Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Boemica

#16426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Boemica »

90minut wrote:
Boemica wrote:
90minut wrote:Kakve debilne odluke je pravila sansa?
a kakve pametne je napravila života ti :lol:
Mlado čeljade ranije u seriji i opet onako na prvu ne moze se reci debilne odluke treba mi konkretno reci koje odluke jer vec dugo vremena je najopasnija zbog prošlosti.

Obicno ne volim ovako pricati jer je to obicna serija, al' je mnogo realno da svi povjeruju Cersei nakon sto je vidjela white walkera dok je ona jedino koja zna šta je Cersei.
Nije toliko ni glupa, koliko je sujetna i željna neke moći.
Evo na pamet mi pada scena kad Jon odluči ići pred Dany, i ona se satra da ga ubjedi da ostane, dok joj ne reče da će njoj povjeriti vladavinu. Ušuti se Sansa istog momenta.
tuzlak1212

#16427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Sansa je mentalni predator, naučila od Cersei i ova serija nije o tome ko je pametan, glup, pravedan il šta već nego u kranjem rezultatatu ko je živ a ko mrtav. A trenutno Sansi ne ide loše uopšte...
90minut

#16428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Ti gledaš seriju dok ona gleda kroz to da su joj Targarieni spalili familije i to je neka čudna odluka?

Da normalna je stvar da je željna moči jer zna koliko je naucila od littlefingera i kroz ono što je prošla uvjerena je da je jedina mogucnost da sjever opstane ako bude nemilosrdna.

Ima li još nesto ili je to to?
Eto tuzlak preduhitri kad sam kliknuo submit..
Boemica

#16429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Boemica »

90minut wrote:Ti gledaš seriju dok ona gleda kroz to da su joj Targarieni spalili familije i to je neka čudna odluka?

Da normalna je stvar da je željna moči jer zna koliko je naucila od littlefingera i kroz ono što je prošla uvjerena je da je jedina mogucnost da sjever opstane ako bude nemilosrdna.

Pa postoji ta činjenica i nakon saopštenja da će ostat da ona vlada, pa se ušuti.

Svi mi gledamo seriju, o likovima, koje doživljavamo na neki svoj način. Ako ćemo tako gledati, onda ne gleda ona ništa osim onog što scenaristi i reditelji odrede :lol:
90minut

#16430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Boemica wrote:
90minut wrote:Ti gledaš seriju dok ona gleda kroz to da su joj Targarieni spalili familije i to je neka čudna odluka?

Pa postoji ta činjenica i nakon saopštenja da će ostat da ona vlada, pa se ušuti.

Svi mi gledamo seriju, o likovima, koje doživljavamo na neki svoj način. Ako ćemo tako gledati, onda ne gleda ona ništa osim onog što scenaristi i reditelji odrede :lol:
" Ne razumijem " ... šta ona nije znala da ce vladati kad ode?
Ko ce vladati mala mormontlroka ?:-D

Zato ti i kazem, al' fazon je što se pisci užive u sve to i rade kako bi to trebalo biti.
Naravno mnogo karaktera su i usrali ono što je sigurno sve oko Sanse je urađeno perfektno.
Boemica

#16431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Boemica »

90minut wrote:

Zato ti i kazem, al' fazon je što se pisci užive u sve to i rade kako bi to trebalo biti.
Naravno mnogo karaktera su i usrali ono što je sigurno sve oko Sanse je urađeno perfektno.
Pa ne može onda biti da rade kako bi trebalo biti ako su usrali :lol:

Ovisi šta ti smatraš pod perfektnim, al' ok, ti si njen lik doživio na jedan način, ja na drugi, nema tu nekog ko je upravu a ko ukrivu ako pričamo o subjektivnim doživljajima.

Meni lično je Sansa antipatičan lik, negdje od starta samog.
90minut

#16432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Boemica wrote:
90minut wrote:

Ovisi šta ti smatraš pod perfektnim, al' ok, ti si njen lik doživio na jedan način, ja na drugi, nema tu nekog ko je upravu a ko ukrivu ako pričamo o subjektivnim doživljajima.

E vidiš koliko nisi u pravu ja njen lik nisam doživio nikako i slazem se da je antipatičan tip, al' je fazon što gledam iznad toga i znam prepoznati dobar radi kad ga vidim.

Recimo umjesto one što ju je Cersei natjerala da gleda kcerku dok umire više bi volio da je ostao jel ono prince oberin što ga je ubio planina to je smatram kao usran posao.

Gentry se trebao više pojavljivati..
Ima još, al' ne mogu ovako na prvu..

Npr ove 2 epizode su karna obje trebalo je to mnogo ozbiljnije odraditi ovako isto kao da gledamo glumce da su došli na posao da se zajebavaju, a ne da odrade kako treba.Tacnije nije do njih do pisaca je.
kokuz_sa

#16433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

NK bi mozda mogao biti otporan na vatru..ili da je moze nekako kontrolisati..

Kada je napao onu djecu sume..
Ona su napravila vatreni obruc..kroz koji su prosli WW i NK a mrtvi nisu mogli
Boemica

#16434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Boemica »

90minut wrote:
Boemica wrote:
90minut wrote:

E vidiš koliko nisi u pravu ja njen lik nisam doživio nikako i slazem se da je antipatičan tip, al' je fazon što gledam iznad toga i znam prepoznati dobar radi kad ga vidim.

Recimo umjesto one što ju je Cersei natjerala da gleda kcerku dok umire više bi volio da je ostao jel ono prince oberin što ga je ubio planina to je smatram kao usran posao.

Gentry se trebao više pojavljivati..
Ima još, al' ne mogu ovako na prvu..

Npr ove 2 epizode su karna obje trebalo je to mnogo ozbiljnije odraditi ovako isto kao da gledamo glumce da su došli na posao da se zajebavaju, a ne da odrade kako treba.Tacnije nije do njih do pisaca je.

Joj što ne mogu ovih stavova, ja sam upravu, ti ne znaš da gledaš širu sliku, al' ja znam, ja gledam. :lol:

Brate, pričamo o seriji i likovima.

Jednom kažeš da rade kako treba, drugi put da su usrali, pa šta je od toga ... :lol:

I ja bi više voljela da su neki likovi dobili više prostora pred kamerama, da su neki drugi zaginuli umjesto onih što jesu, al' who cares šta bi ja voljela.

Evo recimo meni su ove dvije epizode dobre, nisu mi toliko napete kao neke od ranije, definitivno neće ući u neke "najdraže" ali ne bih rekla ni da su bezveze.
asker

#16435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Sansi kao mladoj tinejdzerki se sve greske mogu i trebaju oprostiti. Ljubav, kraljica, cijeli svijet se vrti oko mene, braca su mi seljaci a sestra cupavo muskobanjasto deriste. Otac i majka neznaju sta je Europa, KL, provod, sunce, more, plaza.
Poslije kad joj obezglavise oca, zatim brata nasljednika, majku, mladjeg brata zarobise, kucu Stark potpuno unistise i okupirase, sta je mogla da uradi? Dosla sa najvecom ljudskom zmijom kod tetke i rodjaka psihopate, dobro je prezivjela kod svojih. Ova frknu kroz mjeseceva vrata, zmija je opet manipulise, dovede je Boltonima ko kurban pred klanje, uz obecanje da je to nacin da zauzme kucu predaka.
Onaj manijak je brutalno siluje. Cak nisu ni prikazali torture, ima ono kad se obraca Bejlisu sa Brianom kao pojacanjem, da je bukvalno boli tijelo, psihopata joj je garant svasta gurao gdje je stigo. Osim lica, cisto ne povrijedjeno lice mu je trebalo. Guli joj sluskinje i dovede je da gleda.
Traume, dobro ikako govori.
Theon joj spalio mladjeg brata (tad se nije znalo da je fejk), sa odrezanom cunom gleda dok je Ramsey siluje. U transu mu povjeruje za bijeg, naleti na Brianu, nezna kome vise da vjeruje. Cijeli svijet se raspao oko nje, nema Jona, nema Arje.
Dobro je ziva. Izrasla je u pravu zenu. A i proljepsala se brate, lutka bozija :D
90minut

#16436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Ma ti znaš ustvari o cemu ja pricam i svjesna si koliko nisi u pravu, al' eto lakše je praviti se kao da nisi ništa shvatila..

Kao da je neka viša matematika shvatiti da ne postoji savršen rad nečega kao eto sve su odradili u seriji perfektno, a serija ima masu propusta.

Šira slika o kojoj pricam nije nikakva ober pamet od mene vec nešto logicno što bi svi trebali shvatiti..

A pazi šta ti pricas molim te..
Dakle Sansa ti je užas i sve što ide uz to samo zbog toga jer po tebi njoj je bilo drago što ce njoj ostaviti tron?

Mislim o cemu pricamo NORMALNO da ce ona vladati kad ode to nikad nije ni bilo pitanje brinula se da ce joj zapaliti i njega kao što su joj ocu zapalili jel ono brata i oca?

Ili ne znaš za to predpostavljam da si zaboravila?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

izaslesu neke slike od trece epizode... jeza me je ufatila... bice haos... citamo se :thumbup:
asker

#16438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

pici wrote:izaslesu neke slike od trece epizode... jeza me je ufatila... bice haos... citamo se :thumbup:
Jesu li pobijedili nasi?

:D
Kal El

#16439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kal El »

Jel ovaj HBO na Telemachu odmah prenosi?
90minut

#16440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Joj pitanja :lol:
Kal El

#16441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kal El »

90minut wrote:Joj pitanja :lol:
Pa sta ja znam, sjecam se da su prije uvijek kasnije postavljali zbog jebenih titlova...

Gleda mi se sada, ako prenose da uzmem paket odmah, ako ne skinit cu ga sutra, jbg.
90minut

#16442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Kal El wrote:
90minut wrote:Joj pitanja :lol:
Pa sta ja znam, sjecam se da su prije uvijek kasnije postavljali zbog jebenih titlova...

Gleda mi se sada, ako prenose da uzmem paket odmah, ako ne skinit cu ga sutra, jbg.
A mislim godinama vec je na HBO od 3 navece mislim pitanje je ravno tome da li ce sutra svanuti?

Jedino objasnjenje je da si krenuo gledati seriju prije 10 dana i brzo si došao do ovog
dinao

#16443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

Hajmo ko je budan i ceka da vidi ko ce prezivit?
asker

#16444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Now it begins 8)
90minut

#16445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

And the world goes dark! :lol:

Mormontka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
90minut

#16446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Ovo je bas perverzija od epizode, bukvalno savršena..
dinao

#16447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

Paffff. Kakva epizoda!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Arya kraljica :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

a pokolja u PM
90minut

#16449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Dakle Cersei ce biti na tronu :D :thumbup:
dezurni_ucenik

#16450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Eto nakon svega drolja da ostane na prijestolju. Nece da moze
Post Reply