Tomahawk11 wrote:
Vidim na ovo Zeljini navijaci nemaju komentara. Zato se na onu kamaru slika gdje sudija ''gura'' Sarajevo itekako imalo sta reci.
Nedosljednost, to je to. Jez, svaka cast sto si postavio, mada je i bez toga bilo jasno....ko god je pogledao utakmicu.
I onda se prica o nekim penalima, crvenim kartonima

koje sudija nije dao igracima Sarajeva

Poslije se malo izjednacio kriterij. Bilo je vec par faulova nasih, recimo Duljevic nad Memijom, i onda obratno. Bila je pustena prednost kad Hebibovic komicno pada u cosku pokusavajauci zagraditi loptu ispred Kokota. I onda pada i rusi i sebe i Kokota koji se pridize i slobodno centrira. Sudija je tu pustio prednost. I onda Rustemovic nad Djelmicem krkanski u ledja, opet na ivici zutog, ali po meni je Beganovic imao krkanskije startove ranije, plus imao 2 faula prije toga. I onda Bogdanovicev zuti nad krkankluk nad Benkom (to je bio prvi zuti na utakmici, a po meni je bilo razloga i ranije, ali i u Evropi se cesto bas tako desi nekako). Dalje mi je bilo mrsko pauzirat na detaljima. Mozda drugom prilikom.
Iz drugog po sjecanju znam da je bilo jos krkanskih nad Rustemom. I znam isto da je bila pauza kad je Benko u napadu skrpio mescini Kosorica. Mogao dobiti zuti.
Za reakciju Delaca razumijem argument za crveni, ali isto tako razumijem da je frajer krvave glave nasrnuo na pomocnog. Dzes mu dat crveni.

Nije bio u pitanju lakat kako je tvrdio, vec celom od celo. Poslije se rukovali on i Valjic.
Ovo za penal Barbarica smijesno. Nije bio penal.
Zuti Puzigace zasluzen.
Ostalo ne mogu se sjetiti dok ne pogledam minut po minut. Ko mazohista pravi.
Moja poenta nije toliko u pristrasnom sudjenju, koliko u agresiji s kojom su krenuli neki igraci Zeljeznicara. To je tolerisano (a nije moralo biti) i momentalno je promjenilo karakter utakmice. A za to nasi nisu bili spremni, i za to treba odati pocast Mulalicu.
Podsjetilo me ovo na pocetak utakmice Orasje - Zrinjski prije 5-6 godina, kad je Blaz na kraju izveo svoje s terena.

Cim je izvedena pocetna lopta ovi iz Orasja poceli krpit.