Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
beni-bu-man

#16451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

basicm wrote:
amar1994 wrote:
beni-bu-man wrote: ma ko ih jebe kad voze ko peMzioneri, kad ih je strah pritisnut gas, nebil vise goriva potrosio debil
ma jasta :thumbup:
Zato kazem sve je ovo pravdanje nesposobnosti.
ma ko je nesposoban ima javni prevoz, al haj debili ko debili, sta ces
Bakir1

#16452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

eee al "gdje to pise" i "ja imam pravo" utopije....
beni-bu-man

#16453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Bakir1 wrote:eee al "gdje to pise" i "ja imam pravo" utopije....
Bakir1

#16454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

ma hajd da me hoce otresti sta ovako :D
ali 110 km/h, lijeva, teleci pogled tipa sta je.....
amar1994

#16455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

beni-bu-man wrote:
Bakir1 wrote:eee al "gdje to pise" i "ja imam pravo" utopije....
Image

:evil:
beni-bu-man

#16456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Bakir1 wrote:ma hajd da me hoce otresti sta ovako :D
jes gledo onog s Golfom MK1 sto otrese 350z i Porschea :lol: :lol: :lol: :lol:

nista, fino desno ga zobidjes, ko ga jebe kad mu truhne mozak
shheff

#16457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shheff »

Veoma je jednostavno izracunati ko ovdje pokusava biti pametan, skoro svaki dio AP ima preglednost 500m+, ako neko vozi 40kmh vise od tebe znaci da se priblizi svake sekunde za 11m, sto znaci da ako pratis retrovizore znas 45s ranije da ima neko iza tebe, ali u najgorem slucaju 15-20s (oko 200m iza ocito se moze primjetiti da neko prilazi brze). Vozio dugo SDI i cekao svoj red, ili kad krenes guraj na 150kmh ako je vec AP opterecen da ne smetas kome.
prije sam misljenja i vise je slucajeva da idu lijevom 110-120, vise od pola minute ne prate retrovizore (ovaj iz daleka to vidi a priblizava se sa 150-160 npr. razlika od 40), nego da im neko doleti brzo sa 180+, pa ne mogu reagovati
Bakir1

#16458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

beni-bu-man wrote:
Bakir1 wrote:ma hajd da me hoce otresti sta ovako :D
jes gledo onog s Golfom MK1 sto otrese 350z i Porschea :lol: :lol: :lol: :lol:

nista, fino desno ga zobidjes, ko ga jebe kad mu truhne mozak
ne bih desnom prestizao za dunjaluk, kada sve fino prodje prolazim, do tada opusteno :D
jednom prilikom vozim nesto sto svojom pojavom ne odaje broj kw, a kojih je mnogo, ispred mene neki puz, desno 3 kamiona, lijevi upaljen i za puzem prestizem, kadli tdi masina od 110 konja u retrovizoru, vidi puza ispred mene, nije ni prisao to blica to svira gestikulacije, s usana jebe majke, hajde prodjemo ispred kamiona sklonim se desno prodje, ja prestignem puza i u guzicu tdi masini :D
na kraju je otisao u zaustavnu da prodjem :lol:
condy

#16459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Odeš do De niko ti ne blicne, odeš do Sa pet šest ljudi ti blicaju kad voziš po propisu i ograničenjima :D

Recimo ovu situaciju. Vozač ispred tebe u desnoj traci nekih 50-80 metara, ti mu dolaziš u sustret u ljevoj traci. On daje ljevi žmigavac, ali ne kreće u ljevu traku. Ima dosta saobraćaja. Da li ćete ga pustiti, usporiti malo i blicati mu da se ubaci u ljevu trakku ili proći projuriti :-D ?
Bakir1

#16460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

imam lijevi zmigavac upaljen, razmak nije dovoljan, necu ga pustiti, ne blicam, ne gestikuliram, nema nedoumice....
basicm

#16461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

condy wrote:Odeš do De niko ti ne blicne, odeš do Sa pet šest ljudi ti blicaju kad voziš po propisu i ograničenjima :D

Recimo ovu situaciju. Vozač ispred tebe u desnoj traci nekih 50-80 metara, ti mu dolaziš u sustret u ljevoj traci. On daje ljevi žmigavac, ali ne kreće u ljevu traku. Ima dosta saobraćaja. Da li ćete ga pustiti, usporiti malo i blicati mu da se ubaci u ljevu trakku ili proći projuriti :-D ?
Ne kontam te, kako u susret, desna-lijeva traka???
condy

#16462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

basicm wrote:
condy wrote:Odeš do De niko ti ne blicne, odeš do Sa pet šest ljudi ti blicaju kad voziš po propisu i ograničenjima :D

Ne kontam te, kako u susret, desna-lijeva traka???
Sorry nisam se najbolje izrazio.

Govorim o autoputu. Ideš ljevom trakom kad sustižeš neko auto u desnoj traci, a on upalio žmigavac i hoće u tvoju traku. Hoćeš li ga pustiti ?
530i

#16463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

To je čista istina. Blicanje i jahanje po lijevoj traci bez razloga počinje od Zagreba istočnije... Po Njemačkoj mi se znalo desiti da na autobanu od tri trake+zaustavna vozim krajnjom lijevom i to oko 170 i stiže me primjetno brzo Porsche ili neki drugi auto, ljudi korektno uspore, ja se vratim prvom prilikom desno oni odjure dalje. Sviranja i blicanja nema ni u ludilu, tek ako je neko baš nestrpljiv znao je lijevi žmigavac da upali.

Kod nas divljina...obično vozim oko 140 i ne obazirem se na majmune koji blicaju, osim ako nisu vozila policije, hitne ili vatrogasci sa upaljenim svjetlosno-zvučnim signalima. Naravno ne treba biti kreten pa se uvaljivati drugima. Meni se prošle godine uvali debil sa nekim raspalim golfom trojkom, pretiče kamion koji ide 90 sa 95 na sat...a vidio me 100% par stotina metara ranije, uredno sam se prestrojio lijevo sve sa žmigavcem upaljenim. I naravno da sam svirao uz jako kočenje.
condy

#16464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

530i wrote:

To je čista istina. Blicanje i jahanje po lijevoj traci bez razloga počinje od Zagreba istočnije... Po Njemačkoj mi se znalo desiti da na autobanu od tri trake+zaustavna vozim krajnjom lijevom i to oko 170 i stiže me primjetno brzo Porsche ili neki drugi auto, ljudi korektno uspore, ja se vratim prvom prilikom desno oni odjure dalje. Sviranja i blicanja nema ni u ludilu, tek ako je neko baš nestrpljiv znao je lijevi žmigavac da upali.

Kod nas divljina...obično vozim oko 140 i ne obazirem se na majmune koji blicaju, osim ako nisu vozila policije, hitne ili vatrogasci sa upaljenim svjetlosno-zvučnim signalima. Naravno ne treba biti kreten pa se uvaljivati drugima. Meni se prošle godine uvali debil sa nekim raspalim golfom trojkom, pretiče kamion koji ide 90 sa 95 na sat...a vidio me 100% par stotina metara ranije, uredno sam se prestrojio lijevo sve sa žmigavcem upaljenim. I naravno da sam svirao uz jako kočenje.
:thumbup:

Da i meni je ostalo zanimljivo ovo sa lijevim žmigavcem.
Sunculish

#16465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Danas oko podne stojim na semoforu kod Nedzarica i cekam zeleno da napravim polukrug ka Ilidzi. Pali se zeleno, treca sam u koloni i da krenem ugasi mi se auto. Upalim odmah i krenem. Vidjela sam na retrovizoru da je jos jedno ili dva auta iza mene proslo. I kako sam presla sine jos jednom pogledam "mjesto zlocina" da vidim koliko sam to automobila "ugrozila" ne polazenjem na vrijeme, uredno mi krezubi baja od 50 godina iz bijelog, raspalog golfa II opsova majku i gundja. U prvom momentu mi je bilo smijesno, poslije toga mi je toliko zlo doslo da sam jos uvijek u soku. Zar smo ko ljudi postlai tolika stoka da skatarimo majku nekome za takvu stvar? Zensko sam. Imala sam osjecaj da sam ostala na semooru da bi izasao iz auta da me bije. Drugi vozac auta iza mene koji je uredno prosao na jos uvijek zeleno svjetlo, iz auta bulji u mene, analizira kome se to moglo auto ugasiti :shock: Ljudi moji, kud plovi ovaj brod??
Travnički Noćni Šetač

#16466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Da ne budem shvaćen pogrešno... apsolutno sam protiv tih psovanja, dobacivanja na kraju krajeva i dvije ženske osobe iz moje porodice su takođe vozači... ali eto ipak moram da pitam je li problem malo otići negdje na parking ili slično pa provježbati malo vožnju sa autom, jer gašenje auta na kretanju je pokazatelj neuvježbanosti i slabe kontrole nad vozilom... a to nekada može biti opasno...
clio_dci120

#16467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by clio_dci120 »

Sto ovdje vole sve izvrnuti sto se napise...Normlano da svako treba propustiti brzega i da je desna traka za voznju autoputem. I ovo nije slucaj ubacivanja kada vidis nekoga, dok god ima neko u retrzovizoru ne idem u lijevu. Medjutim, nije cesto da se na zadnjoj dionici autoputa nanize i po 5-6 kamiona, sta tad treba neko raditi, vracati se u lijevu izmedju kamiona koji ionako premalo odstojanje drze i kociti sa 130 na 80..Ne pada mi napamet.
Ili vozi iza tebe cijelo vrijeme sto neko gore napisa, i krene preticati kad ti vec zapocnes i stane sprovoditi seljakluk blicanjem da se odjednom ti sklanjas. A takvim sto zure zao dati 50 marki za tag, pa onda zaglave na naplatnim... :D
Ovo napisano se ne moze poistovjetiti sa debilima koji u lijevoj namjerno usporavaju saobracaj...
beni-bu-man

#16468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

clio_dci120 wrote:Sto ovdje vole sve izvrnuti sto se napise...Normlano da svako treba propustiti brzega i da je desna traka za voznju autoputem. I ovo nije slucaj ubacivanja kada vidis nekoga, dok god ima neko u retrzovizoru ne idem u lijevu. Medjutim, nije cesto da se na zadnjoj dionici autoputa nanize i po 5-6 kamiona, sta tad treba neko raditi, vracati se u lijevu izmedju kamiona koji ionako premalo odstojanje drze i kociti sa 130 na 80..Ne pada mi napamet.
Ili vozi iza tebe cijelo vrijeme sto neko gore napisa, i krene preticati kad ti vec zapocnes i stane sprovoditi seljakluk blicanjem da se odjednom ti sklanjas. A takvim sto zure zao dati 50 marki za tag, pa onda zaglave na naplatnim... :D
Ovo napisano se ne moze poistovjetiti sa debilima koji u lijevoj namjerno usporavaju saobracaj...
ne kontam kamioni u lijevo traci il sam ja nesto pogresno razumio :?
beni-bu-man

#16469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Travnički Noćni Šetač wrote:Da ne budem shvaćen pogrešno... apsolutno sam protiv tih psovanja, dobacivanja na kraju krajeva i dvije ženske osobe iz moje porodice su takođe vozači... ali eto ipak moram da pitam je li problem malo otići negdje na parking ili slično pa provježbati malo vožnju sa autom, jer gašenje auta na kretanju je pokazatelj neuvježbanosti i slabe kontrole nad vozilom... a to nekada može biti opasno...
shuti ja sam tako u koloni na semaforu zaboravio da sam u brzini i pustio kvacilo, sreca bila noga na kocnici :izet:
NediM17

#16470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Travnički Noćni Šetač wrote:Da ne budem shvaćen pogrešno... apsolutno sam protiv tih psovanja, dobacivanja na kraju krajeva i dvije ženske osobe iz moje porodice su takođe vozači... ali eto ipak moram da pitam je li problem malo otići negdje na parking ili slično pa provježbati malo vožnju sa autom, jer gašenje auta na kretanju je pokazatelj neuvježbanosti i slabe kontrole nad vozilom... a to nekada može biti opasno...
moze se desiti svakome. meni se ugasio ceed u sred zagreba krecuci sa semafora.. sta sad? jesam neuvjezban i slabe kontrole?
tempuser

#16471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

bit101 wrote:150 km/h je velika brzina, i auto koje se tom brzinom krece se često ne može na vrijeme ni primijetiti u retrovizoru, posebno kod nas jer ima dosta krivina na AC.
Da nisi neku cifru zaboravio. Koliko je to velika brzina govori to da te nijedan presretac nece zaustaviti ako vozis 150.
beni-bu-man

#16472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

NediM17 wrote:
moze se desiti svakome. meni se ugasio ceed u sred zagreba krecuci sa semafora.. sta sad? jesam neuvjezban i slabe kontrole?
do aVta je
tempuser

#16473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

clio_dci120 wrote:Sto ovdje vole sve izvrnuti sto se napise...Normlano da svako treba propustiti brzega i da je desna traka za voznju autoputem. I ovo nije slucaj ubacivanja kada vidis nekoga, dok god ima neko u retrzovizoru ne idem u lijevu. Medjutim, nije cesto da se na zadnjoj dionici autoputa nanize i po 5-6 kamiona, sta tad treba neko raditi, vracati se u lijevu izmedju kamiona koji ionako premalo odstojanje drze i kociti sa 130 na 80..Ne pada mi napamet.
Ako ti vozis 120-130 i krenes u preticanje kad nema niko u lijevoj iza tebe, a na 2-3 kamionu te sustigne auto, ti ili ne vozis 120-130 ili ne vidis dbro ili svi oni voze preko 200 na sat.
Travnički Noćni Šetač

#16474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

NediM17 wrote:
Kao što rekoh... ne bih da budem pogrešno shvaćen ali očigledno jesam... Ali ostajem pri tome da je gašenje auta na kretanju pokazatelj nedovoljne kontrole vozača nad vozilom ( znači da ne dođe do izvrtanja teza kao i obično: ne mislim na tehniku vožnje već na koncentraciju i kontrolu nad vozilom) i da bi svako od nas trebao samostalno vježbati da ima potpunu kontrolu nad vozilom... nisam imao namjeru da uvrijedim ikoga ...
..
I da... kad se nekome ugasi auto ispred mene ne sviram, ne galamim i ne psujem... strpljivo sačekam da ponovo upali i krene i u međuvremenu upalim sva 4 žmigavca da i vozač iza mene shvati da je naprijed neki problem... ali i onaj kome se auto ugasi treba da shvati da ima problem sa kontrolom vozila i da to može u nekim situacijama da bude opasno...
beni-bu-man

#16475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Travnički Noćni Šetač wrote:
NediM17 wrote:
Kao što rekoh... ne bih da budem pogrešno shvaćen ali očigledno jesam... Ali ostajem pri tome da je gašenje auta na kretanju pokazatelj nedovoljne kontrole vozača nad vozilom ( znači da ne dođe do izvrtanja teza kao i obično: ne mislim na tehniku vožnje već na koncentraciju i kontrolu nad vozilom) i da bi svako od nas trebao samostalno vježbati da ima potpunu kontrolu nad vozilom... nisam imao namjeru da uvrijedim ikoga ...
..
I da... kad se nekome ugasi auto ispred mene ne sviram, ne galamim i ne psujem... strpljivo sačekam da ponovo upali i krene i u međuvremenu upalim sva 4 žmigavca da i vozač iza mene shvati da je naprijed neki problem...
ocigledno raja ne cita sve napisano
i da moze se svakome desiti, najcesce kao sto si reko koncentracija ili ti postane rutina ali jebi ga omakne se
Post Reply