HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#16451 Re: HS kablovska

Post by Benq »

dadem17 wrote:
Benq wrote:
dadem17 wrote: Ako vi pristanete i radi satro povoljnijih paketa predjete na TM to je do vas! HS nam ne moze tek tako ukinuti uslugu za koju su nam i prodali opremu!
Moze se sve ako hoce , primjer su ti radnje koje prodaju racunarsku opremu , kupis racunar , dobijes garanciju 24 mjeseca , prodje par mjeseci i firma se ugasi , nema je vise... onda ti ni garancija ne vrijedi. Tako i ovo , to sto smo kupili module ne znaci da su duzni da postoje u BiH jer smo im mi dali po 60KM za modul...
IJE TACNO! Pravno i dalje HS ostaje kao firma!
*Kompanija HS i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.
Ta firma je meni prodala i HD receiver i modul i KID paket,i time privukla dosta korisnika kao i mene. Ne mogu sada reci nema te usluge vise!
Sta NIJE TACNO ? Ne vidim u svoj tekstu da sam igdje napisao da NE POSTOJE , samo sam rekao da se MOGU POVUCI sa trzista kad god zele kao i svaka druga firma. HS postoji , to niko nije osporio , udruzeno je poslovanje sa Telemachom , sve to stoji , ali da se ne mogu povuci iz BiH - mogu..
Benq

#16452 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote:
Ali nije HS nestao, njih je preuzeo Telemach, a samim time i obaveze njihove. Zamisli oni sada kažu mi nećemo platiti TV kućama naknadu za prava koje nije platio HS. Istog momenta bi ostali bez svih kanala koje su dobijali.
Naravno , nego ovo je bilo nesto sasvim drugo sto sam ja rekao u prethodnoj prepisci :). Sto se HS-a tice , on postoji , ali u kojoj mjeri.. to je pitanje :)
kemox

#16453 Re: HS kablovska

Post by kemox »

ponovo na HS-u KID 8

ŠTA JE OVO SLABA BRZINA

Image Image
Benq

#16454 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote:ponovo na HS-u KID 8

Image
Bilo je nekih problema prije pola sata , neko zagusenje pa se vecina stranica nije moglo otvorit , resetuj modem pa testiraj konekciju ponovo.

KID22:
Image
dadem17

#16455 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

IJE TACNO! Pravno i dalje HS ostaje kao firma!
*Kompanija HS i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.
Ta firma je meni prodala i HD receiver i modul i KID paket,i time privukla dosta korisnika kao i mene. Ne mogu sada reci nema te usluge vise![/quote]

Sta NIJE TACNO ? Ne vidim u svoj tekstu da sam igdje napisao da NE POSTOJE , samo sam rekao da se MOGU POVUCI sa trzista kad god zele kao i svaka druga firma. HS postoji , to niko nije osporio , udruzeno je poslovanje sa Telemachom , sve to stoji , ali da se ne mogu povuci iz BiH - mogu..[/quote]

Dao si primjer za racunar i garanciju kod firme koja vise ne postoji. Ovdje to ne stoji,jer HS pravno nama i dalje pruza usluge kablovske TV i interneta. Procitaj cijeli navod! Znaci NIJE tacno da se oni povlace iz BiH. Ovo sto nam pokusavaju provuci nije programska izmjena koju mogu raditi po vazecem ugovoru. Ako zele da im ljudi predju na druge pakete usluga,sa ovih postojecih,onda to trebaju raditi postenije. Nama na KID paketima ne mogu samo tako reci da nam ukidaju pola kvalitetnih kanala! A to uvodjenjem ovih novih termina OSNOVNI paket i sl. pokusavaju provuci malim slovima.
Benq

#16456 Re: HS kablovska

Post by Benq »

dadem17 wrote: Dao si primjer za racunar i garanciju kod firme koja vise ne postoji. Ovdje to ne stoji,jer HS pravno nama i dalje pruza usluge kablovske TV i interneta. Procitaj cijeli navod! Znaci NIJE tacno da se oni povlace iz BiH. Ovo sto nam pokusavaju provuci nije programska izmjena koju mogu raditi po vazecem ugovoru. Ako zele da im ljudi predju na druge pakete usluga,sa ovih postojecih,onda to trebaju raditi postenije. Nama na KID paketima ne mogu samo tako reci da nam ukidaju pola kvalitetnih kanala! A to uvodjenjem ovih novih termina OSNOVNI paket i sl. pokusavaju provuci malim slovima.
Nisam nigdje ni naveo da se povlace , nego da imaju puno pravo da se povuku ako to zele , sta ih sprjecava ? To sto su korisnicima za dodatne tv uredjaje prodavali module i resivere ? .. I ja sam na HS-u i nije mi drago sto ovo ovako rade , ali evo ti se pozivas na ugovor , pa da te pitam , gdje pise u ugovoru koja ce programska shema biti jer ja to nisam vidio ? U svakom ugovoru kod svakog provajdera u ugovoru pise "zadrzavamo pravo izmjene programske sheme" , a to sto se mi necemo sloziti sa odredjenim potezima to je nasa stvar i mozemo samo da negodujemo pa ako nas neko cuje dobro i jeste :).

Sto se ovog OSNOVNOG paketa tice , to je sad malo zapetljano , odnosno ide na ruku telemachu , jer na staroj HS stranici je i pisalo "osnovni paket digitalne televizije" i tu smo imali apsolutno sve i HD i SD kanale. Eh , sad je kod telemacha to drugacije posto se radilo na ujednacavanju programske sheme , OSNOVNI paket kod njih sadrzi nekih 140 kanala i mozda 9HD kanala , sto je naravno daleko od onoga sto smo mi na HS-u imali , ali eto oni se povode s tim , i ako hoces prosireni paket , bujrum plati dodatno , isto kao i HD... Prakticno oni tu nista ne krse , samo su se dobro nasli u tom svemu..
dadem17

#16457 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Benq wrote:
The Realist wrote:
Benq wrote:
Ali nije HS nestao, njih je preuzeo Telemach, a samim time i obaveze njihove. Zamisli oni sada kažu mi nećemo platiti TV kućama naknadu za prava koje nije platio HS. Istog momenta bi ostali bez svih kanala koje su dobijali.
Naravno , nego ovo je bilo nesto sasvim drugo sto sam ja rekao u prethodnoj prepisci :). Sto se HS-a tice , on postoji , ali u kojoj mjeri.. to je pitanje :)
Ako ti imas neku tacniju informaciju,podijeli s nama...Meni je ovo poprilicno jasno,da HS u ovoj novoj postavci i dalje pravno ostaje davalac usluge kablovske TV!

Kompanija HS i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.
dadem17

#16458 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Benq wrote:
dadem17 wrote: Dao si primjer za racunar i garanciju kod firme koja vise ne postoji. Ovdje to ne stoji,jer HS pravno nama i dalje pruza usluge kablovske TV i interneta. Procitaj cijeli navod! Znaci NIJE tacno da se oni povlace iz BiH. Ovo sto nam pokusavaju provuci nije programska izmjena koju mogu raditi po vazecem ugovoru. Ako zele da im ljudi predju na druge pakete usluga,sa ovih postojecih,onda to trebaju raditi postenije. Nama na KID paketima ne mogu samo tako reci da nam ukidaju pola kvalitetnih kanala! A to uvodjenjem ovih novih termina OSNOVNI paket i sl. pokusavaju provuci malim slovima.
Nisam nigdje ni naveo da se povlace , nego da imaju puno pravo da se povuku ako to zele , sta ih sprjecava ? To sto su korisnicima za dodatne tv uredjaje prodavali module i resivere ? .. I ja sam na HS-u i nije mi drago sto ovo ovako rade , ali evo ti se pozivas na ugovor , pa da te pitam , gdje pise u ugovoru koja ce programska shema biti jer ja to nisam vidio ? U svakom ugovoru kod svakog provajdera u ugovoru pise "zadrzavamo pravo izmjene programske sheme" , a to sto se mi necemo sloziti sa odredjenim potezima to je nasa stvar i mozemo samo da negodujemo pa ako nas neko cuje dobro i jeste :).

Sto se ovog OSNOVNOG paketa tice , to je sad malo zapetljano , odnosno ide na ruku telemachu , jer na staroj HS stranici je i pisalo "osnovni paket digitalne televizije" i tu smo imali apsolutno sve i HD i SD kanale. Eh , sad je kod telemacha to drugacije posto se radilo na ujednacavanju programske sheme , OSNOVNI paket kod njih sadrzi nekih 140 kanala i mozda 9HD kanala , sto je naravno daleko od onoga sto smo mi na HS-u imali , ali eto oni se povode s tim , i ako hoces prosireni paket , bujrum plati dodatno , isto kao i HD... Prakticno oni tu nista ne krse , samo su se dobro nasli u tom svemu..
Svako ima pravo na misljenje,ovo je i dalje slobodna zemlja. Ja sam ti samo odgovorio da ti primjeri nisu odgovarajuci jer nam HS pravno i dalje ostaje davalac usluga. Znaci firma koja mi je prodala opremi i paket usluga sa istom i dalje postoji. Hipoteticke varijante da li imaju pravo da se povuku iz BiH fakat ne bih analizirao,jer i to nije slucaj. Oni su nam prodali KID paket usluga i opremu za koristenje istih. Prodali su mi i dodatni modul da u cijeni JEDNE pretplate gledam digitalu na drugom tv-u. Imaju pravo na izmjenu programske sheme,vjerovatno i na neko poskupljenje,ali nemaju pravo da nam na ovaj nacin samo ukinu odredjene dijelove usluge na koju su se obavezali. Bas kao sto nismo ni mi mogli reci da umjesto svaki mjesec placamo samo pola pretplate!
Benq

#16459 Re: HS kablovska

Post by Benq »

dadem17 wrote: Svako ima pravo na misljenje,ovo je i dalje slobodna zemlja. Ja sam ti samo odgovorio da ti primjeri nisu odgovarajuci jer nam HS pravno i dalje ostaje davalac usluga. Znaci firma koja mi je prodala opremi i paket usluga sa istom i dalje postoji. Hipoteticke varijante da li imaju pravo da se povuku iz BiH fakat ne bih analizirao,jer i to nije slucaj. Oni su nam prodali KID paket usluga i opremu za koristenje istih. Prodali su mi i dodatni modul da u cijeni JEDNE pretplate gledam digitalu na drugom tv-u. Imaju pravo na izmjenu programske sheme,vjerovatno i na neko poskupljenje,ali nemaju pravo da nam na ovaj nacin samo ukinu odredjene dijelove usluge na koju su se obavezali. Bas kao sto nismo ni mi mogli reci da umjesto svaki mjesec placamo samo pola pretplate!
Slazem se , nego sad si spomenuo ukidanje odredjenih dijelova usluge na koju su se obavezali , na koje dijelove mislis ?
dadem17

#16460 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Benq wrote:
dadem17 wrote: Svako ima pravo na misljenje,ovo je i dalje slobodna zemlja. Ja sam ti samo odgovorio da ti primjeri nisu odgovarajuci jer nam HS pravno i dalje ostaje davalac usluga. Znaci firma koja mi je prodala opremi i paket usluga sa istom i dalje postoji. Hipoteticke varijante da li imaju pravo da se povuku iz BiH fakat ne bih analizirao,jer i to nije slucaj. Oni su nam prodali KID paket usluga i opremu za koristenje istih. Prodali su mi i dodatni modul da u cijeni JEDNE pretplate gledam digitalu na drugom tv-u. Imaju pravo na izmjenu programske sheme,vjerovatno i na neko poskupljenje,ali nemaju pravo da nam na ovaj nacin samo ukinu odredjene dijelove usluge na koju su se obavezali. Bas kao sto nismo ni mi mogli reci da umjesto svaki mjesec placamo samo pola pretplate!
Slazem se , nego sad si spomenuo ukidanje odredjenih dijelova usluge na koju su se obavezali , na koje dijelove mislis ?
Uporedi Programsku shemu prije preuzimanja i ovu koju nam pokusavaju provuci poslije 1.8. sa kanalima iz osnovnog paketa. Meni ce znaci na HD receiveru koji sam im i kupio radi toga zakljucati skoro sve HD kanale. Koliko su nam ukinuli filmskih kanala? Da li su adekvatno nadoknadili sve one filmske kanale pinka? Nude mi sada da im ponovo placam za uvodjenje D3 kuca i placam mjesecno dodatno za nesto sto sam vec imao i platio. Ne kontam ti pitanje,tebi je fakat ovo sto rade ok?
Benq

#16461 Re: HS kablovska

Post by Benq »

dadem17 wrote: Uporedi Programsku shemu prije preuzimanja i ovu koju nam pokusavaju provuci poslije 1.8. sa kanalima iz osnovnog paketa. Meni ce znaci na HD receiveru koji sam im i kupio radi toga zakljucati skoro sve HD kanale. Koliko su nam ukinuli filmskih kanala? Da li su adekvatno nadoknadili sve one filmske kanale pinka? Nude mi sada da im ponovo placam za uvodjenje D3 kuca i placam mjesecno dodatno za nesto sto sam vec imao i platio. Ne kontam ti pitanje,tebi je fakat ovo sto rade ok?
Pa da ti iskreno kazem , nije mi ok , ali tu se stvarno nista ne moze jer trenutno nicim ne krse ugovor , da u ugovorima stoji spisak kanala ili bar onaj zagarantovani dio , onda u redu i treba se bunit , a ovako , ogradili su se ugovorom koji smo mi svi potpisali tako da tu nema sta puno da se kaze..

Sto se tice kanala koje smo imali , jbg to je sad sve stvar ukusa , ja cu ti reci da su meni licno pink kanali isli na qrac sa svojim konstantnim reprizama po 5 puta dnevno, format slike 4:3 i nije mi zao sto su ih ukinuli , dobio sam CBS Reality , Cinestar i Cinestar Action, dakle to su kanali koje s vremena na vrijeme gledam , npr CBS gledam svako vece kad legnem jer preko dana rijetko gledam tv , inace programi koje gledam su : History , Discovery world , Discovery Science , CBS Reality, i ova dva cinestara ali i to rijetko. Filmove gledam preko kodija online.

Dakle , sve je stvar ukusa , nekome su pink kanali bili sve , nekome ne, nekome pase ova nova shema , nekoga su zakinuli i td..

P.S. Sto se tice dodatnih modula i resivera , ne znam sta ce biti , ostaje da se vidi jer oni stalno nesto mijenjaju pa vjerujem da ce se naci neki kompromis i za to.
Last edited by Benq on 21/02/2016 22:46, edited 1 time in total.
dadem17

#16462 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Benq wrote:

Tebe fakat ne bih za advokata uzeo :) Sta ide TM na ruku? Mi i dalje (osim ako ne potpisemo novi ugovor) ostajemo korisnici HS-a koji kako i sami kazu ostaju i dalje pravni nosioci dozvole za pruzanje usluga katv! Bas me briga kako je TM zvao svoje pakete. Ja sam imao kod HS-a paket digitalnih kanala koji,kako ga god oni zvali, je imao kanale a,b,c,d.... Oni sada pokusavaju da sa novim nazivima nama ukinu kanale c,d... i ne majeravaju ih zamjeniti. Ako nam ne ostave i poslije 1.8. PROSIRENI paket,kako ga sad nazivaju po mom skromnom misljenju bi bila cista pljacka. i to treba nazvati pravim imenom!
dadem17

#16463 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Benq wrote:
dadem17 wrote: Uporedi Programsku shemu prije preuzimanja i ovu koju nam pokusavaju provuci poslije 1.8. sa kanalima iz osnovnog paketa. Meni ce znaci na HD receiveru koji sam im i kupio radi toga zakljucati skoro sve HD kanale. Koliko su nam ukinuli filmskih kanala? Da li su adekvatno nadoknadili sve one filmske kanale pinka? Nude mi sada da im ponovo placam za uvodjenje D3 kuca i placam mjesecno dodatno za nesto sto sam vec imao i platio. Ne kontam ti pitanje,tebi je fakat ovo sto rade ok?
Pa da ti iskreno kazem , nije mi ok , ali tu se stvarno nista ne moze jer trenutno nicim ne krse ugovor , da u ugovorima stoji spisak kanala ili bar onaj zagarantovani dio , onda u redu i treba se bunit , a ovako , ogradili su se ugovorom koji smo mi svi potpisali tako da tu nema sta puno da se kaze..

Sto se tice kanala koje smo imali , jbg to je sad sve stvar ukusa , ja cu ti reci da su meni licno pink kanali isli na qrac sa svojim konstantnim reprizama po 5 puta dnevno, format slike 4:3 i nije mi zao sto su ih ukinuli , dobio sam CBS Reality , Cinestar i Cinestar Action, dakle to su kanali koje s vremena na vrijeme gledam , npr CBS gledam svako vece kad legnem jer preko dana rijetko gledam tv , inace programi koje gledam su : History , Discovery world , Discovery Science , CBS Reality, i ova dva cinestara ali i to rijetko. Filmove gledam preko kodija online.

Dakle , sve je stvar ukusa , nekome su pink kanali bili sve , nekome ne, nekome pase ova nova shema , nekoga su zakinuli i td..
Pa ja najvise i pjenim radi Discovery world , Discovery Science i HD sportskih kanala! To ce ti ukinuti poslije 1.8! Odnosno naplatiti dodatno!
Benq

#16464 Re: HS kablovska

Post by Benq »

dadem17 wrote: Tebe fakat ne bih za advokata uzeo :) Sta ide TM na ruku? Mi i dalje (osim ako ne potpisemo novi ugovor) ostajemo korisnici HS-a koji kako i sami kazu ostaju i dalje pravni nosioci dozvole za pruzanje usluga katv! Bas me briga kako je TM zvao svoje pakete. Ja sam imao kod HS-a paket digitalnih kanala koji,kako ga god oni zvali, je imao kanale a,b,c,d.... Oni sada pokusavaju da sa novim nazivima nama ukinu kanale c,d... i ne majeravaju ih zamjeniti. Ako nam ne ostave i poslije 1.8. PROSIRENI paket,kako ga sad nazivaju po mom skromnom misljenju bi bila cista pljacka. i to treba nazvati pravim imenom!
Hahaha :D , sta bi da si na BHB kablovskoj , pa mislim da bi ti samoubistvo pocinio odmah , jer su oni imali sve digitalne kanale otkljucane i mogli su ih gledati preko DVB-C tunera , a ako neko nije imao takav tv , mogao je kupiti bilo kakav resiver sa DVB-C i pratiti kanale , sad kako su se uvezali sa Telemachom svi kanali su im se zakljucali i trebaju dodatno platit ako hoce digitalnu.

To sto se HS u startu zahebo sto su napisali "osnovni digitalni paket" , to ide TM-u u korist jer je ujednacavanjem programske sheme HS dobio osnovni paket kanala , a prosireni gratis do 1.8. :). Jbg , Enesaga je napravio gresku ovdje :mrgreen:
dadem17 wrote: Pa ja najvise i pjenim radi Discovery world , Discovery Science i HD sportskih kanala! To ce ti ukinuti poslije 1.8! Odnosno naplatiti dodatno!
Znam , i meni ce biti krivo ako ih ugase , ali svakako planiram preci na Trio Grande Family paket koji vec ima prosireni paket tako da mi nece tesko pasti. Trenutno placam KID22 + telefon 9,5KM sto izadje 56,8KM , a ovaj njihov Family paket je samo 10 feninga skuplji a internet brzi za 10Mb , D3GO, UniFi..

Tu ce jedino biti problem korisnicima KID8 i KID14 paketa jer su jeftiniji.
dadem17

#16465 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Benq wrote:
dadem17 wrote: Tebe fakat ne bih za advokata uzeo :) Sta ide TM na ruku? Mi i dalje (osim ako ne potpisemo novi ugovor) ostajemo korisnici HS-a koji kako i sami kazu ostaju i dalje pravni nosioci dozvole za pruzanje usluga katv! Bas me briga kako je TM zvao svoje pakete. Ja sam imao kod HS-a paket digitalnih kanala koji,kako ga god oni zvali, je imao kanale a,b,c,d.... Oni sada pokusavaju da sa novim nazivima nama ukinu kanale c,d... i ne majeravaju ih zamjeniti. Ako nam ne ostave i poslije 1.8. PROSIRENI paket,kako ga sad nazivaju po mom skromnom misljenju bi bila cista pljacka. i to treba nazvati pravim imenom!
Hahaha :D , sta bi da si na BHB kablovskoj , pa mislim da bi ti samoubistvo pocinio odmah , jer su oni imali sve digitalne kanale otkljucane i mogli su ih gledati preko DVB-C tunera , a ako neko nije imao takav tv , mogao je kupiti bilo kakav resiver sa DVB-C i pratiti kanale , sad kako su se uvezali sa Telemachom svi kanali su im se zakljucali i trebaju dodatno platit ako hoce digitalnu.

To sto se HS u startu zahebo sto su napisali "osnovni digitalni paket" , to ide TM-u u korist jer je ujednacavanjem programske sheme HS dobio osnovni paket kanala , a prosireni gratis do 1.8. :). Jbg , Enesaga je napravio gresku ovdje :mrgreen:
dadem17 wrote: Pa ja najvise i pjenim radi Discovery world , Discovery Science i HD sportskih kanala! To ce ti ukinuti poslije 1.8! Odnosno naplatiti dodatno!
Znam , i meni ce biti krivo ako ih ugase , ali svakako planiram preci na Trio Grande Family paket koji vec ima prosireni paket tako da mi nece tesko pasti. Trenutno placam KID22 + telefon 9,5KM sto izadje 56,8KM , a ovaj njihov Family paket je samo 10 feninga skuplji a internet brzi za 10Mb , D3GO, UniFi..

Tu ce jedino biti problem korisnicima KID8 i KID14 paketa jer su jeftiniji.
Ja sam bio zainteresovan takodje,i telefon da dodam,ali kad sam skontao,da ce me ponovo osamariti sa tim D3 kuca uvodjenjem i sa dodatnim placanjem za drugi tv,plus sto sam se vec izvalio za opremu i sto je modul u tv-u ljepota u odnosu na drugi receiver,onda sam se ohladio. A opcija je razvod braka ili drugi tv,tako da mi je to vazna stavka. Znaci u Trio Grande Familily dodje PROSIRENI paket digitalnih kanala?
The Realist

#16466 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kao što rekoh, što se tiče kanala, mislim da se može dogurati do toga da se pokaže da oni krše ugovor. Nigdje ne stoji spisak kanala, ali ako si ti potpisao ugovor kada si imao određeni broj svake vrste kanala i to je sada nestalo, onda ti imaš argument. Ali jedino što se može dobiti je to da se raskine ugovor bez plaćanja kanala i to je to.

Iskreno, meni se više sviđaju kanali koje nudi Telemach. Jeste sve dosta skuplje, ali mislim da su kanali kvalitetniji. Pink kanali nisu loši bili, ali je meni ovo novo bolje, te mi se pogotovo sviđa što je proširena šema dokumentarnih kanala. No opet, sve je to stvar ukusa.

Opet ponavljam, ono gdje se treba ganjati su stvari oko opreme koje je korisnik kupio pod određenim uslovima i sa obećanom određenom uslugom. Tu se mora neko rješenje naći, pa makar da otkupe opremu nazad.
hoggarr

#16467 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

The Realist wrote:Opet ponavljam, ono gdje se treba ganjati su stvari oko opreme koje je korisnik kupio pod određenim uslovima i sa obećanom određenom uslugom. Tu se mora neko rješenje naći, pa makar da otkupe opremu nazad.
Smatram, da bi najpoštenije bilo da HKB-net svojim pretplatnicima bez dodatne naknade, koji posjeduju vlastitu opremu kupljenu od HKB-net dopusti korištenje do dva CI modula ili Receiver-a u jednom domaćinstvu, a da se preko te brojke dodatno naplaćuje kako ne bi došlo do zloupotreba. Realno, ko još u stanu posjeduje 5 TV prijemnika, izuzev ako ne opskrbljuje više domaćinstava unutar kuće, zgrade ili naselja, što je klasična zloupotreba i zbog takvih prestupnika ispaštaju pošteni pretplatnici.
Postoje mehanizmi da se uspostavi kvalitetniji uzajamni interes i da na obostrano zadovoljstvo se igra fer i pošteno, gdje je kapital firme siguran, a pretplatnik zadovoljan, samo treba malo više volje i poštenije igre, a ne da se gleda ko će koga prije da "prevesla".
MH i HS kablovska

#16468 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

kemox wrote:ponovo na HS-u KID 8

ŠTA JE OVO SLABA BRZINA

Image Image
Jutro kemox,
bez korisničkih podataka nismo u prilici da Vam pomognemo na ovaj način. Molimo Vas da nam se javite u inbox.
MH i HS kablovska

#16469 Re: HS kablovska

dadem17 wrote: Ja sam bio zainteresovan takodje,i telefon da dodam,ali kad sam skontao,da ce me ponovo osamariti sa tim D3 kuca uvodjenjem i sa dodatnim placanjem za drugi tv,plus sto sam se vec izvalio za opremu i sto je modul u tv-u ljepota u odnosu na drugi receiver,onda sam se ohladio. A opcija je razvod braka ili drugi tv,tako da mi je to vazna stavka. Znaci u Trio Grande Familily dodje PROSIRENI paket digitalnih kanala?
Želite li da Vaspozovemo i detaljno upoznamo s ponudom i mogućnostia?
Odgovor je potvrdan u okviru Trio Grande Family paketa dobićete Prošireni paket.
winnie

#16470 Re: HS kablovska

Post by winnie »

supercali wrote: Ne mozes traziti ono sto si imao kad je sad druga firma i pomiri se s tim
To je poenta, ali hoću da to ovaj predstavnik HS-a ovde na forumu ljudski prizna kako bi korisnici znali s kim imaju posla.
MH i HS kablovska

#16471 Re: HS kablovska

kloniran wrote: Ma znam ali nikad nije ovoliko variralo kao sada, a o prekidima da ne pricam, svaku vece oko 11 mora puknuti konekcija.
Jutro kloniran,
izvinjavamo se zbog problema koje imate kao naš korisnik, molimo Vas da nam dostavite tačne korisničke podatke ili broj Ugovora u inbox, kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno u najkraćem roku.
artuditu

#16472 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

MH i HS kablovska wrote:
Želite li da Vaspozovemo?
Molim vas da mi javite kada će neko doći na adresu. Nalog je otvoren prije 7 dana. :repetirana:
MH i HS kablovska

#16473 Re: HS kablovska

artuditu wrote: Molim vas da mi javite kada će neko doći na adresu. Nalog je otvoren prije 7 dana. :repetirana:
Jutro artuditu,
odmah ćemo provjeriti u kojoj fazi realizacije je Vaš nalog te zamolili kolege da isti ubrzaju.
hoggarr

#16474 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Dobro jutro MH i HS kablovska,

Kada se može očekivati ujednačavanje programskih shema za preostale pretplatnike, kojima još nije pušten novi signal?

Već odavno je nastupila druga polovina februara. Htio bih potpisati Ugovor, ali ne mogu dok ne dobijem novi signal.

LP
dadem17

#16475 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

hoggarr wrote:
The Realist wrote:Opet ponavljam, ono gdje se treba ganjati su stvari oko opreme koje je korisnik kupio pod određenim uslovima i sa obećanom određenom uslugom. Tu se mora neko rješenje naći, pa makar da otkupe opremu nazad.
Smatram, da bi najpoštenije bilo da HKB-net svojim pretplatnicima bez dodatne naknade, koji posjeduju vlastitu opremu kupljenu od HKB-net dopusti korištenje do dva CI modula ili Receiver-a u jednom domaćinstvu, a da se preko te brojke dodatno naplaćuje kako ne bi došlo do zloupotreba. Realno, ko još u stanu posjeduje 5 TV prijemnika, izuzev ako ne opskrbljuje više domaćinstava unutar kuće, zgrade ili naselja, što je klasična zloupotreba i zbog takvih prestupnika ispaštaju pošteni pretplatnici.
Postoje mehanizmi da se uspostavi kvalitetniji uzajamni interes i da na obostrano zadovoljstvo se igra fer i pošteno, gdje je kapital firme siguran, a pretplatnik zadovoljan, samo treba malo više volje i poštenije igre, a ne da se gleda ko će koga prije da "prevesla".
Zar se moglo na jednu pretplatu kupiti 5 modula? Meni je onda kad sam razgovarao s njima,ponudjeno da kupim jedan dodatni modul I razumio sam da se na jednu pretplatiu mogao samo jedan I uzeti. I HD receiver I modul su oni nastimali. Ova opcija sa ponovnim placanjem uvodjenja opcije D3 kuca I dodatnog mjesecnog placanja za koristenje iste po meni nije postena opcija koju nam nude. da ne govorimo o tome da mi je sam modul u tv-u daleko elegantnije rjesenje od nove kutije uz tv,makar mi je I dzaba dali. Ako oni misle da ima zloupotreba neka slobodno provjeravaju I eventualno ponovo dekodiraju iste. Ali ovako djonerski reci da nam ukidaju uslugu koju smo do sada imali nije posteno. Nismo mi opremu kupovali na pijaci vec od njih. Druga stvar je novi paket programa koji nam pokusavaju poslije ovog "promotivnog" perioda do 1.8. proturiti. Barem sto se KID paketa tice,je kad se uporedi sta smo imali I sta ce nam ukinuti u ponudi digitalnih kanala je nepostena. Ja ponavljam,da prihvatam programske izmjene ali to u ovom slucaju nije to. Jedina postena opcija je da nam I poslije 1.8. ostave novonazvani PROSIRENI paket a ne OSNOVNI.
Locked