SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#16451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Mora bit lancani kad ti se majmun navali. U cemu je jebemu fazon vise?

Maloprije vozim, lik s kombijem samo sto mi nije usao u gepek. Ja namjerno onda usporio. Ne moze ni tamo ni vamo, a crveno nam je ispred, dakle nema gdje u qrac... Svira on, vidim psuje nesto...i kontam kakav je mozak, sta li on misli u toj lobanji svojoj... sta, prestigne mene i ubaci se ispred, i opet ce cekati na semaforu...A rizikuje udes, dakle slucajno meni da nesto izleti da naglo zakocim, on nema sanse da bi izbjegao sudar. I onda me kad smo na glavnu izasli, ono ljutito ko prestignu i zabi se opet u guzvu malo ispred mene...

Image
drug_profi

#16452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Vidi, ne znam tacno kako je to izgledalo, ali ako si pravio odstojanje ispred sebe vece od desetak metara, drkao po kocnici stalno, i ja bih gledao da te obidjem.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

i guslao 30-40
zateznistub

#16454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Stvarno pazim kad vozim i ne pregonim sa brzinom ali me u mozak ubise ove silne auto škole koje su okupirale ceste na potezu neđarići Dobrinja i gore prema Ap-u i furaju trideset.
Ne viđam ih nigdje po gradu da jebu saobraćajke
MOSALJOZE

#16455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

zateznistub wrote:Stvarno pazim kad vozim i ne pregonim sa brzinom ali me u mozak ubise ove silne auto škole koje su okupirale ceste na potezu neđarići Dobrinja i gore prema Ap-u i furaju trideset.
To je do instruktora.Ja kad sam polagao uvijek me "tjerao" da idem malo iznad ograničenja,uz napomenu da tako ne mogu voziti na ispitu.
Za klix moraliste ograničenje 40 ja vozim 45 itd...
Svaki dan mi ispred nosa prodje stotine tih vozila aš,rijetki su instrutori koji ne čačkaju mobitel..
L u c i f e r

#16456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by L u c i f e r »

Thorgerson wrote:Mora bit lancani kad ti se majmun navali. U cemu je jebemu fazon vise?

Maloprije vozim, lik s kombijem samo sto mi nije usao u gepek. Ja namjerno onda usporio. Ne moze ni tamo ni vamo, a crveno nam je ispred, dakle nema gdje u qrac... Svira on, vidim psuje nesto...i kontam kakav je mozak, sta li on misli u toj lobanji svojoj... sta, prestigne mene i ubaci se ispred, i opet ce cekati na semaforu...A rizikuje udes, dakle slucajno meni da nesto izleti da naglo zakocim, on nema sanse da bi izbjegao sudar. I onda me kad smo na glavnu izasli, ono ljutito ko prestignu i zabi se opet u guzvu malo ispred mene...

Image
Image
bersK

#16457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

zateznistub wrote:Stvarno pazim kad vozim i ne pregonim sa brzinom ali me u mozak ubise ove silne auto škole koje su okupirale ceste na potezu neđarići Dobrinja i gore prema Ap-u i furaju trideset.

Pa jebiga burazeru najbolje da naprave neke nebeske puteve samo za auto skole, a mi dole da se dole na zemlji vozamo bez njih. To ti je neminovna stvar. A i u tih 2-3 kilometra je jedina dionica kuda idu autoškole u čitavom gradu. Tako da ono keep calm.
vješalica

#16458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

dole im je poligon i maršute za polaganje pa seru
bilo je tu struĆnjaka koji su i udese pravili
klasika harlakanje slikanje sa kandidatima i udaranje u druga vozila (ispred sebe)
meni su izvrnuli retrovizor na parkingu kod terexa jer tu dolaze da se parkiraju
kulturno sam nazvala pomenutu aš jer sam ih vidjela sa prozora i opomenula za kretenizme

duple komande stodupli kreteni
drug_profi

#16459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

btw sretan praznik!
:mrgreen:
zateznistub

#16460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

bersK wrote:

Pa jebiga burazeru najbolje da naprave neke nebeske puteve samo za auto skole, a mi dole da se dole na zemlji vozamo bez njih. To ti je neminovna stvar. A i u tih 2-3 kilometra je jedina dionica kuda idu autoškole u čitavom gradu. Tako da ono keep calm.
Nemam ja ništa protiv škole ali brate imami otoka (onolika) pa Čengić Vila socijalno Pofalići centar stari grad...ni u jednom nqbrojanom naselju ne vidjeh školu ali zato na potezu nedarici Dobrinja dvadeset auta i svi piće trideset i čekaju godinu na uključenje u kružni pogotovo ujutro i kad se vraćala da posla...
supercali

#16461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Pa i to dole je otoka :mrgreen:

Nemoj ti prebacivati te autoskole na otoke c vile pofalice neka njih dole gdje je pocetna za polaganje
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

drugi profil wrote:btw sretan praznik!
:mrgreen:
hvala

Image
insomnia78

#16463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

:lol:
drug_profi

#16464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Čisti horor.... :mrgreen: :lol:
amar1994

#16465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
Thorgerson

#16466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:
bersK wrote:

Nemam ja ništa protiv škole ali brate imami otoka (onolika) pa Čengić Vila socijalno Pofalići centar stari grad...ni u jednom nqbrojanom naselju ne vidjeh školu ali zato na potezu nedarici Dobrinja dvadeset auta i svi piće trideset i čekaju godinu na uključenje u kružni pogotovo ujutro i kad se vraćala da posla...
Neces ih ni vidjeti. Ja sam negdje ili procitao ili cuo da je ovim auto skolama dopusteno samo da obucavaju po Novom Gradu, jer je tu najveci broj saobracajnica. Sad ne znam jel to istina, mada eto sam skontaj jesi li ikada vidio da neko obucava i uci da se vozi na Pofalicima, MArijin dvoru itd. Ja se nesto ne sjecam...

Jbg zamisli da ih negdje zabiju gore po centru ili jos gore starom gradu, da ih tu obucavaju, koji bi haos nastao. Ionako su guzve.

Mada ne znam ni ovo koliko je pametno. Vozikaju se tamo vamo po onom pravcu sa semaforima u Nedzaricima, koji kruzni tok i to je to. A takvog profila ceste u Sarajevu je najmanje, vecinom su nekakve zajebane jednosmjerne ulicice, uski parkinzi, coskovi, nepregledne raskrsnice itd.
Bloo
Globalna šefica

#16467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Thorgerson wrote: Neces ih ni vidjeti. Ja sam negdje ili procitao ili cuo da je ovim auto skolama dopusteno samo da obucavaju po Novom Gradu, jer je tu najveci broj saobracajnica. Sad ne znam jel to istina, mada eto sam skontaj jesi li ikada vidio da neko obucava i uci da se vozi na Pofalicima, MArijin dvoru itd. Ja se nesto ne sjecam...

Jbg zamisli da ih negdje zabiju gore po centru ili jos gore starom gradu, da ih tu obucavaju, koji bi haos nastao. Ionako su guzve.

Mada ne znam ni ovo koliko je pametno. Vozikaju se tamo vamo po onom pravcu sa semaforima u Nedzaricima, koji kruzni tok i to je to. A takvog profila ceste u Sarajevu je najmanje, vecinom su nekakve zajebane jednosmjerne ulicice, uski parkinzi, coskovi, nepregledne raskrsnice itd.
Ja sam polagala po "novom" (nema poligona i toga već odmah na cestu)
Ja sam iz Starog Grada i vozala sam po uglavnom po centru/skenderija/grbavica, pa hrasno...malo po starom gradu

Par puta smo otisli do Stupa i Alpasina, ali uglavnom Hrasno i Grbavica :D u to špica poslije posla :D
2,1,2,1
nepass1

#16468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

i ja sam cuo samo novi grad tj dobrinja, ap, nedjarici, vojnicko, mojmilo.
ali smorise, nekad i 5 6 ih bude od studentskog do prvog kruznog, sve po 40.
jutros stojim na semaforu u a.b.srebrne ide autoskola mota lijevo, njemu zeleno. direkt u mene, instruktor za volan, naglo namota, hop na trotuar. a sve se odvija pri 10km/h :mrgreen:
a fakat treba bar 5 casova na poligonu, da upoznaju malo auto i gdje se nalaze u prostoru i vremenu :mrgreen:
drug_profi

#16469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

MA poligon zakon. Mene je instruktor 1985. prva dva časa tjerao da vozim naprijed nazad po poligonu i to na osmici (dio poligona koji je urađen kao dupli kruzni tok). Znam da sam ga na prvom pokusaju sjargao u rikverc na livadu.
Bila tamo kafana za instruktore, isto vidikovac. Nas levate uvale u fiće, a oni sjednu na bezbjedno i gledaju sa terase.
Tek nekad peti čas izašli na cestu,i znam da sam u tremi umjesto kvačila pritisnuo kočnicu i naravno pošao da prešaltam.
Fićo ostao u voznom stanju - dokaz kvaliteta YU industrije.
wewa

#16470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

drugi profil wrote:MA poligon zakon. Mene je instruktor 1985. prva dva časa tjerao da vozim naprijed nazad po poligonu i to na osmici (dio poligona koji je urađen kao dupli kruzni tok). Znam da sam ga na prvom pokusaju sjargao u rikverc na livadu.
Bila tamo kafana za instruktore, isto vidikovac. Nas levate uvale u fiće, a oni sjednu na bezbjedno i gledaju sa terase.
Tek nekad peti čas izašli na cestu,i znam da sam u tremi umjesto kvačila pritisnuo kočnicu i naravno pošao da prešaltam.
najezih se :cry:

i ja spomenem uvazenu obitelj onome ko salje autoskole da vjezbaju parkiranje na parkinzima ap-a umjesto poligona. fala.
drug_profi

#16471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Balijska politika je sve sje*ala sve pa i taj poligon. Sad služi kao d.epo (skripta ne da da se napiše bez tačke . LOL), kao da se nije mogao pronaći nigdje komad zemlje da se ogradi za tu namjenu.
A sigurno bi bolji vozači izlazili iz tih škola da se uče parkirati u kvadratić na poligonu, da uče kretanje pod ručnom na poligonu, da nauče da osjete auto na tom poligonu, pa tek onda u saobraćaj.
Znam da je na poligonu uvijek bilo desetak vozila sa kandidatima, tako da ni taj saobraćaj nije bio zanemariv. Lagano privikavanje na raskršća bez semafora, i ostale situacije koje moraš sam rješiti bez instruktora. A bogami, ne sjećam se da se iko ikad sudario.
Bilo nas je po livadi doduše :mrgreen:
amar1994

#16472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amar1994 »

drugi profil wrote:Balijska politika je sve sje*ala sve pa i taj poligon. Sad služi kao d.epo (skripta ne da da se napiše bez tačke . LOL), kao da se nije mogao pronaći nigdje komad zemlje da se ogradi za tu namjenu.
A sigurno bi bolji vozači izlazili iz tih škola da se uče parkirati u kvadratić na poligonu, da uče kretanje pod ručnom na poligonu, da nauče da osjete auto na tom poligonu, pa tek onda u saobraćaj.
Znam da je na poligonu uvijek bilo desetak vozila sa kandidatima, tako da ni taj saobraćaj nije bio zanemariv. Lagano privikavanje na raskršća bez semafora, i ostale situacije koje moraš sam rješiti bez instruktora. A bogami, ne sjećam se da se iko ikad sudario.
Bilo nas je po livadi doduše :mrgreen:
ja naucio vozit na parkingu sa starim(napusten i nije u gradu) :D

prva 2-3 casa se pravio da ne znam odvojit :lol: :lol:

prvi cas mi bio autoput , vozio 110 i cak u 6tu ubacio :-)
jazzer

#16473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jazzer »

drugi profil wrote:MA poligon zakon. Mene je instruktor 1985. prva dva časa tjerao da vozim naprijed nazad po poligonu i to na osmici (dio poligona koji je urađen kao dupli kruzni tok). Znam da sam ga na prvom pokusaju sjargao u rikverc na livadu.
Tako je bilo i godinu/dvije poslije rata, kada sam ja polagao.

Sjednu u onu kafanu i cugaju a mi do besvijesti vozimo naprijed-nazad
i treniramo parkiranje. :)
O'zone
Globalni moderator

#16474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

A da svratite do PF Auto :roll:
vješalica

#16475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vjestak ... /171101046

na stranu sefic