna_baterija

#16485 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

manekenka u penziji wrote:Hvala vam ali niste fer :lol:
Ja sam htjela da čujem: ne valjaju ti obrve-napravi luk drugačije, ili lose iscrtan tuš...

Ali opet, hvala :kiss:
ma mogu ti tako reći, ali samo radi uroka :D
galamdzinica

#16486 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Manekenko, jesi ovu liniju izvukla tušem ili olovkom? Baš mi se sviđa što je malo "razmazano", tuš uvijek ostavi čvrstu liniju. Neki dan vidjeh to na curi na kasi i kad je upitah šta je, pođe se smijati kaže najobičnija olovka iz dm-a i onda malo razmazana (u prodavnici luksuzn(ij)e šminke :))
BJB

#16487 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

@manekenka u penziji, predivno..
Sta vam je najsporije dok se sminkate?
Ja nekako sve brzo i sjene, i podlogu, al' za maskaru mi treba makar 5 mins..Dok ih uvijem, dok ih natrackam, pa pocesljam...Uglavnom, sve sto sam gore nabrojala 4-5 mins + maskara 5mins..
Cherry-Cherry

#16488 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Najmrže mi je razmazivati puder, bilo kistom, spužvicom, čime god, nekad i prstima... Uvijek je negdje više, negdje manje... Čime vi stavljate tečni puder?
manekenka u penziji

#16489 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Morala sam se vratiti na sliku da vidim :D
Vjeruj mi da je tuš i to najobičniji s-he :) ima onu čvrstu četkicu pa je fin za nanošenje.
Razmazano izgleda jer ja ne znam fino povuci pa onda popunjavam i docrtavam :lol:
Ustvari, nije da ne znam povuci, nego mi nekako nisu iste oči pa onda moram da manevrisem.
galamdzinica

#16490 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Za sjene, ubjedljivo. Uvijek tri nijanse. Kad se odlučim da ih ne stavim, vrijeme šminkanja se skrati na cijelih 5 min :D

@Manekenko, vjerovatno je onda do kvalitete slike. U svakom slučaju, super ti je :)
alkalna_baterija

#16491 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

definitivno najviše vremena ode na puder, jer se trudim da ga uvijek lijepo razmažem, da nigdje ne ostanu linije, da je izjednačeno... :roll:
ili ako stavljam tuš, on je definitivno pobjednik... oči su mi različitog vanjskog ugla i moram različito staviti tuš da bi izgledalo jednako kad otvorim oči :lol: ludnica :D

Image

ovako izgleda nakon otprilike pola sata šminkanja
Cherry-Cherry

#16492 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Baterijo, što si dobro našminkala oči :)
manekenka u penziji

#16493 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Vidi ove baterije sto je plaha... MasAllah da ne ureknem :) :) :)
galamdzinica

#16494 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

alkalna_baterija wrote:definitivno najviše vremena ode na puder, jer se trudim da ga uvijek lijepo razmažem, da nigdje ne ostanu linije, da je izjednačeno... :roll:
ili ako stavljam tuš, on je definitivno pobjednik... oči su mi različitog vanjskog ugla i moram različito staviti tuš da bi izgledalo jednako kad otvorim oči :lol: ludnica :D

Image

ovako izgleda nakon otprilike pola sata šminkanja
:thumbup: ja ovo nikako ne bih mogla izvesti na sebi, oči bi mi izgledale kao dva minusa, i ovako me zezaju da sam k'o Azijatkinja :D
manekenka u penziji

#16495 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

veze s vezom wrote:manekenko aj lov jur obrve :D
mene stid svoje postaviti a ostala sam duzna :P
meni za sminkanje treba 10tak minuta
puder, rumenilo..maskara i onda najgore obrve :D
You don't love them, belive me :) na riječ. Ja se slomim oko njih i najviše mi vremena oduzmu. Sto vise kontam sve vise shvatam kako sam sva nekako asimetrična :lol: da ne kažem herava :lol:
alkalna_baterija

#16496 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ma ja vidim hiljadu mana na ovome sad kad gledam, ali ono što kažu, ubung macht den meister :D ovo je baš rijetkost da imam ovoliko šminke, često samo maskara, a još češće bez nje

volim se šminkat ali sam lijena za skinut šminku pa se lakše ne našminkat :D

@joooj, nije, samo sam malkice produžila ugao oka tako što nisam do kraja stavila krejon, nego sam ga izvukla vani prije, ako me kontaš :D

i da ne budem nekulturna, fala vam žene
Cherry-Cherry

#16497 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Kako si dobro stavila tuš :thumbup: prelijepe oči imaš :)
Ujedam

#16498 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

Alkalna baš su ti lijepe obrve i oči :thumbup:
alkalna_baterija

#16499 Re: AW: SMINKA oliti MAKE-UP

veze s vezom wrote:
manekenka u penziji wrote: You don't love them, belive me :) na riječ. Ja se slomim oko njih i najviše mi vremena oduzmu. Sto vise kontam sve vise shvatam kako sam sva nekako asimetrična :lol: da ne kažem herava :lol:
Image

if ju nou wat aj min :roll:
meni je najgore kad nisu iste...
mala ne kaki više, šta ti fali obrvama, uz tvoju boju kose su sasvim ok, možda malkice da su izraženije... a za oko fakat nemam komentara, znaš da me tvoje oči ostavljaju bez riječi :D
BJB

#16500 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Cherry-Cherry wrote:Najmrže mi je razmazivati puder, bilo kistom, spužvicom, čime god, nekad i prstima... Uvijek je negdje više, negdje manje... Čime vi stavljate tečni puder?
Najcesce prstima, razmazem/izblendam cetkom, rijetko beautyblenderom (rozi se raspao, a bijeli mi zao prljati), muka mi ako nemam vremena da ga odmah operem..Ali meni podloga tako brzo ide, zato maskara..
I kako imam malo oci, redovno se bocnem u oko.. Makar jedanput u deset dana.
Post Reply