Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nema me tamo

#16476 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

hrasno38 wrote:
nema me tamo wrote:Zar je uopšte vaganje jesmo li se sjebali ili ne?

Normalno da smo se sjebali i sjebavacemo se jos 10 dana.

Nego recite vi meni jeste li se vi sjebali kad smo titulu osvojili?
Ne onoliko sigurno koliko vi kad smo mi osvojili 5,6....ma ne znam ni ja vise!!!!

OK
MOSALJOZE

#16477 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

:lol:
BlueBlood

#16478 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image

OK ?
eeee'

#16479 Re: Sarajevski derbi

Post by eeee' »

Jel ima neka podgrupa na sjeveru kod hz Debili ili nesto slicno?
sole2mio

#16480 Re: Sarajevski derbi

Post by sole2mio »

jeza u ledja wrote:Odgovor ovom sto je postavljao slikice:

Prekrsaj Kokota nad Rustemovicem, minut 1:48:
Image

Minut 2:09, prvo Hadziahmetovic sto nije svirano (?) pa onda Beganovic, opet nad Rustemovicem:
Image

Minut 3:56, Kokot faul nad Okicem. Po pravilima fudbalske igre, ovdje je vec trebao biti upozoren zbog uzastopnog fauliranja u kratkom periodu:
Image

Minut 4:08, opet Beganovic i opet nad Rustemovicem:
Image

Postoji takodje pravilo o konstantnom fauliranju istog igraca, u ovom slucaju Rustemovica. Trci faula nad njim u svega 2 i po minuta. I to poprilicno ostra faula. S tim sto nije svirao ocigledan faul Hadziahmetovica nad njim, valjda zato sto je ovaj ostao na nogama. U okviru 2 i po minuta i Kokot i Beganovic su napravili dva faula. Prije toga, Blagojevic je napravio faul nad Duljevicem, gdje je sudija pustio prednost. Znaci 6 prekrsaja u prva 4 minuta. Nijedan prekrsaj Sarajeva. Nakono ovog Beganovic je dobio upozorenje. Moje misljenje je samo da je ovaj prekrsaj bio na ivici zutog.

Minut 08:30, i opet Beganovic, ovaj put nad Duljevicem:
Image
Treci njegov faul u 6 i po minuta, i to nakon upozorenja. I nije dobio zuti karton.

Minut 12:42, Memija nad Duljevicem, sudija svira prednost:
Image

S druge strane, u 14:35, iz nekog razloga Valjic misli da je ovo faul Hebibovica nad Kokotom. Kokot se okrece i staje Hebibu na nogu i onda se saplice:
Image

Minut 18:32, Mladenovic krvnicki s ledja starta nad Okicem, sudija je procjenio valjda da je na loptu(?!?):
Image

Znaci 9 sviranih prekrsaja, pustenih prednosti i nedosudjenih prekrsaja u prvih 19 minuta. U medjuvremenu za Sarajevo jedan faul Barbarica nad Tiagom ("grljenje" s ledja) i ovaj nepravilno dosudjeni faul Hebibovica nad Kokotom. I neko prica o kriterijima? Hahaha.
Dalje mi se ne da.

Samo znam da je u drugom Kokot napravio bar jos 3 ostra faula. Do kraja nije dobio ni zuti karton.
Svaka cast na ovome, ali ima tu jos par startova koji nisu sankcionisani.
Pa da se ovo desilo u nekoj drugoj jacoj ligi, svi bi se faulovi kaznili kartonom, cak bi bilo i crvenih kartona.

Uglavnom ovo je odradjeno planski, da na pocetku ne daju Sarajevu da razvije igru, svaki faul je bio namjeran i vidi s ena njemu da ide na igraca, a sudija ne daje ni opomene.
Logovan

#16481 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: Ne onoliko sigurno koliko vi kad smo mi osvojili 5,6....ma ne znam ni ja vise!!!!
Ma ja, toliko ste ih osvojili da ih ne možete prebrojati. :lol: :lol: :lol:

Šta kaže, ma ne znam ni ja više. :lol:
BHF_Manijak

#16482 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

:mrgreen: :mrgreen:
Image
todd_smith

#16483 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
eeee'

#16484 Re: Sarajevski derbi

Post by eeee' »

Sta se desava?Nigdje navijaca(simpatizera)fks,gdje su,sta rade?osim na forumima :(
nema me tamo

#16485 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

:D
BlueBlood

#16486 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daryl Dixon

#16487 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

Image
jeza u ledja

#16488 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

A sta je furka sa ovim "OK"? Valjda ovaj ribar ne zna nista drugo izustiti pa to?
Dajte ba, lopta ga zakacila slucajno na putu do gola i vi od njega pravite idola. Od njega ima barem 5 igraca koji su vise zasluzni za pobjedu.

Al dobro, nek bude OK. Ocekujem takav odgovor.
Daryl Dixon

#16489 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#16490 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:A sta je furka sa ovim "OK"? Valjda ovaj ribar ne zna nista drugo izustiti pa to?
Dajte ba, lopta ga zakacila slucajno na putu do gola i vi od njega pravite idola. Od njega ima barem 5 igraca koji su vise zasluzni za pobjedu.

Al dobro, nek bude OK. Ocekujem takav odgovor.
Zasluzniji je Nuhanovic za svoj gol na derbiju, al dobro :mrgreen: covjeku se pise gol, pa da je samo trepavicom zakacio. Nema loseg gola na derbiju 8-)
Charuga
Globalni moderator

#16491 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Blagojević presjekao loptu, povukao je i pucao, a Tiago joj promjenio smjer. 60-40% u korist Jovana je OK odnos zasluga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16492 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:Odgovor ovom sto je postavljao slikice:

Prekrsaj Kokota nad Rustemovicem, minut 1:48:
Image

Minut 2:09, prvo Hadziahmetovic sto nije svirano (?) pa onda Beganovic, opet nad Rustemovicem:
Image

Minut 3:56, Kokot faul nad Okicem. Po pravilima fudbalske igre, ovdje je vec trebao biti upozoren zbog uzastopnog fauliranja u kratkom periodu:
Image

Minut 4:08, opet Beganovic i opet nad Rustemovicem:
Image

Postoji takodje pravilo o konstantnom fauliranju istog igraca, u ovom slucaju Rustemovica. Trci faula nad njim u svega 2 i po minuta. I to poprilicno ostra faula. S tim sto nije svirao ocigledan faul Hadziahmetovica nad njim, valjda zato sto je ovaj ostao na nogama. U okviru 2 i po minuta i Kokot i Beganovic su napravili dva faula. Prije toga, Blagojevic je napravio faul nad Duljevicem, gdje je sudija pustio prednost. Znaci 6 prekrsaja u prva 4 minuta. Nijedan prekrsaj Sarajeva. Nakono ovog Beganovic je dobio upozorenje. Moje misljenje je samo da je ovaj prekrsaj bio na ivici zutog.

Minut 08:30, i opet Beganovic, ovaj put nad Duljevicem:
Image
Treci njegov faul u 6 i po minuta, i to nakon upozorenja. I nije dobio zuti karton.

Minut 12:42, Memija nad Duljevicem, sudija svira prednost:
Image

S druge strane, u 14:35, iz nekog razloga Valjic misli da je ovo faul Hebibovica nad Kokotom. Kokot se okrece i staje Hebibu na nogu i onda se saplice:
Image

Minut 18:32, Mladenovic krvnicki s ledja starta nad Okicem, sudija je procjenio valjda da je na loptu(?!?):
Image

Znaci 9 sviranih prekrsaja, pustenih prednosti i nedosudjenih prekrsaja u prvih 19 minuta. U medjuvremenu za Sarajevo jedan faul Barbarica nad Tiagom ("grljenje" s ledja) i ovaj nepravilno dosudjeni faul Hebibovica nad Kokotom. I neko prica o kriterijima? Hahaha.
Dalje mi se ne da.

Samo znam da je u drugom Kokot napravio bar jos 3 ostra faula. Do kraja nije dobio ni zuti karton.
Vidim na ovo Zeljini navijaci nemaju komentara. Zato se na onu kamaru slika gdje sudija ''gura'' Sarajevo itekako imalo sta reci.
Nedosljednost, to je to. Jez, svaka cast sto si postavio, mada je i bez toga bilo jasno....ko god je pogledao utakmicu.
I onda se prica o nekim penalima, crvenim kartonima :lol: :lol: koje sudija nije dao igracima Sarajeva :mrgreen: :skoljka:
jeza u ledja

#16493 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Charuga wrote:Blagojević presjekao loptu, povukao je i pucao, a Tiago joj promjenio smjer. 60-40% u korist Jovana je OK odnos zasluga.
Prije bih rekao 90-10%, no dobro.

I generalno, najvise zasluga, od igraca bih dao vama Kokotu, pa Djelmicu, pa Blagojevicu, tim redom. Memija je bio nelos (svidio mi se onaj prolazak Puzija ko da je dijete :D) i eto Beganovic se bar krpio. Tiago se trudio al za sada ne vidim neki kvalitet.
Odbrana nezaposlena al su uradili sta su trebali, kao i Antolovic.
Hadziahmetovic, fakat, pravo los, nivo naseg Radovca, koji je isto bio jedan od najgorih na terenu.

Jos jednom Kokotu svaka cast, mada mi je odvratan u svakom pogledu.
Djelmic svakako standardno. Najbolji vam je igrac ove sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16494 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Charuga wrote:Blagojević presjekao loptu, povukao je i pucao, a Tiago joj promjenio smjer. 60-40% u korist Jovana je OK odnos zasluga.
Prije bih rekao 90-10%, no dobro.

I generalno, najvise zasluga, od igraca bih dao vama Kokotu, pa Djelmicu, pa Blagojevicu, tim redom. Memija je bio nelos (svidio mi se onaj prolazak Puzija ko da je dijete :D) i eto Beganovic se bar krpio. Tiago se trudio al za sada ne vidim neki kvalitet.
Odbrana nezaposlena al su uradili sta su trebali, kao i Antolovic.
Hadziahmetovic, fakat, pravo los, nivo naseg Radovca, koji je isto bio jedan od najgorih na terenu.

Jos jednom Kokotu svaka cast, mada mi je odvratan u svakom pogledu.
Djelmic svakako standardno. Najbolji vam je igrac ove sezone.
I ja sam primjetio to za Kokota, ali vidim malo ko pominje. U pojedinim momentima je izgledao kao Ronaldo (debeli) spram nase odbrane.
jeza u ledja

#16495 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote: Vidim na ovo Zeljini navijaci nemaju komentara. Zato se na onu kamaru slika gdje sudija ''gura'' Sarajevo itekako imalo sta reci.
Nedosljednost, to je to. Jez, svaka cast sto si postavio, mada je i bez toga bilo jasno....ko god je pogledao utakmicu.
I onda se prica o nekim penalima, crvenim kartonima :lol: :lol: koje sudija nije dao igracima Sarajeva :mrgreen: :skoljka:
Poslije se malo izjednacio kriterij. Bilo je vec par faulova nasih, recimo Duljevic nad Memijom, i onda obratno. Bila je pustena prednost kad Hebibovic komicno pada u cosku pokusavajauci zagraditi loptu ispred Kokota. I onda pada i rusi i sebe i Kokota koji se pridize i slobodno centrira. Sudija je tu pustio prednost. I onda Rustemovic nad Djelmicem krkanski u ledja, opet na ivici zutog, ali po meni je Beganovic imao krkanskije startove ranije, plus imao 2 faula prije toga. I onda Bogdanovicev zuti nad krkankluk nad Benkom (to je bio prvi zuti na utakmici, a po meni je bilo razloga i ranije, ali i u Evropi se cesto bas tako desi nekako). Dalje mi je bilo mrsko pauzirat na detaljima. Mozda drugom prilikom. :D

Iz drugog po sjecanju znam da je bilo jos krkanskih nad Rustemom. I znam isto da je bila pauza kad je Benko u napadu skrpio mescini Kosorica. Mogao dobiti zuti.
Za reakciju Delaca razumijem argument za crveni, ali isto tako razumijem da je frajer krvave glave nasrnuo na pomocnog. Dzes mu dat crveni. :D Nije bio u pitanju lakat kako je tvrdio, vec celom od celo. Poslije se rukovali on i Valjic.
Ovo za penal Barbarica smijesno. Nije bio penal.
Zuti Puzigace zasluzen.
Ostalo ne mogu se sjetiti dok ne pogledam minut po minut. Ko mazohista pravi. :D

Moja poenta nije toliko u pristrasnom sudjenju, koliko u agresiji s kojom su krenuli neki igraci Zeljeznicara. To je tolerisano (a nije moralo biti) i momentalno je promjenilo karakter utakmice. A za to nasi nisu bili spremni, i za to treba odati pocast Mulalicu.
Podsjetilo me ovo na pocetak utakmice Orasje - Zrinjski prije 5-6 godina, kad je Blaz na kraju izveo svoje s terena. :D Cim je izvedena pocetna lopta ovi iz Orasja poceli krpit.
omega369

#16496 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Tomahawk11 wrote:
Vidim na ovo Zeljini navijaci nemaju komentara. Zato se na onu kamaru slika gdje sudija ''gura'' Sarajevo itekako imalo sta reci.

Kad su oni imali komentare na dokaze i cinjenice?? Uvijek su bili vise za bajke i mitove

mr. podbradni najgori
Tomahawk11
Globalni moderator

#16497 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote: Vidim na ovo Zeljini navijaci nemaju komentara. Zato se na onu kamaru slika gdje sudija ''gura'' Sarajevo itekako imalo sta reci.
Poslije se malo izjednacio kriterij. Bilo je vec par faulova nasih, recimo Duljevic nad Memijom, i onda obratno. Bila je pustena prednost kad Hebibovic komicno pada u cosku pokusavajauci zagraditi loptu ispred Kokota. I onda pada i rusi i sebe i Kokota koji se pridize i slobodno centrira. Sudija je tu pustio prednost. I onda Rustemovic nad Djelmicem krkanski u ledja, opet na ivici zutog, ali po meni je Beganovic imao krkanskije startove ranije, plus imao 2 faula prije toga. I onda Bogdanovicev zuti nad krkankluk nad Benkom (to je bio prvi zuti na utakmici, a po meni je bilo razloga i ranije, ali i u Evropi se cesto bas tako desi nekako). Dalje mi je bilo mrsko pauzirat na detaljima. Mozda drugom prilikom. :D

Iz drugog po sjecanju znam da je bilo jos krkanskih nad Rustemom. I znam isto da je bila pauza kad je Benko u napadu skrpio mescini Kosorica. Mogao dobiti zuti.
Za reakciju Delaca razumijem argument za crveni, ali isto tako razumijem da je frajer krvave glave nasrnuo na pomocnog. Dzes mu dat crveni. :D Nije bio u pitanju lakat kako je tvrdio, vec celom od celo. Poslije se rukovali on i Valjic.
Ovo za penal Barbarica smijesno. Nije bio penal.
Zuti Puzigace zasluzen.
Ostalo ne mogu se sjetiti dok ne pogledam minut po minut. Ko mazohista pravi. :D

Moja poenta nije toliko u pristrasnom sudjenju, koliko u agresiji s kojom su krenuli neki igraci Zeljeznicara. To je tolerisano (a nije moralo biti) i momentalno je promjenilo karakter utakmice. A za to nasi nisu bili spremni, i za to treba odati pocast Mulalicu.
Podsjetilo me ovo na pocetak utakmice Orasje - Zrinjski prije 5-6 godina, kad je Blaz na kraju izveo svoje s terena. :D Cim je izvedena pocetna lopta ovi iz Orasja poceli krpit.
Pustio da nas istuku na startu meca, pa onda izjednacio kriterij :mrgreen: Sto ce prije reci da je sudija bilo los, lose vodio derbi. Koliko god bio subjektivan po pitanju Sarajeva, necu reci da je pogurao Zelju, jer je to los spin i neukusno. Mulalic je najavio da ce Zeljo upravo tako igrati i isplatilo mu se. Posteno.
jedan od mnogih

#16498 Re: Sarajevski derbi

Post by jedan od mnogih »

O K :izet:
Mea_parvitas

#16499 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

BHF_Manijak wrote::mrgreen: :mrgreen:
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
House

#16500 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

omega369 wrote:
Tomahawk11 wrote:

Kad su oni imali komentare na dokaze i cinjenice?? Uvijek su bili vise za bajke i mitove

mr. podbradni najgori

Image
Post Reply