Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#16451 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

jasko_ba wrote:Zenicablog, danas su podjelili vise puta
:thumbup:
vwlover

#16452 Re: Zeničani

Post by vwlover »

volio bih kad bi klix objavio onaj video pa da pokaze narodu kako to Sapa sklonja pse kad je njima u interesu a kad je grad onda mora sve zivo da se dovede a i garantujem da ce sutra hodat za Albom i snimat pa jest vnago okolo, trazit dlaku u jajetu , nego kod mene topli radijatori ...
apsidejzi

#16453 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Priča mi mama pa kaže da je prolazila pored Grijanja danas a tamo se red uhvatio... Ljudima nije mrsko smrzavati se napolju i čekati da plate. Valjda im svejedno ha vani ha unutra... Bez revolucije nema promjene... Smrzavaćete se vi još pet godina...
Mustang1

#16454 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Nadam se da su dobili uputstvo ovi sto ce sutra raditi to da nikome ni "a" ne govore. Ako padnu na provokacije kojih ce sigurno biti samo ce oni pojedinacno najebati. Bit ce policija nek oni rjesavaju.
channel10

#16455 Re: Zeničani

Post by channel10 »

jefferson wrote:
saraxy wrote:Ali ne, raja nije svesna da su ovo posljenji trzati kozla, pa se "nadaju" popravci... Niko od nadleznih nema muda da izadju u javnost i da odgovorno stane pred gradjane, narucito ovi iz JP Grijanja koji su znali prvi tacno, kad ce doci do kraja ovih kotlova... nisu se "borili"za svoja radna mjesta... I jos je sramnije da AMZ saziva za sutra press vezano za GRIJA JE GRADA, (stani malo) zar za grijanje grada nije nadlezno JP grijanje... misevi se sakrili u rupu i liPo ih strah sta ce biti.

Ne svidja mi se sto ih Fudo, opravdava sa pricom da imaju mnogo dugova. Koga briga, sto se nisu "borili" u svojoj sda centrali da nemaju dugova sa raznim rjesenjima...

Trebajj izaci u javnos i okoncati agoniju. Ja da sam direktor AMZ nebi ni trenutka cekala ni grad ni j*** negrijanje. Sama bih isla i kupila kotlove kako vec i planiraju.
A JP grijanje kao ovakvo bi ukinula totalno, Totalno su neefikasni i nerentabilni.

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk
AMZ je rekao davno da su kotlovi gotovi.
A Jp Grijanje? U BiH ima svega, samo odgovornosti nema. Zato znamo sve ostalo, ko je i zasto napao irak, sto je Rusija zuela Krim, sta se desava u Siriji, sta su Chemtrails, jel MH370 nestao ili je sakriven itd. Za sve mi imamo odgovor samo za nasu svakodnevnicu nemamo.
Zasto spominjete JP grijanje kad oni nemaju veze sa kotlovima? Oni su se davno ogradili i ugradili kao distributeri toplotne energije. SDA demokratija.
jefferson

#16456 Re: Zeničani

Post by jefferson »

channel10 wrote:
jefferson wrote:
saraxy wrote:Ali ne, raja nije svesna da su ovo posljenji trzati kozla, pa se "nadaju" popravci... Niko od nadleznih nema muda da izadju u javnost i da odgovorno stane pred gradjane, narucito ovi iz JP Grijanja koji su znali prvi tacno, kad ce doci do kraja ovih kotlova... nisu se "borili"za svoja radna mjesta... I jos je sramnije da AMZ saziva za sutra press vezano za GRIJA JE GRADA, (stani malo) zar za grijanje grada nije nadlezno JP grijanje... misevi se sakrili u rupu i liPo ih strah sta ce biti.

Ne svidja mi se sto ih Fudo, opravdava sa pricom da imaju mnogo dugova. Koga briga, sto se nisu "borili" u svojoj sda centrali da nemaju dugova sa raznim rjesenjima...

Trebajj izaci u javnos i okoncati agoniju. Ja da sam direktor AMZ nebi ni trenutka cekala ni grad ni j*** negrijanje. Sama bih isla i kupila kotlove kako vec i planiraju.
A JP grijanje kao ovakvo bi ukinula totalno, Totalno su neefikasni i nerentabilni.

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk
AMZ je rekao davno da su kotlovi gotovi.
A Jp Grijanje? U BiH ima svega, samo odgovornosti nema. Zato znamo sve ostalo, ko je i zasto napao irak, sto je Rusija zuela Krim, sta se desava u Siriji, sta su Chemtrails, jel MH370 nestao ili je sakriven itd. Za sve mi imamo odgovor samo za nasu svakodnevnicu nemamo.
Zasto spominjete JP grijanje kad oni nemaju veze sa kotlovima? Oni su se davno ogradili i ugradili kao distributeri toplotne energije. SDA demokratija.
Pa OK, distributer, gdje je onda grijanje? Distributer treba da isporuci robu. Nema robe, nema placanja. Ah da, mi se volimo igrati komunizma kada nam odgovara, a kada ne onda ga koristimo da oblatimo sve sto je problem.
channel10

#16457 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eh to treba njihA pitati. Plaćanja neće ni biti kao i obično u dane negrijanja puta dva
dinty2

#16458 Re: Zeničani

Post by dinty2 »

Hajmo napraviti grupu na FB kako bi organizovali i pozvali što veći broj ljudi na proteste.

'Vako više ne može !
Freamon Lester

#16459 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Moze li neko nabaviti finansijske izvjestaje JP Grijanje? Za 2015. tako i za ranije godine.
vwlover

#16460 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Freamon Lester wrote:Moze li neko nabaviti finansijske izvjestaje JP Grijanje? Za 2015. tako i za ranije godine.
Vise bi volio da vidim Sapine , koliko para je vrijedno svo to blamiranje i laganje da im je stalo do onih gamadi po cesti sto pojedose gume a vala i povrijedise toliko ljudi , ne znam bil za 10,000 branio zivotinju koja je ujela jedno dijete a ne x njih ...
kakavdanakneiskustvu

#16461 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mustang1 wrote:Nadam se da su dobili uputstvo ovi sto ce sutra raditi to da nikome ni "a" ne govore. Ako padnu na provokacije kojih ce sigurno biti samo ce oni pojedinacno najebati. Bit ce policija nek oni rjesavaju.
Da,a sinoc je vec akcija pocela
kamen spoticanja

#16462 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester wrote:Moze li neko nabaviti finansijske izvjestaje JP Grijanje? Za 2015. tako i za ranije godine.
Bilo je negdje na netu
menscini uz naplatu od 95% imali su miliona maraka gubitka...sto je pokrivala opstina/grad iz budjet
otherside radi ili je blizak grijanju...on ima konkretnije info.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#16463 Re: Zeničani

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote: Bilo je negdje na netu
menscini uz naplatu od 95% imali su miliona maraka gubitka...sto je pokrivala opstina/grad iz budjet
jel pocelo to grijanje ili da usvojim kakvog Zenicanina? :mrgreen:
Warashii

#16464 Re: Zeničani

Post by Warashii »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote: Bilo je negdje na netu
jel pocelo to grijanje ili da usvojim kakvog Zenicanina? :mrgreen:
Bit ce da bi trebala poceti raditi nesto na tom usvajanju :D
notsure

#16465 Re: Zeničani

Post by notsure »

http://www.zenica.ba/gradska-uprava/vij ... og-vijeca/

U arhivi iz prošlog saziva (Arhiva materijala sjednica Gradskog Vijeca saziv 2012. - 2016):

17. sjednica GV Zenica - 02.08.2016. godine

16. sjednica GV Zenica - 16.06.2016. godine
kamen spoticanja

#16467 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

avenija

#16468 Re: Zeničani

Post by avenija »

‎Mersudin Nadzakovic‎ - Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja ŠAPA Zenica

Dolaze mi poruke u kojima pise, poceli su kupit cuke, eno ih u bolnici, ja odma na taxi i gore, a dok sam isao taksijem, strefila su me 3 mozdana, 2 srcana infrakta, pitam portira na ulazu u bolnicu jel ovda proslo ono higijensko smece sto hvata cuke, kaze nije niko, svu sam bolnicu obiso, a nasi prijatelji miruju i spavaju.

:run:
Warashii

#16469 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Pa ne znam bas da to moze tek tako.
A ako vec odstupe,u slucaju da ne bude projekt s Mitalom, sa isporukom pare, a budu u mogucnosti, onda ih treba oglobiti toliko da plate sve troškove sljedećeg rjesenja grijanja grada. Mamu im jebem.
avenija

#16470 Re: Zeničani

Post by avenija »

Posao: postani Call agent u kompaniji Joy marketing u Zenici – otvoreno deset novih pozicija!

PROFESIONALNE I OPĆE KVALIFIKACIJE:
Dobro poznavanje Njemačkog jezika
Dobro poznavanje rada na računaru
Sposobnost funkcionisanja u dinamičnom okruženju
Timski rad
Poželjno radno iskustvo u telemarketingu
Nudimo Vam izazovan posao u dinamičnom okruženju, ugodan radni ambijent, te mogućnost napredovanja i ličnog razvoja.
Broj pozicija: 10
Prijave nam šaljite na: [email protected]
Više informacija na web stranici: http://www.joy-marketing.com
apsidejzi

#16471 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

notsure wrote:
http://www.zenica.ba/gradska-uprava/vij ... og-vijeca/

U arhivi iz prošlog saziva (Arhiva materijala sjednica Gradskog Vijeca saziv 2012. - 2016):

17. sjednica GV Zenica - 02.08.2016. godine

16. sjednica GV Zenica - 16.06.2016. godine
Ja odem na ovaj tvoj link i downloadujem random materijal sa 15 sjednice kad u njemu tacka 14 rad BNP-a. Odoh rekoh pogledat finansijski izvjestaj pozorista za 2015-u jer me interesuje koliko su vehabije uplatile za okupljanja koja imaju tu :D Kontam bice neko posebno konto kad fakat i ima :D

Pozoriste je ostvarilo nevjerovatnih 48.000 KM prihoda od vlastite djelatnosti u citavoj 2015-oj godini. Dakle, ukljucujuci i 292 programa koje su imali. Jebemu misa, to je 164 KM po predstavi. Il raja iz Zenice ne ide na ove predstave il je haman pa besplatan ulaz jer u ovih 164KM su i vehabijski termini. Hajd rekoh odoh, kad me vec krenulo, malo detaljnije pregledati finansijske izvjestaje i ispostavice se da su imali prihoda cca 1,5 miliona KM. Razliku je naravno finansirala opstina i raznorazne sluzbe. Drzava uglavnom, ovaj ili onaj odjel ili fondacija. Na plate 68 zaposlenih je otislo 1,2 mil KM ukljucujuci regrese, dodatke, pizde matarne i sl. Dakle, po uposleniku: cca 1.500 KM u prosjeku. Doduse, neko ima platu 300 KM a neko znatno vecu. Bilo je tu i troskova marketinga tj medijsko pojavljivanje i to cijelih 18.000 KM te troskovi materijala i opreme od par hiljada.

Sta ja znam... htjedoh vidjeti koliko vehabije placaju svoju afirmaciju a saznah da 68 ljudi za godinu dana napravi 60KM mjesecno po osobi, a potrosi 1500KM mjesecno u prosjeku. Il oni dzabe rade, il se slabo reklamiraju, il su se uhljebili... U cemu je stos? Na sjednici se raspravljalo do tacke 7 a ostale su "usvojili" onako. Dakle, nije se ni diskutovalo o ovom izvjestaju. Tako makar stoji u zapisniku... Ima li iko blizak pozoristu da mi pojasni ovo sa ulaznicama. Jel bas toliko slaba posjecenost da bude 164KM u prosjeku, ili je dosta predstava besplatno pa onda opstina finansira iste kako bismo imali kulturna desavanja, il se slabo reklamiraju i sl... Sta je 18.000 KM za marketing za instituciju koja napravi 292 predstave godisnje. Ovi se nahvalise da su jos i aktivni jer su imali najvise predstava u BiH.

Volio bih vjerovati da opstina finansira kulturu i placa razliku od 60KM prihoda i 1500KM rashoda al mi nesto ne stima... Sve ode na plate, doprinose, regrese, naknade za ovo i ono... Vrijedi li?
avenija

#16472 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ucesce grada za grijanje izmedju 2 i 2,5 miliona eura .
channel10

#16473 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nesto sam nacuo da grijanja nece biti jako dugo, a ne kako je receno da ce doci veceras.
muhafuca

#16474 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

channel10 wrote:Nesto sam nacuo da grijanja nece biti jako dugo, a ne kako je receno da ce doci veceras.
Bidzu Nair rek'o veceras, nemoj pehat :D
Norm

#16475 Re: Zeničani

Post by Norm »

Hahahahaa...dovedes se u situaciju da te ucjenjuju tvojim...aferim...
Post Reply