Ukrajina

Post Reply
jefferson

#16451 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kad procitas ovako neku glupost o ekonomiji jedne zemlje koja je za par kopalja ispred svake druge, onda znas koliko je sati. Ja ne idem sa pozicije ideologije nego na ekonomiju zemlje gledam cisto sa ekonomske strane. Eto Kinezi prave americke zastave, sto zanci americka industrija je u kurcu :-). Sta reci, koju poruku poslati, kao sto rekoh, za njega jos uvije vrijedi ona in 18 vijeka :mrgreen: imas ugalj imas zeljezo, mora da is ekonomska sila :skoljka: .
Pa sta bi rekao za Kinu. Najveci izvoznik stapica za jelo u Kinu su SAD :D
Last edited by jefferson on 29/07/2014 16:44, edited 1 time in total.
Challenger__

#16452 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nikolajev. Protest srodnika okružene 79. brigade:

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16453 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

finska DDR poljska mađarska češka slovačka rumunija bugarska estonija litvanija latvija svi su pobjegli od rusije evo sad bježi i ukrajina
zapravo sve bivše sovjetske republike osim giganta bjelorusije i kazahstana se sve više distanciraju od rusije i pokušavaju smanjiti ruski uticaj
josip broz takođe nije htio pod rusku šapu čak je i enver hođa napusti varšavski savez

nakon brežnjeva imamo putina i novu putinovu doktrinu - rusija kao svjetska imerija
muzicar_iz_parka

#16454 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Koga zanima Krim, ima web cam uživo: http://www.alltravels.com/ukraine/crimea/webcams

Ne znam tačno koju vremensku zonu imaju, 2 ili tri sata ispred nas.
Danguba

#16455 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Challenger__ wrote:
Danguba wrote: @dresdener78,
Pitao sam ''je li veci interes Amerike ili Rusije u ovim dogadjajima poslije Krima''?
Prvi (između ostalog) žele da instaliraju NATO na ruskim granicama a drugi da to spriječe. Samozvana svjetska elita želi svijet u kome će oni biti "Izrael" a ostatak planete "Pojas Gaze".

Sve je to lijepo zamišljeno, samo nema prolaz na ruskoj adresi.
NATO je vec na ruskoj granici.

Manjina bi trebala da odluci kojim interesnim sferama treba zemlja da se prikljuci?

Opet paralela sa BiH.
Challenger__

#16456 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Danguba wrote: NATO je vec na ruskoj granici.
Nije na ukrajinsko-ruskoj granici.
Manjina bi trebala da odluci kojim interesnim sferama treba zemlja da se prikljuci?

Opet paralela sa BiH.
Većina je izabrala Janukoviča a manjina izvršila državni udar. Opet pogrešna paralela.
jastuk1

#16457 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

dresdener78 wrote:
Pogledano istom optikom, neko bi mogao reci da su naprimjer stanovnici BiH bili sami krivi za rat, isto kao što jesu sada ljudi u istočnoj Ukrajini. Neko bi mogao reci da su separatisti u Sarajevu direktno ugrožavali integritet krnje Jugoslavije, isto kao danas ona Novorusija ugrožava integritet Ukrajine. Referendum u BiH je bila sigurno prevara i laž (isto kao referendum naprimjer na Krimu), i civilno stanovništvo je bilo samo krivo što su ih ubijali jer nije predalo oružje i teroriste vojsci i vlastima (kojom se upravlja iz Kijeva ili tada iz Beograda). I civilnom stanovništvu niko nije zabranio da što prije ode (katolici u Hrvatsku, muslimani u Tursku) isto kao navodno niko nije zabranio ukrajinskim Rusima da odhebu u Rusiju.
Dragi Dresdener,

Generalno se slažem s ostatkom posta koji nije citiran, ali ovim dijelom vrijeđaš mnoge. Znam da samo hoćeš da povučeš paralelu, ali ti je paralela ne primjerena jer je BiH bila Republika u bivšoj SFRJ, dok su Donbas i Lugansk samo oblasti, bez nekog naročitog istoriskog kontinuiteta. INAČE JA SAM NA STRANI DONBASA I SVAKOGA KO JE PROTIV FAŠISTIČKE UKRAJINSKE VLASTI. A to što sam za Donbas ne znači nužno da volim ili podržavam Rusiju! Smatram da Rusija ovo sve pogrešno igra i da će za 10, 20 godina zapad i lihvaro-cionisti napraviti slične igranke ocjepljenja u samoj Rusiji. Mislim da će imati pik na naftom i plinom bogatu Tujmensku oblast iza Urala. Već siju sjeme za uspostavu Sibirske etničke grupe tamo.

ISTO TAKO se jednako zgražavam i pljujem na maksimalno licemnjerstvo "pro-Rusa" ovdje na forumu koji veličaju Assadisin režim u Siriji. Plaču za civilima u Donbasu, a nije ih briga za civile u Siriji niti osuđuju režim koji je pobio 100,000 civila.

Na ovom forumu ima likova koji toliko mrze i preziru Islam da im je čak drago i likuju kada Assadista baca bombe na civile. Da likuju kada baca na FSA ili IS ili ostale grupe hajde de, već na civile. !!!!! Licemjerje i bezočni cinizam.
detroit-mercy

#16458 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:Nikolajev. Protest srodnika okružene 79. brigade:

Ma ne lazi, ovo su kamionima posli na more na Krim, posto su svi avioni, autobusi i ostala sredstva prevoza popunjena do maximuma, pa ovim drugim krivo sto i oni ne mogu na more pa zaustavljaju saobracaj da je i policija morala intervenisati :mrgreen: . I daj molim te koncentrisi se na sustinu ovoga svega, a to je da us kapaciteti na Krimu maximalno popunjeni. To je bit price :mrgreen: .
sluga_okupatora

#16459 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

detroit-mercy wrote:

Ma ne lazi, ovo su kamionima posli na more na Krim, posto su svi avioni, autobusi i ostala sredstva prevoza popunjena do maximuma, pa ovim drugim krivo sto i oni ne mogu na more pa zaustavljaju saobracaj da je i policija morala intervenisati :mrgreen: . I daj molim te koncentrisi se na sustinu ovoga svega, a to je da us kapaciteti na Krimu maximalno popunjeni. To je bit price :mrgreen: .

Popunjeno??? :sad:
Ja zeni obec'o da cemo tamo na odmor a vidi sad sranja. Ima ono i drugih varijanti: Havaji, Tenerifi, Kanarska Ostrva al' nije to k'o Krim ni blizu, sve je to treca klasa naspram krimske senzacije.
General War

#16460 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Pitao sam ''je li veci interes Amerike ili Rusije u ovim dogadjajima poslije Krima''?
Prvi (između ostalog) žele da instaliraju NATO na ruskim granicama a drugi da to spriječe. Samozvana svjetska elita želi svijet u kome će oni biti "Izrael" a ostatak planete "Pojas Gaze".

Izgleda te malo sunce na copacabani (pardon Krimu) oprljilo :mrgreen: da podsjetim po ko zna koji put da je ruska granica vec odavno se granici direktno sa NATO clanicama na vise pravaca.
(osim ako ti nemas kakvu drugu mapu :lol: )

Image
Last edited by General War on 29/07/2014 18:28, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#16461 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

sluga_okupatora wrote:
detroit-mercy wrote:

Popunjeno??? :sad:
Ja zeni obec'o da cemo tamo na odmor a vidi sad sranja. Ima ono i drugih varijanti: Havaji, Tenerifi, Kanarska Ostrva al' nije to k'o Krim ni blizu, sve je to treca klasa naspram krimske senzacije.
Zamoli Chellija da ti sredi sta preko svojih ruskih izvora :mrgreen: ja mislim da je on u principu angazovan da promovise turizam na Krimu :mrgreen: .
detroit-mercy

#16462 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

General War wrote:
Challenger__ wrote:

Izgleda te malo sunce na copacabani (pardon Krimu) oprljilo :mrgreen: da podsjetim po ko zna koji put da je ruska granica vec odavno se granici direktno sa NATO clanicama na vise pravaca.
(osim ako ti nemas kakvu drugu mapu :lol: )

Image
Nevalja ti ta karta :mrgreen: sad ce Chelly da postavi kartu iz svojih izvora i naravno da usput ispromovice turizam na Krima kao i industriju video-igara :mrgreen: .
insomnia78

#16463 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Al Krim :D
Sad ce on izvuci naredjenje
Ko tamo na temi o Siriji :D
japin_mutapi

#16464 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

kako je krenulo i rusija će postati članica nato pakta
Challenger__

#16465 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:kako je krenulo i rusija će postati članica nato pakta
Pa ako bi pao Putin, našlo bi se u Moskvi kandidata da se pridruže evroameričkoj i izraelskoj borbi protiv "terorizma" i istrebljenju muslimana "od Mašrika do Magreba", ali to tokmaku Bošnji ne ide u glavu.

Ali tokmak nema pojma, on se krevelji i svira *urcu dok ga "saveznici" i "prijatelji" tretiraju kao kurban.
Challenger__

#16466 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

General War

Šta ti bulazniš? Jeli tema Ukrajina? Jeli NATO na rusko-ukrajinskoj granici? Nije. Žele li to SAD? Žele. Da li to dozvoljava RF? Ne dozvoljava. Šta si ti jadan umislio sa tim mapama, zabij ih u onu stvar...
sluga_okupatora

#16467 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Challenger__ wrote:General War

Šta ti bulazniš? Jeli tema Ukrajina? Jeli NATO na rusko-ukrajinskoj granici? Nije. Žele li to SAD? Žele. Da li to dozvoljava RF? Ne dozvoljava. Šta si ti jadan umislio sa tim mapama, zabij ih u onu stvar...

Nek' si mu rek'o, jes' vidio kako te provocira.
Nego reci ti meni, jel' ima slobodan apartman na Krimu - jedno 7 dana, obec'o sam hanumi pa reko' da je ispostujem. Nece ti bit' dZaba? :D
jastuk1

#16468 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
Pa ako bi pao Putin, našlo bi se u Moskvi kandidata da se pridruže evroameričkoj i izraelskoj borbi protiv "terorizma" i istrebljenju muslimana "od Mašrika do Magreba", ali to tokmaku Bošnji ne ide u glavu.

Ali tokmak nema pojma, on se krevelji i svira *urcu dok ga "saveznici" i "prijatelji" tretiraju kao kurban.
Ah Čeli, ah do koje mjere ide ta tvoja zaljubljenost! :oops: Ispade samo Putin jedini pravovjerni i ispravni vođa Rusije.
Wow - toliko vjere u Putina, toliko malo vjere u ove oko njega.

To tvoje novo priznanje otkriva da je Rusija u daleko većim govnima nego što priznaješ ovdje na forumu. :idea: Ono o čemu ja već poodavno trubim ovdje na forumu, a ti vješto izbjegavaš da adresiraš.
japin_mutapi

#16469 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:Al Krim :D
Sad ce on izvuci naredjenje
Ko tamo na temi o Siriji :D
jel to ono naređenje da se saudija malo tactical nuke ili sam pobrkao nešto
detroit-mercy

#16470 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:General War

Chelly, ne daj se omesti :mrgreen: oni nikako da skontaju sta je bit svega ovoga. A to je da su kapaciteti na Krimu popunjeni 120% :mrgreen: Evo neki dan objavise da Sky Crpcka ima svaki dan 12 polijetanja sa aerodroma u Trebinju, svako dva sata po jedan havijon Boing 727 uzlijece :mrgreen: .
Kazu sredio Baja dobar sa Putinom pa nako preko veze :mrgreen: .
Samo ti ovim neprijateljma pokazi prave slike sa plaza Krima, nek crknu dusmani od muke :mrgreen: .
detroit-mercy

#16471 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote:

Ah Čeli, ah do koje mjere ide ta tvoja zaljubljenost! :oops: Ispade samo Putin jedini pravovjerni i ispravni vođa Rusije.
Wow - toliko vjere u Putina, toliko malo vjere u ove oko njega.

To tvoje novo priznanje otkriva da je Rusija u daleko većim govnima nego što priznaješ ovdje na forumu. :idea: Ono o čemu ja već poodavno trubim ovdje na forumu, a ti vješto izbjegavaš da adresiraš.
Znaci postalo je vise nego ocito da u principu Chellijeva podrska plavookom jebacu nije sto voli Rusiju nego sto je ocito slabasan na plavooke macho tipove, gole do pasa, koji jos jasu :skoljka: .
JohnnyS

#16472 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Otkriven razlog srpqnjske turističke rupe na Jadranu - krimska rivijera...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16473 Re: Ukrajina

Post by Truba »

detroit-mercy wrote: Ma vode pogresnu strategiju, trebali su ko Rvacka sve protjerat i mirna Ukrajina :mrgreen: .
jesi li ustao dok spominješ vrhovnika?
detroit-mercy

#16474 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Black swan wrote:
detroit-mercy wrote: Ma vode pogresnu strategiju, trebali su ko Rvacka sve protjerat i mirna Ukrajina :mrgreen: .
jesi li ustao dok spominješ vrhovnika?
Narvno, kad sam gledo tekmu Rvacke repke :mrgreen: ja ustadoh ono svi ustase :mrgreen: . I jos vicu za "Za Dom Spremni" :mrgreen:
mirsek

#16475 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

detroit-mercy wrote:
dresdener78 wrote:
detroit-mercy wrote: Veze ti s vezom nemas analiticar :mrgreen: drzi se DDRa to ti puno bolje ide.
Glupaci napisu 3000 rijeci post i onda se ovi prime ko vidi jest izanalizirao :mrgreen:.
Ti se drži "demokratskih" medija koji ću ti dalje bezbolno ispirati mozak i dalje koristi za razmišljanje televizor umjesto mozga :wink:
Ma jok, citacu tvoje analize i tvoje rekla kazala inofrmacije :mrgreen: .
Btw, cim si poceo onu sprdacinu od analize o prirodnim resursima odmah sam znao koliko se razumijes u neke stvari :mrgreen: . Nije ti ovo vise 18 vijek i industrijska revolucija pa sto vise uglja i zeljeza to bolje :skoljka: .
Zato ti opet kazem, nabijem takvu proizvoljnu analizu na belegiju :mrgreen: .
Bogumi, Rusija prva po energentima u svijetu ( nafta/plin/ugalj)
a braća iranci drugi (nafta i plin ).
Nisam znao da rusija trenutno najvise proizvodi nafte na svijetu, vise i od saudije.
Post Reply