Immerhin viel besser als bei Dirjefferson wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego kako je u DDR-u?
Ukrajina
-
dresdener78
#16476 Re: Ukrajina
-
sportman1
#16477 Re: Ukrajina
saudija ima 1/4 svjetskih zaliha,najvise na svijetu i ima kvalitetniju naftu od rf.
-nego,evo novih sankcija eu prema rf.
kakve ce biti posljedice ovoga? hoce li putin uzvratit zesce??
i pije li vodu teorija da je su-25 srusio avion,kako yvrde rusi?
-
sportman1
#16478 Re: Ukrajina
japin_mutapi wrote:finska DDR poljska mađarska češka slovačka rumunija bugarska estonija litvanija latvija svi su pobjegli od rusije evo sad bježi i ukrajina
zapravo sve bivše sovjetske republike osim giganta bjelorusije i kazahstana se sve više distanciraju od rusije i pokušavaju smanjiti ruski uticaj
josip broz takođe nije htio pod rusku šapu čak je i enver hođa napusti varšavski savez
nakon brežnjeva imamo putina i novu putinovu doktrinu - rusija kao svjetska imerija
zato sto previse gledaju usa filmove u kojima su svi puni love pa misle da ce i kod njih tako jednom bit.
a u usa filmovima sirotinje i nema.
-
zavrzlama
#16479 Re: Ukrajina
malo prije Obama na pres konferenciji objavi sankcije rusiji..ustvari najavi novi hladni rat protiv rusije,iako na pitanje jednog novinara to zamota u tvrdi celofan 
- mirsek
#16480 Re: Ukrajina
I ovdje iznenadjenje.sportman1 wrote:saudija ima 1/4 svjetskih zaliha,najvise na svijetu i ima kvalitetniju naftu od rf.
Venecuela ima isto ili malo vise zaliha nafte od saudije.
Samo nemaju kvalitetnu tehnologiju da je vadi bez dosta gubitaka.
- mirsek
#16481 Re: Ukrajina
Ode mi standard u germanskom govornom podrucju a Svica ne da lako vize.zavrzlama wrote:malo prije Obama na pres konferenciji objavi sankcije rusiji..ustvari najavi novi hladni rat protiv rusije,iako na pitanje jednog novinara to zamota u tvrdi celofan
Unistise mi ameri my european dream.
- Challenger__
#16482 Re: Ukrajina
Šta kaže klempavi kreten, hoće li uvesti sankcije i Gazi? Mislim, daju znake života a bilo je i drugih zločina protiv Izraela i ostalih vitalnih američkih nacionalnih interesa.zavrzlama wrote:malo prije Obama na pres konferenciji objavi sankcije rusiji..ustvari najavi novi hladni rat protiv rusije,iako na pitanje jednog novinara to zamota u tvrdi celofan
- daxon
#16483 Re: Ukrajina
Koji komedijaši i ljigavci ovi EU (ma šta to značilo), kao uvode sankcije Rusiji, ali se eto sankcije ne odnose na plin, naftu i ostale energente, naravno, ne odnose se ni na svemirske letovesportman1 wrote:-nego,evo novih sankcija eu prema rf.
Pa na šta se onda odnose, na izvoz ruskih babuški, ili...?

-
zavrzlama
#16484 Re: Ukrajina
nista samo opusteno....BIH ganja svoj interes,a uhonja navodi vodu na nas mlinChallenger__ wrote:Šta kaže klempavi kreten, hoće li uvesti sankcije i Gazi? Mislim, daju znake života a bilo je i drugih zločina protiv Izraela i ostalih vitalnih američkih nacionalnih interesa.zavrzlama wrote:malo prije Obama na pres konferenciji objavi sankcije rusiji..ustvari najavi novi hladni rat protiv rusije,iako na pitanje jednog novinara to zamota u tvrdi celofan
- General War
#16485 Re: Ukrajina
Tako tati mami i putinu se obracaj sa stvarkama, nisam ja kriv sto su ti postovi prije za novine "trece oko" nego za politike.Challenger__ wrote:General War
Šta ti bulazniš? Jeli tema Ukrajina? Jeli NATO na rusko-ukrajinskoj granici? Nije. Žele li to SAD? Žele. Da li to dozvoljava RF? Ne dozvoljava. Šta si ti jadan umislio sa tim mapama, zabij ih u onu stvar...
Jeste tema je ukrajina...jesi li TI rekao da rusi nedaju da se NATO priblizi granici? -Jesi.
Da li TI zelis da to tako izgleda da SAD zeli granicu sa rusijom?-Zelis.
Da li TI zelis da dokazujes do besvjesti i zdravog razuma da RF ko biva se bori protiv NATO expanzije time sto anektira i otima tudju teritoriju (i tako ustvari se priblizava NATO-u sa "svoje" strane)?-Zelis.
Jadan si Ti sto svoje autisticko politicko vidjenje ciste agresije doveo sebe u tu poziciju da forumasima uljepsavas dane sa provalama.

- General War
#16486 Re: Ukrajina
..Dok Putin vec sprema onaj jedan nosac aviona i Tu140 prema Tel AvivuChallenger__ wrote:Šta kaže klempavi kreten, hoće li uvesti sankcije i Gazi? Mislim, daju znake života a bilo je i drugih zločina protiv Izraela i ostalih vitalnih američkih nacionalnih interesa.zavrzlama wrote:malo prije Obama na pres konferenciji objavi sankcije rusiji..ustvari najavi novi hladni rat protiv rusije,iako na pitanje jednog novinara to zamota u tvrdi celofan
- eltroxin
#16487 Re: Ukrajina
Challenger u tenutcima predaha...

-
L u c i f e r
#16488 Re: Ukrajina
Ovde je fakat sega koliko se neki uzivljavaju braneci putina, ko da im je zagondzija jbt... 
Hopusteno...
Hopusteno...
- General War
-
Kaligula I
#16490 Re: Ukrajina
...naravno, danas se američka ekonomska sila bazira na vojnoj sili, a pomoću koje Ameri dresiraju i pljačkaju svjetske narode i države...kaubojska posla...Ameri su, dakle, na državnom nivou usvojili životnu filozofiju svojih nacionalnih junaka 'braće Daltonovih'...ako se ne može doći do susjedovog pašnjak ili izvora milom, onda može silom...koji će im klinac ugalj, željezo ili nafta u njihovoj državi kada istih ima u tuđoj, a pošto su oni 'Daltonovi' onda nema da nema, jedino može da nestane...detroit-mercy wrote:
Kad procitas ovako neku glupost o ekonomiji jedne zemlje koja je za par kopalja ispred svake druge, onda znas koliko je sati. Ja ne idem sa pozicije ideologije nego na ekonomiju zemlje gledam cisto sa ekonomske strane. Eto Kinezi prave americke zastave, sto zanci americka industrija je u kurcu. Sta reci, koju poruku poslati, kao sto rekoh, za njega jos uvije vrijedi ona in 18 vijeka
imas ugalj imas zeljezo, mora da is ekonomska sila
.
-
Kaligula I
#16491 Re: Ukrajina
...nikakvu ulogu ne igra ruska igra...oni će to pokušati odraditi i pod uvjetom da su Rusi sve do zadnjeg Majek Tereze... jer je cilj zapadnih zemalja nametanje NLI i dužničkog ropstva svim državama i narodima svijeta, kroz razrađen plan i program...jastuk1 wrote:
Dragi Dresdener,
Generalno se slažem s ostatkom posta koji nije citiran, ali ovim dijelom vrijeđaš mnoge. Znam da samo hoćeš da povučeš paralelu, ali ti je paralela ne primjerena jer je BiH bila Republika u bivšoj SFRJ, dok su Donbas i Lugansk samo oblasti, bez nekog naročitog istoriskog kontinuiteta. INAČE JA SAM NA STRANI DONBASA I SVAKOGA KO JE PROTIV FAŠISTIČKE UKRAJINSKE VLASTI. A to što sam za Donbas ne znači nužno da volim ili podržavam Rusiju! Smatram da Rusija ovo sve pogrešno igra i da će za 10, 20 godina zapad i lihvaro-cionisti napraviti slične igranke ocjepljenja u samoj Rusiji. Mislim da će imati pik na naftom i plinom bogatu Tujmensku oblast iza Urala. Već siju sjeme za uspostavu Sibirske etničke grupe tamo.
ISTO TAKO se jednako zgražavam i pljujem na maksimalno licemnjerstvo "pro-Rusa" ovdje na forumu koji veličaju Assadisin režim u Siriji. Plaču za civilima u Donbasu, a nije ih briga za civile u Siriji niti osuđuju režim koji je pobio 100,000 civila.
Na ovom forumu ima likova koji toliko mrze i preziru Islam da im je čak drago i likuju kada Assadista baca bombe na civile. Da likuju kada baca na FSA ili IS ili ostale grupe hajde de, već na civile. !!!!! Licemjerje i bezočni cinizam.
- exliberal-ex
#16492 Re: Ukrajina
zavrzlama wrote:nista samo opusteno....BIH ganja svoj interes,a uhonja navodi vodu na nas mlinChallenger__ wrote:Šta kaže klempavi kreten, hoće li uvesti sankcije i Gazi? Mislim, daju znake života a bilo je i drugih zločina protiv Izraela i ostalih vitalnih američkih nacionalnih interesa.zavrzlama wrote:malo prije Obama na pres konferenciji objavi sankcije rusiji..ustvari najavi novi hladni rat protiv rusije,iako na pitanje jednog novinara to zamota u tvrdi celofan..s jakom rusijom BIH samo gubi,jer pitanja opstanka BIH je u rukama USA i zapada svakako
...za politicko prepucavanje amera i rusa obicno se racun ispostavi njihovim satelitima,pa nije zgoreg s edrzati ekipe koja uvijek pobjedjuje a rusi nisu taj tim,to je srbija i ideja velike srbije najbolje osjetila
pa majku mu dokle vise...sutra da izbije sukob izmedju pingvina na juznom polu ti bi to povezao nekako sa velikom srbijom....e pa fakat neko ovdje ima problema
- General War
#16493 Re: Ukrajina
Covjek je samo rekao ko sa rusima sadi tikve, o glavu mu se odbiju, Srbija je samo skolski primjer za balkansku uconicu.exliberal-ex wrote:zavrzlama wrote: nista samo opusteno....BIH ganja svoj interes,a uhonja navodi vodu na nas mlin..s jakom rusijom BIH samo gubi,jer pitanja opstanka BIH je u rukama USA i zapada svakako
...za politicko prepucavanje amera i rusa obicno se racun ispostavi njihovim satelitima,pa nije zgoreg s edrzati ekipe koja uvijek pobjedjuje a rusi nisu taj tim,to je srbija i ideja velike srbije najbolje osjetila
pa majku mu dokle vise...sutra da izbije sukob izmedju pingvina na juznom polu ti bi to povezao nekako sa velikom srbijom....e pa fakat neko ovdje ima problema![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Kaligula I
#16494 Re: Ukrajina
...uništena ukrajinska tehnika između Toreza i Šahtjorska...
-
zavrzlama
#16495 Re: Ukrajina
nista samo opusteno....BIH ganja svoj interes,a uhonja navodi vodu na nas mlin..s jakom rusijom BIH samo gubi,jer pitanja opstanka BIH je u rukama USA i zapada svakako
Pa normalno da se povezuje .....svi koji su proruski orijentisani na ovom forumu,ne podrzaju ruse i proruse u ukrajini,radi njih samih,nego zbog BIH i Kosova,jer imaju iste ciljeve ovdje ko prorusi u Ukrajini..the end.pa majku mu dokle vise...sutra da izbije sukob izmedju pingvina na juznom polu ti bi to povezao nekako sa velikom srbijom....e pa fakat neko ovdje ima problema![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#16496 Re: Ukrajina
detroit-mercy wrote:Narvno, kad sam gledo tekmu Rvacke repkeBlack swan wrote:jesi li ustao dok spominješ vrhovnika?detroit-mercy wrote: Ma vode pogresnu strategiju, trebali su ko Rvacka sve protjerat i mirna Ukrajina.
ja ustadoh ono svi ustase
. I jos vicu za "Za Dom Spremni"
stari fazoni su vazda najbolji fazoni
- animus
#16497 Re: Ukrajina
Ovo gore je cista propaganda, naravno da ce poneki automobil, kamion ili transporter biti unisten prilikom napada. Bitan je rezultat tog napada a on me je iznenadio kad sam vidio novu mapu.Kaligula I wrote:
...uništena ukrajinska tehnika između Toreza i Šahtjorska...

Vidljivo je da su I Donjeck I Luhansk potpuno odsjeceni od ostatka teritorije, da je citava teritorija akoro presjecena na dva dijela kod Debalt-seve iz pravca sjevera I Shaktarska iz pravca juga. Podrucje prema granici Rusije je prosireno dobro tako da je pitanje vremena kad ce citava granica biti pod kontrolom. Velicina teritorije se drasticno smanjila. Akcija veoma uspjesno izvedena a intervencija Rusije skoro onemogucena nakon zadnjih politickih desavanja.
Ranije sam najavio da ce se ici ovom taktikom podjele teritorija ali sam ocekivao napad na Gorlivku koja je vazno cvoriste. Ovo sada stanje je puno bolje tako da se moze zakljuciti da ovu Ukrajinsku vojsku ne vode neke neznalice nego vrlo vjesti ratnici. Cestitam vojsci Ukrajine I cijelom ukrajinskom narodu na ovoj pobjedi koja je za njih prelomna u istoriji I koja znaci opstanak drzave.
- ILVIIR
#16498 Re: AW: Ukrajina
Mene interesuje sta ce biti poslje osobadjanja donjecke i luhanske oblasti.. kako dalje sa krimom?
- Challenger__
- animus
#16500 Re: AW: Ukrajina
Pretpostavljam da ce se problem Krima rješavati na duzi period, prije svega Ukrajina ce politickim sredstvima pokusati da vrati kontrolu ali su male sanse da to uspije a vojno jos manje ima sansu. Ostat ce nepromijenjeno stanje duži period kao sto je I u Moldaviji I Georgiji gdje su separatist okupirali dio teritorije uz podrsku Rusije, mada od svih oblasti ova je najbitnija za Rusiju. Niko nece previse zatezati oko ove oblasti jer nije toliko ni bitna za Ukrajinu. Mozda nekad da se nadje dogovor o prepustanju tog teritorija Rusiji ali mozda I da Ukrajina iskoristi eventualnu slabost Rusije (raspad drzavnog sistema) kad bi mogla pokusati da vrati kontrolu, ali to je malo vjerovatno. Ukrajina ima ogroman potencijal da bude bogata drzava I ove price o pljacki Ukrajine su cista demagogija. Najveca drzava u Europi koja ima prirodne potencijale I koja je veoma rijetko naseljena moze da dozivi ekonomski bum u nekim normalnim okolnostima. Mali broj stanovnistva u odnosu na teritoriju je rezultat genocida Staljina I Rusa nad Ukrajincima (Holodomor) kada su izgladnjivanjem pobili izmedju 5 I 10 miliona Ukrajinaca. Da nije bilo genocida Ukrajinbi bi imala duplo vise stanovnika nego danas I to bi bila sigurno drzava od oko 100 miliona koja bi bila sila u svakom pogledu.ILVIIR wrote:Mene interesuje sta ce biti poslje osobadjanja donjecke i luhanske oblasti.. kako dalje sa krimom?