Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#16451 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Nece truhlog Opela niko
P. S. Opeli imaju tzv Car pass na kojem su kodovi za neke bitne stvari. Jedan od njih je i cetverocifreni za imobilajzer bez kojeg se ne može prijavit novi kljuc
drug_profi

#16452 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Opet ti kazem da razmislis treba li ti daljinski sad. Ako je samo za nedajboze. Otvorices, upalices, vozices sa obicnim kljucem koji ima samo čip za imobilajzer. Original takav je u Borasu oko 90, a ako imas nekog tipa Hudini ko ce ti to skrpiti, jos bolje, samo se moze desiti i da te pocne zajebavati.
DIY opcija oko stvari koje nisam ranije radio, a koje mogu izaci na vece sranje, meni nije prihvatljiva. Ako mislis da znas, ok.
Optimist

#16453 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Optimist »

Za jeenog korejca, da se napravi originalni kljuc sa daljinskim komandama u ovlastenom 480 KM.
Da se nareze sam kljuc bez funkcije daljinskih komandi u Houdiniju 100 KM.
A kazes 250 KM puno...
Throttle

#16454 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Eto postupak s Opcomom

Da, puno mi je 250KM za treci kljuc. Treba mi iz nekih razloga i volio bih da bude kompletan. Bum razmislil jos.
ado-šampion

#16455 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ado-šampion »

LikeLike wrote:
Johnny071 wrote:jok dace ti ga neko za iste pare ko auto koje je preslo 300.000km :) eto ti pametan svi glupi.
Sta tebe boli neka stvar da se toliko primas? Hocu u pola cijene novo auto eto ja sam supak a ti si dobar i fin...

Gdje god se okrenem svi pametuju bolja auta iz uvoza, dodje te jeftinije bla bla, ja udjem da potrazim dodje me skuplje.

Sto se tice tih "300.000km", na piku ne stoji nijednom ta kilometraza pa sam zato i pitao kako ovi mogu naci "vani" za te pare auta sam 100-150k ?
Izvini sto ulijecem, prvo. Drugo sve to zavisi koga slusas. Ja trubim godinama da auta vani nisu jeftinija, i kad sam bio dole i trazio sebi i sad kad zivim vani. Dobra auta su skupa svuda. Ljudi odu na mobile.de uzmu par prvih sto im izbaci i kazu evo ima. :)

Vec sam pisao, za cijene za koje recimo Kramar prodaje svoja auta vrlo tesko da se vani za iste pare moze naci nesto slicno. Jedino sto je izbor veci, pa eto eventualno mozes naletiti, ali se isto tako vrlo lako mozes vratiti praznih ruku s minus 1000-2000 na racunu. Pa nije niko budala da kupuje kod njega a moze otici vani i ostaviti peticu u dzepu.

Ali eto nasim ljudima je on skup. Logika je ta da je realna cijena auta od 15-20 k (lupam cifre) sa 150 k km, Bosanac to trazi do 15 s maksimalno 150 k, ali na cesti, registrovan, zasticen, sve, onda ode i kupi za 12 auto koje je vraceno s nekih 300-400 k na 150 k i kakvo se vani bez vracene kilometraze moze naci za 9 hiljada. I jos on konta da je dobro proso i smije se budalama koji plate 17 a on dao 12 za "isto".

Eto to ti je kako se ne moze vani naci takvo auto - ne moze jer ga je on vani kupio s duplo ili jos vise km.
Johnny071

#16456 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Johnny071 »

ado-šampion wrote: Izvini sto ulijecem, prvo. Drugo sve to zavisi koga slusas. Ja trubim godinama da auta vani nisu jeftinija, i kad sam bio dole i trazio sebi i sad kad zivim vani. Dobra auta su skupa svuda. Ljudi odu na mobile.de uzmu par prvih sto im izbaci i kazu evo ima. :)

Vec sam pisao, za cijene za koje recimo Kramar prodaje svoja auta vrlo tesko da se vani za iste pare moze naci nesto slicno. Jedino sto je izbor veci, pa eto eventualno mozes naletiti, ali se isto tako vrlo lako mozes vratiti praznih ruku s minus 1000-2000 na racunu. Pa nije niko budala da kupuje kod njega a moze otici vani i ostaviti peticu u dzepu.

Ali eto nasim ljudima je on skup. Logika je ta da je realna cijena auta od 15-20 k (lupam cifre) sa 150 k km, Bosanac to trazi do 15 s maksimalno 150 k, ali na cesti, registrovan, zasticen, sve, onda ode i kupi za 12 auto koje je vraceno s nekih 300-400 k na 150 k i kakvo se vani bez vracene kilometraze moze naci za 9 hiljada. I jos on konta da je dobro proso i smije se budalama koji plate 17 a on dao 12 za "isto".

Eto to ti je kako se ne moze vani naci takvo auto - ne moze jer ga je on vani kupio s duplo ili jos vise km.
Ma sta objasnjavas vidis da on trazi nekaku baraku do 10.000e i konta moze nac dobro auto, moze al daciu, doduse, "dobro auto" nije za svakog isto, neko voli i ove navarene samo da mu se dobro slaze da je nov :D
LikeLike

#16457 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by LikeLike »

ado-šampion wrote:
LikeLike wrote:
Johnny071 wrote:jok dace ti ga neko za iste pare ko auto koje je preslo 300.000km :) eto ti pametan svi glupi.
Sta tebe boli neka stvar da se toliko primas? Hocu u pola cijene novo auto eto ja sam supak a ti si dobar i fin...

Gdje god se okrenem svi pametuju bolja auta iz uvoza, dodje te jeftinije bla bla, ja udjem da potrazim dodje me skuplje.

Sto se tice tih "300.000km", na piku ne stoji nijednom ta kilometraza pa sam zato i pitao kako ovi mogu naci "vani" za te pare auta sam 100-150k ?
Izvini sto ulijecem, prvo. Drugo sve to zavisi koga slusas. Ja trubim godinama da auta vani nisu jeftinija, i kad sam bio dole i trazio sebi i sad kad zivim vani. Dobra auta su skupa svuda. Ljudi odu na mobile.de uzmu par prvih sto im izbaci i kazu evo ima. :)

Nigdje nisam napisao koje auto trazim niti do koje cijene.

Upravo zbog izbora sam i htio vani traziti auto, ovo ovdje sto se prodaje 95% su auto kuce i sve je prenapuhano. Auta uzivo nisu ni blizu kao na slikama sa oglasa ! :)
LikeLike

#16458 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by LikeLike »

Johnny071 wrote:
ado-šampion wrote: Izvini sto ulijecem, prvo. Drugo sve to zavisi koga slusas. Ja trubim godinama da auta vani nisu jeftinija, i kad sam bio dole i trazio sebi i sad kad zivim vani. Dobra auta su skupa svuda. Ljudi odu na mobile.de uzmu par prvih sto im izbaci i kazu evo ima. :)

Ma sta objasnjavas vidis da on trazi nekaku baraku do 10.000e i konta moze nac dobro auto, moze al daciu, doduse, "dobro auto" nije za svakog isto, neko voli i ove navarene samo da mu se dobro slaze da je nov :D
Baba Sera zna koliki mi je budzet i sta ja trazim :D Bravo :D

Zavisi kakvi su kome kriteriji, nekome je dobro auto i ono od 3000e, a nekome je lose i od 30000e :D Izvinjavam se sto pitah :D
shheff

#16459 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shheff »

Bas me zanima misljenje forumasa, ovo je moj prijedlog ko sad trazi auto u ovom cijenovnom rangu. Nije reklama - drugi kraj nasae nam BiH, kupio nedavno auto i tek sam na pola puta od ovog prijedloga, ali eto pregledam sta se vrti po piku.

https://www.olx.ba/artikal/29343219/toyota-verso/
amar1994

#16460 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Za maglenke sam saznao nesto , tacnije za sve releje na autu , BCM modul ne prihvaca relej ako nema isti broj i specifikaciju ili da se kodira taj drugi :izet: , oca mu hebem :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16461 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

amar1994 wrote: BCM modul ne prihvaca relej ako nema isti broj i specifikaciju ili da se kodira taj drugi :izet: , oca mu hebem :D
:zid: :zid: :zid: :zid: jebemte tehniko....
amar1994

#16462 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: BCM modul ne prihvaca relej ako nema isti broj i specifikaciju ili da se kodira taj drugi :izet: , oca mu hebem :D
:zid: :zid: :zid: :zid: jebemte tehniko....
elektronika je fuj :run:

nasao sam isti na ebay , 5$ :lol:
made_in_sarajevo

#16463 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by made_in_sarajevo »

Na laguni 2006 1.9 dizel kad upalim klimu zaustavi mi remen na motoru, kad je ugasim normalno pocne vrtiti. Vidi se da remen bi se vrtio ali koci ga, ne moze. Koji mu je sad klinac, jedan mi rece mozda je kompresor klime otisao ili sistem zacepio,a drugi kaze remenica nova i taj kais novi.

Sta mu ciniti zna li neko, da ne bude klempanje po usima,a nije to?
bitanga_sa_otesa

#16464 Re: Pitamo Mehanicare ?

pa otidji kod nekog majstora nek vidi,remen je mozda labav pa pocne da proklizava,ili ti je blokiran kompresor...ali da je blokiran remen bi brzo pukao...
made_in_sarajevo

#16465 Re: Pitamo Mehanicare ?

Ma otprilike da znam koliki belaj moze biti. Govori jedan treba to zamjeniti.odma da remen ne pukne bez obzira palio ili ne klimu. Ovaj drugi kaze sistem nek ti procepe mozda je to pa kompresor ne moze vrtiti.

Gledam remen kad radi i normalno se vrti,motor fino radi i ta remenica, zupcanik kako se vec zove od klime se ne vrti. Sad nisam pokusavao ja da upalim klimu da vidim sta ce biti, dosta mu patnje danas :D
bitanga_sa_otesa

#16466 Re: Pitamo Mehanicare ?

pa nije kanalizacija da ga procepljavaju :lol:
moj ti je savjet: ne pali klimu dok ne odes kod nekog strucnog da to pogleda :thumbup:
drug_profi

#16467 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

A i sta ce ti klima na +35.
Interesantno da se sranja na klimama desavaju uvijek kad uprzi zvijezda. Marphy i njegovi zakoni su krivi za sve.
made_in_sarajevo

#16468 Re: Pitamo Mehanicare ?

drug_profi wrote:A i sta ce ti klima na +35.
Interesantno da se sranja na klimama desavaju uvijek kad uprzi zvijezda. Marphy i njegovi zakoni su krivi za sve.
Danas otvorio prozore, ruka kroz prozor da se boje uhvati, bar na jednoj ruci :D.

Maloprije upalim auto sve radi, klimu upalim i vrti sve, ne koci nista. Predjem 3-4km, auto se ugrijalo vec jos kako je toplo.ne treba mu plaho, te opet probam sad pocinje kociti vec. Kad mu dam gas na 3000 i vise tad vrti sve normalno, inace opet zakoci remen cim je klima upaljena.

Sad kontam moze li biti da remen samo ne valja pa se siri kako je vruce, remenica motora pa kako dam gasa.da uspije pogurati ili jednostavno kompresor ne valja? Znalo mi se desiti da sa klimom ko mrtav konj krece iz mjesta dok ne predje 1500 onda ko procepi, bez klime odma hvata gas.
drug_profi

#16469 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Moze biti. Svaki bolji majstor će ustanoviti gdje je problem. Sutra lijepo na "dzumu" kod majstora.
shlauf

#16470 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shlauf »

Ko u Sarajevu servisira Volvo osim onog serisa MAXX u Rajlovcu ???
U pitanju je XC60
shlauf

#16471 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shlauf »

shlauf wrote:Ko u Sarajevu servisira Volvo osim onog serisa MAXX u Rajlovcu ???
U pitanju je XC60 iz 2015
_ado_

#16472 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

Ima nekakav Volvo servis u Butmiru, na posljednjem skretanju prema Klima centru.
commendatore

#16473 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

made_in_sarajevo wrote:
drug_profi wrote:A i sta ce ti klima na +35.
Danas otvorio prozore, ruka kroz prozor da se boje uhvati, bar na jednoj ruci :D.

Maloprije upalim auto sve radi, klimu upalim i vrti sve, ne koci nista. Predjem 3-4km, auto se ugrijalo vec jos kako je toplo.ne treba mu plaho, te opet probam sad pocinje kociti vec. Kad mu dam gas na 3000 i vise tad vrti sve normalno, inace opet zakoci remen cim je klima upaljena.

Sad kontam moze li biti da remen samo ne valja pa se siri kako je vruce, remenica motora pa kako dam gasa.da uspije pogurati ili jednostavno kompresor ne valja? Znalo mi se desiti da sa klimom ko mrtav konj krece iz mjesta dok ne predje 1500 onda ko procepi, bez klime odma hvata gas.
vjerovatno lezaj kompresora klime ti je rahmetli.... bolje to rjesavaj sto prije da ne bi imo zapaljenje auta sine moj.... s tim da ces morat sve ostale spanere i rolere pogledat da budes 100% da nije do ostalih komponenti
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#16474 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

shlauf wrote:Ko u Sarajevu servisira Volvo osim onog serisa MAXX u Rajlovcu ???
U pitanju je XC60
AC Tech u Butmiru
amar1994

#16475 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Ovaj relej mi treba : NAIS ACM32221

Ako neko slucajno naleti negdje nek mi javi :) , ide u sve japnce ko halva :D

PS. polovnjak bi sluzio za test , ako bi proradila svjetla , narucio bi novi :thumbup:
Post Reply