oakville wrote:
Izvinite me, sad žurim na tehvid Praljku, rahmetlija je stradao od zločinačke ruke.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- horkesh
#16452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uvijek isto, nevjerovatno. "Jeste bilo zločina, ali Srebrenica nije bio genocid."Point. wrote:Haag kaze da je bio UZP, to sigurno nisu zakljucili tek onako nego prema jakim dokazima. UZP je bio, prihvati to.Lincoln-Burrows wrote:
Evo tebi da kažem: zločina je bilo i to nitko ne osporava
a UZP je jedna obična glupost jer da je bilo UZP dobila bi ga
i Srbija uz to Srbi imaju i RS.
Ne opravdavam se Srbijom jer to nije fer.
Najlakše je napisati nešto poput "jeste bilo zločina", a onda opaliti "ali" i odabrati nešto poput "i oni su nas", "nismo mi to baš tako htjeli".
Uostalom, neću da se sekiram. Ako bh. Hrvati žele da preuzmu na svoja pleća teret kolektivne odgovornosti tako što će pravdati presuđene ratne zločince i tome, konačno, reći da su oni te zločine zaista činili u ime cijelog naroda, to je njihova stvar.
A to da će Hrvatska izaći iz EU zbog bh. Hrvata i ove presude je
-
oakville
#16453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije, BiH je najgore prošla, zahvaljujući i Hrvatskoj, između ostalih. Vidi pod UZP.Lincoln-Burrows wrote:Srećom pa je u BiH sve potaman.oakville wrote:
Dobitak ove politike za Hrvatsku je etnički čista Hrvatska u EU i NATO. Izgubljeno je sve ostalo - savezništva propala, Hrvatska se umiljava Rusiji i pseudodemokratijama tipa Mađarske, demografski pad u Hrvatskoj, i još veći u BiH, RS preko puta Zagreba, zakuhalo se s Bošnjacima do kraja, što sve skupa znači jedan mali belaj u BiH je kraj hrvatskog turizma i ostatka ekonomije. A s ovom presudom je Hrvatska pala najniže u svojoj historiji nakon NDH, s tim što od ovog neće biti pranja. Ucrtano u kamen.
- Grean
#16454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije fer ne reci da je gledajuci medije i komentare naroda Hrvatska i dalje svjetlosnim godinama ispred Srbije. Puno je normalnih ljudi koji se nisu stavili na stranu zlocinaca dok je to u Srbiji statisticka greska.
Ali to ne moze biti olaksavajuca okolnost za zlocince i one koji ih podrzavaju. Oni su podjednako zlocinci bez obzira na predznak.
Ali to ne moze biti olaksavajuca okolnost za zlocince i one koji ih podrzavaju. Oni su podjednako zlocinci bez obzira na predznak.
Last edited by Grean on 29/11/2017 17:55, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#16455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači,domobran dobio chmoljinu otpusnu listu?Ili je negdje na lexiliumu,privremeno.
Last edited by SmokingMan on 29/11/2017 17:56, edited 2 times in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.
Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku. 
- General War
#16457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Haške sudije marionete drugih
Slobodan Praljak je pokazao koliku žrtvu je spreman podnijeti pred cijelim svijetom da bi rekao: - Slobodan Praljak nije ratni zločinac", izjavio je ovo Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a
"Mi smo očekivali da ćemo te ljude dočekati na slobodi
. Svjesni smo da ovo nije sud pravde - nego politički. Ono što niste čuli - nijedna od šest osoba nije ništa ločno učinila", naveo je Čović.
U Haškom tribunalu izrečena je presuda Jadranku Prliću i ostalima, a potvrđen je i udruženi zločinački poduhvat. Čović je odgovorio na pitanje kakvi će biti odnosi BiH i Hrvatske.
"Samo na tragu našeg jačanja saradnje. Hrvatska nam je pomagala da zaživimo kao samostalna država, u samom ratu, pa koliko je izbjeglica primila. Uvjeren sam da je malo ko uhvatio pravne detalje presude. Hrvatska neće imati odgovornost jer to odgovara pravnoj stvarnosti, ali ćemo morati pojačati komunikaciju sa Hrvatskom", izjavio je Čović.
On je kazao da će u svaki stav BiH biti ugrađen stav hrvatskog naroda, te da očekuje kvalitetnije odnose sa zapadnim susjedima.
O Praljku je kazao:
"Razgovarao sam s njim prije četiri mjeseca. Razgovarao sam s njegovom suprugom on je pokazao koliku je žrtvu spreman podnijeti pred cijelim svijetom da bi rekao da Slobodan Praljak nije ratni zločinac", naveo je Čović.
O navodnoj - nezvanično potvrđenoj smrti Slobodana Praljka je kazao: "General je bio u izuzetno teškom stanju kada je bio u kolima. Čeka se potvrda, ali sve upućuje na takvo nešto".
O sudijama u Hagu je kazao da su "marionete u rukama onih koji šalju poruke", te je današnju odluku nazvao poniženjem.
Nije imao komunikaciju sa bošnjačim političkim predstavnicima, ali to očekuje do kraja dana.
Slobodan Praljak je pokazao koliku žrtvu je spreman podnijeti pred cijelim svijetom da bi rekao: - Slobodan Praljak nije ratni zločinac", izjavio je ovo Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a
"Mi smo očekivali da ćemo te ljude dočekati na slobodi
U Haškom tribunalu izrečena je presuda Jadranku Prliću i ostalima, a potvrđen je i udruženi zločinački poduhvat. Čović je odgovorio na pitanje kakvi će biti odnosi BiH i Hrvatske.
"Samo na tragu našeg jačanja saradnje. Hrvatska nam je pomagala da zaživimo kao samostalna država, u samom ratu, pa koliko je izbjeglica primila. Uvjeren sam da je malo ko uhvatio pravne detalje presude. Hrvatska neće imati odgovornost jer to odgovara pravnoj stvarnosti, ali ćemo morati pojačati komunikaciju sa Hrvatskom", izjavio je Čović.
On je kazao da će u svaki stav BiH biti ugrađen stav hrvatskog naroda, te da očekuje kvalitetnije odnose sa zapadnim susjedima.
O Praljku je kazao:
"Razgovarao sam s njim prije četiri mjeseca. Razgovarao sam s njegovom suprugom on je pokazao koliku je žrtvu spreman podnijeti pred cijelim svijetom da bi rekao da Slobodan Praljak nije ratni zločinac", naveo je Čović.
O navodnoj - nezvanično potvrđenoj smrti Slobodana Praljka je kazao: "General je bio u izuzetno teškom stanju kada je bio u kolima. Čeka se potvrda, ali sve upućuje na takvo nešto".
O sudijama u Hagu je kazao da su "marionete u rukama onih koji šalju poruke", te je današnju odluku nazvao poniženjem.
Nije imao komunikaciju sa bošnjačim političkim predstavnicima, ali to očekuje do kraja dana.
- Grean
#16458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ali to nije slucaj sa javnim mijenjem u Hrvatskoj, velikim dijelom javnog mijenja. Srbija je druga prica i to je osnovna razlika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku.
Last edited by Grean on 29/11/2017 17:59, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa kod nas je sve potaman još od 1992. godine. Ja sam iskreno vjerovao da je Hrvatska daleko naprednija po tim nekim stavovima spram ratnih zločina i zločinaca. Reakcije koje možemo vidjeti danas samo demantuju tu sliku Hrvatske koja nije odmakla ni milimetra od Srbije.Lincoln-Burrows wrote:Srećom pa je u BiH sve potaman.oakville wrote:
Dobitak ove politike za Hrvatsku je etnički čista Hrvatska u EU i NATO. Izgubljeno je sve ostalo - savezništva propala, Hrvatska se umiljava Rusiji i pseudodemokratijama tipa Mađarske, demografski pad u Hrvatskoj, i još veći u BiH, RS preko puta Zagreba, zakuhalo se s Bošnjacima do kraja, što sve skupa znači jedan mali belaj u BiH je kraj hrvatskog turizma i ostatka ekonomije. A s ovom presudom je Hrvatska pala najniže u svojoj historiji nakon NDH, s tim što od ovog neće biti pranja. Ucrtano u kamen.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Daj mi te reakcije tog javnog mijenja u HR. Evo gledam po FB čak i sredine tipa Istra u 99% slučajeva podržavaju Praljka i smatraju da su presude nepravedne.Grean wrote:Ali to nije slucaj sa javnim mijenjem u Hrvatskoj, velikim dijelom javnog mijanja. Srbija je druga prica i to je osnovna razlika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku.
-
Fudo387
#16461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemas ti tu sta vise pokusavati shvatiti, samo dokumentuj, fino u arhivu, pa kad i ako dodju bolja vremena da ne bude, nisam ja, ne znam ja nista.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovi se opet mole u Mostaru za šestorku...jebo ti talibane i mudžahedine zajedno naspram ovih kršćanskih fanatika.
-
oakville
#16463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kod Hrvata i Srba je sve obratno.Grean wrote:Nije fer ne reci da je gledajuci medije i komentare naroda Hrvatska i dalje svjetlosnim godinama ispred Srbije. Puno je normalnih ljudi koji se nisu stavili na stranu zlocinaca dok je to u Srbiji statisticka greska.
Kod Hrvata je političko vođstvo više nacionalističko nego većina naroda, pa se mimoilaze u namjerama i snazi za izvršenje bilo čega što je mimo usko hrvatskih interesa same Hrvatske.
Kod Srba je vođstvo čisto lopovsko ali mora biti apsolutno nacionalističko 24 sata dnevno 365 dana u godini jer mu je većina naroda kontaminirana nacionalizmom od korijena do vrha, pa se svaki pravi dogovor završava iza zatvorenih vrata i hinjski (zato su Srbi stalno "izdani od svojih"
- muha_sa
#16464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ne bih se složioDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa kod nas je sve potaman još od 1992. godine. Ja sam iskreno vjerovao da je Hrvatska daleko naprednija po tim nekim stavovima spram ratnih zločina i zločinaca. Reakcije koje možemo vidjeti danas samo demantuju tu sliku Hrvatske koja nije odmakla ni milimetra od Srbije.
- Lincoln-Burrows
#16465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne bih znao i nisam toliko upućen u HR i SR scenu samo mi se čini čitajući forume a danas ihDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa kod nas je sve potaman još od 1992. godine. Ja sam iskreno vjerovao da je Hrvatska daleko naprednija po tim nekim stavovima spram ratnih zločina i zločinaca. Reakcije koje možemo vidjeti danas samo demantuju tu sliku Hrvatske koja nije odmakla ni milimetra od Srbije.
obilazim uzduž i poprijeko da su većinom umjereni i staloženi hrvatski forumaši (ne mislim na dežurne provokatore)
danas mnogo radikalnijih stavova nego inače. Još uvijek se nadam da će ti umjereni prevladati na svim
stranama. Na žalost to nije slučaj za današnji dan pa ćemo malo pričekati i pustiti mudrijima da govore.
- muha_sa
#16466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ono su se i sinoc moliliDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovi se opet mole u Mostaru za šestorku...jebo ti talibane i mudžahedine zajedno naspram ovih kršćanskih fanatika.
-
dragan.s
#16467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gledam po hrvatskim TV kanalima i snimcima na YT. Ja zrno nekog kajanja i priznanja ne vidim. Nepravda, nepravda etc...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Daj mi te reakcije tog javnog mijenja u HR. Evo gledam po FB čak i sredine tipa Istra u 99% slučajeva podržavaju Praljka i smatraju da su presude nepravedne.
Na HRT-u u studiju jutros doveli dvoje koji su redovni gosti kod Bujanca.
Last edited by dragan.s on 29/11/2017 18:06, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#16468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U Hrvatskoj, na portalima su uglavnim objektivni. Vidi na indexu napr. Ima pokoji dramaticar ali nerjetko takvima porucuju da se vrne nazad u svoju herc planinu i ostavi zagrebacke kontejnere na miru.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku.
Vise objektivnosti vidim nego na nasim portalima gdje se na svaku mogucu presudu, osudu,.. uvijek spominju cetnicki zlocini kao orpavdanje za sve.
Na poskoku stanje isto kao prije,.. ma kameno doba a ne srednji vijek. Samo se prozivka Bosnji malo promijenila danas.
Uvijek je bilo retardi, poturice, turci, lojavi, smrad,..... a danas u stilu "nadam se da smo zauvijek zavrsili, ili sa ovim je definitivno svrseno izmedju nas, ili za mene od danas ne postojite,...." -
- Artest
#16469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisi ti izgleda nikad čitao indexov forum. Leglo psihopata i katotalibana.hAZNADAR wrote:U Hrvatskoj, na portalima su uglavnim objektivni. Vidi na indexu napr. Ima pokoji dramaticar ali nerjetko takvima porucuju da se vrne nazad u svoju herc planinu i ostavi zagrebacke kontejnere na miru.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku.
![]()
Vise objektivnosti vidim nego na nasim portalima gdje se na svaku mogucu presudu, osudu,.. uvijek spominju cetnicki zlocini kao orpavdanje za sve.
Na poskoku stanje isto kao prije,.. ma kameno doba a ne srednji vijek. Samo se prozivka Bosnji malo promijenila danas.
Uvijek je bilo retardi, poturice, turci, lojavi, smrad,..... a danas u stilu "nadam se da smo zauvijek zavrsili, ili sa ovim je definitivno svrseno izmedju nas, ili za mene od danas ne postojite,...." -
-
DonieBrasco
#16470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prlic-m ... /171129024
Docekat ce ih kao HEROJE a vec 2018. su na izbornim spiskovima.
Naravno i na celinim pozicijama u Hercegovini i ustaskim uporistima.
Docekat ce ih kao HEROJE a vec 2018. su na izbornim spiskovima.
Naravno i na celinim pozicijama u Hercegovini i ustaskim uporistima.
-
oakville
#16471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Teško da će prosječan Hrvat u Hrvatskoj previše uzbuditi oko ovoga, osim par dana medijske frke. Čak štaviše će hebati majku prosječnim hrvatskim političarima što ih uvaljuju u probleme i sramoti radi tamo nekakve BiH, i sve to pored prečih i gorućih problema u svojoj kući.Grean wrote:Ali to nije slucaj sa javnim mijenjem u Hrvatskoj, velikim dijelom javnog mijenja. Srbija je druga prica i to je osnovna razlika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam reakcije građana, Mostara, Viteza i drugih gradova u BiH. Bošnjaci svi odreda govore neka svako odgovara za svoje zločine dok Hrvati svi govore da nisi krivi i da su nepravedno osuđeni.Nema tu ni trunke katarze i objektivnosti. Hrvati ovim samo pokazuju da su u glavama još uvijek u srednjem vijeku.
A šta bi ti, da sad svi Hrvati u Hrvatskoj izvrše ritualno samokažnjavanje? Pa oni nisu ni glasali da im Tuđman šalje ljude po BiH da ginu ni za šta, nego da oslobodi Hrvatsku. Za razliku od Srba koji su plebiscitarno većinom stali iza Miloševića, Karadžića, i ostalih, da se zagrabi i pobije tuđeg što se više može, pa su im zamjerili što taj cijeli postupak puno košta, a trebao je brzo biti završen na njihovo zadovoljstvo
- Acid25
#16472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prljak umro?

Liu misli suprotno.

Liu misli suprotno.
-
dragan.s
#16473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Umalo Pernar ne izvuče deblji kraj.
- Matzan
#16474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izgleda da je Praljak presreo Sratkovu pošiljku otrova.
Naviklo se pesretati...
Naviklo se pesretati...
-
sahara1428
#16475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
GLAS RAZUMA, SVAKA ČAST !!!
Kao socijaldemokratkinja duboko žalim za svakom žrtvom koja je patila zbog djelovanja Herceg-Bosne. Svojim političkim angažmanom godinama pokazujem kako vidim BiH, njenu prošlost, a za mene još bitniju budućnost.
Budućnost u kojoj ćemo prije svega biti građani i građanke, komšije i susjedi, iznad i ispred svega ljudi. Budućnost koja će biti temeljena na pomirenju, poštovanju i izgradnji zajedničkih vrijednosti i zajedničke Bosne i Hercegovine.
Poštujem i uvažavam osuđujuću presudu Suda u Haagu,
U životu imamo više obitelji. Dijele se na onu obitelj koju biramo i onu u kojoj smo se rodili. Socijaldemokratska partija BiH moja je obitelj koju sam ja izabrala još 2010. godine, kao aktivistica sa željom da doprinesem izgradnji jedinstvenog Mostara i jedinstvene Bosne i Hercegovine. U isto vrijeme ne mogu i ne želim pobjeći od obitelji čije prezime nosim od godine 1993. kada sam i rođena. Svi moraju preuzeti odgovornost za svoja djela i nedjela.
Zamolila bih sve političare, utjecajne osobe bosanskohercegovačkog društva, kao i susjedne nam Hrvatske, kao mlada osoba, kao socijaldemokrata, kao osoba koja je odlučila ostati boriti se u ovoj napaćenoj državi, da nas poštede izjava koje su populističke i služe samo za prikupljanje jeftinih političkih poena na ovoj presudi.
Zamolila bih vas da poštujete Sud, te prije svega žrtve i njihove porodice koje su patile i pate dugi niz godina. Ako smijem biti sebična zamolila bih vas da zbog mene i moje generacije budete odgovorni i da nam ne odmažete u stvaranju bolje budućnosti, jer prošlost ne možemo učiniti boljom.