Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#16426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:
Albin Zuhric wrote:direstraits

Pretpostavljam da onda ne moramo sazivati sud casti.

Zdravo
i vi se ne bi trebali prosipati ovim političkim frazama kao i sve druge političke opcije..
Pedja reče da će sud časti zasjedati kad se donese sudska presuda..zbog ovakvih propusta bi dobio kaznu inspekcije, šta ima sud sa tim..tako da vi faktički sa ovim sudom časti samo šupljirate ili ne poznajete materiju, u šta sumnjam..
Po takvim kriterijima NS, Branković bi npr. još uvijek bio uvaženi član i premijer.
JThomas

#16427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JThomas »

po tim kriterijima u državi privrednog kriminala i nema, na nivou je statističke greške :D
pemanapemani

#16428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Proći će još puno Bajrama dok ne shvatimo da trebamo graditi normalnu, građansku i socijalnu državu radi sebe, a ne nadmetati se sa fašistima i pogani različite vrste.
Da li se za vrijeme agresije na BiH trebalo "takmičiti" sa tzv. zapadnim Mostarom i Banja Lukom? Da se danas otpuste svi liječnici koji nisu Bošnjaci u Sarajevu, a sve po uzoru na fašističke bolesnike u Srebrenici?

Dok se ljudi zaluđuju ovakvim i sličnim nebulozama, na vječna lovišta odoše Polihem, Dita, Hidrogradnja, Konjuh, itd., nabildani degeni teroriziraju ljude, šume gore, a priča o bajkovitim airtractorima od 3 miliona bilježi svoj ko zna koji nastavak.
Mi se kao nadamo i tražimo alternativu u NS, DF, SDU... :-) . Ljudima koji su na budžetskoj dojci i koji hladno gledaju kako nam stoka uništava državu, pri tome kao papagaji ponavljaju da su pošteni(ji), da im je poslanička plata najmanja plata u životu, da imaju rate kredita od 3 hiljade KM, da je Sarajevo najsigurniji grad u Europi...
ObserverMode

#16429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

pemanapemani wrote:Proći će još puno Bajrama dok ne shvatimo da trebamo graditi normalnu, građansku i socijalnu državu radi sebe, a ne nadmetati se sa fašistima i pogani različite vrste.
Da li se za vrijeme agresije na BiH trebalo "takmičiti" sa tzv. zapadnim Mostarom i Banja Lukom? Da se danas otpuste svi liječnici koji nisu Bošnjaci u Sarajevu, a sve po uzoru na fašističke bolesnike u Srebrenici?

Dok se ljudi zaluđuju ovakvim i sličnim nebulozama, na vječna lovišta odoše Polihem, Dita, Hidrogradnja, Konjuh, itd., nabildani degeni teroriziraju ljude, šume gore, a priča o bajkovitim airtractorima od 3 miliona bilježi svoj ko zna koji nastavak.
Mi se kao nadamo i tražimo alternativu u NS, DF, SDU... :-) . Ljudima koji su na budžetskoj dojci i koji hladno gledaju kako nam stoka uništava državu, pri tome kao papagaji ponavljaju da su pošteni(ji), da im je poslanička plata najmanja plata u životu, da imaju rate kredita od 3 hiljade KM, da je Sarajevo najsigurniji grad u Europi...
To nije moguće dok se etničko pitanje ne riješi do kraja. Pri tome treba jasno reći da guranje ovog problema pod tepih nije rješenje, ne možemo se svi jedno jutro probudit' i reć "eto, nema više etničke netrpeljivosti, idemo se sad pozabavit socijalnim pitanjima". Etničko pitanje je fundamentalnije od socijalnog, to je pitanje identiteta. Što bi kod nas rekli ne možeš gladan razmišljat.

Sa ovakvim etničkim sastavom i političkim odnosima NIJE moguće graditi građansku državu.
Svitanje

#16430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svitanje »

pemanapemani wrote:Proći će još puno Bajrama dok ne shvatimo da trebamo graditi normalnu, građansku i socijalnu državu radi sebe, a ne nadmetati se sa fašistima i pogani različite vrste.

Baš me obradova pred Bajram istinitim komentarom.Nemamo mi izbora,definitivno se ovi (SDA,SDP,SBB) neće popraviti i mi moramo tražiti alternativu.Ove što si nabrojao(NS,DF,SDU) ne detektiramo kao provjereno dobru alternativu već samo kao jedinu mogućnost a svi ovi tek treba da se dokažu.
Ako se i ne dokažu,odnosno ako se i alternativa priključi lopovskoj grupaciji i ode na smetljište historije,ONDA JE DOBRA STVAR DA IH ŠTO VIŠE ISCJEPKAMO TAKO DA TEŽE MOGU KRASTI.
KAO I KRIMINALCI,NA KRAJU SE GLOŽE MEDJU SOBOM A NAŠA ZASLUGA JE DA SMO BAREM NEŠTO UČINILI DA IH ONEMOGUĆIMO!

Svim gradjanima Bajram Šerif Mubarek Olsun,čestitam im kao službeni praznik u FBiH, a onima koji Bajram doživljavaju vjerski, Bajrambarećola!
NeenaSa

#16431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NeenaSa »

JThomas wrote:po tim kriterijima u državi privrednog kriminala i nema, na nivou je statističke greške :D
:D
@ObserverMode, makar , ne avlija, no, ... fildzan bila.
Oliti, slogan: U svojoj vjeri, na svojoj zemlji.
pemanapemani

#16432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

ObserverMode wrote:

To nije moguće dok se etničko pitanje ne riješi do kraja. Pri tome treba jasno reći da guranje ovog problema pod tepih nije rješenje, ne možemo se svi jedno jutro probudit' i reć "eto, nema više etničke netrpeljivosti, idemo se sad pozabavit socijalnim pitanjima". Etničko pitanje je fundamentalnije od socijalnog, to je pitanje identiteta. Što bi kod nas rekli ne možeš gladan razmišljat.

Sa ovakvim etničkim sastavom i političkim odnosima NIJE moguće graditi građansku državu.
Etničko pitanje najbitnije i onda zaključak posta boldirano, pa ko je ovdje lud? :-)

Socijalna država, odnosno, jedan njen dio se može napraviti i bez da se jedno jutro probudimo i kažemo, eto nema etničke netrpeljivosti.
Kakve veze imaju Vodovod i kanalizacija, Toplane, Sarajevogas, grad pun smeća i piljara na kartonskim kutijama, drogiranih idiota sa kalašnjikovima, razularenih "biznismena" u terencima, maloljetnih delinkevanata, itd., na nivou kantona, koji imaju ovlasti većine država svijeta, sa etničkim pitanjem?
Uostalom etnička pitanja su riješena. BiH je država tri etnije/naroda. To što je "patriotska" stoka opljačkala lovu od donacija i svojski se potrudila, zajedno sa četnicima, da se onemogući povratak, je drugi par cipela, ali nikako nije etničko pitanje. Također, manji entitet su aminovali navedeni, te nas doveli do toga da taj aparthejdski i fašistički element skoro da ne može postati sporan.
Jedino moguće etničko pitanje je ako bude 10% Bosanaca na popisu stanovništva, ali to nije tema današnje rasprave i etničkog pitanja u aktuelnom trenutku.
ObserverMode

#16433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

Ta tvrdnja u ovom slučaju ima metaforičko značenje, gladan ne znači gladan u smislu da mu se jede.

Što se mene tiče volonterski sam angažovan na polju ubjeđivanja ljudi da ne izmišljaju supernacije i shodno tome moj uspjeh će biti utoliko veći ukoliko izjašnjenih "Bosanaca" bude što manje.

Sve što je napisano su problemi lokalnog karaktera (u Sarajevu) i mogu se riješiti i bez potezanja etničkog pitanja, ALI to ne znači da ne treba paralelno s tim rješavati i ovo pitanje, prije svega govorim o definisanju autentične bošnjačke politike. S druge strane, kad pričamo o diplomatskim odnosima i vanjskoj trgovini upravo etnički motivisani problemi koče pomenute stvari koje imaju neetnički karakter, u tom smislu "ne možeš gladan razmišljat".

Ti možeš reći da su etnnonacionalni orijentisane stranke (mada to SDA više očito nije, barem ne u kapacitetu u kojem je bila) odgovorne zbog ovakvog stanja. Ali za to stanje su krive te stranke, a ne etnička pripadnost kao institucija. To što su oni zloupotrijebili ovu vrlo važnu instituciju izjašnjavanja ni najmanje ne znači da istu treba staviti na stub srama. Kad danas kažeš "Bošnjak" u očima prosječnog građanina to je funkcioner SDA sa džipom i vilom što je nedopustivo i što treba mijenjati, na čemu sam kažem lično angažovan i to samostalno.
pemanapemani

#16434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

ObserverMode wrote:Ta tvrdnja u ovom slučaju ima metaforičko značenje, gladan ne znači gladan u smislu da mu se jede.

Što se mene tiče volonterski sam angažovan na polju ubjeđivanja ljudi da ne izmišljaju supernacije i shodno tome moj uspjeh će biti utoliko veći ukoliko izjašnjenih "Bosanaca" bude što manje.

Sve što je napisano su problemi lokalnog karaktera (u Sarajevu) i mogu se riješiti i bez potezanja etničkog pitanja, ALI to ne znači da ne treba paralelno s tim rješavati i ovo pitanje, prije svega govorim o definisanju autentične bošnjačke politike. S druge strane, kad pričamo o diplomatskim odnosima i vanjskoj trgovini upravo etnički motivisani problemi koče pomenute stvari koje imaju neetnički karakter, u tom smislu "ne možeš gladan razmišljat".

Ti možeš reći da su etnnonacionalni orijentisane stranke (mada to SDA više očito nije, barem ne u kapacitetu u kojem je bila) odgovorne zbog ovakvog stanja. Ali za to stanje su krive te stranke, a ne etnička pripadnost kao institucija. To što su oni zloupotrijebili ovu vrlo važnu instituciju izjašnjavanja ni najmanje ne znači da istu treba staviti na stub srama. Kad danas kažeš "Bošnjak" u očima prosječnog građanina to je funkcioner SDA sa džipom i vilom što je nedopustivo i što treba mijenjati, na čemu sam kažem lično angažovan i to samostalno.
Nigdje nisam napisao da etničku pripadnost treba staviti na stup srama, niti mislim da se današnje bošnjaštvo poistovjećuje sa kriminalom SDA.
Ovo što sam napisao za KS se može prenijeti na svaki dio BiH.
Tebi niko ne brani da se boriš i potenciraš etničko, a nadam se da i meni niko neće braniti što potenciram državu BiH i što mi je to jedina identifikacija.
ObserverMode

#16435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

pemanapemani wrote: Nigdje nisam napisao da etničku pripadnost treba staviti na stup srama, niti mislim da se današnje bošnjaštvo poistovjećuje sa kriminalom SDA.
Tebi niko ne brani da se boriš i potenciraš etničko, a nadam se da i meni niko neće braniti što potenciram državu BiH i što mi je to jedina identifikacija.
Što se tiče slobode mišljenja po meni ona je na jako visokom nivou, možeš da vrijeđaš najviše zvaničnike do mile volje i niko ti neće ništa, takav stepen slobode mišljenja nije zabilježen u svijetu.

Shodno tome, ne moraš da brineš za ovo navedeno.
pemanapemani

#16436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

ObserverMode wrote:
pemanapemani wrote: Nigdje nisam napisao da etničku pripadnost treba staviti na stup srama, niti mislim da se današnje bošnjaštvo poistovjećuje sa kriminalom SDA.
Što se tiče slobode mišljenja po meni ona je na jako visokom nivou, možeš da vrijeđaš najviše zvaničnike do mile volje i niko ti neće ništa, takav stepen slobode mišljenja nije zabilježen u svijetu.

Shodno tome, ne moraš da brineš za ovo navedeno.
Naravno da nije zabilježen. Kao što nije zabilježen nakaradniji i sistem kojeg su tako svirepo opustošili oni koji se kao zaklinju u njega zajedno sa onima koji ga mrze do srži.
Stvorili su prividnu demokratiju u kojoj možeš laprdati šta god hoćeš, jer ne postoji odgovornost. Kako za izrečeno, tako još više za učinjeno. Građani laprdaju na sva zvona, a oni kradu pod krinkom vitalnih nacionalnih interesa. Demokratski raj, nema dalje. :-)
ObserverMode

#16437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

Ja sam se osvrnuo na taj segment. U principu slažem se sa tim što si naveo, tako da...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#16438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Poslušajte šta naš uvaženi akademik prof. Damir dr. Nikšić, neshvaćeni ekspert za ublehe, šuplju i demagogiju misli o BiH polikitičarima, njihovim ekonomskim platformama i konkretnim rješenjima … :D

mirsek

#16439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

antimobbing wrote:Poslušajte šta naš uvaženi akademik prof. Damir dr. Nikšić, neshvaćeni ekspert za ublehe, šuplju i demagogiju misli o BiH polikitičarima, njihovim ekonomskim platformama i konkretnim rješenjima … :D

Predobro lik artikulira i gestikulira nas svakodnevnicu i mentalitet. Pogledao sam dosta njegovih klipova i u svakom je briljirao. :thumbup:
Innovation

#16440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote:libero

Vlada nije osjetila da sazove Skupstinu za vrijeme Ramazana, a u avgustu su kolektivni godisnji drzavnih organa.

p.k.
Kolegij SKS: Sjednica Skupštine KS u srijedu 28. augusta
07.08.2013 (azra.djozo)
!GrbKantona.jpg

Skupština Kantona Sarajevo će 28. redovnu sjednicu održati u srijedu, 28. augusta 2013. godine, sa početkom u 09:30 sati utvrđeno je danas na sjednici Kolegija ovog zakonodavnog tijela.

Članovi Kolegija su ovaj put potvrdili ranije utvrđeni prijedlog dnevnog reda za pomenutu sjednicu sa 28 tačaka i četiri informativna materijala.

Prema potvrđenom dnevnom redu, zastupnici Skupštine KS će se, između ostalog, izjašnjavati o Prijedlogu odluka o razrješenju i imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara, kao i o Prijedlogu odluke o zaduženju Kantona Sarajevo.

Od predloženih zakonskih akata, na dnevnom redu naći će se Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti.

Zastupnici će, ovom prilikom, razmatrati i prijedloge odluka o davanju saglasnosti na programe rada i finansijske planove javnih ustanova iz oblasti zdravstva, te izvještaje o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova iz oblasti rada i socijalne zaštite za 2012. godinu.

Na pomenutoj sjednici bit će riječi i o izvještajima o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo, te o stanju u oblasti zapošljavanja za 2012. godinu, kao i o Studiji o zdravstvenom stanju stanovništva, higijenskim prilikama i zdravstvenoj djelatnosti u Kantonu Sarajevo u 2012. godini, sa Mišljenjem Ministarstva zdravstva i Prijedlogom mjera za poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva i higijenskih prilika na Kantonu Sarajevo.
Pedja Kojovic

#16441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

innovation

Kolektivni odmor parlamenta FBiH, Gradske Uprave, itd. je avgust.
Bilo bi logicno, po mom misljenju, da je Skupstina svoju godisnju pauzu umjesto sa vjerskim praznikom uskladila s tim.
Al' bolje ikad nego nikad.

p.k.
Innovation

#16442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

:thumbup:

Malo mi je zasmetalo ovo ,ko saziva SKS?

Vlada nije osjetila da sazove Skupstinu
ili
Kolegij SKS: Sjednica Skupštine KS
Pedja Kojovic

#16443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Innovation

Jasno je meni, a nadam se i drugima, da SDP u KS usporava i blokira rad Skupstine kao "osvetu" za federalni nivo.
Ali Vlada ima ovlasti koje nije iskoristila da sazove sjednicu.

p.k.
Innovation

#16444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

:?

Sazivanje sjednice

Clan 69.
Sjednice Skupštine saziva predsjedavajuci Skupstine, a u slucaju njegove sprijecenosti jedan od njegovih zamjenika.
Ukoliko Skupština nema zamjenika predsjedavajuceg, sjednicu moze sazvati i voditi najstariji poslanik/zastupnik u Skupstini.
U slucaju odbijanja predsjedavajuceg da sazove sjednicu Skupstine, sjednicu moze sazvati jedan od njegovih zamjenika, a ako to odbiju oba zamjenika, sjednicu moze sazvati, pismeno, ovlasteni predstavnik najmanje 1/3 poslanika/zastupnika, uz strucnu pomoc sekretara Skupstine.
Pedja Kojovic

#16445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Innovation

Ima li "parlamentarna vecina" uticaja na rad Kolegija?

p.k.
mikasa

#16446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Naravno da ima, samo je problem ko je "parlamentarna vecina"... Sazivanje SKS nema veza sa Ramazanom, odmorima, vec se cekalo na rezulatate progovora sa "najvecim zlom u Bosnjaka" i njegovih sedam uvazenih zastupnika. Ocekujem burnu sjednicu Skupstine KS, problemi sa ostavkom Damira Marjanovica, kredit od ukupno 43 miliona (10 miliona KM za tendere u Vodovodu, ZOI-u, Domu zdravlja Kumrovec + 33 milona KM za Direkciju za ceste...)
A u septembru: skola, knjige, potrosena lova za Bajram i godisnji odmor, novi-veci racuni za vodu, vjerovatno i za grijanje, Gras, Butmir, ... :skoljka:
Sarajevo11

#16447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sarajevo11 »

Po čemu je vlada Kantona Sarajevo i Parlament Kantona Sarajevo zaslužio plaćene godišnje odmore.Najveće političke ublehe sjede u vladi KS i Federacije BiH.Naša Stranka je jedna od ubleha sadašnjeg smeća od političkog miljea.
Jecky 44

#16448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Jecky 44 »

Imam jedno pitanje Pedja..

Vec nekih dvadeset dana vidim članove Naše Stranke kako skupljaju potpise vezano za preispitivanje odluke o povećanju plata nacelelnika, predsjedavajuceg, zamjenika, i svih vijećnika u Novom Sarajevu?

Pitanje zašto Vi malo ne promovišete ovu akciju preko ovog foruma kako bi ljudi više bili upoznati sa akcijom a Naša Stranka dobila više potpisa?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja,

Da li ovo i zvanicno znaci pad vlade i nepostojanje parlamentarne vecine? I kako mislis da ce se stvari razvijati dalje?

Dr. Mujo Hosić

Zastupnik SDU u Skupštini Kantona Sarajevo

MEDIJIMA

Ovim putem obavještavam javnost da ću u buduće u Skupstini Kantona Sarajevo nastupati samostalno bez konsultacija sa organima SDU.

Vođen prevashodno principima socijaldemokratije odlučio sam da kao poslanik u buduće nastupam bez konsultacija sa organima SDU. Ovu odluku sam donio u vidu protesta zbog izraženog komformizma, nepotizma i povlađivaćkog ponašanja naspram parlamentarne većine koji se ispoljavaju od strane pojedinih članova Predsjedništva SDU na čelu sa Mirom Lazovićem i Emirom Zlatarom. Ovo su također razlozi zbog kojih ću zalediti i svoju funkciju člana Predsjedništva SDU, jer ne želim da svoje mišljenje po ključnim pitanjima usaglašavam sa pomenutim pojedincima koji zarad vlastitih interesa odobravaju korupciju i kriminal koje pravi parlamentarna većina u Kantonu Sarajevo.

Kao poslanik SDU nastupat ću samostalno dok god se pomenuti pojedinci iz Predsjedništva SDU ne vrate u okvire statuta i u svoje političko djelovanje ne vrate moral, poštenje i poštivanje osnovnih principa socijaldemokrtije kojih su se odrekli za rad par funkcija. Ostajem i dalje vjeran ideji socijaldemokratije i ostajem i dalje član SDU BIH.

S poštovanjem !!!

Dr. MUJO HOŠIĆ
mikasa

#16450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Od 18 zastupnika ostalo je 16 a uskoro i još jedna ruka će biti protiv ove Vlade
Locked