AMERIKA

Post Reply
Vjecita_zavrzlama

#16451 Re: AMERIKA

Post by Vjecita_zavrzlama »

JovicSA wrote: 05/11/2025 21:54
Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 21:51
harisl wrote: 05/11/2025 21:48 Ovo odvodjenje imigranata se odvija u tisini i u tajnosti i masovno, hiljadama puta vise nego sto normalan covjek cuje ili pretpostavlja. Ovi sto ostanu iza odvedenih su obicno opet isprepadani imigranti koji nema sanse da bi ista rekli jer ih je strah. Drzava Njujork, teritorija Demokrata, omiljeni restoran vise nema kuhara, turcina, navodno je imao vizu do 2031 ali nije prijavio promjenu adrese, nije ni bitno toliko, nikakve vijesti o njegovom hapsenju, u restoranu je samo postavljena kutija iza pulta (i to je tajno, samo za pouzdane) da se skupljaju prilozi musterija za advokata, pa da nam se kuhar vrati. I osjetno manje musterija... Paralelni svijet...
Ako je pogrijesio protjeraj,tako je i u Svedskoj postalo.Nista Trump novo ne uvodi
Uvodi, od onih maskiranih "SS" trupa koje su dobile neviđeni novac za svoju kampanju do random odvođenja ljudi, bilo je i turista. Ljudi pišu o tome, ljudi sa green card odvođeni, hiljade i hiljade onih koji nemaju nikakv prekršaj i legalno su u USA odvedeno. Sve se to radi ciljano jer je Trump napisao cfru da želi mejsečno toliko i toliko odvođenja i ovi bukvalno redom klupe i koga treba i koga ne treba. Mislim i šta da imaju prekršaj neki, sve je za ljude. Čak i njegove pristalice priznaju da je ovo daleko otišlo. U Švedskoj ih izvode pred sudiju, imaju pravo da se brane, svi instrumenti demokratskog suđenja su tu dok u Americi toga nema.
U Svedskoj te ne izvode pred sud.Ako te sud osudi za nesto mozes da fasujes protjernicu ako je dovoljno ozbiljno.Ti se imas pravo zaliti jedino
Dead Man Walking

#16452 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

harisl wrote: 05/11/2025 21:48 Ovo odvodjenje imigranata se odvija u tisini i u tajnosti i masovno, hiljadama puta vise nego sto normalan covjek cuje ili pretpostavlja. Ovi sto ostanu iza odvedenih su obicno opet isprepadani imigranti koji nema sanse da bi ista rekli jer ih je strah. Drzava Njujork, teritorija Demokrata, omiljeni restoran vise nema kuhara, turcina, navodno je imao vizu do 2031 ali nije prijavio promjenu adrese, nije ni bitno toliko, nikakve vijesti o njegovom hapsenju, u restoranu je samo postavljena kutija iza pulta (i to je tajno, samo za pouzdane) da se skupljaju prilozi musterija za advokata, pa da nam se kuhar vrati. I osjetno manje musterija... Paralelni svijet...
Ako je pogrijesio protjeraj,tako je i u Svedskoj postalo.Nista Trump novo ne uvodi
:lol:
jeza u ledja

#16453 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 21:47 Simpatican je,moderan napredan,za republikance i desnicare ”komunist” ,a muslimani naivno slave kontaju ”nas je”

No sve u svemu, drago mi da je dobio.Evo ovdje sa roditeljima:

Image

Sa suprugom:

Image

Jevreji su ga podrzali sa 30% i ako je kampanja bila da se ne glasa
Juce su 3 kandidata muslimana, svi porijeklom iz Indije, pobjedili vazne pozicije. Pored Mamdanija, gradonacelnik Cincinatija Aftab Pureval je odrzao pozicijiu (pobjedivci JD Vanceovog polubrata), te je u Virginiji pobjedila Ghazala Hashmi kao zamjenica guvernerke (zasebna utrka se vodi za ovu poziciju).
JovicSA

#16454 Re: AMERIKA

Post by JovicSA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 21:58

Uvodi, od onih maskiranih "SS" trupa koje su dobile neviđeni novac za svoju kampanju do random odvođenja ljudi, bilo je i turista. Ljudi pišu o tome, ljudi sa green card odvođeni, hiljade i hiljade onih koji nemaju nikakv prekršaj i legalno su u USA odvedeno. Sve se to radi ciljano jer je Trump napisao cfru da želi mejsečno toliko i toliko odvođenja i ovi bukvalno redom klupe i koga treba i koga ne treba. Mislim i šta da imaju prekršaj neki, sve je za ljude. Čak i njegove pristalice priznaju da je ovo daleko otišlo. U Švedskoj ih izvode pred sudiju, imaju pravo da se brane, svi instrumenti demokratskog suđenja su tu dok u Americi toga nema.
U Svedskoj te ne izvode pred sud.Ako te sud osudi za nesto mozes da fasujes protjernicu ako je dovoljno ozbiljno.Ti se imas pravo zaliti jedino
Ako...ako nije onda te ne vode. Ovo sa Trumpom ne vidi ko ne želi da vidi ili se pravi lud. Poređenje sa Švedskom je niđe veze, tamo imaš sve što ti je zagarantovano zakonom. Ne pravdam one koji vrše kriminal, vrše nasilje, plajčkaju, takve treba deportovati ali ovo u Americi je novi oblik fašizma jer je debil rekao da želi mjesečno ne sjećam se cifre, XY migranata da protjera i ovi moraju nafatati koga signu. Tamo više ne gledaju ko je ko, gledaj, čitaj šta ljudi pišu, baci pola u vodu, ono pola što ostane je strašno ali eto neki tome plješću. :roll:
jeza u ledja

#16455 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 21:58

Trenutno u Americi te ako si pogresne boje koze mogu uhapsiti. Znaci gradjane Amerike.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16456 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote: 05/11/2025 20:24
dale cooper wrote: 05/11/2025 20:18 Ono što bi trebali prestati raditi ovi koji trenutno vode demokrate je da makar prestanu da aktivno opstruiraju
progresivce u svojoj stranci i da omoguće fer borbu pa ko pobijedi. Svi su članovi iste stranke.
Slazem se.

Doduse nisu bas svi clanovi iste stranke. :skoljka:
dale cooper wrote: 05/11/2025 20:18 Naravno, ali jedno ne isključuje drugo.
Ovo jos treba empirijski dokazati.
Razlike bi se mogle prevazici zbog zajednickog neprijatelja. Nesto ko cionisti i evangelisti :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#16457 Re: AMERIKA

jeza u ledja wrote: 05/11/2025 22:02
Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 21:47 Simpatican je,moderan napredan,za republikance i desnicare ”komunist” ,a muslimani naivno slave kontaju ”nas je”

No sve u svemu, drago mi da je dobio.Evo ovdje sa roditeljima:

Image

Sa suprugom:

Image

Jevreji su ga podrzali sa 30% i ako je kampanja bila da se ne glasa
Juce su 3 kandidata muslimana, svi porijeklom iz Indije, pobjedili vazne pozicije. Pored Mamdanija, gradonacelnik Cincinatija Aftab Pureval je odrzao pozicijiu (pobjedivci JD Vanceovog polubrata), te je u Virginiji pobjedila Ghazala Hashmi kao zamjenica guvernerke (zasebna utrka se vodi za ovu poziciju).
Zohran Mamdani na gay paradi i mase uz trans zastavu:
Vjecita_zavrzlama

#16458 Re: AMERIKA

Zar nije islam vise za desnicare? Ako realno sagledamo?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16459 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

dobro, je l' moramo na svakoj temi čitati postove ovog lika islamu, Turcima, kako Bošnjaci ne trebaju podržavati Palestinu i sve što dolazi uz to? može ban i za mene ako je ovo komentarisanje rada moderacije, ali udavi lik svakodnevno, bukvalno ne piše o bilo čemu drugom, halo ba?
dale cooper

#16460 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Velkoski wrote: 05/11/2025 22:36 dobro, je l' moramo na svakoj temi čitati postove ovog lika islamu, Turcima, kako Bošnjaci ne trebaju podržavati Palestinu i sve što dolazi uz to? može ban i za mene ako je ovo komentarisanje rada moderacije, ali udavi lik svakodnevno, bukvalno ne piše o bilo čemu drugom, halo ba?
Jeste vala...baš ofirno provlači tu islamofobiju na svakoj političkoj temi. :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16461 Re: AMERIKA

Post by Truba »

dale cooper wrote: 05/11/2025 22:41
Velkoski wrote: 05/11/2025 22:36 dobro, je l' moramo na svakoj temi čitati postove ovog lika islamu, Turcima, kako Bošnjaci ne trebaju podržavati Palestinu i sve što dolazi uz to? može ban i za mene ako je ovo komentarisanje rada moderacije, ali udavi lik svakodnevno, bukvalno ne piše o bilo čemu drugom, halo ba?
Jeste vala...baš ofirno provlači tu islamofobiju na svakoj političkoj temi. :roll:
Jadni agnostici i ateisti sta moraju slusati na pretezno bosanakom i heecegovavkom forumu
Pa ima li mjesta gdje nisi ugrozen
Zatvori oci i foe ako ti smeta
Crvene_brigade

#16462 Re: AMERIKA

Post by Crvene_brigade »

Zanimljivi su izborni rezultati u Teksasu. Ovo je nekako prošlo ispod radara...
Demokrati imaju još jedan razlog za slavlje

Demokrati imaju još jedan razlog za slavlje nakon jučerašnjih izbora – dvoje njihovih kandidata ušlo je u drugi krug izbora za upražnjeno mjesto u Zastupničkom domu SAD-a u Teksasu.

Mjesto je ostalo prazno nakon smrti Sylvestera Turnera početkom ove godine. Budući da nitko od kandidata nije osvojio više od 50 posto glasova, u drugi krug ulaze Christian Menefee i Amanda Edwards, oboje demokrati.

Bez obzira tko pobijedi, demokrati će dodatno smanjiti ionako tijesnu većinu republikanaca u Zastupničkom domu. Drugi krug očekuje se početkom iduće godine.
dale cooper

#16463 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Truba wrote: 05/11/2025 22:42
Jadni agnostici i ateisti sta moraju slusati na pretezno bosanakom i heecegovavkom forumu
Pa ima li mjesta gdje nisi ugrozen
Zatvori oci i foe ako ti smeta
Samo zamjećujem kolega. Kada ti možeš biti zabrinut zbog progona krišćana u Nigeriji, zašto ja ne bih mogao biti zbog islamofobije forumaša
koji dolaze iz dijaspore? :mrgreen:
smijesni_ste

#16464 Re: AMERIKA

Post by smijesni_ste »

Izgubi Omar Fateh u Minneapolisu..

Vjecita_zavrzlama

#16465 Re: AMERIKA

Bukvalno nisam spomenuo islam, osim sto sam Mahmdanija na gay paradi objavio,posto ga imenuju kao ”musliman pobijedio”.A lik je vise komunist i socijalist u Americi
ultima_palabra

#16466 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Pustit ce ga da razjebe i ovu temu.
jeza u ledja

#16467 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 22:50
Bukvalno nisam spomenuo islam, osim sto sam Mahmdanija na gay paradi objavio,posto ga imenuju kao ”musliman pobijedio”.A lik je vise komunist i socijalist u Americi
Ah, tacno samo si spomenuo muslimane. :oops:
dale cooper

#16468 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Jeste, ali nakon toga si dodao "zar nije islam više za desničare". Ne znam zašto bi bio ako si, kao Mamdani, odrastao u akademskoj/umjetničkoj
porodici kojoj je, politički gledano, bliži liberalizam nego konzervatizam.
jeza u ledja

#16469 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Dobro znaci ovog da preskacemo.
Vjecita_zavrzlama

#16470 Re: AMERIKA

dale cooper wrote: 05/11/2025 22:58

Jeste, ali nakon toga si dodao "zar nije islam više za desničare". Ne znam zašto bi bio ako si, kao Mamdani, odrastao u akademskoj/umjetničkoj
Pa onda mu sudi kao covjeku iznesi stavove njegove a ne da mu je glavna osobina muslimanski background

No meni je drago sto je on pobjedio ali ne iz istih rszloga kao nekima ovdje.Eto toliko od mene odoh :mrgreen:
dale cooper

#16471 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/11/2025 23:00
dale cooper wrote: 05/11/2025 22:58

Pa onda mu sudi kao covjeku iznesi stavove njegove a ne da mu je glavna osobina muslimanski background

No meni je drago sto je on pobjedio ali ne iz istih rszloga kao nekima ovdje.Eto toliko od mene odoh :mrgreen:
Ti si taj koji objavljuje njegovo pojavljivanje kao muslimana na gay paradi, ne ja. O njegovim političkim stavovima i programu se raspravljalo
ranije na ovoj temi. Desničari su ti koji su ovu kampanju sveli na Mamdanija muslimana ili Mamdanija komunistu, u potpunosti fulajući sve
šta je ovaj čovjek rekao za šta se zalaže u kampanji za gradonačelnika NYC-a.
Rob_Atl

#16472 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Ljudi sta nam se desava sa MTG, polako ali sigurno se salta prema centru, kaze da vise nevjeruje u Qanon, kritikuje spikera, Trumpa, otisla na View show gdje ja mislim niko nikad od republikanaca nije gostovao, i navodno govori blizim da hoce da se kandiduje 2028. :? :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16473 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

vjerujem da joj je glasačka baza dobro najebala u zadnjih 365 dana, tako da jebiga, mora ovo pričati :D
jeza u ledja

#16474 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ama pozicionira se za 2028
QSuzi

#16475 Re: AMERIKA

Post by QSuzi »

splinter wrote: 05/11/2025 06:41 A kako su samo vodili prljavu kampanju protiv njega, tačno da je izvjesni Đogo Risto za njih bio objektivac na kvadrat.
Twitter je bio prepun slika "blizanaca" od 11.09. uz komentare tipa, ne dozvolite da vam se ovo ponovi.
Jedan od većih smradova bio je i onaj kad James Woods, eto neka nekad poznata holivudska faca . . .
Nikako da provarim koliko je taj glumčina dno dna.
Bio mi zakon u mnogim filmovima, posebno serija Shark, još mu IQ 184
Nevjerojatno da ima masa tih poznatih likova koji su opsjednuti s MAGA i ne vide očitu prijevaru jednog muljatora šupljatora Trumpa
Post Reply